tebicur / Tebicur 3 KG ve 9 KG - Aser Tarım ve Hayvancılık A.Ş.

Tebicur

tebicur

Tebicur 25 WP

Uygulamaya Hazırlama Şekli
İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Tavsiye edilen ilaç ayrı bir kapta bir miktar su ile bulamaç haline getirilerek ilaçlama aletinin deposuna dökülür. İlaçlama aletinin karıştırma aparatı çalıştırılarak kalan gerekli su miktarı depoya ilave edilir. 

Domateste Erken Yaprak Yanıklığı: ilk hastalık belirtisi görüldüğünde başlanır ve gün aralıklarla bitki üzerine kaplama olarak püskürtülür.

Elmada Külleme: 1. ilaçlama pembe tomurcuk döneminde 2. ilaçlama çiçek taç yapraklarının % ’i döküldüğünde, 3.  ve diğer ilaçlamalar 10 gün ara ile yapılmalıdır.

Elmada Karaleke: 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında (fare kulağı döneminde), 2. ilaçlama pembe rozet döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce) 3. ilaçlama çiçek taç yapraklarının %80’i dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalaise hava durumuna ve ilacın etki süresine göre uygulanır.

Hububatta Sarı Pas: Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde kaplama olarak birinci ilaçlama yapılır. Şartlar hastalık için uygun giderse gün arayla ikinci bir ilaçlama daha yapılmalıdır.

Kayısıda Monilya: 1. ilaçlama çiçeklenme başlangıcında (% çiçekte) 2. ilaçlama tam çiçeklenmede (% çiçekte)  yapılır.

Armutta Karaleke: 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama çiçek rozet döneminde, 3. ilaçlama çiçek taç yapraklarının % 80’i dökülünce hava durumuna bağlı olarak 10 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.
WP formülasyonlarla karışabilir. Diğer formülasyonlarla ön deneme yapmak gereklidir. Genellikle kuvvetli asidik ve bazik formulasyonlarla karıştırılmaz.

TEBİCUR 25 WP

BitkiHastalık Zararlı Yabancı OtLatince İsmiDozu

İlaçlama ve Hasat Arası Süre

Domates Erken yaprak yanıklığıAlternaria solani50 g/ l su7 gün
ElmaKüllemePodosphaera leucotriacha25 g/ l su14 gün
KaralekeVenturia ineaqualis25 g/ l su14 gün
BuğdaySarı PasPuccinia striiformis75 g/da35 gün
Septorya yaprak lekesiSeptoria tritici75 g/da35 gün
KayısıSert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyasıSclerotinia laxa60 g/ l su14 gün
ArmutKaralekeVenturia pirina25 g/ l su14 gün

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan Bitki Koruma Ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan Bitki Koruma Ürününü aynı gün içinde kullanınız

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Domates erken yaprak yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim kuşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

Elma küllemesi:

1. Uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde

2. Uygulama: Çiçek taç yapraklarının %' i döküldüğünde

3. ve diğer uygulamalar: Hastalık için uygun koşullar devam ettiği sürece kullanılan Bitki Koruma Ürününün etki süresi dikkate alınarak 10 gün ara ile uygulamalara devam edilir.

Elma karalekesi:

1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında ( dal sıracası bulunan yerlerde gün önce)

2. Uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)

3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları % dökülünce

4. ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 15 gün arayla yapılmalıdır.

Armut karalekesi:

1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında ( dal sıracası bulunan yerlerde gün önce)

2. Uygulama: Beyaz rozet döneminde

3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları % dökülünce

4. ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 10 gün arayla yapılmalıdır.

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası (Kayısı):

1. Uygulama: Çiçeklenme başlangıcında (% çiçekte)

2. Uygulama: Tam çiçeklenmede (%)

Buğdayda sarı pas: Hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamalara başlanmalıdır. Pas etmenlerine karşı yeşil aksam uygulaması yapılır. Yaprakların ve sapın yüzeyi karışım ile kaplanacak şekilde uygulama yapılmalıdır. İklim koşulları ve hastalığın durumu dikkate alınarak gerektiğinde gün aralıklarla uygulamalara devam edilir.

Buğdayda septorya yaprak lekesi: Eğer iklim koşulları hastalığın gelişimine uygun gidiyorsa ve epidemik bir durum olasılığı varsa yeşil aksam uygulaması uygulanır. Genel olarak uygulama için en iyi zaman bayrak yaprağınının tamamen açıldığı kın döneminin sonu veya başak çıkışı öncesidir. Erken dönemde bitkinin üst kısımlarına doğru tırmanan bir enfeksiyon için bayrak yaprağının çıkması beklenmemelidir. Aynı şekilde, tarla bulaşıksa ve başaklanma döneminde yağışlı havalar devam ediyorsa ekonomik zarar söz konusu olabileceğinden uygulamaya gerek duyulabilir.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: WP formülasyonlarla karışabilir. Diğer formülasyonlarla ön deneme yapmak gereklidir. Genellikle kuvvetli asidik ve bazik formulasyonlarla karıştırılmaz.

BESTKUR 25 WP

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Domates Erken Yaprak Yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

Elma Küllemesi:

1. uygulama; Pembe çiçek tomurcuğu döneminde,

2. uygulama; Çiçek taç yapraklarının % ’i döküldüğünde,

3. ve diğer uygulamalar; Hastalık için uygun koşullar devam ettiği sürece kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak 10 gün ara ile uygulamalara devam edilir.

Elma Karalekesi:

funduszeue.infoma: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde gün önce)

funduszeue.infoma: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)

3. uygulama: Çiçek taç yaprakları % dökülünce, 

funduszeue.info diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 15 gün arayla yapılmalıdır.

Armut Karalekesi:

funduszeue.infoma: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde gün önce)

funduszeue.infoma: Beyaz rozet döneminde,

3. uygulama: Çiçek taç yaprakları % dökülünce 

funduszeue.info diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 15 gün arayla yapılmalıdır.

Sert Çekirdekli Meyvelerde Çiçek Monilyası (Kayısı):

funduszeue.infoma; Çiçeklenme başlangıcında (% çiçekte)

funduszeue.infoma; Tam çiçeklenmede (% çiçekte) yapılır.

Buğday  Sarı Pas: Hastalık belirtileri   görüldüğünde uygulamalara  başlanmalıdır. Pas etmenlerine karşı yeşil aksam uygulaması yapılır. Yaprakların ve sapın yüzeyi karışım ile kaplanacak şekilde uygulama yapılmalıdır. İklim koşulları ve  hastalığın durumu dikkate alınarak  gerektiğinde gün aralıklarla  uygulamaya devam edilir.    

Buğdayda Septorya Yaprak Lekesi: Eğer iklim koşulları hastalığın gelişmesine uygun gidiyorsa ve epidemik bir durum olasılığı varsa yeşil aksam uygulaması yapılır. Genel olarak uygulama için en iyi zaman bayrak yaprağının tamamen açıldığı kın döneminin sonu veya başak çıkışı öncesidir. Erken dönemde bitkinin üst kısımlarına doğru tırmanan bir enfeksiyon için bayrak yaprağının çıkması beklenmemelidir. Aynı şekilde tarla bulaşıksa ve başaklanma döneminde yağışlı havalar devam ediyorsa ekonomik zarar söz konusu olabileceğinden uygulamaya gerek duyulabilir.

Nar Kök ve Kök Boğazı Çürüklüğü: Uygulama koruyucu olarak dikimle beraber yapılır. Hastalığın görüldüğü bahçelerde ise ilk belirtiler görüldüğünde uygulamaya başlanır ve hızlı sürgün gelişim dönemlerinde (ilkbahar, yaz ve sonbahar) devam edilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası