pancarlı buğday salatası tarifi / Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi – Duru Lezzetler

Pancarlı Buğday Salatası Tarifi

pancarlı buğday salatası tarifi

Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi

Benzer Malzemelerle Yapılabilecekler


Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Ana vatanı Çin ve Hindistan olan patlıcan, sıcak iklimlerde yetişen bir sebze. Türkiye&#;de en çok Akdeniz Bölgesi&#;nde yetiştirilen bu besin; B, C ve K vitamini bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde fosfor, potasyum ve magnezyum barındırır. Patlıcanlı lezzetleri sevenler için kızarmış patlıcanlar ile yapılan bu pilav ise çok iyi bir seçenek. Afiyet olsun!



Bulgur Pilavı

Et ve tavuk yemeklerin yanına çok yakışan bulgur pilavı sadece yardımcı bir yemek değil, başlı başına bir lezzet kaynağı. Domates, biber yerine kabak, patlıcan, mantar vb. değişik sebzeleri ilave ederek farklı sebzeli bulgur pilavları da yapabilirsiniz. Afiyet olsun!




Fırında Tavuk Kanat

Tavuk kanatları mangalda pişirmek için tercih edilen beyaz etler arasında yer alıyor. Ancak dışarda mangal yakma imkanınız yoksa bu lezzeti evinizde de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Greyfurtlu Pancarlı Bulgur Salatası

Birçok farklı şekilde kullandığımız bulgur, bu tarifle sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak. Sağlığımız için birçok faydası olan bulgur, lif açısından oldukça zengin ve folik asit kaynağıdır. Greyfurt ve pancar gibi vitaminli besinlerle farklı ve eşsiz bir lezzet elde ettiğimiz bu nefis salata oldukça doyurucudur. Sizler için hazırladığımız greyfurtlu pancarlı bulgur salatası tarifini bütün püf noktalarıyla aşağıdaki adımlarda görebilirsiniz. Afiyet olsun.

ADIMLAR

Greyfurtlu Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi

1 / 2

Bulguru bir kasede üzerini örtecek kadar sıcak su ile ıslayın. Diğer malzemeleri ayrı bir servis tabağında karıştırın.

2 / 2

Şişen bulguru da ekleyip harmanlayın. Kendi damak zevkinize göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.

BESİN DEĞERLERİ

gr İçin

    Daha Fazla

    * Besin değerleri ortalama olarak fikir vermesi için oluşturulmuştur. Detaylı bilgi için diyetisyeninize başvurunuz.

    MALZEMELER

    Kişilik*

    • 60 gram k&#x;s&#x;rl&#x;k bulgur
    • gram dilimlenmişgreyfurt
    • 20 gram küp küp doğranm&#x;şpancar
    • 10 gram doğranm&#x;ştaze nane
    • 2 çorba kaş&#x;ğ&#x; k&#x;s&#x;rl&#x;k bulgur
    • 1 adet dilimlenmişgreyfurt
    • 1 avuç küp küp doğranm&#x;şpancar
    • 1 avuç doğranm&#x;ştaze nane

    Servis Malzemeleri

    • yeteri kadartuz
    • yeteri kadarzeytinyağ&#x;
    • yeteri kadarlimon suyu
    • yeteri kadar tuz
    • yeteri kadar zeytinyağ&#x;
    • yeteri kadar limon suyu
    Lokma IOS Uygulama
    Lokma Android Uygulama

    sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.

    Geri bildirimde bulun

    Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi

    Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi

    Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi

    Hazırlanma süresi: 12 dk. / Pişirme süresi: 80 dk. / 4 kişilik

    Malzemeler

    Pancarları pişirmek için

    • 10 adet kırmızı pancar
    • 10 diş sarımsak
    • 4 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı
    • 10 dal taze kekik
    • Tuz ve karabiber

    Bulgur salatası için

    • 1 bardak esmer pilavlık bulgur
    • 4 adet taze soğan
    • 10 adet kiraz (çeri) domates
    • 1 yemek kaşığı doğranmış mercanköşk otu
    • g İzmir tulumu
    • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    • Tuz ve karabiber

    Servisi için

    Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi Hazırlanışı

    Pancarların saplarını 10 cm uzağından kesin ve bir fırça yardımı ile çok dikkatlice yıkayın. Kabuklarını çok ince soyun ve ortadan ikiye kesin. Bir fırın kabına alın ve dal kekik, diş sarımsak, Riviera zeytinyağı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

    Pancarları içindeki diş sarımsaklar ile birlikte 5 eşit miktara paylaştırın. Her bir pancar kümesini bir folyo kâğıdına, içine hiç hava almayacak şekilde sıkıca sarın. derecelik fırında 1 saat boyunca pancarları pişirin. Pişme işleminin sonunda folyolarını çıkarıp 20 dakika daha pancarların üzerinin kızarması için fırında pişirmeye devam edin.

    Bulguru 3 bardak suda, piştiklerinden emin oluncaya kadar haşlayın. Süzün ve üzerlerinden soğuk su geçirerek fazla nişastasını akıtın. Soğuyan bulguru oval bir kaba alın.
    Taze soğan ve domatesi doğrayın. Mercanköşk otunu da dallarından ayıklayarak doğrayın. Salataya ilave edin.

    Tulum peynirini elinizle parçalayarak salataya ekleyin. Tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı ile lezzetlendirin. Pişen pancarları fırından çıkarın ve soğutun.

    Hazırladığınız salatayı bir servis tabağına alın. Yanlarında marul yaprakları ve pancarlarla birlikte servis edin.

    Afiyet olsun.

    Uyarı: Pancarları, hazırladığınız salata ile harmanlarsanız salataya rengini vererek salatanızın görüntüsünü bozabilir.

    Duru Lezzetler tarafındankategoriler Bulgur, Esmer Pilavlık Bulgur, Genel, Salatalar, Tarifleretiketler: bulgur salatası, bulgurlu salata çeşitleri, esmer pilavlık bulgur, pancarlı bulgur salatası, Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi, salata tarifleri

    Diğer Yazılar

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası