iphone da gittiğin yerleri görme / iPhone'da konum geçmişi nasıl görüntülenir ve silinir – WebSetNet

Iphone Da Gittiğin Yerleri Görme

iphone da gittiğin yerleri görme

İPhone, ziyaret ettiğiniz tüm yerlerin gizli bir listesini içerir!

Hepimiz iPhone'un gerçekten bir akıllı telefon olduğunu ve iOS sisteminin birçok yönden Android karşılığından daha iyi performans gösterdiğini biliyoruz, diğer yandan Apple'ın kendisi Google'a ve diğerlerine göre kilometrelerce ilerliyor. Gizlilikle ilgili olarak Google aleyhine açılan davaların miktarından ve her gün kaç virüs ve güvenlik açığının keşfedildiğinden anlaşılıyor, ancak iPhone'unuzun gittiğiniz tüm yerleri yarı gizli bir listede kaydettiğini biliyor muydunuz? ? Neden? Nasıl? Şimdi bileceğimiz şey bu.


İPhone, Önemli Konum özelliği ile tüm hedeflerinizi kaydeder

Belki de iPhone'da bulunan bir özellik olan Önemli Konumlar özelliğini (veya önemli siteleri) daha önce duymuşsunuzdur ve bu özellik gittiğiniz veya seyahat ettiğiniz tüm yerleri kaydedip izler ve ayrıca kaç kez bulunduğunuzu da kaydeder. bu yere gittim ve orada geçirdiğin zamanın miktarı!

Şimdi biraz endişeli hissetmiş olabilirsiniz! Ancak Apple'ın da açıkça belirttiği gibi buna gerek yok, tüm Önemli Konumlar verileri uçtan uca şifreleniyor, bu da Apple'ın istese bile bu bilgileri kesinlikle elde edemeyeceği anlamına geliyor. I-Funk'ta ve Anılar gibi hizmet ve özellikleri size sağlamak için Fotoğraflar uygulaması dışında hiçbir uygulama ona erişemez.

Her bakımdan, konu geniş vadede tehlikeli değilBu listenin açılması, cihazın kilidi açık olsa bile bir parola ayarlanmasını gerektirir., Ancak risk, herhangi birinin telefonunuza ve şifrenize erişmesidir, çünkü bu verileri elbette görebilecektir, diğer yandan, bir yandan bu özelliği ister sıfırdan ister sıfırdan istemeyebilirsiniz aşırı endişeniz veya diğer nedenlerden dolayı ve bunun için size bir yöntem açıklayacağız İptal et.

Eşinizin (örneğin) cihazınıza eriştiğini ve bu liste aracılığıyla bulunduğunuz tüm yerleri bildiğinizi hayal edin ve burada bu listeyi cihazınızda bulundurmanın tehlikesi yatıyor ve eşinizin örneğinin mecazi olduğunu unutmayın. Telefonunuzun olmak istemeyen herhangi birinin eline düşmesi mümkündür Sizinle ilgili bu çok özel bilgileri biliyor, cihaza şifre koyması gerektiği için bu kişinin tuhaf olma ihtimalinin düşük olduğuna dikkat çekiyor.


İPhone'un sizi takip etmesini nasıl engelleyebilirim?

Apple, bu özelliği sıfırdan iptal etmenize ve ayrıca aşağıdaki adımları izleyerek iPhone'unuzdaki tüm kayıtları silmenize izin verir:

1- Ayarlar'a gidin
2- Gizlilik ayarlarına gidin
3- Konum Servislerine gidin

4- Sistem Hizmetleri seçeneğini bulana kadar aşağı kaydırmaya devam edin
5- Sistem hizmetleri üzerinden Önemli Konumlar özelliğine gidin

Şimdi yapmanız gereken tek şey özelliği devre dışı bırakmak. Ayrıca, bu aynı liste aracılığıyla, "Geçmişi Temizle" seçeneğiyle tüm verileri silme olanağına ek olarak, gittiğiniz yerleri "Yerlerim" başlığı altında görebilirsiniz. resimdeki gibi:

Bu özelliği daha önce biliyor muydunuz? Herhangi bir güvenlik riski oluşturmadığı dikkate alınarak devre dışı bırakılmış mıdır .. Yorumlarda bizimle paylaşın.

المصدر:

Bb

İlgili Makaleler

iPhone’un Gittiğiniz Konumların Listesini Tuttuğunu Biliyor musunuz?

iPhone cihazınızın gittiğiniz yerleri, buralarda kaç kez bulunduğunuzu kayıt eden ve çok az bilinen bir özelliği olduğunu biliyor muydunuz?

Bu önemli yerlerin listesini iPhone cihazınızın ayarlarında bulabilirsiniz. Ancak çok göz önünde olmayan bir ayar olduğu için çoğu kişi bu özelliğin varlığından habersiz.

Bazı insanlar ciddi tehlike olarak görürken, bazı insanlar için hiç bir sorun teşkil etmiyor. Sonuçta bu açılıp kapanabilir bir özellik olarak konmuş. İstese kullanıcıların haberi olmadan da gidilen yerlerin listesini tutabilir ve aman ne yapsın iPhone benim gittiğim yeri! şeklinde düşünceler mevcut.

Apple, gittiğiniz ve bulunduğunuz yerlere ne sıklıkla gittiğinizi ne kadar kaldığınızı izleyerek saklıyor. Üstelik buralara giderken hangi taşıma yöntemiyle gittiğinizi bile takip edebiliyor.

Apple’a göre bu liste sizin için önemli olan yerleri öğrenmeniz için tutuluyor. Bunun yanı sıra apple dışında bu gibi verileri takip eden farklı uygulamalarda mevcut. Google’da Google hesabınızda bulunan bir konum geçmişi üzerinden sizi izleyerek, kayıt edebiliyor.

Apple, bu verilerin sadece sizin cihazınızda şifrelenerek saklandığını ve izniniz olmadan paylaşılmadığını, tahmini trafik yönlendirmesi gibi kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak için ve daha iyi fotoğraf hatıraları oluşturmak için kullandığını belirtiyor.

Ancak siz bu konumların saklanmasını istemiyorsanız ve bulunan mevcut kayıtların silinmesini istiyorsanız aşağıda ki yönergeyi takip edebilirsiniz.

Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri menüsünü takip edin ve Konum Servisleri bölümünde en aşağı inerek Sistem servisleri > Önemli Konumlar kısmına giriş yapın.

Böylece karşınıza gelen ekranda gittiğiniz tüm yerlerin tarih ve saatlerini göreceksiniz. En altta ki tarihçeyi sil sekmesine tıklayarak kayıtları silebilir, en üstte ki aktif olan önemli konular butonunu pasif duruma getirerek ise kayıt etmesini durdurabilirsiniz.

Bunlar, iPhone’unuzun konum geçmişini nasıl görüntüleyeceğinize ilişkin talimatlardır. iOS’in ziyaret ettiğiniz yerlerin saatini ve yerini, hatta konumları sizin için bir harita üzerinde belirleyerek bile sakladığını öğrenmek sizi şaşırtabilir. Peki iPhone konum geçmişi nasıl görüntülenir?

iPhone Konum Geçmişi Görüntüleme

iPhone Konum Geçmişini Nasıl Görüntülenir?

  • SpringBoard’unuzdaki Ayarlar’a dokunun.
  • Ayarlar menüsünden Gizlilik’i seçin.
  • Gizlilik menüsünden Konum Servisleri’ni seçin.
  • Konum Servisleri menüsünden Sistem Servisleri üzerine dokunun.
  • Sistem Hizmetleri menüsünden Sık Kullanılan Konumlar’ı seçin.
  • Sık Kullanılan Yerler sayfasının altında Geçmiş adlı bir bölüm göreceksiniz. Bir alan seçmek için dokunun.
  • Şimdi size bir harita ve o alanda ziyaret edilen belirli konumların bir listesi sunulacak.
  • Artık seçili konumunuzun bir haritasını ve o yeri ziyaret ettiğiniz tarih ve tarihlerin bir listesini görebilirsiniz.

Bu konum bilgilerinin kullanımı ve saklanmasıyla ilgili gizlilik endişeleriniz varsa, Altıncı Adımda Sık Kullanılan Konumlar anahtarını KAPALI konumuna getirmenizi öneririz.

 

Faruk Peker

Faruk Peker

1986 Aydın doğumlu. Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu. 2015 Yılından bu yana Egegen bünyesinde yazılım desteği sağlamakta ve Tekno10.com platformunda editörlük hizmeti sunmaktadır.
E-posta:[email protected]

Daha Fazla Göster

iPhone’da ziyaret ettiğiniz yerleri nasıl görüntülersiniz?

iPhone’unuzda konum servisleriniz açıksa, iPhone‘un izlediği bütün konumları harita üzerinde görmeniz mümkün.

Haritanın yanında iPhone’un tespit ettiği yerleri de listeleyebilirsiniz. Eğer iPhone’un sizin gittiğiniz her yeri kaydetmesinden rahatsız oluyorsanız bu özelliği kapatmanız da gayet mümkün. Peki bu haritaya nasıl erişebiliriz? Buyrun adım adım anlattık:

Ana ekrandan ‘Ayarlar’ ikonuna dokunun.

iphone-konum1

Gizlilik’e gelin.

iphone-konum2

‘Konum Servisleri’ne dokunun.

iphone-konum4

Biraz aşağıya indiğinizde ‘Sistem Servisleri’ni göreceksiniz.

iphone-konum3

Daha sonra açılan ekranda yine aşağıya inip ‘Sık Kullanılan Konumlar’a gelin.

iphone-konum5

Burada bulunduğunuz ve tespit edilmiş konumların bir listesini göreceksiniz.

iphone-konum7

Konumlara dokunduğunuzda o bölgedeki detayları harita üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

iphone-konum8

Eğer bu özelliği kapatmak isterseniz Sık Kullanılan Konumlar bölümünün sağındaki kapatma ikonuna dokunabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası