bilgisayar arka planda çalışan uygulamaları kapatma / Başlangıç ​​programları nasıl kapatılır? Arka planda çalışan programları kapatma.

Bilgisayar Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma

bilgisayar arka planda çalışan uygulamaları kapatma

Bazı dönemlerde bilgisayarınızın donanımları istediğiniz performansı sergilemeyebilir. Bunun yanında bazı donma ve kasma problemleri ile de karşı karşıya kalabilirsiniz. Donanımlarınızda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorsanız, yazılımla alakalı birkaç problemi gidererek sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Örneğin bilgisayarınızda arka planda çalışan uygulamalarıkapatarak performansını arttırabilmeniz mümkündür. Ayrıca bilgisayarınızdaki yavaş açılma problemlerinin önüne geçebilmek, olası virüslerin engellenmesini sağlamak ve oyun performansınızı arttırmak için de arka planda çalışan uygulamaları kapatma işlemini yapmanız büyük fayda sağlayacaktır.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma Nasıl Yapılır?

Kullandığınız bilgisayarın arka planında, sorunsuz bir bilgisayar kullanımı için onlarca yazılım çalışmaktadır. Bunun yanında sizin haberiniz dahilinde olan veya olmayan daha birçok yazılım da otomatik olarak devreye girmekte ve arka planda cihazınızın kaynaklarını aktif olarak kullanmaktadır. Bu durum çoğu zaman herhangi bir sorun yaratmasa da uzun süreli bilgisayar kullanımlarında donanımlarınızın yavaşlamasına ve istediğiniz performansı sergileyememesine sebep olabilir.

Bunun önüne geçebilmek için donanımsal olarak yapabileceğiniz hiçbir şey olmamasına rağmen, yazılımları devre dışı bırakmak etkili bir çözüm olacaktır. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda da bu işlemleri yapabilmek oldukça kolaydır. Eğer sizler de benzer sorunlar ile karşı karşıyaysanız ve bilgisayarınızda çok fazla programın çalıştığını düşünüyorsanız, içeriğimizi incelemeye devam ederek arka planda çalışan uygulamaları kapatma işleminin nasıl yapılacağı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma Nasıl Yapılır?

Arka Plan Uygulamalarını Devre Dışı Bırakma İşlemi

Windows denetim masası üzerinden hızlı bir şekilde aktif arka plan uygulamalarını görüntüleyebilir ve devre dışı bırakılmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bu noktada işinize yarayacak olan uygulamaları bilmeniz ve kapatmamanızda fayda var. Aksi taktirde bilgisayar kullanımınızda başka problemler ile karşılaşabilmeniz mümkündür.

  • Windows Başlat Çubuğunu açın ve sol köşede bulunan “Ayarlar” ikonuna tıklayın.
  • Açılan sayfada “Gizlilik” sekmesini bulun ve ilerleyin.
  • Sol menüyü aşağıya kaydırarak “Arka Plan Uygulamaları” seçeneğini bulun.
  • Burada yer alan ancak kullanılmasını istemediğiniz programların yanındaki ikonları kapalı konuma getirin.
  • Tüm uygulamaları devre dışı bırakmak için en başta yer alan “Uygulamaların arka planda çalışmasına izin ver” seçeneğini kapalı konuma getirin.

Belirtilen adımlar sonucunda devre dışı konuma getirmiş olduğunuz uygulamalar, siz bir daha izin verene kadar çalışmayacaklardır. Fakat uygulamalardan herhangi birini manuel olarak çalıştırmanız halinde ayarların sıfırlanabileceğini unutmayın. Bu yüzden düzenli aralıklarla kontrol etmeniz performansınızı arttırmanız açısından önem taşımaktadır.

Arka Plan Uygulamalarını Devre Dışı Bırakma İşlemi

Başlangıç Uygulamalarını Devre Dışı Bırakma İşlemi

İstediğiniz arka plan uygulamalarını devre dışı bıraktıktan sonra, bilgisayarınızın ilk açılışında devreye girecek uygulamaları da kapatabilmeniz mümkündür. Böylece açılış süresini kısaltabilir ve haberiniz olmadan arka planda uygulamaların çalışmasını engelleyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Windows görev çubuğu üstüne gelin ve sağ tıklayarak menüyü açın.
  • Menüde yer alan “Görev Yöneticisi” butonuna tıklayın.
  • Üst menüde dördüncü sırada bulunan “Başlangıç” sekmesine ilerleyin.
  • Bilgisayar açıldığında otomatik olarak başlamasını istemediğiniz uygulamalara sağ tıklayarak “Devre Dışı Bırak” butonuna tıklayın.

Bu işlemler sonucunda devre dışı bırakmış olduğunuz uygulamalar sizin talebiniz haricinde otomatik olarak çalışmayacaktır. Böylece donanımların kullanımı azalacak, bilgisayarınızın performansı doğru orantılı bir şekilde artış gösterecektir.

Başlangıç Uygulamalarını Devre Dışı Bırakma İşlemi

İçeriğimizde detaylı bir şekilde bilgisayarda arka planda çalışan uygulamaları kapatma işleminin nasıl yapılacağını sizlere aktarmaya çalıştık. Düzenli aralıklarla belirttiğimiz işlemleri uygulayarak bilgisayarınızın donanımlarından tam performansı alabilir ve kasma gibi problemlerin önüne kolaylıkla geçebilirsiniz. Bunun yanında Windows 11 Microsoft Defender Devre Dışı Bırakma başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Bilgisayar Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma (Güncel)

Arka planda kendini güncellemesi ve veri aktarımı gibi aksiyonlar için oluşturuluyor. Peki, bilgisayar arka planda çalışan uygulamaları kapatma işlemi ile hem Windows hem de Android cihazlar için arka plan uygulamalarını çok kolay bir şekilde kapatabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Programları Kapatma PC (Windows 10)

Windows 10 işletim sistemi dokunmatik tabletler ile de uyumlu olabilmesi için birçok mobil özellik taşıyor.

Ayrıca Microsoft’un WPF platformuna sahip yeni nesil uygulamalar da arka plan servisleri çalıştırabilme özelliği ile karşımıza çıkıyor.

Tüm bu durumlar birleşince de Arka Planda Çalışan Programları Kapatma Windows 10 işletim sistemi için daha da önemli bir hal alıyor.

Windows 10’da arka plan uygulamalarını kapatmanın ilk adımı açılışta otomatik olarak başlatılan programları kaldırmaktır. İşlemi şu şekilde yapabilirsiniz;

  • Öncelikle CTRL + Shift + ESC tuşlarına basarak Görev Yöneticisi programını açın ve program üzerindeki Başlangıç sekmesine tıklayın.
  • Bu sekme üzerinde bilgisayarınızda otomatik olarak çalıştırılan ve arka planda sürekli olarak çalışan uygulamaların listesi görülecektir.
  • Microsoft etiketine sahip olmayan tüm programlara tıklayın ve sağ alt tarafta yer alan Devre Dışı Bırak butonuna tıklayın. (Özellikle resimdeki gibi tüm Adobe, Intel ve Java programlarını devre dışı bırakın.)

arka planda calisan programlari kapatma windows 10

Görev yöneticisi üzerindeki işlemlerimiz bu kadar. Gelelim Microsoft Store üzerinden yüklenen programların arka planda çalışmasını engelleme işlemine;

  • Öncelikle Başlat tuşuna basın ve Arka plan uygulamaları yazarak resimdeki gibi çıkan sonuca tıklayın.

arka planda calisan programlari kapatma nasil yapilir

  • Aşılan pencerede “uygulamaların arka planda çalışmasına izin ver” seçeneğini kapatın. Bu iki işlemden sonra artık hiçbir uygulama arka planda çalışamayacak.

Arka Planda Çalışan Programları Kapatma Android

Android kullanıcılarının en büyük problemlerinden biri pilin erkenden bitme durumudur. Çünkü Android’in sahip olduğu arka plan uygulama kontrol protokolü iOS işletim sistemine göre daha zayıftır.

Bu da uygulamaların Android arka planında rahatça çalışabilmesine neden olur. Sonuç olarak telefonun şarjı daha az gitmeye başlar ve veri kullanımı artış gösterir. Android üzerinde arka planda çalışan programları kapatma işlemi için sunulan birçok uygulama vardır. Ancak biz güvenilirliği ispatlanmış olan Greenify adlı programı kullanmanızı öneririz.

  • Öncelikle telefonunuzda Google Play Store’a girin ve Greenify adlı uygulamayı indirerek açın.
  • Greenify uygulamasının ana ekranı üzerinde yer alan + simgesine dokunun.
  • Bu işlem sonucu telefonunuzda yüklü olan tüm uygulamaların listesi açılacaktır. Bu listede yer alan ve arka planda çalışmasını engellemek istediğiniz programları seçin. (Instagram, WhatsApp gibi anlık mesaj alabileceğiniz programları bu listeye eklememenizi öneririz. Aksi takdirde mesaj alırken gecikmeler yaşayabilirsiniz.)
  • Arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamaları seçtikten sonra sağ altta yer alan tik simgesine dokunun. Bu işlem sonucu uygulamanın ana sayfasına tekrar açılacaktır. Ana ekranın sağ alt tarafında yer akan ve üzerinde zZz yazılı uyutma simgesine dokunun. Biraz önce seçmiş olduğunuz tüm uygulamalar arka planda kapatılacaktır ve siz tekrar açıncaya kadar uyutulacaktır.

arka planda calisan programlari kapatma android

  • Arka plan uygulamalarını kapatma işlemini otomatik olarak yapmak için uygulama ayarlarında yer alan “ekran kapandığında uygulamaları uyut” seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.

Not: Arka plan uygulamalarını kapatma işlemi ile birlikte RAM temizleme işlemini de yapmanız, sisteminizi çok daha performanslı bir hale getirir.

Hem Windows hem de Android için hazırladığımız RAM Temizleme işlemi nasıl yapılır? Başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. İşlemler hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı aşağıdaki yorum sekmesini kullanarak bizlere iletebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Etiketler: internet

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası