restoran dekorasyon fikirleri / Girişimcilere ilham verecek cafe dekorasyon fikirleri | homify

Restoran Dekorasyon Fikirleri

restoran dekorasyon fikirleri

Restoran Dekorasyon Fikirleri

Bugünkü yazımızda yeni yılda, yeni ve yaratıcı restoran dekorasyon fikirleri ile karşınızdayız. Ev ve cafe dekorasyonları dışında restoran dekorasyonları da dikkat edilmesi gerekilen dekorasyon türlerinden biridir. Restoranların sayısı arttıkça insanlar için farklılık arayışları ortaya çıkmaya başladı. Siz de restoranınızı alışılmışın dışında farklı bir tarza göre dekore etmek isterseniz yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Temalı Restoran Fikirleri

Temalı restoranlar günümüzde çok fazla ilgi gören konseptler arasında yer alıyor. Restoranların konseptleri dizilerden, filmlerden ya da daha genel konseptler olarak uzay, yeraltı, sualtı konseptleri olabilir.

Aile Restoranları

Aile konseptli restoranlar günümüzde özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen restoranlar arasında yer alıyor. Hem ebeveynlerin hem de çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için dizayn edilmiş bu restoranlarda oyun alanları ve eğlenceli aktivite köşeleri bulunabilir.

Zarif ve Modern Restoran Dekorasyonu

Çoğunluğu mumların oluşturduğu ve sarı ışıkların ağırlıklı olduğu bir aydınlatma sistemi ile beraber zarif duran mobilyaların uyumu restoranınıza hem modern hem de şık bir hava katacaktır. Modern bir tarz yakalamak istiyorsanız göz yoran dekorasyon ürünlerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Girişlere veya kenarlara koyacağınız birkaç tane büyük heykel de restoranınızda asil bir ortam yaratacaktır.

Bahçeli Restoran Dekorasyonu

Dış mekanı olan bir restoran tercih etmek sizi diğer restoranların önüne taşıyacaktır. İnsanlar özellikle yazın sıcak havalarda bahçesi olan bir restoran tercih ediyorlar. Bu sebeple bahçesi güzel dekore edilmiş bir restoranda yemek yemek misafirlerin keyifli zaman geçirmelerini sağlayacaktır. Daha samimi bir ortam oluşturmak için armut koltuklar ve küçük masalar tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra güneşin kavurucu sıcağından ve zararlı etkilerinden korunmak için bir bahçe şemsiyesi hiç fena fikir olmayacaktır. Bahçenizin restoranının kışın da kullanmak isterseniz yine bir ısıtıcılı şemsiye ile bunu sağlayabilirsiniz. Kışın bir bahçe şöminesi elde ederek de restoranınızda samimi bir hava oluşturabilirsiniz.

Minimal Restoran Dekorasyonu

Minimal tarzda döşenmiş restoranınız için kullanacağınız dekoratif ürünleri oldukça sade ve işlevsel seçmeniz oldukça önemli. Geometrik unsurların birbiriyle uyumu, göz yormayan ve sade bir aydınlatma, basit mobilya ürünleri bu tarz restoran için doğru tercihler olacaktır.

Bu dekorasyon fikirlerinin yanında, restoranınız için genel olarak dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar var.

Renk

Renklerin insanlar üzerindeki psikolojik etkileri psikolojik olarak da ispatlanmış bir konudur. Örneğin; pazarlama alanında yiyecek-içecek firmaları en çok kırmızı rengi tercih ederler. Kırmızı renk iştah açıcı özelliği ile bilinir. Restoranınızın dekorasyonunda siz de doğru renk tercihleri yapmalı ve renklerin misafirleriniz üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurmalısınız.

Aydınlatma

İşletmelerin ve özellikle restoran ve kafelerin aydınlatma sistemleri dekor açısından oldukça önemlidir. Doğru aydınlatma sistemi hem müşterilerin restorana çekilmesini sağlar hem de dekoru ve mobilyaları olduğundan daha hoş gösterir.

Otel, Restoran ve Kafelerde Dekorasyon Trendleri

Restoran, kafe ya da otel açmadan önce dekorasyona hat&#;r&#; say&#;l&#;r bir emek harcamak gerekiyor. Yeni dekorasyon trendleri ile be&#;eni toplayacak bir konsept olu&#;turmak da öncelikli ad&#;m&#; olu&#;turuyor. Ne de olsa sosyal medya, görselli&#;in be&#;enide ne kadar büyük rol oynad&#;&#;&#;n&#; ispat etti. 

Bir mekan&#;n önce foto&#;raflar&#;n&#; be&#;eniyor ve oraya gitme karar&#; veriyoruz. Genellikle menü ikinci planda kal&#;yor. Elbette ambiyans ve menünün uyumu da oray&#; favori mekan&#;m&#;z ilan etmemizi sa&#;l&#;yor. 

Bu durum oteller için de geçerli. Konforu arasak da ilk izlenimi otel oda dekorasyonu sayesinde ediniyoruz. Sonuçta butik otellerin iç dekorasyonlar&#; ile öne ç&#;kmalar&#; bo&#;una de&#;il. 

Peki, gözlerde par&#;lt&#; yaratacak kafe dekorasyon, restoran dekorasyon ve otel dekorasyon trendleri neler? Bu mekanlara özel iç dekorasyon trendleri hakk&#;nda bilgi edinerek i&#;letmenizi ba&#;ar&#;ya götürecek seçimleri yapabilirsiniz. 

Cafe Dekorasyonu Trendleri

Cafe dekorasyonu, restorana göre daha çe&#;itli ögeleri içinde bar&#;nd&#;r&#;yor. Restoranda temel amaç yemek yemek. Ancak kafede k&#;sa bir at&#;&#;t&#;rma molas&#;ndan do&#;um günü kutlamas&#;na, çal&#;&#;maktan arkada&#;larla geçirilen vakte kadar çok çe&#;itli amaçlarla bulunulabiliyor. Dekorasyonu güzel kafeler aras&#;na girmek için de bu çok amaçl&#;l&#;&#;a dekorasyonda yer vermek gerekebiliyor. &#;&#;te, kafe dekorasyon trendleri:

Ev Hissi için Butik Cafe Dekorasyon Ögelerinden Faydalan&#;n

Cafe Dekorasyonu Önerileri

Pandemiyle birlikte ev sadece bir dinlenme mekan&#; olmaktan ç&#;kt&#;. Bu de&#;i&#;imden sonra kafeler de yaln&#;zca bir i&#; ya da okul molas&#;nda vakit geçirilecek yerler olmaktan uzakla&#;t&#;. 

Art&#;k ev hissini ya&#;atan, konforlu, mü&#;terilerin uzun süre vakit geçirece&#;i kafeler tasarlamak yeni trendlerden biri. Öncelikle tasar&#;m&#;n en etkili unsuruna karar verin: Renk. Kafe iç mekan&#; için sar&#;, k&#;rm&#;z&#; gibi hemen yiyip kalkma iste&#;i uyand&#;racak tonlardan kaç&#;n&#;n. Pastel, yumu&#;ak yani davetkar tonlar&#; tercih edin.

Bir sonraki ad&#;m olarak duvar ka&#;&#;d&#;ndan masa ve sandalye seçimine kadar tüm alan&#; etkileyen dokuya karar verin. Minimalizmin ilgi gördü&#;ü günler biraz geride kald&#;. Yani do&#;al ah&#;ap yerine &#;imdi daha s&#;cak görünüm veren keten, kadife gibi dokular ilgi görüyor. Sonuçta kafe dekorasyonu, içeriye ad&#;m at&#;ld&#;&#;&#;nda zincir bir i&#;letmeyi de&#;il, butik cafe s&#;cakl&#;&#;&#;n&#; vermeli.

Retro Tasar&#;mla Otantik Cafe Dekorasyon Konseptine Göz K&#;rp&#;n

Kafe Dekorasyonu Nas&#;l Olmal&#;?

Ya&#;ad&#;&#;&#;m&#;z ça&#;&#;n talihsizlikleri hemen herkesi geçmi&#; özlemine yöneltti. Art&#;k mekanlarda da mü&#;terilerinizin gözü bu güven hissi veren retro ögeleri ar&#;yor. Ancak bu elbette eski koltuklar ve rengarenk bir tasar&#;m ile 90’lar&#; geri ça&#;&#;rma anlam&#;na gelmiyor.

Daha çok bir film karesini and&#;ran düzen ve uyumu yakalamaya çal&#;&#;&#;n. Bunu gerçekle&#;tirirken de eski bir Frans&#;z berjerinden ilham alan sandalyelerden ya da kafe duvar dekorasyon unsuru olarak çiçekli duvar ka&#;&#;tlar&#;ndan yararlan&#;n. 

Servis Penceresiyle Mini Cafe Dekorasyon Hissi Verin

Cafe Dekorasyonu Fikirleri

Take away / al-götür, tüketiciler taraf&#;ndan sevilen ve ’de ra&#;bet görmeye devam eden bir konsept. Bu konsepti biraz daha geli&#;tirerek kafenize hem s&#;cak bir görünüm hem de al-götür imkan&#; oldu&#;u mesaj&#;n&#; verebilirsiniz.

Kafenizin d&#;&#;ar&#;ya bakan pencerelerinden birisini aç&#;l&#;r yapabilir, imkan&#;n&#;z varsa bu pencerenin d&#;&#;ar&#; bakan taraf&#;na bar tabureleri koyabilirsiniz. Böylece dileyen yeme&#;ini d&#;&#;ar&#;da yiyebilir, dileyen de paketle al&#;p ayr&#;labilir. Bunu bir cafe bahçe dekorasyon fikri olarak da de&#;erlendirebilir ve bahçenizde s&#;cak içecek servis alan&#; olu&#;turabilirsiniz.

Restoran Dekorasyon Fikirleri

Restoranda yemek yemek sadece doymak de&#;il, ayn&#; zamanda iyi bir deneyim anlam&#;na da geliyor. Deneyim hissini ise ilk olarak mekan&#;n atmosferi sa&#;l&#;yor. Örne&#;in restoran&#;n&#;za özel menünün bir deneyime dönü&#;mesi için yemek konseptini iç dekorasyonun da tamamlamas&#; gerekiyor. Peki, etkileyici bir restoran dekorasyonu nas&#;l olmal&#;? 

Çevre Dostu Bir Mekan Yarat&#;n

Restoran Dekorasyon Fikirleri

&#;klim krizi ve kaynaklar&#;n tükenme riski konusunda art&#;k herkes daha bilinçli. tüketici trendleri de sürdürülebilir ve çevreci tercihlerin önem kazand&#;&#;&#;na i&#;aret ediyor. Neden siz de restoran iç dekorasyon çizginizle mü&#;terilerinizin önceliklerine hitap etmeyesiniz?

&#;&#;e öncelikle do&#;al bir görünüm vermekle ba&#;layabilirsiniz. Duvarlar&#;n&#;zdan birini dikey bahçe haline getirebilirsiniz. Rustik bir hava katmak için do&#;al ah&#;ap masa ve sandalyelerden faydalanabilirsiniz. Ancak unutmay&#;n, bunlar sadece d&#;&#; hatlar. 

Daha ince ayr&#;nt&#;lar ile mü&#;terilerinizin kalbini kazanabilirsiniz. Örne&#;in plastik pipet yerine bu&#;day, cam veya metal pipet kullanabilirsiniz. Restoran&#;n&#;zda sadece geri dönü&#;türülmü&#; tekstil ürünlerine yer verebilirsiniz. 

Ortak Yemek Alanlar&#; Olu&#;turun

Restoran Tasar&#;m&#;

, sevdiklerimizle tekrar bir arada yemek yeme zevkini payla&#;t&#;&#;&#;m&#;z bir sene. Restoran&#;n&#;zda yapaca&#;&#;n&#;z baz&#; küçük de&#;i&#;ikliklerle birlikte olma vurgusu yapabilirsiniz. Örne&#;in yaln&#;zca birkaç büyük masaya yer verebilir, paravanla ayr&#;lm&#;&#; ve büyük gruplar&#;n birlikte yemek yiyece&#;i yuvarlak masalar olu&#;turabilirsiniz.

Güven Verici Bir Atmosfer Tasarlay&#;n

Restoran &#;ç Mekan Dekorasyonu

Mü&#;terilerinizin zaman geçirmekten tereddüt etmeyece&#;i bir restoran dekorasyonu yapabilirsiniz. Bunu gerçekle&#;tirmek için renk, ses ve kokunun birle&#;iminden faydalan&#;n. Yani duyulara hitap edin.

Restoran dekorasyonunuzun hakim rengini s&#;cak pastel tonlardan seçin. Ancak dijitalle&#;me ile gözlerimizin birbirinden farkl&#; renk ve dokular&#; bir arada görmeye al&#;&#;t&#;&#;&#;n&#; da unutmay&#;n. Renk paletini belirlerken cesur davran&#;n ve farkl&#; tonlar&#; bir araya getirin. Ayr&#;ca restoran&#;n&#;z&#;n konseptine uygun bir müzik türü belirleyin ve kokunun haf&#;zalarda iz b&#;rakan etkisinden faydalan&#;n. Bunun için de mekan&#;n&#;za özgü aromatik bir koku seçin. 

Güven verici bir atmosfer yaratman&#;n farkl&#; yollar&#;ndan birisi ise aç&#;k mutfak. Aç&#;k mutfakl&#; restoran konsepti ile mü&#;terileriniz yemek pi&#;irme sürecine tan&#;kl&#;k eder. Bu onlar&#;n hijyen konusunda da kendilerini daha rahat hissetmelerine yard&#;mc&#; olur. 

Tüm bu önerileri en iyi &#;ekilde gözünüzde canland&#;rmak için de restoran tasar&#;m örnekleri ile ilgili görsel bir ara&#;t&#;rma yapman&#;z&#; öneririz. Seçiminizi yapt&#;ktan sonra s&#;ran&#;n restoran dekorasyon fiyatlar&#; ile ilgili ara&#;t&#;rmaya gelece&#;ini tahmin ediyoruz. Cafe, restoran ve otel dekorasyonunu bütçe dostu bir &#;ekilde yapmak için Koçta&#; Toptan Sat&#;&#; yöntemine göz atmay&#; unutmay&#;n. Koçta&#; Toptan Kart ile toptan al&#;&#;veri&#;lerinizde fiyat avantaj&#; elde eder, ayn&#; zamanda puan biriktirme f&#;rsat&#; yakalars&#;n&#;z.

Otel Dekorasyon Fikirleri

Otel Dekorasyonu Ne Olmal&#;

ile birlikte tekrar canlanan sektörlerden birisi de konaklama. Oteller de bu süreçte de&#;i&#;en mü&#;teri beklentilerini kar&#;&#;lamak için dekorasyonlar&#;nda baz&#; de&#;i&#;iklikler yap&#;yor. Peki, otel koridor dekorasyonu, otel banyo dekorasyonu ve otel odas&#; dekorasyonu nas&#;l olmal&#;?

Otel Lobisini Canland&#;r&#;n

Otel Lobi Dekorasyonu

Covid pandemisi ile birlikte herkes sosyal ortamlarda bulunman&#;n özlemini ya&#;ad&#;. Bir tüketici beklentisine dönü&#;en bu duruma kar&#;&#;l&#;k vermek için de i&#;e lobiden ba&#;lay&#;n. Lobiyi yaln&#;zca check-in yap&#;lan bir alan olmaktan ç&#;kar&#;n. Rahat koltuklar ve &#;&#;k ayd&#;nlatmalar bulunan, içece&#;e ula&#;&#;labilen bir alana çevirin. 

Teknolojik &#;mkanlar&#; Artt&#;r&#;n

Otel Teknolojileri

Hemen her alanda oldu&#;u gibi otel için de dekorasyonda yeni trendler teknolojiyi i&#;aret ediyor. Temass&#;z i&#;lem yapma amac&#;yla yayg&#;nla&#;maya ba&#;layan teknoloji kullan&#;m&#; art&#;k bir kolayl&#;k olarak görülüyor. Misafirlerinizin kendi kendilerine check-in yapabilece&#;i alanlar, anahtars&#;z NFC ile odaya giri&#; ve otel mü&#;terilerine özel mobil uygulama gibi teknolojileri de&#;erlendirin.

Otelde Fonksiyonel Alanlar Yarat&#;n

Otel Odas&#; Dekorasyonu

Uzaktan çal&#;&#;man&#;n yayg&#;nla&#;mas&#; ile birlikte mekan kullan&#;m tercihleri de de&#;i&#;iyor. Dolay&#;s&#;yla otel iç mekan tasar&#;m ilkeleri de farkl&#;la&#;&#;yor. Art&#;k oteli dinlenilen, çal&#;&#;&#;labilen, aç&#;k havada güvenle zaman geçirilebilen ve spor yap&#;labilen bir alana çevirme zaman&#;. 

Cafe, restoran veya otel açarken ya da bu mekanlar&#; yenilerken ihtiyaç duyabilece&#;iniz tüm dekorasyon ve in&#;aat malzemelerine Koçta&#;’tan ula&#;abilirsiniz. Toptan sat&#;n al&#;mlar&#;n&#;zda Koçta&#; Toptan Mü&#;teri uygulamas&#;n&#; tercih ederek binlerce ürüne en dü&#;ük fiyatlarla ula&#;abilirsiniz. Ayr&#;ca Koçta&#; Toptan Kart ile harcad&#;kça kazanma avantaj&#; da elde edersiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası