nub teorisi yanlış çıkanlar / BAŞAK ANA: "NUB TEORİSİ" GÖSTER BANA BEBEĞİMİİİ

Nub Teorisi Yanlış Çıkanlar

nub teorisi yanlış çıkanlar

Doğuma Hazırlık nub teorisine gore cinsiyet tahmini yanlis cikan varmi?

Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler

Mrb hanımlar nub teorisine göre kız diyip sonra erkek yada erkek diyip kız çocuğu olan varmi aranızda onu merak ediyorum.

 

Var cnm benimkine kiza benzior arkadasin bebegine oglana benziyor dediler ikimizinkide kesinlesti onun kizi benim oglum oluyor

 

DoGaM35 .!.:

Var cnm benimkine kiza benzior arkadasin bebegine oglana benziyor dediler ikimizinkide kesinlesti onun kizi benim oglum oluyor

Genişletmek için tıkla

Yani tam anlamiyla güvenmemek lazım. tsk ederim cvp için :-)

 

Hic belli olmuyor cnm güvenmemek daha iyi .

 

happybaby12 .!.:

Ultrason bile bazen yanilio

Genişletmek için tıkla

12 haftalıkken kıza benziyor dedi doktorum nuba göre tahminde bulundu ama etrafımdaki herkes belirtilere falan bakarak kesin erkek diyorlar o yüzden merak ettim

 

DZ14

Yeni Üye

Kayıtlı Üye

Kızlar sizce benim bebegimin cinsiyeti ne olabilir var mı tahmini olan ? 2 kızım var bu 3. Bebeğimiz kısmet olursa.

 

  • _jpg
    _jpg

    27,3 KB · Görüntüleme:

Bnm de erkeğe benziyordu kızımız olacak tabi 3 ayrı dr farklı cinsiyet soyledi ama ayrıntılıda kızımız netleşti sağlıklı olsun Allah hayırlısıyla nasip etsin

 

Nuba göre banada kız denilmişti ama haftamızda bebeğim cinsiyetini gösterdi ultrasonda, erkek :anneadayı:

 

Bebek bekleyenler için bebeğin cinsiyetini öğrenmek oldukça heyecanlıdır. Özellikle de nub teorisi gibi bebeğin cinsiyetini erken dönemlerde belirlemek konusunda yardımcı olan yöntemler ilgi çekmektedir. Ancak normalde bebeğin cinsiyeti ultrason yardımıyla belirlenmektedir. Bu nedenle nub teorisinden önce ultrasonun hamilelikte cinsiyet belirlemede nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olmak faydalı olacaktır.

Hamilelikte ultrason kullanımının süreci takip etmek açısından farklı amaçlarda kullanılabilse de anne ve babalar açısından bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi açısından büyük bir önem taşıyor.

Bazı anne babalar bebeğin cinsiyetini öğrenmek için sabırsızlandıkları gibi kimileri de bebek doğana kadar öğrenmek istemeyebiliyorlar. Her iki durumda da ultrason sayesinde elde edilen ve ultrasonogram adı verilen siyah-beyaz görseller ile bebeğin ilk görüntüleri elde edilebiliyor ve fetüsün gelişimi izlenebiliyor.

Ultrason, annenin rahminde yer alan bebeği görüntülemek için yüksek frekanslı ses dalgaları kullanır. Ultrason ile görüntüleme genelde haftalar arası bebeğin cinsiyetini öğrenmek için yapılabilir.

Bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için doğumu bekleyen ebeveyn adayları genelde azınlığı az sayıda olmaktadır. Çiftlerin çoğu bebeğin cinsiyetini doğumdan önce öğrenmek ister. Bunun nedenleri arasında bebek odasının ne renge boyanacağı ya da bebek için doğmadan isim belirleme gibi nedenler yer almaktadır.

Bazen ise çiftler sağlık nedenlerinden ötürü bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek isteyebiliyorlar. Bu sayede hamilelik süreci hakkında bilgi sahibi olan çiftler cinsiyete bağlı hastalıkların ortaya çıkması konusunda önceden bilgi sahibi olabiliyorlar. Örneğin, konjenital adrenal hiperplazi gibi genetik bir rahatsızlık durumunda kız bebeklerin cinsel organları feminen değil de daha maskülen olabiliyor.

Aşağıdaki etkenler bebeğin cinsiyetinin ne zaman ve nasıl oluştuğunu belirleyen etkenler olmaktadır:

  • Bebeğin cinsiyeti, yumurta döllendiği zaman belirlenmiştir.
  • Bebeğin cinsiyeti, anne adayının hamile olduğunu öğrenmesinden çok daha önce hamile kalındığı an belirlenmektedir.
  • Anneden gelen yumurta ve babadan gelen sperm cinsiyet kromozomları taşımaktadır. Bebeğin cinsiyetini belirlemede yumurtanın X kromozomu etken olurken sperm hücresine bağlı olarak X ya da Y kromozomu etken olabilmektedir.
  • Sperm hücresi yumurtayı döllediği an bebeğin cinsiyeti bellidir. Sperm X kromozomu taşıyorsa bebek kız, Y kromozomu taşıyorsa erkek olacaktır.

Ultrason yöntemi başlarda esas olarak bebeğin cinsiyetini belirlemek için tasarlanmamıştır. Ultrasonun geliştirilme amacı başlarda bebeğin gelişimini tıbbi nedenlerle gözlemek olsa da sonradan amacı cinsiyeti tespit etme üzerine yoğunlaşmıştır.

Ultrason ile cinsiyetin belirlenmesi hamileliğin herhangi bir döneminde yapılabilse de genelde ilk trimesterde gerçekleştirilmektedir. Bunun neden ise hamileliğin kesinleşmesi, kalp atışında bozukluklar varsa tespit edilmesi ve doğumun gerçekleşeceği tarihin belirlenmesidir.

cinsiyet nasıl belirlenir

Hamileliğin haftaları arasında gerçekleştirilen ultrasonun nedeni ise bebeğin gelişiminin gözlemlenmesidir. Ayrıca bu ultrason sırasında bebeğin cinsiyetini öğrenmek de mümkün olabilmektedir.

Ultrasonun sağladığı bir başka fayda ise çoklu hamilelik varsa bunu tespit etmek ve göbek bağı ile plasentanın yerlerini belirlemektir. Bununla birlikte ultrason sayesinde Down sendromu gibi doğum kusurları ve düşük gibi durumlar da gözlenebilmektedir.

Ultrasonun faydaları şu şekildedir:

Ultrason ses frekansları kullanılıp röntgen gibi radyasyon kullanmadığı için hamilelikte güvenli bir yöntemdir. Ayrıca bu yöntemin bebek üzerinde de olumsuz etkileri olmamaktadır. Sürecin tek dezavantajı annenin sırt üstü yatarken idrar torbasının dolu olmasından ötürü rahatsızlık hissedebilmesidir. Çünkü ultrasona girmeden önce mesanenin dolu olması daha temiz görüntü alınabilmesini sağlamaktadır.

  • Tahmin edilen cinsiyet genelde doğrudur

Ultrason ile cinsiyetin belirlenmesi genelde yüzde 90 oranında doğru sonuçlar göstermektedir. Ancak bazen görüntünün net olmaması gibi durumlar cinsiyetin belirlenmesinde hataya neden olabilmektedir.

Hamileliğin haftasına kadar genelde kız ve erkek bebekler ultrasonda aynı görünmektedir. Bu noktadan sonra ise cinsel organlarda anatomik farklılıklar meydana gelmekte ve bu durum ultrasonda görülebilmektedir.

haftaya gelindiğinde ise ultrason ile bebeğin cinsiyetini tahmin etme daha doğru sonuçlar verebilmektedir. Çünkü haftadan sonra bebek anne rahminde uygun bir pozisyondaysa ve bacakları açık duruyorsa cinsiyet tespit edilebilmektedir. Bacaklar arasında çıkıntı görünüyorsa bebeğin erkek olduğu söylenebilir.

Nub teorisi nedir?

bebeğin cinsiyeti nasıl belirlenir

Bebeğin cinsiyeti hafta itibariyle belirlenebiliyor olsa da bazı anne babalar daha erken öğrenmek isteyebiliyorlar. Bu nedenle de nub teorisi son zamanlarda öne çıkan bir kavram oldu. 

Nub teorisi, bebeğin cinsiyetini tahmin etmekte kullanılan yöntemlerin başında geliyor. Bu yöntemde bebeğin cinsel bölgesinde yer alan nub denilen bölge erkek ya da kız olma durumuna göre değişiklik gösterdiği için buradaki açıya bakılıyor. 

Cinsiyet tahmin etmede kullanılan ultrason harici pek çok yöntem gibi nub bölgesindeki açının bebeğin cinsiyetini yüzde doğru tahmin ettiği söylenemez. Bu yöntemin annenin karnının çıkıntısına göre ya da aşerdiği şeylere göre cinsiyeti tahmin etmekten çok da farkı yoktur.

Nub teorisi genelde bebeğin 12 haftalık ultrason görüntüsünden cinsiyeti tahmin etmek için kullanılır. Uzman bir kişi 12 haftalık bebeğin ultrason görüntüsünde pek çok şeyi görebilir. Bunlar arasında bebeğin cinsiyeti de bulunmaktadır. Ancak yine de bu tahminin kesin olarak doğru olacağı söylenemez.

Nub teorisi genelde hafta arasında bebeğin genital tüberkül isimli bacaklarının arasındaki bölgede nub olduğundan yola çıkılarak cinsiyet tahmin edilmeye çalışılır. Bu teoriye göre nub bölgesinin açısına göre bebeğin kız ya da erkek olduğu söylenebilir.

Nubun derecesi omurgadan 30 derece yukardaysa bebeğin erkek, aşağıdaysa kız olduğu söylenir.

Nub teorisinden elde edilen sonuçların doğruyu gösterme olasılığı hamilelik ilerledikçe daha yüksek olmaktadır. Doğruluk oranı haftada yüzde 48 olurken haftada yüzde 94’lere kadar yükselebilmektedir.

Bebeğin Cinsiyetini Öğrenmek için Kullanılan Diğer Yöntemler

Genetik testler bebeğin cinsiyetini daha erken dönemde öğrenmek için kullanılabilmektedir. Ancak bu testler genelde bebekte Down sendromu gibi kromozomal anormallik bulunma ihtimalinin olduğu zaman tercih edilmektedir. Amniyosentez adı verilen genetik testte doktorunuz ince ve uzun bir iğne yardımıyla amniyotik sıvıdan örnek alacaktır. Bebeğe ait bazı hücreler bu sıvıda bulunabildiği için herhangi bir genetik rahatsızlığı ya da bebeğin cinsiyetini tespit etmekte bu test kullanılabilmektedir. Bu test genelde hamileliğin haftaları arasında uygulanmaktadır.

CVS ise bir diğer genetik testtir ve Down sendromu gibi bilişsel kusurların ve bebeğin cinsiyetinin tespiti gibi durumlarda kullanılmaktadır. Bu işlemde doktorunuz plasentada bulunan dokudan örnek alır. Bu sayede bebeğin genetiğine bakılma fırsatı olur. Bu test ise hamileliğin haftaları arasında gerçekleştirilmektedir.

Genetik testlerin uygulanması düşüğe neden olabilmekte ve bu nedenle genelde 35 yaşın üzerindeki hamileler ve genetik rahatsızlık geçmişi bulunan çiftlerde uygulanmaktadır. Bu yüzden genetik testlerin uygulanıp uygulanmayacağına doktorunuz karar vermelidir.

Bebeğin cinsiyetini erken dönemde belirlemekte kullanılan yöntemlerden biri de ramzi yöntemidir. Buy yöntemde bebeğin cinsiyeti hamileliğin 6. haftasında öğrenilebilmektedir. Bu yöntemde plasentanın rahimdeki yeri bebeğin cinsiyeti hakkında bilgi vermektedir. Bebek erkekse plasentanın sağ tarafta kız ise sol tarafta olduğu düşünülür. Ancak bu yöntemin kesin sonuçlar verdiği söylenemez. Ancak yine de merak ediyorsanız hamileliğinizin haftaları arasında ultrason ile görüntülenen plasentanın nerede yer aldığını doktorunuza sorabilir ve tahminlerde bulunabilirsiniz.

"NUB TEORİSİ" GÖSTER BANA BEBEĞİMİİİ

      Haziran ayında hamile olduğumu öğrendim. 13 haftalık hamileyim şimdi. İstedik Rabbim izin verdi 1,5 ay içinde hamile kaldım. İlk zamanlar hiç bir belirti yoktu. 7. haftadan sonra bulantılar başladı aman aşermeler, kusmalar. oyy nihayet azaldı artık 1. trimestrımız bitti. Ve hayatta istekler bitmiyor. Şimdide cinsiyetini merak etmeye başladık. Bu nub teorisi de bana baya mantıklı geldi. Yabancı sitelerde de çok tutuluyor.
       Neyse efenimm nedir bu funduszeue.infoğin 11,12, haftalarında cinsel organı tam belli olmuyor. Bu yüzden bu haftalarda doktorların yaptığı tahminler hafta sonra değişebiliyor. Fakat bu teoriye göre o haftalarda bebeğin kuyruğu kayboluyor ve nub denen bir çıkıntı hasıl oluyor. Bu çıkıntıda eğer bebeğin poposuna paralelse kız, yukarı doğru hafif açılıysa erkek oluyormuş. 

   
     Şimdide  benim bebeğimin 11 haftalık görüntüsüne bakalım. Ben erkek olanına benzettim. Cinsiyeti belli olduğu zaman doğru çıkıp çıkmadığını buraya yazıcam.  böylece teorinin doğru olup olmadığını görürüz. Sizde de bu haftalara ait görüntü varsa bakıp yorum yazarsanız sevinirim. İşte buda benim bebeğim ,koca kafalım


 

     Ben rüyamda kız gördüm emzirdim filan, sanırım kız çocuklarını çok sevdiğim için bilinçaltım bana bunu gösterdi. Annemler, kayınvalidemler filan hep erkek görmüş.
     Sanırım nub teoriside erkek diyor .Sizce? 

Nub teorisi nedir? Bebeğin cinsiyetini &#;ğrenmek i&#;in doğru sonu&#; verir mi

Haberin Devamı

NUB testi ile anne karnına düştüğü andan itibaren beli olan cinsiyeti öğrenmek mümkün olabilir. NUB teorisi 20 haftadan önce bebeğin cinsiyetini öğrenmenize yardımcı olabilir.

NUB Teorisi Nedir?

 Bebek bekleme süreci anne, babalar için oldukça heyecanlı bir dönemdir. Doğuma kadar endişe ve sevinç duygusu bir arada yaşanmaktadır. Bebeğin sağlığı, yapısı ve cinsiyeti ile ilgili merak ve endişeler ilk günden başlamaktadır. Günümüzde gelişme teknoloji ile birlikte bebeğin cinsiyeti öğrenilmektedir. Ama bunun için ailelerin 20 hafta beklemesi gerekir. 20 haftalık olan bebeklerin ultrasonda cinsiyetleri tespit edilmektedir.

 Çocuk anne rahmine düştükten hemen sonra cinsiyeti belli olmaktadır. Bazı aileler doğuma kadar cinsiyeti öğrenmek istemezler. Kimi aileler ise cinsiyeti öğrenmek için sabırsızlanırlar. Bu aşamada NUB teorisi onlara destek olabilir. Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için jinekoloğun yardımı olmaktadır. Aynı şekilde NUB teorisi konusunda uzmanlığı olan jinekologlar bulunmaktadır. Bu konuda onlardan destek alabilirsiniz.

Haberin Devamı

 NUB teorisinin ortaya koyduğu sava göre bebeğin cinsiyetini Haftadan önce öğrenmek mümkün olmaktadır. Bu aşamada doğruluk oranının %75 olduğu belirtilmektedir. Ama bebeğin pozisyonu ve bazı durumlar bu yüzdeyi düşürtmektedir. Daha kesin bilgiler ise Haftadan itibaren edinilebilir. NUB İngilizce bir kelimedir. Yumru veya çıkıntı anlamına gelir.

 Bebeğin anne karnında bulunduğu bölge olan genital kısım Haftadan itibaren görülmektedir. Ultrason yardımı ile alınan bu görüntüde bebeğin yatarken oluşturduğu açı cinsiyet konusunda fikir verir. Bebeğin uzunlamasına bir şekilde olması gerekmektedir. Buradaki bilimsel yaklaşım cinsiyete göre oluşan gelişim farklılığından kaynaklanmaktadır. Haftadan başlayarak kız ve erkek bebekler farklı yapıda gelişirler.

 Kız ve erkek bebeklerin her ikisinde de nub bulunur. Ama bu nubun pozisyonu her iki cinsiyette farklılık gösterir. Nub açısı kızlarda omurga ile aynıdır. Ama erkeklerde nub açısı yukarı doğru olmaktadır. Bu teorinin %90 üzerinde güvenilir olması için Haftanın beklenmesi doğru olacaktır. Bebeklerde omurga ve nub arasında bulunan açı 30 dereceden büyükse bebeğin erkek olabileceği söylenmektedir. Kız bebekler için omurga ve nub arasındaki açının 30 dereceden küçük olduğu belirtilmektedir.

Haberin Devamı

 Günümüzde tıp ve bununla ilgili araştırmalar hızla ilerlemektedir. Bulunan ölçümler ve görüntüleme yöntemleri ile pek çok konu tespit edilebilir. Günümüzde kullanılan 3 boyutlu ultrason görüntüleri ile bebeklerin anne karnında fotoğraflanması söz konusu olmaktadır. NUB teorisi de bize ölçümlerin eldeki verilerle karşılaştırılması sonucu bir veri sunmaktadır. Bu sayede anne baba adayları Haftadan önce bebeklerin cinsiyetini öğrenmektedir.

Bebeğin Cinsiyetini Öğrenmek İçin Doğru Sonuç Verir mi?

 NUB bebek cinsiyetini belirlemek için kullanılan bir teoridir. Teori olarak kullanılan bu bilgi pratikte doğru sonuç vermeyebilir. Bebeğin konumu doğru şekilde olmadığında bu teori doğru sonuç vermeyecektir. Bebek ile ilgili doğru bir tespit için sırt üstü ve düz bir şekilde durması gerekmektedir. Haftadan önce yapılan NUB testinin güvenirliliği olmamaktadır. Haftadan itibaren ise güvenilirliği %75 olmaktadır.

Haberin Devamı

NUB teorisi 0 doğruluk payı olan bir teori değildir. Teori sonucu söylenen bilginin hatalı olması aileler arasında sorun yaratabilmektedir. Kişiler beklentilerinin tersi durumlarla karşılaştıklarında hayal kırıklığı yaşamaktadır. Birinci öncelik cinsiyetinden çok sağlığı olmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası