tübitak ilk 100 bursu / Tübitak lisans bursu | DonanımHaber Forum

Tübitak Ilk 100 Bursu

tübitak ilk 100 bursu

Burslar

ÖSYM Burs/İndirimleri

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Üsküdar Üniversitesinin Burslu, %50 İndirimli ya da %25 İndirimli olarak belirtilen programlarından birini tercih ederek ÖSYM tarafından bu programa yerleştirilen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen öğrenim ücreti burs ve indirimleridir.

İlk 5 Tercih Bursu

ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden, ilk 5 tercihinin tamamı Üsküdar Üniversitesi olan ve bu tercihlerinden birine yerleşenlere % 25 oranında ÖSYM indirimine ilave indirim uygulanır.

Tercih Bursu

ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi ücretli lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden, Üniversitemiz bölümlerinden birine ilk tercihinden yerleşenlere % 25, İkinci tercihinden yerleşenlere % 15; üçüncü, dördüncü ve beşinci tercihlerinden yerleşenlere % 10 indirim uygulanır.

Üniversite Giriş Bursu

Üsküdar Üniversitesinin Tıp Fakültesi hariç lisans programlarına ÖSYS sonuçlarına göre; İlk içerisinden kayıt yaptıran öğrencilere; lisans eğitimi ve başarılarına katkı olarak 8 ay süreyle aylık TL burs verilir. Bu maddede yer alan burs 4 yıl boyunca Üsküdar Üniversitesi’nde eğitim öğretim hayatına devam edecek olup bu süre boyunca devamlı ve başarılı olan öğrencileri kapsamaktadır.

Tıp Fakültesi Giriş Bursu

Üsküdar Üniversitesinin Tıp Fakültesine ÖSYS sonuçlarına göre;

  • İlk 10 içerisinden kayıt yaptıran öğrencilere lisans eğitimi ve başarılarına katkı olarak 8 ay süreyle aylık TL burs ile ücretsiz yurt ve yemek olanağı,
  • İlk içerisinden kayıt yaptıran öğrencilere lisans eğitimi ve başarılarına katkı olarak 8 ay süreyle aylık TL burs,
  • İlk içerisinden kayıt yaptıran öğrencilere lisans eğitimi ve başarılarına katkı olarak 8 ay süreyle aylık TL burs,
  • İlk içerisinden kayıt yaptıran öğrencilere lisans eğitimi ve başarılarına katkı olarak 8 ay süreyle aylık TL burs verilir.
  • İlk 10 içerisinden kayıt yaptıran öğrencilerden isteğe bağlı İngilizce hazırlık okumak isteyenlere ücretsiz hazırlık kursu verilecektir.
  • Bu maddede yer alan burslar 6 yıl boyunca Üsküdar Üniversitesinde eğitim öğretim hayatına devam edecek olup bu süre boyunca devamlı ve başarılı olan öğrencileri kapsamaktadır

Kardeş Bursu

Üsküdar Üniversitesinde öğrenim görmekte olan kardeşlerden her birine, mezun öğrencilerin kardeşleri dâhil olmak üzere % 10 oranında ilave indirim verilir.

Bilim ve Fikir Festivali Bursu

Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Bilim ve Fikir Festivalinde her bir kategoride ayrı ayrı olmak üzere ilk 3 dereceye giren öğrencilerden Üsküdar Üniversitesi ücretli, %25 ve %50 indirimli programlarını ilk beş tercihine yazıp bu tercihlerinden birine yerleşenlerin indirimleri %75’e tamamlanır. 

Kurum Bursu

Üsküdar Üniversitesinin tüm ön lisans ve lisans programlarına kesin kayıt yaptırıldığı sırada aşağıda belirtilen vasıflara haiz olan; Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Üniversite ve Milli Eğitim Mensupları, tabi çalışanlar ile çalışanların çocuklarına eğitim-öğretim ücretinde % 10 oranında indirim verilir.

Özel Mahrumiyet Bursu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yurtlarında yetişenler, İlköğretim döneminde annesiz ve babasız büyüyenler ile Şehit ve Gazi çocuklarına %50 indirim verilir.

Spor Bursu

Üsküdar Üniversitesinin programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden Milli sporcu belgesini ibraz edenlere %25, spor dallarından birinde profesyonel liglerde oynayan sporculara %20, Ulusal müsabakalarda ferdi spor dallarında son üç yıl içinde ilk üç dereceye giren sporculara % 15 oranında eğitim- öğretim ücreti indirimi verilir. Bu öğrenciler kendi alanları ile ilgili her türlü faaliyetlerinde Üsküdar Üniversitesi’ni temsil ederler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bursu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında imzalanan mutabakatla, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirtilen alanlarda son 4 yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen sporculara Üniversitemizi tercih etmeleri ve Üniversitemize yerleşmeleri halinde normal eğitim-öğretimleri süreleriyle sınırlı olmak kaydıyla % oranında eğitim bursu verilir.

Bilim, Sanat, Din ve Kültür Bursu 

Bilim, Sanat, Din ve Kültür alanlarında uluslararası platformda başarı kazanmış öğrencilere eğitim-öğretim ücretinden  %20, ulusal alanda başarı kazanmış öğrencilere eğitim-öğretim ücretinden % 10 indirim verilir. Bu öğrenciler kendi alanları ile ilgili her türlü faaliyetlerinde Üsküdar Üniversitesini temsil ederler.

Uluslararası Bakalorya Bursu 

Üsküdar Üniversitesinin lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden Uluslararası Bakalorya diploma notu 32 ve üzeri olanlara %25 oranında eğitim-öğretim ücretinden indirim verilir.

TÜBİTAK Bursu 

TÜBİTAK’ça tespit edilen uluslararası yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalya alan ve ödül aldıkları alandaki tam burslu bölüm ve programlarımıza kayıt yaptıran öğrencilere eğitim-öğretim dönemlerinde aylık TL burs verilir.  

Akademik Başarı Bursu

Her akademik yıl sonunda, lisans ve ön lisans programlarında, en az iki yarıyıl öğrenim görmüş ve ağırlıklı genel not ortalaması 3,50 ve üzeri olan öğrencilere izleyen yılın eğitim-öğretim ücretinden başarı derecesine göre %50, ,89 %40, %30, %20, % 10 indirim verilir.

Personel Bursu

Üsküdar Üniversitesine kesin kayıt yaptırdığı esnada Üsküdar Üniversitesi veya NP Grup bünyesinde fiilen görevini sürdüren çalışanlar ile çalışanların anne, baba, eş, çocuk ve kardeşlerine eğitim-öğretim ücreti üzerinden %50 indirim verilir. Üsküdar Üniversitesine kesin kayıt yaptırdığı esnada bir yılını doldurmuş ders saat ücretli olarak görev yapan akademik personel ile anne, baba, eş, çocuk ve kardeşlerine %25 indirim verilir.

Mezun Bursu

Üsküdar Üniversitesinin herhangi bir ön lisans veya lisans programından mezun olup yeniden Üsküdar Üniversitesi programlarına yerleştirilen öğrencilere öğretim ücretinden %20 oranında indirim verilir.

Mütevelli Heyet Bursu

Mütevelli Heyeti tamamen kendi takdirinde olmak üzere, durumun gerektirdiği şartlar dâhilinde kendi belirleyeceği oransal seviyede burs verebilir.

İhtiyaç Bursu

Üsküdar Üniversitesinde öğrenimine devam etmekte iken önceden öngörülmeyen nedenlerle ödeme güçlüğüne düşen ve bu durumu belgelendiren öğrencilere burs komisyonunun uygun görmesi halinde Mütevelli Heyeti Kararıyla akademik yıl boyunca öğle yemeği bursu ve çalışma bursu verilir. Takip eden yıllarda bu burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin istenen belgelerle tekrar başvuru yapmaları gerekir.

Engelli Öğrenci Bursu

Üsküdar Üniversitesinin programlarına kayıt yaptıran engelli öğrencilerden rapor oranına göre;
Engel durumu %40 : %25 indirim
Engel durumu %50 : %30 indirim
Engel durumu %60 : %35 indirim
Engel durumu %70 : %40 indirim
Engel durumu %80 : %45 indirim
Engel durumu %90 ve üzeri  : %50 indirim verilir.

Dikey Geçiş Bursu

Üsküdar Üniversitesinin DGS ile öğrenci alan programlarına ÖSYM tarafından %50 İndirimli olarak yerleşerek kayıt yaptıran öğrencilerden Üsküdar Üniversitesi SHMYO mezunu olanlara ilave % 10 indirim verilir.

Bursun Kapsamı ve Kesilmesi

  1. Üsküdar Üniversitesi’nin Burslu/İndirimli programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs/indirim sadece eğitim-öğretim ücretini kapsamaktadır. 
  2. Öğrenciler, Kardeş Bursu hariç olmak üzere Üniversitemiz burslarından/indirimlerinden sadece birinden yararlanabilirler. 
  3. Bu yönerge çerçevesinde Kardeş Bursu hariç olmak üzere birden fazla burs/indirim almaya hak kazanan öğrenciler, yalnızca tutar olarak en yüksek olandan yararlanabilirler.
  4. Bu yönerge çerçevesinde birden fazla tercih bursu almaya hak kazanan öğrenciler, yalnızca tutar olarak en yüksek olandan yararlanabilirler.
  5. ÖSYM Burs/İndirimleri, başarı durumuna bakılmaksızın normal eğitim-öğretim süresince kesilmez. (Normal eğitim-öğretim süresi önlisans programlarında ikinci sınıf sonuna kadar, lisans bölümlerinde dördüncü sınıf (Tıp Fakültesinde altıncı sınıf, Diş Hekimliği Fakültesinde beşinci sınıf) sonuna kadar geçerli olup ayrıca eğitim dili İngilizce olan bölümlerdeki hazırlık sınıfında geçirilecek süreyi de kapsar.)
  6. Disiplin cezası alan öğrencinin ÖSYM burs/indirimleri dışındaki Mütevelli Heyeti tarafından verilen burs ve indirimleri kesilir.
  7. Hazırlık eğitiminden 1. yıl başarısız olup 2. yıl devam edecek burslu/indirimli öğrencilerin Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından verilen burs ve indirimleri kesilir.
  8. Üniversitemizde öğrenim gören bir öğrenci, yeniden sınava girerek aynı programa yerleşmesi durumunda ÖSYM burs/indirimleri dışındaki burslardan/indirimlerden yararlanamaz. 
  9. Personel bursu alan öğrencinin, kendisinin, anne, baba, eş, çocuk veya kardeşinin emeklilik hariç olmak üzere, iş ilişkisinin sona ermesi durumunda personel bursu kesilir.
  10. Öğrenim ücreti ile doğrudan ilgili olmayan ihtiyaç bursu ile aylık maktu ödeme şeklinde uygulanan burslar diğer burslar/indirimler ile birleştirilerek uygulanabilmektedir.
  11. Tıp Fakültesi Giriş Bursu kapsamında verilecek olan ücretsiz yurt imkânı İstanbul dışında ikamet eden öğrenciler için olup ücretsiz yemek imkânı, yurt yemekhanesinde kahvaltı ve üniversite yemekhanesinde öğle yemeği olarak verilecektir.
  12. Tercih bursları yılından itibaren YKS ile Üniversitemize yerleştirilen öğrenciler için geçerlidir.
  13. Tıp Fakültesinde akademik başarı bursu almaya hak kazanan öğrencilerin başarı bursları devam eden yıllarda ağırlıklı genel not ortalaması 3,50 ve üzeri olması durumunda normal eğitim-öğretim süresince kesilmez.
  14. Üsküdar Üniversitesi veya NP Grup bünyesinde fiilen çalışan personel Lisans-Ön lisans programlarında yalnızca ikinci öğretimde geçerli olmak üzere burs almaya hak kazanabilir.  
  15. Personel bursundan faydalanan kişinin mezuniyetten sonra en az 2 yıl süreyle Üniversite veya NP Grup bünyesinde çalışmaya devam etmesi zorunludur. Ancak işverenin bu süre içerisinde iş ilişkisini sona erdirme hakkı saklıdır. 
  16. Bu yönerge kapsamında İlk 5 Tercih Bursu sadece ÖSYM İndirimlerine ilave olarak uygulanır. 

Bilimsel Çalışmalarınız İçin Destek Alabileceğiniz TÜBİTAK Bursları Nelerdir, Nasıl Başvurulur ve Takip Edilir?

 Artan kurun ve enflasyonun etkisini düşünecek olursak, günümüzde öğrenciler için bilimsel bir çalışma yapmak ve bu projeyi sürdürmek zorlaşmış durumda. 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilim insanlarına ve araştırmacılara yönelik onlarca burs programları bulunuyor. Bu bursların başında da TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu)’ın lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verdiği burslar geliyor.

TÜBİTAK bursu nedir?

Her akademik yılın başından itibaren ya da akademik dönemlerin başından itibaren verilen TÜBİTAK bursu, araştırmacı öğrencilere destek olmak ve öğrencileri akademiye yönlendirme konusunda teşvik oluşturmak için verilen burstur. Bazı öğrencilerin üniversite sınavında gösterdiği başarısına göre, öğrencinin lisans hayatına başlamasından itibaren verilebilir.

Tüm bursiyerler için OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olmak şartı vardır.

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilen burs artık lisans ve lisansüstü olarak ikiye ayrılmış durumda. Şunu belirtmeliyiz ki, TÜBİTAK bursu proje destekleriyle karıştırılmamalıdır.

TÜBİTAK, bursu araştırmacı öğrencilerin hayatlarına destek olması amacıyla verilirken proje destek hibeleri ise sadece projenin amacı doğrultusunda harcamak için verilen, her bir harcamanın faturalandırıldığı ve rapora eklendiğihibedir.

TÜBİTAK'ın verdiği tüm burslar: 

  • Lisans Bursu
  • C Stajyer Araştırmacı Bursu (STAR)
  • Yurt İçi Yüksek Lisans Bursu
  • Yurt İçi Doktora Bursu
  • A Yurt Dışı Doktora Bursu
  • B Yurt Dışı Müşterek Doktora Bursu
  • A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu
  • C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR)
  • Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Bursu
  • Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu
  • Uluslararası Araştırmacılar İçin Araştırma Bursu (Yabancı öğrencilere yönelik)

TÜBİTAK Lisans Bursu

“Bu programın amacı; temel bilimler ile sosyal ve beşeri bilimlere yönelimi teşvik etmek, TÜBİTAK tarafından yürütülen bilim olimpiyatları ve proje yarışmalarında başarılı olmuş öğrencileri desteklemek, yaratıcı ve araştırmacı yönlerini ortaya çıkarıp gelişmelerini sağlamak, bilimsel düşünme ve araştırıcılığa yatkınlıklarını geliştirerek geleceğin bilim insanları olarak yetişmelerini sağlamak için lisans eğitim bursu vermektir.”

TÜBİTAK Lisans Bursu başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak
  • Daha önce bir lisans eğitimini bitirmemiş olmak
  •  Hazırlık sınıfı, yatay geçiş veya ara sınıftan başvuranlar için bu çağrı duyurusundaki “Bursların Devamı” bölümündeki şartları sağlıyor olmak
  • Yurt içindeki üniversitelerde TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından belirlenen bir bölüme yerleşip kayıt yaptırmak şartıyla lisans anadalı normal eğitim- öğretim süresi tamamlanmadan önce YKS’de Y-SAY veya TYT puan türünde ilk ’e girmek
  • Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında altın, gümüş veya bronz madalya alıp yurt içinde veya yurt dışındaki üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırmak veya TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatlarının İkinci Aşama Sınavı sonucunda madalya alarak yurt içindeki üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırmak veya TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları sonucunda, TÜBİTAK tarafından gönderildiği Uluslararası Proje Yarışmalarında ülkemiz adına yarışmak ve birincilik, ikincilik, üçüncülük veya dördüncülük derecesi alıp yurt içinde veya yurt dışındaki üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırmak.

C Stajyer Araştırmacı Burs Programı

Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla STAR Programı hazırlandı. Yapılan değerlendirmeler neticesinde farklı üniversiteden, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında farklı lisans programında öğrenim gören birinci sınıf öğrencileri de dahil olmak üzere yılında lisans öğrencisi STAR programına kabul edildi. Desteklenen öğrenciler araştırma ekosistemine erken aşamada dahil olmaları ve bilimsel araştırma tecrübesi edinmelerinin yanı sıra, 6 ay süresince aylık TL burs aldı.

C Stajyer Araştırmacı Burs Programı başvuru şartları:

  • Üniversiteye giriş sıralaması ve altında yer alan öğrencilerden not ortalaması ve üstü olanlar
  • Üniversiteye giriş sıralaması ve arasında olan öğrencilerden not ortalaması ve üstü olanlar
  • Üniversiteye giriş sıralaması ve arasında olan öğrencilerden not ortalaması ve üstü olanlar

Yurt İçi Yüksek Lisans Bursu

Programın amacı, Türkiye’de lisans sonrası tezli yüksek lisans öğrenimi yapan başarılı öğrencileri destekleyerek ülkemizin önceliklerine ve ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Kendi içinde alanlara ayrılan yurt içi yüksek lisans bursunun alt alanları ise şöyle;

  • /A Yurt İçi Genel Yüksek Lisans Burs Programı
  • /B Yurt İçi Sosyal Bilimlere Geçiş Yüksek Lisans Burs Programı
  • /C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı
  • /D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
  • /E Yurt İçi Doğrudan Yüksek Lisans Burs Programı

/A Yurt İçi Genel Yüksek Lisans Burs Programı başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak
  • Türkiye’de yüksek lisans derecesi veren bir programda kayıtlı olmak
  • Kayıt dondurulan dönemler hariç olmak üzere bilimsel hazırlık dâhil eğitiminin en geç 3. döneminde kayıtlı olmak (Yabancı dil hazırlık aşamasında başvuru alınmaz).
  • Yüksek lisans öğrenimini tezsiz yapanlar başvuru yapamaz.
  • Daha önce bu programdan yüksek lisans bursu almamış olmak (Daha önce burs alıp, herhangi bir sebeple iade edenler başvuru yapamazlar. Ancak hiç burs ödemesi almadan bursiyerlik hakkından vazgeçenler başvuru yapabilirler).
  • Herhangi bir yerde çalışanlar başvuru için aranan koşulları sağlayan tezli yüksek lisans öğrencileri başvuru yapabilir.
  • Özel öğrenci statüsünde olanlar başvuramaz.

Not: TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar bu programa başvuru yapamaz.

/B Yurt İçi Sosyal Bilimlere Geçiş Yüksek Lisans Burs Programı başvuru şartları:

  • /A şartlarını sağlamak,
  • Üniversiteye yerleştiği bölüm için kabul edilen yerleştirme puan sıralamasında ek puan olmaksızın ilk içinde olup lisans eğitimini Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Tıbbi Bilimler ile Tarımsal Bilimlerde tamamlamış ve Başkanlık tarafından belirlenen Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında yüksek lisans derecesi veren bir programda kayıtlı olmak.

Not: TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar bu programa başvuru yapamaz

/C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı başvuru şartları:

  • /A şartlarını sağlıyor olmak,
  • Yüksek lisans ağırlıklı not ortalaması en az / veya 65/ olmak
  • Daha önce Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programlarından yüksek lisans bursu almamış olmak.

Not: TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar bu programa başvuru yapamaz.

/D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı başvuru şartları:

  • /A koşullarını sağlıyor olmak,
  • Yüksek lisans ağırlıklı not ortalaması en az / veya 65/ olmak
  • Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı’nın alt programlarına aynı başvuru dönemi içinde birden fazla başvuru yapılamaz.
  • Tez çalışmasını akademik ve sanayi danışmanları rehberliğinde yapacağını beyan etmek

Not: TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar bu programa başvuru yapamaz.

/E Yurt İçi Doğrudan Yüksek Lisans Burs Programı başvuru şartları:

  • A Şartlarını sağlıyor olmak,
  • BİDEB’in - Lisans Burs Programı bursiyeri iken öğrenimlerini başarıyla tamamlayıp takip eden yarıyılda, hiç ara vermeksizin yüksek lisans programına başlamak
  • Mezun oldukları dönemi takip eden dönemde doğrudan bursiyerlik başvurusu yapmak
  • Tezli yüksek lisans programına kayıt yaptıran adayların, BİDEB lisans bursiyeri olup başvuruda belirtilen lisans programını başarıyla tamamlayıp 4’lük not sistemi için en az 2,8; ’lük not sistemi için en az 72 ortalama ile mezun olmak

Not: TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar bu programa başvuru yapamaz.

Yurt İçi Doktora Bursu

Programın amacı, Türkiye’de lisans sonrası bütünleşik doktora veya yüksek lisans sonrası doktora öğrenimi yapan başarılı öğrencileri destekleyerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamaktır. Kendi içinde alanlara ayrılan yurt içi doktora bursunun alt alanları ise şöyle;

  • /A Yurt İçi Genel Doktora Burs Programı
  • /B Yurt İçi Sosyal Bilimlere Geçiş Doktora Burs Programı
  • /C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı
  • /E Yurt İçi Doğrudan Doktora Burs Programı

/A Yurt İçi Genel Doktora Burs Programı başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak
  • Türkiye’de bir doktora programında veya sayılı kanunda geçen doktoraya eş değer bir programda kayıtlı olmak
  • Yüksek lisans sonrası doktora programına kayıtlı adaylar için kayıt dondurulan dönemler hariç olmak üzere eğitiminin bilimsel hazırlık dâhil en geç 6. döneminde; bütünleşik doktora programına kayıtlı adaylar için en geç 8. döneminde olmak (Yabancı dil hazırlık aşamasında başvuru alınmaz).
  • Bütünleşik doktora programında kayıtlı adaylar için lisans mezunu olmak, yüksek lisans sonrası doktora programında kayıtlı adaylar için yüksek lisans mezunu olmak
  • Daha önce bu programdan doktora bursu almamış olmak
  • bursiyeri olmak için başvuru yapan adaylarda herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmamak veya ticari faaliyette bulunmamak şartı aranmaktadır.

/B Yurt İçi Sosyal Bilimlere Geçiş Doktora Burs Programı başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak
  • Türkiye’de bir doktora programında veya sayılı kanunda geçen doktoraya eş değer bir programda kayıtlı olmak
  • Yüksek lisans sonrası doktora programına kayıtlı adaylar için kayıt dondurulan dönemler hariç olmak üzere eğitiminin bilimsel hazırlık dâhil en geç 6. döneminde; bütünleşik doktora programına kayıtlı adaylar için en geç 8. döneminde olmak (Yabancı dil hazırlık aşamasında başvuru alınmaz).
  • Bütünleşik doktora programında kayıtlı adaylar için lisans mezunu olmak, yüksek lisans sonrası doktora programında kayıtlı adaylar için yüksek lisans mezunu olmak
  • Üniversiteye yerleştiği bölüm için kabul edilen yerleştirme puan sıralamasında ek puan olmaksızın ilk içinde olup lisans eğitimini Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Tıbbi Bilimler ile Tarımsal Bilimlerde tamamlamış ve Başkanlık tarafından belirlenen Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında doktora derecesi veren bir programda kayıtlı olmak
  • Daha önce bu programdan doktora bursu almamış olmak 

/C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak
  • Türkiye’de bir doktora programında veya sayılı kanunda geçen doktoraya eş değer bir programda kayıtlı olmak
  • Tez Önerisi enstitü tarafından kabul edilmiş olmak
  • Doktora ağırlıklı not ortalaması en az / veya 65/ olmak
  • Yüksek lisans sonrası doktora programına kayıtlı adaylar için kayıt dondurulan dönemler hariç olmak üzere eğitiminin bilimsel hazırlık dâhil en geç döneminde; bütünleşik doktora programına kayıtlı adaylar için en geç döneminde olmak (Yabancı dil hazırlık aşamasında başvuru alınmaz)
  • Bütünleşik doktora programında kayıtlı adaylar için lisans mezunu olmak, yüksek lisans sonrası doktora programında kayıtlı adaylar için yüksek lisans mezunu olmak
  • Daha önce bu programdan doktora bursu almamış olmak

/E Yurt İçi Doğrudan Doktora Burs Programı başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak
  • BİDEB’in Lisans Burs Programı, A , B veya E bursiyeri iken öğrenimlerini başarıyla tamamlayıp takip eden yarıyılda, hiç ara vermeksizin doktora programına veya sayılı kanunda geçen doktoraya eş değer bir programa başlamak
  • Mezun oldukları dönemi takip eden dönemde doğrudan bursiyerlik başvurusu yapmak
  • Lisans sonrası bütünleşik doktora programına kayıt yaptıran adaylar için, BİDEB lisans bursiyeri olup başvuruda belirtilen lisans programını başarıyla tamamlayıp 4’lük not sistemi için en az 2,8; ’lük not sistemi için en az 72 ortalama ile mezun olmak
  • Bütünleşik doktora programında kayıtlı adaylar için lisans mezunu olmak, yüksek lisans sonrası doktora programında kayıtlı adaylar için yüksek lisans mezunu olmak
  • Kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil olmak üzere başvuru için aranan koşulları sağlayan tüm lisans sonrası bütünleşik doktora veya yüksek lisans sonrası doktora öğrencileri başvuru yapabilir.Ancak Türkiye’deki diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarından yurt içi doktora bursu alan ve aynı anda BİDEB bursiyeri olmak için başvuru yapan adaylarda herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmamak veya ticari faaliyette bulunmamak şartı aranmaktadır.
  • Başvuru aşamasında Türkiye’deki diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarından yurt içi burs alan öğrenciler için doktora programlarında tam zamanlı öğrenim görmek, herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmamak, ticari faaliyette bulunmamak

A Yurt Dışı Doktora Bursu

Programın amacı; üniversite mezunlarının eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmeleri kaydıyla yurt dışında lisansüstü eğitim almalarına destek sağlamaktır. Program kapsamında, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlar ve buna bağlı olarak Yönetim Kurulu’nun belirlediği alanlarda yurt dışında doktora yapmak isteyen öğrencilere yurt dışındaki bir doktora programına kayıt yaptırmış olmaları şartıyla burs verilir.

A Yurt Dışı Doktora Bursu başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Geçerli Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) eşit ağırlık puanı en az 75 olmak veya bu puana eşdeğer GRE veya GMAT sonuç belgesine sahip olmak,
  • Lisans öğrenimini ve tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayanlar için en az 2,50/4,00 veya 65/ ağırlıklı genel not ortalaması ile bitirmiş olmak,
  • Ülke dışında öğrenim görüp de transkriptleri dörtlük ya da yüzlük sisteme göre düzenlenmemiş olanlar, bursiyer adayı seçilmeleri halinde başvuru sırasındaki beyanlarını transkripti düzenleyen üniversitece hazırlanmış her bir notun karşılığını gösteren dönüşüm tablosunun orijinali ile ispatlamalıdır (Belge alınamadığı durumlarda YÖK’ün internet sayfasında verilen dönüşüm tablosu esas alınır).
  •  Henüz mezun olmamış öğrenciler (lisans son sınıf) müracaat tarihinde not ortalama koşulunu sağlamaları halinde başvuru yapabilirler. Ancak bu öğrencilerin bursluluk durumunun kesinleşmesi için en az 2,50/4 veya 65/ ağırlıklı genel not ortalaması ile mezun olmaları gerekir.
  • Sınav tarihinden itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere YDS veya YÖKDİL  sınavlarından en az 60 puan, sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olmak üzere TOEFL-IBT sınavından en az 72 puan almış olmak veya bu puanlara eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen sınavlarda alınan puanlara sahip olmak,
  • Yabancı dille öğretim yapan bir kuruluştan lisans veya lisansüstü diploması almış olmak.
  • Çağrı duyurusunda belirtilen alanlarda, başvuru tarihinden itibaren son üç yılın herhangi bir yılında THE (Times Higher Education) veya QS (Quacquarelli Symonds) Dünya Üniversite Sıralaması çalışması kapsamında alan bazında yapılan sıralamalarda ilk üniversite arasında yer alan bir üniversitede doktora programına kabul edildiğini belgelendirmek,
  • Bu programa en çok 3 defa başvuru yapılabilir.

B Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı

A yurt dışı doktora bursundan farklı olarak Türkiye’de bir doktora programına kayıtlı T.C. vatandaşı öğrencilerin yurt dışındaki üniversitelerde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onaylı ortak doktora protokolleri kapsamında yapacakları doktora eğitimleri için destek sağlamaktır.

B Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı başvuru şartları:

  • T.C. Vatandaşı olması.
  • Türkiye’deki üniversitelerde bir doktora programına kayıtlı olması.
  • Türkiye’deki üniversite ile gideceği üniversite arasında imzalanmış YÖK onaylı Ortak Doktora Protokolü bulunması.
  • Türkiye’deki üniversitenin Ortak Doktora Protokolü imzaladığı üniversitenin, başvuru tarihinden itibaren son üç yılın herhangi bir yılında QS (Quacquarelli Symonds), THE (Times Higher Education) veya Shanghai ARWU (Academic Ranking of World Universities) Dünya Üniversite Sıralaması çalışması kapsamında ilk üniversite arasında yer alması
  • Sınav tarihinden itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere YDS ve YÖKDİL sınavlarından en az 60 puan, sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olmak üzere TOEFL-IBT sınavından en az 72 puan veya bu puanlara eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen sınavlarda alınan puanlara sahip olması
  • Yabancı dille öğretim yapan bir kuruluştan lisans veya lisansüstü diploması almış olması.

NOT: TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar bu programa başvuru yapamaz.

A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu

Program kapsamında, doktora yeterlik sınavını geçmiş ve tez önerisi kabul edilmiş T.C. vatandaşı doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlik öğrencilerine, tezleriyle ilgili yurt dışında araştırma imkânı sağlamak için destek verilmektedir.

A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Ülkemiz yükseköğrenim kurumlarından birinde bir doktora programına kayıtlı olup, doktora yeterlik sınavını geçmiş ve tez önerisi ilgili Enstitü Müdürlüğü tarafından kabul edilmiş olmak, tıbbi bilimlerde uzmanlık veya sanatta yeterlik öğrencisi olmak,
  • Araştırmanın yürütüleceği kuruluşça davet edilmiş olmak,
  • Programdan daha önce yararlanmamış olmak,
  • Teziyle ilgili araştırma yapacak olmak,
  • Doktora kayıt yılı ile başvuru yılı arasında dört yılı aşmamış olmak,
  • Başvuru belgeleri bölümünde belirtilen yabancı dil yeterlik koşullarından birini sağlamak.

C Stajyer Araştırmacı Bursu (STAR)

Bu çağrının amacı, yeni tip korona virüsün teşhis ve tedavisine yönelik araştırma projelerinde görev alan Türkiye’de lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrenciler ile doktora sonrası araştırmacıları teşvik etmek ve desteklemektir. Ayrıca program kapsamında desteklenen öğrencilerimizin bu çalışmalarının üniversitelerinde zorunlu staj olarak değerlendirme durumu üniversitelerine bağlıdır.

C Stajyer Araştırmacı Bursu (STAR) başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak
  • Herhangi bir kurum/kuruluşta tam veya kısmi zamanlı çalışmıyor olmak.
  • Türkiye’de lisans, tezli yüksek lisans veya doktora derecesi veren bir programda kayıtlı olmak ya da doktora derecesini almış olmak
  • Özel öğrenci statüsünde olanlar bu çağrı kapsamında bursiyer olamaz.

Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı

Program kapsamında; Ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla, doktora derecesi veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık veya sanatta yeterlik eğitimi derecesine sahip veya ilgili dereceye sahip olacak olan araştırmacılara doktora sonrası çalışmalarını yurt içinde eğitim veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumlarında, kapsamında yeterlik almış araştırma altyapılarında, kamu araştırma enstitülerinde, Ar-Ge veya tasarım merkezine sahip özel sektör kuruluşlarında veya teknoparklar bünyesinde Türkiye’de yerleşik sermaye şirketlerinde sürdürebilmeleri için destek verilir.

Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak,
  •  Doktora ya da tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık veya sanatta yeterlik derecesinin alındığı tarihi izleyen 7 yıl içerisinde başvuruda bulunmak ya da desteğe hak kazandığı tarih itibariyle 12 ay içerisinde ilgili dereceyi alacak olmak,
  • Araştırmasını, doktora ya da tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık veya sanatta yeterlik derecesini almış olduğu kurum/kuruluştan farklı ve Türkiye’de yerleşik bir kurum/kuruluşta yapmak
  • Doktora/uzmanlık sonrası araştırmasını, ücretli olarak bir kuruluşta çalışıyorsa, çalışmakta olduğu kuruluşta yapmamak,
  • Araştırmanın yürütüleceği kuruluşun en üst yetkilisi tarafından davet edilmiş olmak,
  • Programın bir önceki dönemi kapsamında TÜBİMER itiraz süreci devam etmiyor olmak,
  • Başvuru tarihi itibariyle aşağıdaki Tablo 1’de yer alan kriterler kapsamında asgari toplam 7 puan ve üzerinde puan almış olmak,
  • Araştırmayı Tablo 1’de yer alan kriterler kapsamında asgari toplam 20 puan ve üzerinde puan almış olan bir danışman ile yapacak olmak.

Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu

Program kapsamında, doktora/ tıpta uzmanlık / sanatta yeterlik sonrası yurt dışında araştırmalar yapacak olan bilim insanları desteklenmektedir.

Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  •  Doktora, tıpta uzmanlık veya sanatta yeterlik derecesi almış olmak,
  • Yabancı dil yeterlik koşullarından birini sağlamak,
  • Araştırmanın yürütüleceği kuruluş tarafından davet edilmiş olmak,
  • TÜBİTAK yurt dışı araştırma burslarından son üç yıl içinde toplamda 12 ay ve daha fazla süreyle yararlanmamış olmak.
  • Türkiye’de mecburi hizmet yükümlülüğü olanlar için mecburi hizmete başlama tarihi ve başvurunun başlangıç tarihi arasında en az iki yıl geçmiş olmak,
  • Yurt dışında bir kurumda çalışmıyor olmak,

NOT: Doktorasını yurt dışından almış olan başvuru sahipleri başvurularında doktora diplomasını ve ÜAK’den almış oldukları denklik belgesini sunmalıdırlar. Yurt dışından alınan diplomaların yerine geçici mezuniyet belgesi kabul edilmez.

Uluslararası Araştırmacılar İçin Araştırma Bursu

Araştırmalarının bir bölümünü Türkiye’de yapacak, doktorasını almış veya yurt dışında doktora programına kayıtlı yabancı ülke vatandaşı araştırmacılara Türkiye’deki üniversitelerde veya araştırma kurumlarında yapacakları araştırmalar için destek verilmektedir.

Uluslararası Araştırmacılar İçin Araştırma Bursu başvuru şartları:

  • Yabancı ülke vatandaşı olmak,
  • Son başvuru tarihi itibariyle yurt dışında yükseköğrenim kurumlarından birinde bir doktora programına kayıtlı olup, doktora yeterlilik sınavını geçmiş olmak veya doktorasını tamamlamış olmak.
  • Türkiye’deki bir üniversite veya araştırma kurumundan davet yazısı almış olmak,
  • Çalışmalarında kullanılacak dili yapacağı araştırmayı yürütecek düzeyde bildiğini belgelendirmek,
  • Başvuru yılının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.

NOT: Doktorasını Türkiye’deki üniversitelerden almış olanların doktora yaptıkları üniversite dışında bir üniversiteden kabul almaları ve doktora tez danışmanı dışında bir akademik danışmanla çalışmalarını yürütecek olmaları gerekmektedir.

TÜBİTAK burslarına nasıl başvurulur?

Tüm adayların BİDEB (TÜBİTAK Başvuru ve İzleme Sistemi) adresinden başvurusuna elektronik olarak başlamadan önce ARBİS'e (Araştırmacı Bilgi Sistemi) kayıt olmaları gerekiyor. Kayıt olduktan her kullanıcı yinr BİDEB sistemi üzerinden açılan burs türüne başvurabilir.

TÜBİTAK burs başvurunuzu nasıl, nereden takip edebilirsiniz?

Burs başvuru türüne bakılmaksızın tüm adaylar başvuru sürecini BİDEB (TÜBİTAK Başvuru ve İzleme Sistemi) adresinden takip edebilir.

Kaynak : funduszeue.info

Emoji İle Tepki Ver

7

Her yıl düzenlenen üniversite sınavının ardından başarılı olan öğrencilere çeşitli özel ve devlet kurumları tarafından burs imkanı sağlanıyor. TÜBİTAK resmi internet sitesinden yayınlanan metinde öğrencilerin kariyer hedeflerini daha sağlamlaştırması ve eğitim hayatlarında yardımcı olmasına olanak sağlamak amacıyla burs verileceği duyuruldu. Verilecek burstan faydalanabilmek için Temel Yeterlilik Testinde alınan başarı sıralaması belirleyici olacak. ÖSYM YKS tercih işlemlerinin Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından TÜBİTAK tarafından belirlenen bölümleri tercih eden adaylar burstan yararlanacak. Peki TÜBİTAK burs başvuru nasıl yapılır? İşte TÜBİTAK bursu başvuru tarihleri

TÜBİTAK Bursu Başvuruları Ne Zaman?

Bursa başvuru yapacak adayların gerekli başvuru şartlarını taşıması gerekiyor. TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada öğrencilerin TYT puan türünden ilk 'e girerek aşağıdaki bölümlere kayıt yaptıran adaylar başvuru yapabilecek.

Lisans Burs Programı kapsamında verilecek eğitim yardımı  başvuruları 25 Ekim Kasım tarihleri arasında alınacak. Başvurularfunduszeue.info üzerinden alınırken adaylar sisteme giriş yaparak sol bölümde bulunan "Başvurularım" kısmından gerekli bilgilere ulaşabilir.

Sayısal Bölümler

Matematik

Fizik 

Kimya

Biyoloji

Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik

Eşit Ağırlık ve Sözel Bölümler

Türk Dili ve Edebiyatı 

Felsefe

Tarih

Coğrafya

Sosyoloji

Antropoloji

Arkeoloji

Sanat Tarihi

Arkeoloji ve Sanat Tarihi

İlahiyat

Hangi Durumlarda TÜBİTAK Bursu Kesilir?

TÜBİTAK bursunun devam edebilmesi için öğrenci olunan üniversitenin not sistemi esas olmak üzere genel not ortalamasının  4 üzerinden en az veya 65/ olması gerekmektedir. Genel not ortalaması bu sınırın altında kalması durumunda not ortalaması şartı sağlanana kadar burs durdurulur. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası