karnibahar brokoli haslamasi / Brokoli karnabahar havuç nasıl Haşlanmalı?

Karnibahar Brokoli Haslamasi

karnibahar brokoli haslamasi

"Karnabaharın/brokolinin kokusuna dayanamıyorum" diyenler! Bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz

Karnabaharın ve brokolinin şifasından sırf pişerken kötü kokuyor diye faydalanmayacak mısınız? Strese ve depresyona iyi gelen, sindirim sistemini destekleyen, bellek ve bilişsel etkinlikler için olumlu etki yapan, hatta zararlı bakterilerin atılmasına yardımcı olan bu sebzelere haksızlık etmemek gerek. Karnabahar ve brokolinin kötü kokuları yüzünden bu sebzeleri pişirmek istemiyorsanız vereceğimiz tüyoları uygulayın! Önereceğimiz yöntemler sayesinde pişirme aşamasında oluşan koku son derece azalacak ve siz de bu lezzetli sebzeleri afiyetle tüketebileceksiniz.

KARNABAHAR/BROKOLİ HAŞLARKEN SUYUNA LİMON VE PORTAKAL DİLİMLERİ ATIN


  • Karnabahar/brokoli pişirirken içine birkaç dilim portakal bırakın. Sebzeler yeteri kadar piştikten sonra portakal dilimlerini çıkarabilirsiniz. Salata yapacaksanız portakal dilimlerini de içine koyabilirsiniz.

  • Karnabahar/brokoli pişirirken içine kabuğuyla birlikte dilimlediğiniz limonları da atabilirsiniz ama çekirdeklerini çıkarmayı ihmal etmeyin. Sebzeniz piştikten sonra limon dilimlerini çatalla kolayca çıkarın.

KARNABAHAR/BROKOLİ PİŞİRİRKEN SUYUNA SİRKE VE TUZ EKLEYİN


  • Her evde bulunan üzüm veya elma sirkesi, kokuyu önlemeye yardımcı olur.

  • Söz konusu sebzeler pişerken biraz tuz ve 2 kaşık sirke ilave ederseniz kokuyu minimum seviyeye indirebilirsiniz.

  • Sonrasında sebzeyi yeniden sudan geçirmenize gerek yok çünkü sirke kokusu ve tadını hissetmeyeceksiniz.

KARNABAHAR/BROKOLİ HAŞLARKEN SUYUNA ELMA VE AYVA PARÇALARI BIRAKIN


  • Karnabahar/brokoli pişirirken koku ve tat bakımından iyi sonuç almanızın bir yolu da içine elma dilimleri atmak. Haşlama suyuna atacağınız kabuğuyla birlikte dilimlenmiş elma, mutfağınıza hoş bir koku yayılmasını sağlayacak.

  • Ayva, hem hoş kukusu hem yemeğinize vereceği renk sayesinde karnabahar/brokoli pişirdiğiniz günlerin vazgeçilmezi olacak. Sebzeleri haşlarken suyuna ayva katmanız yeterli.

  • Zeytinyağlı karnabahar yemeği yapacaksanız soğanla birlikte 3 dilim ayvayı da rendeleyerek yağda kavurun. Yağın içine karnabahar parçalarını atın ve pişirin. Mutfağa güzel bir koku yayılacak ve karamelize olan ayva, yemeğinize harika bir lezzet katacak.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Brokoli karnabahar havuç nasıl Haşlanmalı?

İçindekiler:

  1. Brokoli karnabahar havuç nasıl Haşlanmalı?
  2. Brokolinin yeşil kalması için ne yapılır?
  3. Karnabahar ile brokoli birlikte haşlanır mı?
  4. Karnabahar brokoli havuç salatası nasıl yapılır?
  5. Karnabahar brokoli haşlaması nasıl yapılır?
  6. Brokoli karnabahar salatası nasıl oluyor?

Brokoli karnabahar havuç nasıl Haşlanmalı?

Kaynayan suyun içine dallarına ayırdığınız brokolive karnabaharları koyun. Hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. 2 adet havucun da kabuklarını soyup, küçük bir tencere içinde haşlayın. Daha sonra haşladığınız brokoli, karnabaharve havucun suyunu süzüp, soğumaya bırakın.

Brokolinin yeşil kalması için ne yapılır?

Brokolipişirildikten sonra hemen kaynadığı sudan alınarak buzlu ya da soğuk bir suya batırılarak şoklama işlemi yapılmalıdır. Daha sonra pişirme işlemi sonlandırılarak brokolininpiştikten sonra yeşil kalmasısağlanabilir.

Karnabahar ile brokoli birlikte haşlanır mı?

Ayıklanıp yapraklarına ayrılan karnabaharve brokolikaynayan suda yumuşayana kadar haşlanır. ( haşlarken brokoliyi suya en son atın yada ayrı haşlayın çünkü karnabahardan daha çabuk haşlanıyor) Bir yandan havuçlar temizlenir, rendelenir veya dilediğiniz bir aparatla şekilli kesebilirsiniz.

Karnabahar brokoli havuç salatası nasıl yapılır?

Brokoli, karnabaharve havuçlarıbuharda pişirin ya da çok az suda haşlayın. Haşladığınız sebzeleri salatakasesine alıp soğumalarını bekleyin. Bu esnada dereotu, taze soğan ve közlenmiş biberi ince ince doğrayın. Mısır, biber, yeşillikler, tuz, limon suyu ve zeytinyağını sebzelere ilave edin.

Karnabahar brokoli haşlaması nasıl yapılır?

Karnabaharve brokoliyi çiçeklerine ayırıp bol suyla yıkayın. Havuçları soyup dilimleyin. Brokoli, karnabaharve havuçları buharda pişirin ya da çok az suda haşlayın. Haşladığınız sebzeleri salata kasesine alıp soğumalarını bekleyin.

Brokoli karnabahar salatası nasıl oluyor?

Brokoli, karnabaharve havuçları buharda pişirin ya da çok az suda haşlayın. Haşladığınız sebzeleri salatakasesine alıp soğumalarını bekleyin. Bu esnada dereotu, taze soğan ve közlenmiş biberi ince ince doğrayın. Mısır, biber, yeşillikler, tuz, limon suyu ve zeytinyağını sebzelere ilave edin.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir