midye adet görürmü / Sosyalcilerin Yeri - Midyeler Adet Olur mu?

Midye Adet Görürmü

midye adet görürmü

Midye ve hamam böcekleri regl oluyorlar mı?

Midye ve hamam böcekleri regl oluyorlar mı?

yezdan
selamün aleykum hayırlı akşamlar kardeşlerim sorum şu

midye ve hamam böcekleri regl oluyorlar mı?


Cevap: midye ve hamam böcekleri regl oluyorlar mı?

islamyolu
midye Adet geçiriyor diye biliyorum. Hamam böcegi hakkında bilgim yok. Midye yemek Hanifi mezhebinde Mekruhtur. Şafi mezhebinde Caizdir bu kadar bilgim var konu ile ilgili.


Cevap: midye ve hamam böcekleri regl oluyorlar mı?

yezdan
< Midye yemek Hanifi mezhebinde Mekruhtur. Şafi mezhebinde Caizdir bu kadar bilgim var konu ile ilgili.
>

Allah razı olsun bunları biliyorum da bu her ikisinin adet görmesi doğru mu kesin mi öğrenmek istiyorum


Cevap: midye ve hamam böcekleri regl oluyorlar mı?

BEYAZ_gul
Tavsanin regl oldugunu biliyordumda
Mideyeyi hiç duymadim :S
Rabbimin mucizesi&#;..


yezdan
< Tavsanin regl oldugunu biliyordumda >
bak bande tavşanın regl olduğunu bilmiyordum ilginç


musab
midye yemek hanefiye göre haram değilmi.


islamyolu
< midye yemek hanefiye göre haram değilmi. >
Tahrimen mekruh Harama yakın mekruh. Haram diyemeyiz kardeş. Haram demek öyle kolay bir şey değil.


&#;.
Dinimizce bir rivayete göre bazı böceklerle böyle bir şey var ama kardeşler im Yinede Rabbimizin yarattığına çok şükür bilgi toplamak için dini bilgilerle yetinelim lütfen.


midye adet görür mü, midye adet görmesi, adet olan böcekler

Bu kategoride yer alan Doğum yapmanın fazileti ve doğum yapan kadına sevap verilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

   Cevabın tamamını burada okuyun: funduszeue.info

Midye toplamak neden yasak?

Uzmanlar ise uyarıyor, "Denetimsiz toplanan midyeyi tüketmeyin" diyor. İstanbul'da iskele demirleri, köprü kolonları ve teknelerin altları gibi denizin içerisinde bulunan metallerin üzerine yapışmış haldeyken toplanan midyeler, sağlığı tehdit ediyor. İstanbul'da midye avcılığı yasak.

Kaynak kaldırma talebi   

midye

Efsanenin Temelleri

Efsane büyük ölçüde gerçekli&#;e dayan&#;yor, fakat bilimsel bir çerçeveden bak&#;ld&#;&#;&#;nda gerçek olma ihtimali yok. Biraz garip bir tan&#;mlama oldu&#;unu söyleyebiliriz, ama durumu herhalde en iyi bu &#;ekilde aç&#;klayabiliriz.

Bildi&#;iniz üzre her canl&#; gibi midyeler de üreme i&#;levine sahipler. Bu hayvanlar y&#;l&#;n belirli zamanlar&#;nda üremek amac&#;yla döl salg&#;l&#;yorlar. Salg&#;lanan s&#;v&#; baz&#; zamanlar k&#;rm&#;z&#;ya yak&#;n veya turuncu renkte oluyor. Kan&#;t göstermemiz gerekirse:

Bütün mantoya yay&#;lan genital organlarda ve vba&#; dokusunda üreme mevsimlerinde , yo&#;un olarak cinsiyet hücreleri görülebilmektedir. &#;zmir Körfezi’nde midyeler Eylülden May&#;s-Hazirana kadar döl verebilmektedirler. Fakat en yo&#;un döl verimi Eylül-Ekim ve Mart-Nisan aylar&#;nda olmaktad&#;r. Midyeler döllerini b&#;rakt&#;ktan sonra 1 ay içinde kendini tekrar toplayarak yeni döl üretmektedir.

 

Midyeler ayr&#; e&#;eyli olup, olgun erkeklerde gonadlar krem-beyaz, di&#;ilerde ise portakal sar&#;s&#; tonlar&#;ndad&#;r.

funduszeue.info,funduszeue.info

Salg&#;lanan bu s&#;v&#; da halk aras&#;nda kan olarak de&#;erlendirilmi&#; olsa gerek ki durum “adet görme” olarak adland&#;r&#;lm&#;&#;. Gerçekten de midyelerin üreme dönemlerinde yenmesi çok i&#;tah aç&#;c&#; oldu&#;u söylenemez. Bu konuda uzman görü&#;ü almam&#;z gerekirse:

Hemen hemen her türü yenilebilir. Sülünezler ile tatl&#; su midyeleri çok ender olarak yenilirken di&#;er türlerden baz&#;lar&#; (Cerastoderma sp. ve Cardium sp. gibi) üreme dönemlerinde kan renginde doku s&#;v&#;lar&#;na sahip oldu&#;u için itici bulunurlar. Kara midye ba&#;ta olmak üzere baz&#; türler yumurtalar&#;n&#; suya b&#;rak&#;rken içlerinden denize bulan&#;k bir s&#;v&#; akar ve bu halk aras&#;nda onlar&#;n regl dönemi olarak adland&#;r&#;l&#;r. Et verimi de dü&#;ük olaca&#;&#;ndan üreme döneminde çift kabuklular pek tercih edilmez.

funduszeue.info?t=

Asl&#;nda meydana gelen yanl&#;&#; anla&#;&#;lman&#;n do&#;ru bir sonuca yol açt&#;&#;&#; bir örnek bu. Bilimsel olarak midyenin adet gördü&#;ünü söylemek bilimsel çevrelerde alaya al&#;nman&#;za sebep olabilir, bundan dolay&#; dikkatli olman&#;z&#; öneriyoruz. Adet görme, yani regl olma sadece memeli hayvanlarda, hatta memeli hayvanlarda da daha çok primatlarda görülen bir durum. K&#;sacas&#; hayvanlar aleminin çok farkl&#; kollar&#;nda olan primatlar ve midyeleri üreme aç&#;s&#;ndan ortak bir gruba sokmaya çal&#;&#;mak biyoloji ve zooloji ortamlar&#;nda çok ho&#; görülen davran&#;&#;lar de&#;il. Sonuç olarak midyelerin teknik olarak vajinalar&#; olmad&#;&#;&#;n&#; ve bundan dolay&#; da teknik olarak regl olmalar&#;n&#;n mümkün olmad&#;&#;&#;n&#; söyleyebiliriz. Tabii ki üreme organlar&#; vard&#;r ve bu organlardan döl salg&#;larlar, ama tabii ki bizim dü&#;ündü&#;ümüz anlamda de&#;il.

Din Faktörü

Asl&#;nda midye meselesinin bitmek bilmeyen sohbetlere konu olmas&#;n&#;n en önemli sebeplerinden birisi i&#;in içine dinin girmesi. Türkiye’deki en geni&#; mezhep olan Hanefili&#;e göre midye yemek yasak say&#;l&#;yor. Bu inanç midyelerin adet oldu&#;u efsanesiyle birle&#;ince i&#;ler iyice kar&#;&#;&#;yor. Asl&#;nda inek, koyun gibi pek çok hayvan&#; keyifle lüpürdetti&#;imiz dü&#;ünüldü&#;ünde adet görmeyle yasak ili&#;kisi çok da ba&#;lant&#;l&#; gözükmüyor. Yapt&#;&#;&#;m&#;z ara&#;t&#;rmada adet görmeyle midye yasa&#;&#; aras&#;nda bulundu&#;u varsay&#;lan ili&#;kiyi kan&#;tlayacak herhangi bir &#;ey bulamad&#;k. Bu noktada tart&#;&#;man&#;n dinsel k&#;sm&#;yla ilgili aç&#;c&#; olmak amac&#;yla birkaç aktar&#;mda bulunulabilir. Diyanet i&#;leri ba&#;kanl&#;&#;&#; bu konuda &#;u temel önermede bulunuyor, ama muhtemelen mezheplerin yorumuna kar&#;&#;mamak amac&#;yla sadece aktar&#;m yapmay&#; tercih ediyor:

Kur’ân-&#; Kerîm’de deniz av&#;n&#;n ve denizden elde edilen yiyece&#;in helâl oldu&#;u bildirilmi&#; (el-Mâide 5/96; el-Fât&#;r 35/12), Hz Peygamber de deniz hakk&#;nda sorulan bir soruya “Onun suyu temiz, meytesi (içinde ölen) helâldir” &#;eklinde cevap vermi&#;tir (Ebû Dâvûd, “Tahâret”, 41; Tirmizî, “Tahâret”, 52). Gerek bu aç&#;klamalar gerekse hakk&#;nda özel bir hüküm bulunmayan konularda mubahl&#;&#;&#;n esas al&#;nmas&#; ilkesi suda ya&#;ayan hayvanlarla ilgili hükmün temelini te&#;kil eder.

Bal&#;k türü d&#;&#;&#;nda kalan (midye, kurba&#;a, yengeç gibi) su hayvanlar&#;n&#; yemek Hanefîler’e göre helâl de&#;ildir. Di&#;er üç mezhebe göre ise, sadece suda ya&#;ayan her türlü hayvan -kendili&#;inden ölmü&#; bile olsa- yenebilir, helâldir. &#;âfiî mezhebinde, Hanefîler’in paralelinde bir görü&#; ile su hayvanlar&#;ndan eti yenen kara hayvanlar&#;na benzeyenleri helâl, eti yenmeyen kara hayvanlar&#;na benzeyenleri haram sayan bir görü&#; de vard&#;r.

 

Hanefîler Mâide sûresinin 3. âyetinde geçen “meyte” lafz&#;n&#; mutlak &#;ekilde yorumlam&#;&#;lar, ayr&#;ca bal&#;k d&#;&#;&#;ndaki türleri “habâis” (i&#;renç &#;eyler) kapsam&#;nda kabul etmi&#;lerdir. Fakihlerin ço&#;unlu&#;u Mâide sûresinin âyetindeki “deniz av&#;” ifadesinin umumunu (kapsaml&#; olu&#;unu) esas alm&#;&#;lar ve ayr&#;ca Hz. Peygamber’in “Denizin suyu temiz, ölüsü helâldir” (Ebû Dâvûd, “Tahâret”, 41; Tirmizî, “Tahâret”, 52) anlam&#;ndaki hadisine dayanm&#;&#;lard&#;r.

funduszeue.info?-db=FetvaVT&-lay=wfkweb&-recid=&-find=

K&#;sacas&#; midye yiyip yememek ki&#;inin kendi tercihi olarak görülmeli ve yorum ki&#;iye b&#;rak&#;lmal&#;, fakat yine de teknik olarak midyelerin adet görmedi&#;ini ve ayn&#; zamanda adet gören hayvanlar&#;n da yendi&#;inin alt&#;n&#; çizebiliriz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası