hamileliğin başında bel ağrısı / Bel Ağrısı - Hamilelikte Bel Ağrısı - seafoodplus.info

Hamileliğin Başında Bel Ağrısı

hamileliğin başında bel ağrısı

Hamilelikte Bel Ağrısı Olur Mu, Ne Zaman Ve Ka&#;ıncı Haftada Başlar? Gebelikte Bel Ağrısı Nedenleri

Hamilelikte Sağlık

Haber Giriş: -    Son Güncelleme:

Hamilelikte Bel Ağrısı Olur Mu, Ne Zaman Ve Ka&#;ıncı Haftada Başlar? Gebelikte Bel Ağrısı Nedenleri

Hamilelik sırasında kadınlarda bazı rahatsızlıklar meydana gelebilir. Bu rahatsızlıklardan bir tanesi de bel ağrısıdır. Kendi başına oldukça zor bir süreç olan hamilelik doğumun yaklaşması ile birlikte meydana gelen bel ağrıları ile iyice zorlaşmaktadır. Hamilelikte bel ağrısı olur mu? Ne zaman ve kaçıncı haftada başlar? Gebelikte bel ağrısı nedenleri nelerdir detayları ile derledik.

Gebelik sırasında meydana gelen rahatsızlıklardan biri olan bel ağrıları hamile kadınları zaman zaman zorlamaktadır. Bu ağrıların oluşmasına neden olan bazı durumlar vardır. Doğumdan sonra kaybolan bu ağrıları hamilelik sırasında hafifletmek içinde bir kaç yol bulunmaktadır.

Hamilelikte Bel Ağrısı Olur mu?

Hamilelik sırasında bel bölgesindeki kasların gerilmesine bağlı olarak veya hormonsal değişimler nedeni ile olabilmektedir. Bu ağrılar anne adaylarını bazı zamanlar zorlasa da büyük bir tehlike durumu söz konusu değildir.

Hamilelikte Bel Ağrısı Ne Zaman ve Kaçıncı Haftada Başlar?

Genellikle aylık hamile olan kadınlarda görülmeye başlar. Gebeliğin uzun dönemlerinde çoğu hamile kadında görülen bel ağrısı, doğumdan sonra büyük ölçüde hafifler. Kadın doğum uzmanları tarafından hamileliğin kaçınılmaz bir şikâyeti olarak görülür. Bu bel ağrıları çoğunlukla doğumdan ay sonra kaybolur. Bununla birlikte, birkaç unsur hamilelikte bel ağrısını önemli kılmaktadır. Bel ağrısı olan vakaların %33’ünde bel ağrısı yaşamsal faaliyetleri etkilemektedir. Fakat sonraki gebeliklerde bu bel ağrısı karşı yatkınlık oluşturabilir ve vakaların ’inde kronik şekilde edebilir.

Gebelikte Bel Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Hamilelikte en yaygın olarak bilinen bel ağrısı, pelvis çevresindeki ve bel bölgesindeki kasların ve eklemlerin basıncı veya gevşemesidir. Bunların ikisi bir arada olabilir. Bu dönemde görülen bel ağrısı, biyomekanik, hormonal, vasküler veya farklı nedenlerle ortaya çıkan şiddetlenmedir. Araştırmalar, hamilelik sırasında bel ağrısının kilo alımı ve bağırsak gelişimi nedeniyle vücut hareketindeki değişikliklerden kaynaklanmadığını gösterir.

Gebelik öncesinde göbek çukuru büyük olan bireylerin gebelik döneminde bel ağrısına meyilli olduklarını göstermektedir. Kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo alımı bel ağrısına neden olabilir. Hamilelik sırasında rahimdeki gelişme, mide ve sırt kasları arasında kuvvet eşitsizliğine neden olarak bel ağrısına neden olabilir. Aynı zamanda büyümüş rahim ağırlığı doğrudan baskıya neden olabilmektedir. Hamilelik sırasında, relaksin, östrojen ve progesteron serum seviyelerinde bir artış fark edilir.

Meydana gelen bu gevşeme derecesi eklem gevşemesine neden olabilir ve östrojen, gevşemenin etkisini genişleterek bel ağrısının ilerlemesine neden olabilir. Gelişen rahim aort gibi büyük damarlara baskı yapabilir, iskemi ve metabolik sorunlar bel ağrısına neden olabilir. Dahası, iş ve zihinsel değişkenler de bel ağrısına neden olabilir. Kalça veya çevreleyen kemiklerde kalıcı olmayan osteoporoz (özellikle D vitamini eksikliği olan hamile bayanlarda, yumuşama ve genişlemiş yetersizlik nedeniyle kemiklerde kırılmalar), kas gerilmesi de ağrıya neden olabilir.

Hamile Kadınlar Bel Ağrıları İçin Hangi Doktora Gitmeli?

Gebeliğin beşinci ayından itibaren başlayan ve yedinci aydan sonra güçlenen bel ağrısı, gebeliğin bitmesiyle yani doğumla birlikte sona erer. Buradan yola çıkarak, bel ağrısı, hamileliğin kaçınılmaz bir durumudur. Bu ağrılar tipik olarak doğumdan sonraki ilk üç ay içinde kaybolur. Buna yüzden, hamilelik sırasında bu tür bel ağrısı ile karşılaşmak normaldir. Hamilelik sırasında sırt ve kasık ağrısı, çoğu anne ve anne adayları için tipik bir olaydır.

Anne adayları, vücutlarını dinlendirdikleri zaman ortadan kaybolan sırt ağrısı için stres yapmak zorunda değildirler. Bununla birlikte, aralıklı ve rahatsız edici ağrılar için uygun önlemler alınmalıdır. Günlük program çalışmasını engelleyen bel ağrısı için bir uzmanın yardımı aranmalıdır. Anneler bu tür bir ağrı için kadın hastalıkları ve doğum uzmanı veya aile sağlığı merkezlerine başvurabilirler. Burada, birincil değerlendirmeyi yapan uzman, anneyi gerekli olduğunu düşündüğü takdirde bir fizyoterapi uzmanından yardım alması için yönlendirebilmektedir.

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir