prezervatif satışı yasaklandı / Rusya dünyaca ünlü prezervatifin satışını yasakladı

Prezervatif Satışı Yasaklandı

prezervatif satışı yasaklandı

İçişleri Bakanlığı&#;nın koronavirüs tedbiri adı altında alkol satışını yasaklamasına gösterilen tepkilerin ardından 81 ilin valiliğine gönderilen &#;Market Tedbirleri&#; başlıklı genelge ile parfümeri, makyaj malzemeleri, elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim, aksesuar, ev tekstil, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat ve züccaciye ürünlerinin satışı yasaklandı. Yasak kararı dün (7 Mayıs) itibariyle uygulanmaya başlandı.

Bazı ürünlerin satışı ile ilgili belirsizliklerin olduğu genelgeye dönük tepkiler sürerken, kimi marketlerin ped reyonlarını kapatması sosyal medyada gündem oldu. #PedYasaklanamaz etiketiyle sosyal medyada çok sayıda kişi paylaşımlarda bulunarak ped reyonlarının bantla kapatılmasına “Regl olmak yasaklandı mı?” sorusuyla tepki gösterdi. Bazı marketlerde prezervatif reyonlarının da kapatıldığı görüntülendi.

Yasak olan ne?

Fotoğrafın Migros&#;ta çekildiğini söyleyen bir yurttaşın paylaşımı çok sayıda etkileşim aldı. Melis Alphan da aynı fotoğrafı paylaşarak &#;Seks mi yasak, yoksa korunmak mı? Tam anlayamadım&#; diyerek duruma tepki gösterdi.

Regl ürünlerinin zorunlu temel ihtiyaç olduğunu söyleyerek, yasaklanmasına tepki gösterenler bu ürünlerin ücretsiz olması gerektiğini söyledi.

Ped alamadığını belirten kadınların tweetleri çokça paylaşıldı.

Pedin keyfi olarak alınmadığını temel bir ihtiyaç olduğunu belirten kadınlar, ped satışı yapmayan marketlere sordu.

Marketleri dolaştık

Dün (7 Mayıs) sosyal medyada dolaşan bu paylaşımlar üzerine İstanbul&#;un Fatih ilçesindeki BİM, Şok, A, Kuzey Market ve ÇUM marketlerini gezen funduszeue.info muhabiri pedlerin ve prezervatiflerin satışının devam ettiğini gözlemledi. Üstelik ped ve prezervatif satışına ilişkin herhangi bir sorunun olmadığı semtler Fatih&#;in Karagümrük gibi muhafazakâr diye bilinen semtleriydi.

Söz konusu marketlerde &#;Market Tedbirleri&#; genelgesiyle yasaklanan ürün gruplarının rafları ise boşaltılmıştı. Market çalışanları pedlerin ve prezervatiflerin hijyen ürünleri içerisinde olduğunu, dolayısıyla satışının devam ettiğini söyledi.

funduszeue.info&#;a konuşan bir A çalışanı ise genelgenin kafa karışıklığı yarattığını belirterek, &#;Pedler yasaklansa çocuk bezlerinin de yasaklanması lazım. Kafası karışmış yerler olduğunu ben de gördüm&#; dedi.

funduszeue.info


Önceki günlerde gündeme bomba gibi düşen ve marketlerde sadece temel ihtiyaç malzemelerinin satışına izin veren Market Genelgesi bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Genelgenin uygulanmaya başladığı birçok kurumsal markette raflara bantlar çekildi, kolilerle kapatılarak &#;Satılmaz&#; uyarıları konuldu. Ürünlerin online market ve telefon ile sipariş yoluyla saat &#;ye kadar satışına devam edilebiliyor.

Farklı marketlerde yapılan tespitlere göre; yasaklanan ürünler arasında şampuanlar, hijyenik pedler ve tıraş malzemeleri bulunuyor. Rafların çeşitli şekillerde kapatılarak satışa izin verilmediği tüketiciler tarafından böyle fotoğraflanıyor.

Dikkat çeken bir diğer yasak ise kondom reyonlarında karşımıza çıktı. Deodorant ve bakım ürünlerinin bulunduğu raflarında yasak kapsamında bantlarla çevrildiği tüketiciler tarafından marketlerde böyle fotoğraflandı. Satışı kısıtlanan üünlerde aynı zamanda indirim etiketleri de gözden kaçmıyor. Yasak kapsamındaki ürünlerin bulunduğu rafların ise genellikle dolu olduğu, ürünlerin raflardan kaldırılmadığı anlaşılıyor.

Yasak kapsamında reyonlarına bant çekilen bir diğer ürün grubu ise teksil ürünleri oldu. Marketlerde yer alan tekstil reyonlarına genelge uyarınca satışın durdurulduğuna dair uyarılar konuldu. Bantlarla çevrilen raflarda terlik, iç giyim ve çorap gibi tekstil malzemeleri bulunuyor.

Yine genelge uyarınca marketlerdeki kırtasiye reyonları da bantlarla çevrilerek yasak kapsamına alındı. Kırtasiye dükkanlarının kapalı olduğu bu süreçte, marketlerde kalem, defter ve diğer yan ürünlerin yer aldığı birçok çeşit ürün satılıyordu.



GidaDedektifi

Kadın kondomu nerede satılır?

İçindekiler:

  1. Kadın kondomu nerede satılır?
  2. Eczanelerde prezervatif var mı?
  3. Diyafram kadın kondomu nasıl kullanılır?
  4. Femidom nedir nasıl kullanılır?
  5. Eczanelerde prezervatif satışı yasak mı?
  6. Prezervatif en rahat nereden alınır?
  7. Devlet ücretsiz prezervatif veriyor mu?
  8. Sağlık ocaklarında doğum kontrol hapı veriliyor mu?
  9. Marketlerde kondom satışı yasak mı?

Kadın kondomu nerede satılır?

Kadın kondomu nerede satılır? Çoğu markette bulunmasa da kadın kondomueczanelerde ve bazı kozmetik mağazalarında satılıyor. Reçeteyle satılan bir ürün değil; kadın kondomusipariş edebileceğin sanal marketler de var.

Eczanelerde prezervatif var mı?

Prezervatifsatın almak için uğraşmanız ya da özel bir satış noktası aramanız gerekmez. Tüm eczanelerdeve birçok markette rahatlıkla prezervatifbulabilirsiniz.

Diyafram kadın kondomu nasıl kullanılır?

Diyafram nasıl kullanılır?
  1. Diyaframın iç kısmına özel bir sperm öldürücü jel sürün.
  2. Diyaframı ikiye katlayıp cinsel ilişkiden en fazla 2 saat önce yerleştirin.
  3. Diyaframı vajinanıza, rahim girişine yerleştirin.
  4. Diyaframı boşalmadan sonra 6 ila 24 saat arasında çıkarın.
  5. Sıcak suda yıkayın ve kurumaya bırakın.

Femidom nedir nasıl kullanılır?

İstenmeyen gebelikten ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için kullanılan, kadınların vajinal kanalına yerleştirerek kullanabileceği lateks ya da poliüretandan yapılmış kese şeklindeki cinsel sağlık ürünüdür. Femidom('female condom'un kısaltması) olarak da bilinir.

Eczanelerde prezervatif satışı yasak mı?

Ya satışmerkezleri ya da bizim yetki verdiğimiz eczaneler" dedi. Buna göre diş macunu ve diş protez ürünleri, kondom, hasta altı bezi, inkontinans pedi, topikal uygulanan sıcak soğuk kompres, yara bandı, flaster, pamuk, ağız çalkalama suyu, nefes açıcı burun bantları ürünlerinin marketlerde satılmasıyasaklanacak.

Prezervatif en rahat nereden alınır?

Prezervatifalmanın en kolay yollarından biri otomatlar. Gece kulüplerinde veya alışveriş merkezlerinin tuvaletlerinde bulunan otomatlar bu iş için çok uygun. Tuvaletin boş olduğu bir anda cebinizdeki bozukluklarla prezervatifinizi satın alabilirsiniz.

Devlet ücretsiz prezervatif veriyor mu?

"Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde, sağlık ocaklarında ve ana çocuk sağlığı-aile planlaması merkezlerinde doğum kontrol hapları ile prezervatifleriçin halktan ücret alınmayacak."

Sağlık ocaklarında doğum kontrol hapı veriliyor mu?

SağlıkBakanlığı, elinde olmadığı için sağlıkocaklarına doğum kontrol hapıgönderemiyor. SağlıkBakanlığı, illerin doğum kontrolmalzemesi durumu gözönünde bulundurarak yıllık malzeme ihtiyaçları belirliyor ve bunu karşılamak üzere de üçer aylık dönemler halinde yılda 4 defa illere malzeme gönderiyor.

Marketlerde kondom satışı yasak mı?

PREZERVATİF SATIŞIYASAKLANDI MI? İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgede marketlerdesatılabilecek ürünler arasında prezervatif yer almıyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası