erhan aktaş biyografi / Hakas Destan Geleneği ve Kahramanları (Erhan Aktaş) - Fiyat & Satın Al | D&R

Erhan Aktaş Biyografi

erhan aktaş biyografi


Hakas Türkleri destan kahramanları üzerine bir araştırma: İnceleme-metin / A research on epic heroes of Khakass Turks: Analyze-text
Yazar:ERHAN AKTAŞ
Danışman: PROF. DR. ÂLİMCAN İNÂYET
Yer Bilgisi: Ege Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Türk Halk Bilimi Ana Bilim Dalı
Konu:Halk Bilimi (Folklor) = Folklore ; Türk Dili ve Edebiyatı = Turkish Language and Literature
Dizin:Destanlar = Epics ; Güney Sibirya = South Siberia ; Hakas = Khakas ; Kahramanlar = Heroes Onaylandı
Doktora
Türkçe

s.
Günümüzde Rusya Federasyonu içerisinde yaşamakta olan Hakas Türkleri Türklüğün ilk kaynağı olan bir coğrafyanın üzerinde çok uzun asırlar boyunca bölge tarihinde kültürel ve siyasî anlamda önemli roller üstlenmişlerdir. Bu zengin kültürel birikim Hakas Türklerinin halk edebiyatı ürünlerine de fazlasıyla sirayet etmiştir. Bu halk edebiyatı dairesi içinde yer alan destanlar ve bunun meydana getirdiği destancılık geleneği zengin ürünlerle funduszeue.info çalışma içerisinde Hakas destancılık geleneği içerisindeki destanlarda yer alan kahramanlar üzerine tipolojik, biyografik ve yapısal bir incelemede bulunduk. Çalışmanın kaynak malzemesini dördü tarafımızdan Türkiye Türkçesi'ne aktarılmış on iki destan metni oluşturmaktadır.?Hakas Türkleri Destan Kahramanları Üzerine Bir Araştırma (İnceleme-Metin)? başlıklı bu tez Giriş haricinde üç ana bölümden meydana funduszeue.infoş bölümünde öz ancak açıklayıcı bir şekilde Hakas Türklerinin tarihi, günümüz Hakas Türkleri ve Hakas Türklerinin dili üzerinde durulmuştur. Bu bölüm Hakas Türklerinin Tarihi başlığını taşımaktadır. Ardından Hakas Destanları ve Destancılık Geleneği içerisinde destan türü ve tanımları hakkında kısa bilgiler verildikten sonra Hakasların destancılık geleneği metin, yapı, icra ve işlev boyutları bakımından incelenmiş daha sonra yurtdışında ve Türkiye'de Hakas destanları hakkında yapılan çalışmalar tanıtılmıştıfunduszeue.info Destanlarında Kahraman başlığını taşıyan birinci bölümde destanlardaki kahraman kavramı üzerinde kısaca değinildikten sonra incelemeye tâbi tuttuğumuz Hakas destanlarındaki kahramanlar tek tek tespit edilerek biyografik yöntem esasına göre incelenmiş olup kahramanların kültürel boyutları hakkındaki değerlendirmeler ikinci alt başlıkta irdelenmişfunduszeue.info bölüm olan Hakas Destanlarının Epizot ve Motif Yapısı başlığı altında destan kahramanları merkezinde epizot ve motif yapısı diğer Türk destan kahramanları ile karşılaştırmalı olarak ele alınmıştır.Üçüncü ve son bölüm olan Metinler kısmında Türkiye Türkçesi'ne aktardığımız dört Hakas destanı Hakas Türkçesi-Türkiye Türkçesi karşılıklarıyla verilmişfunduszeue.infoç bölümünde tezin genel bir değerlendirmesi yapılmış olup çalışma Kaynaklar bölümüyle nihayete ermektedir.
Khakas Turks, who are located in geography of Turks? first settlement and currently living within the territory of Russian Federation, have played culturally and politically important roles throughout the history. This culturally rich savings of Khakas Turks have certain impact on their own folk literatures. Epics and tradition of epics involved in this circle consist of very rich funduszeue.info this study we made typological, biographical and structural analysis about the heroes of Khakas epics. The main sources of our study are texts of twelve epics, four of which are translated to Turkey Turkish by funduszeue.info thesis named as ?An Analysis on the Heroes of Khakas Turks? Epic (Analyze-Text)? consists of three separate chapter in addition to Introduction funduszeue.infouction chapter briefly focuses on history of Khakas Turks, today?s Khakas Turks and the language of Khakas Turks. The title of the chapter is History of Khakas funduszeue.info that ?Khakas Epics and Tradition of Epics? gives necessary information on epic types and definitions, makes analysis about the dimensions of text, structure, performance and function and introduces the works on Khakas epics studied in funduszeue.info first chapter titled as Hero in Khakas Epics briefly mentioned the concept of hero in epics, defined the heroes one by one in the analyzed epics and made an examination using biographical method. Review about the cultural dimensions of heroes is studied under the second funduszeue.info chapter titled as Episode and Motive Structure of Khakas Epics made a comparative analysis on the episode and motive structure between the heroes of other Turkish funduszeue.info and last chapter Texts, four Khakas epics which are translated to Turkey Turkish take place with their Khakas Turkish and Turkey Turkish funduszeue.info the Conclusion part a general examination of the thesis is given and the study ends up with Bibliography.

KİŞİSEL BİLGİLER

Adı Soyadı : Erhan AKTAŞ

Doğum Yeri : AĞRI

Doğum Tarihi :

Cinsiyeti : Erkek

En Son Görevi : Müdür

En Son Görev Yeri : Çanakkale Şehitleri Ortaokulu

Askerlik Durumu : Yedek Subay

Cep Telefonu :

E-mail Adresi : [email protected]

HAKKIMDA

Branşı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Eğitim Yönetimi ve Denetimi Alanında Yüksek Lisans Evli ve 3 Çocuk Babası Çalıştığı Tüm Kurumlarda sayısız Ulusal ve Uluslararası başarılara vesile olmuştur. Birlikte olduğum ve çalıştığım insanların kendilerini ifade etmelerine ve yaşamlarında fark yaratmalarına katkıda bulunmak akademik yaşamda dürüstlük liyakat ve özgür düşünceyi desteklemeyi misyon edinmiştir.

EĞİTİM BİLGİLERİ

12/07/ Lisans Atatürk Üniversitesi-Eğitim Fakültesi (Kazım Karabekir)-Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

26/06/ Yüksek Lisans(TEZSİZ) Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi-Beşeri Bilimler Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi

İŞ TECRÜBESİ

Şu ana kadar Müdür-Şehit Hamza Yıldırım Ortaokulu

Müdür-Çanakkale Şehitleri Ortaokulu (ANKARA/ETİMESGUT) Süre:4 yıl 11 ay

Müdür Yardımcısı-Elvanköy İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ANKARA/ETİMESGUT) Süre:2 yıl 8 ay

Öğretmen-Elvanköy İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ANKARA/ETİMESGUT) Süre:1 yıl 2 ay

Müdür Yardımcısı (Görevlendirme)-Cumhuriyet Anadolu Lisesi (AĞRI/MERKEZ) Süre:4 ay

Öğretmen-Naci Gökçe Anadolu Lisesi (AĞRI/MERKEZ) Süre:1 yıl 4 ay

Öğretmen (Görevlendirme)-İl Milli Eğitim Müdürlüğü (AĞRI/MERKEZ) Süre:1 yıl 9 ay

Müdür Yardımcısı (Görevlendirme)-Naci Gökçe Lisesi (AĞRI/MERKEZ) Süre:1 yıl 1 ay

Öğretmen-Naci Gökçe Lisesi (AĞRI/MERKEZ) Süre:5 yıl 10 ay

Müdür Yardımcısı-Naci Gökçe Lisesi (AĞRI/MERKEZ) Süre:3 yıl 6 ay

Öğretmen-Naci Gökçe Lisesi (AĞRI/MERKEZ) Süre:1 yıl 1 ay

Öğretmen-Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (AĞRI/MERKEZ) Süre:1 yıl

Öğretmen-Atatürk İlköğretim Okulu (AĞRI/MERKEZ) Süre:1 ay

HİZMET İÇİ FAALİYETLER

26/07//08/ - Protokol Kuralları Uzaktan Eğitim Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Program) - Katılım Türü:Kursiyer)

03/05//05/ - Aday Öğretmen Yetiştirme Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Uzaktan Eğitim Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Program) - Katılım Türü:Kursiyer)

22/03//04/ - Uzaktan Eğitim Sürecinde, Tasarım ve Yönetim Becerilerinin Geliştirilmesi Kursu - (funduszeue.info - F.Türü:Kurs - Katılım Türü:Kursiyer)

05/03//03/ (SRC)Teorik ve Uygulama Sınav Sorumlusu Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

26/11//11/ - Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kursu - (funduszeue.info - F.Türü:Kurs - Katılım Türü:Kursiyer)

22/10//10/ - Kapsayıcı Eğitim Yöneticilerin Eğitimi Kursu - (funduszeue.info - F.Türü:Kurs - Katılım Türü:Kursiyer)

02/07//07/ - Soruşturma Teknikleri Kursu - (funduszeue.info - F.Türü:Kurs - Katılım Türü:Kursiyer)

26/12//12/ - Doküman Yönetim Sistemi Kursu - (funduszeue.info - F.Türü:Kurs - Katılım Türü:Kursiyer)

28/11//11/ Özel Yetenekliler Destek Eğitim Odası Farkındalık Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

21/12//12/ Eğitim Yönetimi Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

22/06//07/ FATİH Projesi - Ağ Altyapısı Semineri (Uzaktan Eğitim Faaliyeti) - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

19/06//06/ ÇALIŞANLARIN TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ KURSU - (funduszeue.info - F.Türü:Kurs - Katılım Türü:Kursiyer)

09/03//03/ Liderlik ve Girişimcilik Eğitimi Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

25/12//12/ MEB eğitimde TKY Uygulamaları Özdeğerlendirme Raporu Yazım Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

25/05//05/ Beden Eğitimi Gelişim Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

28/03//04/ Tören ve Kutlamalar Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

05/04//04/ Tören ve Kutlamalar Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

18/08//08/ Beden Eğitimi Öğretim Programını Tanıtma Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

02/06//06/ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ EĞİTİM SEMİNERİ 2 - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

24/05//05/ STRATEJİK PLANLAMA EKİPLERİ EĞİTİM SEMİNERİ - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

18/06//06/ Koordinatör Formatör Yetiştirme Kursu - (funduszeue.info - F.Türü:Kurs - Katılım Türü:Kursiyer)

09/04//04/ STRATEJİK PLANLAMA VE YÖNETİMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

19/06//06/ Beden Eğitimi Öğretmenleri Formatörlük II. Kademe Tekamül Kursu YERİ DEĞİŞTİ - (funduszeue.info - F.Türü:Kurs - Katılım Türü:Kursiyer)

08/05//05/ Pansiyon Yönetimi Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

14/06//06/ Pansiyon Yönetimi Semineri - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

17/06//06/ Beden Eğitimi Formatörlük Kursu - (funduszeue.info - F.Türü:Kurs - Katılım Türü:Kursiyer)

02/04//04/ OKUL REHBERLİK HİZMETLERİ - (funduszeue.info - F.Türü:Seminer (Serbest) - Katılım Türü:Kursiyer)

04/03//05/ HAZIRLAYICI EĞİTİM - (funduszeue.info - F.Türü:Kurs - Katılım Türü:Kursiyer)

ALDIĞI ÖDÜLLER

21/05/ Teşekkür Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Diğer)

20/11/ Aylıkla ödüllendirme - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Bakanlık)

30/07/ Teşekkür Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Diğer)

29/11/ Teşekkür Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Diğer)

05/09/ Teşekkür Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:İl Milli Eğitim Müdürü)

30/10/ Teşekkür Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Diğer)

25/12/ Takdir Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Valilik)

01/04/ Takdir Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Valilik)

28/03/ Teşekkür Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Diğer)

26/03/ Başarı Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Kaymakamlık)

02/03/ Başarı Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Kaymakamlık)

20/04/ Başarı Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Kaymakamlık)

17/01/ Başarı Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Bakanlık)

25/01/ Üstün Başarı Belgesi - (Veriliş Nedeni:Çalışkanlık - Veren Makam:Kaymakamlık)

 

SPORTİF YETENEKLER

Boks Amatör Sporcu - Ödül/Derece:Ulusal Dereceleri Bulunmaktadır

Golf Lisanslı Sporcu (Lisans Tarihi )

Badminton Antrenör (Lisans Tarihi )

Golf Antrenör (Lisans Tarihi )

 

Hakas Destan Geleneği ve Kahramanları

Öne Çıkan Bilgiler
Bu Ürünle Birlikte Alınanlar Pakete Git

sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası