klavye kesme işareti / Kesme İşareti ( ‘ ) Klavyede Nasıl Yapılır?

Klavye Kesme Işareti

klavye kesme işareti

Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Klavyede Kesme İşareti ( &#; ) Nerede, Nasıl Yapılır ?

Klavyede kesme işareti ( &#; ) nerede ? Klavyeden kesme işareti ( &#; ) nasıl yapılır ? Bu yazımızda sizlere klavyeden kesme işaretinin nasıl yapıldığını gösterdik. İşte detaylar.. 

Bilgisayar klavyelerinde onlarca tuş bulunmaktadır. Standart bir klavyede bulunan tuş sayısı &#;ün üzerindedir. Klavyeler üzerinde yer alan tuşların büyük bir çoğunluğu harf ve rakam tuşlarından oluşmaktadır.

Klavyeler üzerinde harf ve rakam tuşlarının yanı sıra sembol ve işaret tuşları da bulunmaktadır. Özellikle metin içeriklerinde en çok kullanılan, kullanılması gereken ve ihtiyaç duyulan işaret ve sembollerin büyük bir çoğunluğu klavyeler üzerinde yer almaktadır.

Klavyeler üzerinde yer alan sembol ve işaretlerin büyük bir çoğunluğu klavyelerin üst kısmında yer alan rakam tuşlarının üzerinde yer almaktadır. Bu rakam tuşlarının üzerinde yer alan işaret ve semboller, klavyeler üzerinde yapılan bazı 2&#;li tuş kombinasyonları ile basit bir şekilde oluşturulmaktadır.

Bu sembol ve işaretleri oluşturmak için uygulanan 2&#;li tuş kombinasyonları genellikle &#;Shift&#; ya da &#;Alt gr&#; tuşlarından herhangi biri ile sembolün bulunduğu tuş arasında yapılan tuş kombinasyonları şeklinde olmaktadır.

Konumuzun ana teması olan kesme işareti ( &#; ) de klavyeden yapılan 2&#;li tuş kombinasyonu ile oluşturulmaktadır. Şimdi hep birlikte aşağıdan bu işaretin nerede bulunduğunu ve nasıl oluşturulduğuna bakalım.

KLAVYEDEN KESME ( &#; ) İŞARETİ NASIL YAPILIR ? 

Klavyede kesme işareti ( &#; ) klavyenin en üst kısmında yer alan rakam tuşlarından iki (2) tuşunun üzerinde yer almaktadır.

Bu tuşa tek başına basıldığında bu işaret oluşmamaktadır. Kesme işaretini oluşturmak için; 2&#;li tuş kombinasyonu uygulamanız gerekmektedir. Klavyeden kesme işaretini oluşturmak için uygulanacak 2&#;li tuş kombinasyonu şu şekildedir;

KESME İŞARETİ ( &#; )  : SHİFT + 2 TUŞU 

Bu işareti oluşturmak için; klavyeden &#;Shift&#; tuşuna basılı tutun ve klavyenin üst kısmında yer alan rakam tuşlarından &#;2&#; tuşuna basın.

Bu ikili tuş kombinasyonu ile birlikte dilediğiniz tüm metin içeriklerinde bu kesme işaretini basit bir şekilde oluşturabilirsiniz. İşlem bu kadar basit.

NOT: Yaşanabilecek herhangi bir tuş bozukluğu gibi durumlardan kaynaklı bu işareti oluşturamıyorsanız; aşağıdaki 3 farklı yol ile bu işareti kullanabilirsiniz. 

Tercih sizin. 

&#;Bu yazımızda sizlere klavyeden kesme ( &#; ) işaretinin nasıl yapıldığını gösterdik. Konu ile ilgili tüm teknik soru ve sorunlarınızı bizlere aşağıdan &#;yorumlar&#; kısmından belirtebilirsiniz.&#;

seafoodplus.info

Türkçe&#;de özel isimlerden sonra gelen eki ayırmak için kullanılan kesme işaretinin bir diğer adı da apostrof olarak bilinir. Bu yazının başındaki Türkçe kelimesi de özel isimdir ve kendinden sonra gelen -de ekini tırnak ile ayırarak &#;Türkçe&#;de&#; olarak kullandık. Bu gibi kullanımları bulunan kesme işareti nasıl yapılır hep birlikte öğrenelim.

kesme işareti nasıl yapılır

Kesme işareti Türkçe&#;de oldukça sık kullanılan bir noktalama işaretidir. Tüm özel isimlerden sonra gelen eklerin özel kelimeden ayrılmasını sağlayan bir ek olan kesme işareti, klavyede kolaylıkla yapılmaktadır. Telefon ve bilgisayarda ayrı yapılışı bulunan kesme işaretini yapmak için üç yöntem önereceğiz. Bu yöntemleri sırası ile bilgisayarda kesme işareti yapma, telefonda kesme işareti yapma ve kesme işareti kopyalama olarak detaylandıracağız.

Bilgisayarda Kesme İşareti Yapma

kesme işareti klavye

Bilgisayarda kesme işareti yapmak için klavyenizin SHIFT tuşu ve üst karakter 2 sayı tuşuna dokunmanız yeterlidir. Bu iki tuşa aynı basmanız ya da SHIFT tuşuna basarken üstteki 2 tuşuna basmanız yeterlidir. SHIFT + 2 (üst sıradaki 2) kısayolu ile kolaylıkla bilgisayarınızda kesme işareti yapabilirsiniz. Bazı klavyelerde tırnak işareti klavyenin en sol ve en üstünde bulunan ESC tuşu altında bulunur. Buraya dikkat ederseniz kesme işaretini görebilirsiniz.

Telefonda Kesme İşareti Yapma

Telefonda kesme işareti yapmak çok kolaydır. Telefonunuzun klavyesini açıp işaretler bölümüne geçin ve işaretlerin ve ikonların olduğu listeden kesme işaretini bularak bir kere dokunun. Kesme işareti yapmak istediğiniz herhangi bir yerde bunu yaptığınızda kesme işaretini kullanabiliyor olacaksınız.

Kesme İşareti Kopyalama

Kesme işaretini klavye üzerinden yapmak istemeyebilirsiniz. Böyle bir durumda ise kesme işaretini kopyalayabilirsiniz. Kesme işaretini kopyalamak için bu yazının başlığındaki kesme işaretini kullanabilirsiniz. Ya da aşağıda sizler için ayırdığımız alan içerisindeki kesme işaretini de kopyalayabilirsiniz.

Kopyala >>>  &#;  <<< Kopyala

Kesme işaretinin 3 farklı yapılışını sizler için anlattık. Bilgisayarınızda kesme işareti yaparken karakter haritasını kullanarak da kesme işareti yapabilirsiniz. Karakter eşlem ile yapacağınız kesme işaretinin kısayol ile yaptığınız kesme işaretinden bir farkı bulunmamaktadır.

Bu yazıda sizlere kesme işareti nasıl yapılır sorusuna detaylı olarak yanıt vermeye çalıştık. Diğer işaretlerin nasıl yapıldığını yine sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz. Ayrıca en sık kullanılan noktalama işaretleri hakkında bilgi sahibi olabilir, şekilli sayıların nasıl yazıldığını öğrenebilir ve şekilli harflerin listesine erişebilirsiniz. Diğer içeriklerimize de mutlaka göz atın&#;

etiketler: kesme işareti nasıl yapılır, bilgisayarda kesme işareti nasıl yapılır, klavyede kesme işareti nasıl yapılır, kesme işareti klavye, kesme işareti bilgisayarda nasıl yapılır, üstten virgül nasıl yapılır, bilgisayarda üstten virgül nasıl yapılır

Kategoriler Konu Dışı

Kesme İşareti Nedir, Nasıl Yapılır? Klavyede Kesme İşareti Kısayolu

Kesme işaretinin diğer noktalama işaretleri arasında özel bir yere sahip olduğunu söylemek de mümkündür. Kesme işaretinin özel isimleri diğer isimlerden ayırmak için kullanılmakta olan bir noktalama işareti olduğu söylenebilir. Kesme işaretinin yazılışı ise (') bu şekilde ifade edilebilir.

Kesme İşareti Nedir, Nasıl Yapılır?

Kesme işareti, Türkçede özel isimlerden sonra gelen ekleri ayırmak için kullanılmakta olan bir noktalama işareti olarak ifade edilebilir. Kesme işaretinin (‘) bu şekilde yazıldığını söylemek de mümkündür. Kesme işareti aynı zamanda tırnak işareti veya ayırma işareti olarak da bilinmekte olan bir noktalama işareti olarak da ifade edilebilir. 

Klavye de kesme işareti yapmak için ikili tuş kombinasyonlarından birisinin kullanılması gerekmektedir. Özellikle klavye üzerinde yer alan sayı tuşlarından 2 ve Shift tuşlarına aynı anda basılması gerekmektedir. Kesme işareti oldukça fazla kullanılmakta olan noktalama işaretlerinden birisi olarak bilinmektedir. Kesme işaretinin yazılışı ise (') şeklinde gösterilebilmektedir.

Klavyede Kesme İşareti Kısa Yolu

Klavyede kesme işareti yapılması için (Shift + (Üst) 2 ) tuşuna aynı anda basılması gerekmektedir. Klavyede kesme işareti yapmak için 2 ve Shift tuşlarına basmak yeterli olacaktır. Klavyede kesme işareti yapmak çoğu zaman gerekli olan durumlardan birisi olarak ifade edilebilir. Kesme işareti Türkçede oldukça fazla kullanılmakta olan noktalama işaretlerinden birisi olarak bilinmektedir.

Kesme işareti, doğru bir yazım dili için gerekli olan işaretlerden birisi olarak ifade edilebilir. Özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme eklerinin her birinin kesme işareti ile ayrılması gerekmektedir. Bu durumda kesme işaretinin ne şekilde yapıldığının bilinmesi de oldukça önemlidir. Oldukça fazla kullanılmakta olduğu da söylenebilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.