adrasan antalya kaç km / Adrasan Apart Evleri | Adrasan Limon Apart

Adrasan Antalya Kaç Km

adrasan antalya kaç km

Gizli cennet Adrasan

Aşağıdaki haritada Antalya ve ilçelerinin doğal güzellikleri, plajları, tatil merkezleri, müzeleri, antik kentleri, tarihi eserleri, mağaraları, kanyonları, şelaleleri, milli parkları ve gezilecek yerlerinin tümünü görebiirsiniz.

Ve gizli cennet Adrasan Koyu ile ilgili detaylar da aşağıda

  • Doğa ile başbaşa tatil yapmak isteyenler için harika bir seçim olan Adrasan, eski adıyla Çavuşköy, Kumluca'ya bağlı muhteşem doğal güzelliklere sahip eski bir yerleşim birimi. Dünyaca ünlü Likya yolu üzerinde. Kumsalı 2 kilometre uzunluğunda. Sırtını Beydağları’na dayamış Adrasan’ın etrafı çam ağaçlarıyla çevrili. 

  • Adrasan’ın Antalya’ya uzaklığı 95 km. Antalya'dan yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculukla buraya ulaşabiliyorsunuz. Çıralı’ya 24 km, Kemer’e 55 km ve Olimpos’a 8 km. Akdeniz bölgesinin en güzel sahilleri arasında. Sit alanı. Dünyanın en iyi uzun mesafe yürüyüş rotalarından Likya Yolu Adrasan’dan  geçiyor.  

  • Adrasan'daki tesislerin yüzde 80'ini Çavuşköy sakinleri işletiyor. Genelde aile işletmeleri. Koyda butik oteller, kampingler, pansiyonlar işletiyorlar. Tesisler denize oldukça yakın. Kumsal çocuk için uygun. Adrasan, Olimpos'a kıyasla biraz daha aile mekanı olmaya uygun. Sahilde duş şezlong wc var.

  • En güzel mevsiminin Mayıs olduğu yaygın kanaatlar arasında. Her yer limon, turunç malta eriği ve nar. Temiz bir koy. Hafta içi daha rahat. Hafta sonu kalabalık. Şezlong ve şemsiye belediyeye ait: 5 TL şezlong, 5 TL şemsiye. Otopark ücretli: 5 TL. 

  • Buradaki tesislerde kaldığınızda kendinizi birkaç gün içinde aileden biri gibi hissetmeye başlıyorsunuz. Pırıl pırıl harika kumlu bir sahil var. Ayağınızın altından geçen balıkları çıplak gözle görebileceğiniz cam gibi bir su. İçi belirli bir yere kadar küçük çakıl taşı. Boyunuzu geçtiğinizde kum başlıyor. 

  • Burada, yemyeşille masmavinin ortasında uzanarak çok keyifli zaman geçirebilirsiniz. Yeşil dağlara karşı yüzmek harika bir deneyim. Akıntı ve dalga yok, deniz sıcaklığı ideal ve tertemiz. Sabah güneş doğmadan denizine giren yeniden doğmuş gibi olur.

  • Adrasan çevresinde pek çok koy var. Günübirlik tekne turlarıyla bu koyları gezebilirsiniz. Adrasan'a bir saat uzaklıktaki Suluada, Maldivlere benzediği için turistlerin uğrak yeri. 

  • Suluada haricinde Akseki Koyu, Korsan Koyu (Çoban Limanı), Sazak Koyu, Yalancı Koy ve Porto Ceneviz Koyu'na giden tekne turları var. Fotoğrafta Sazak Koyu'nu görüyorsunuz.

  • Likya yolu üzerinde bulunan Karaöz köyü yakınlarındaki Korsan Koyu'da ziyaret edilmesi gereken ünlü koylardan.

  • 1. derece doğal sit alanı olan Sazak Koyu tam bir doğa harikası. 

  • Beyaz kumu, pırıl pırıl denizi, kıyılarında akdeniz fokları ve orfozlara yuva olan sualtı mağaraları ve su kuşlarıyla Antalya'nın Maldivleri olarak nitelendirilen Suluada, yaz doneminde günlük 2 bine yakın ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor. 

  • Akademisyenler, kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Suluada'nın özel saha ilan edilmesi gerektiğini vurguluyor. 

     

  • Yörenin yerlileri Suluada'dan çıkan suyun aç karnına içildiğinde böbrek taşlarını düşürdüğünü iddia ediyor.

  • Bey Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan, Tahtalı Dağları’ndan doğan ve Adrasan Koyu’na dökülen Adrasan Deresi'ne gidebilirsiniz. Adrasana kadar gelmişken, eğer daha önce gitmediyseniz, Çıralı ve Olimposu da mutlaka ziyaret edin. Çıralı Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanı. 

  • Çıralı'ya gittiğinizde sonsuz ateş olarak da anılan ve doğal bir ateş kaynağına sahip Yanartaş'ı ziyaret edin. 

  • Portakal ve mandalina bahçelerinin sarmaladığı, ağaç evler ve bungalovların sıralandığı derin bir vadide Olimposu da mutlaka oraya kadar gitmişken görün. Olimpos yazısı için tıklayın

  • Adrasan Koyu’ndan başlayıp Gelidonya Feneri’ne giden rota muhteşem. Manzara mükemmel. Adrasan sınırları içinde yeşil ve mavinin kesişme noktasında bulunan tarihi Gelidonya Feneri denizcilere klavuzluk yapıyor. Ters akıntılardan dolayı Antalya Körfezi'nin en tehlikeli yeri olarak nitelendirilen ve antik dönemde sayısız geminin kayalara sürüklenerek battığı Gelidonya Burnu'nda yer alan fener, yaklaşık 80 yıldır gemilerin yolunu aydınlatıyor. Gelidonya, metrelik rakımıyla Türkiye'nin en yükseğe konumlanmış feneri olma özelliğini de taşıyor. 

  • Yukarıdaki resimde Gelidonya Feneri'nden Likya Yolu yürüyüşüne çıkan bir ekibin denizde aynı anda oluşan 7 hortumu görüntülediği kareyi görebilirsiniz.

  • Denizden yükselen kayalara ipsiz tırmanış yapmak ve ardından denizin serin sularına atlayarak büyük adrenalin ve heyecan yaşamak isteyen yerli ve yabancı bir çok turist "Deep Water Soloing" yapıyor.

  • Adrasan'da deniz sığ olduğundan yüzme bilmeyenler ve çocuklar için çok uygun. 

  • Adrasan sualtı zenginlikleriyle de dalış tutkunlarının vazgeçilmezi. Sörf, su kayağı gibi aktivitelere kucak açan koyun 25 metre sualtı görüş mesafesinin olması balıkadamları yöreye çekiyor. 

  • Adrasan'da yapılan yamaç paraşütüne başta Ruslar olmak üzere Azeri turistler ve Baltık ülkelerinden gelenler ilgi gösteriyor. Adrasan beldesinde başlayan yamaç paraşütü, yerli ve yabancı turistlerin adeta akınına uğruyor.

  • Likya yolu: Teke yarımadası olarak adlandırılan Antalya ve Fethiye arasındaki bölge, antik çağlarda Likya olarak anılıyordu. Bu bölgede birçok şehir ve yerleşim bulunuyordu. En önemlileri sahil hattında olan bu yerleşimler, bugün “Likya Yolu” dediğimiz patikalarla birbirlerine kara yolu ile bağlıydılar. Geçmişte Likyalıların kullandığı bu antik yol üzerinde bugün dünyanın her yerinden gelen yürüyüşçülere rastlamak mümkün.

  • Yaklaşık km uzunluğunda olan tarihi Likya yolu, yılından bu yana yürüyüşçülerin uğrak noktalarından biri. Likya yolunun Çıralı’da kesişen patikaları üzerinden Ovacık veya Adrasan (Çavuşköy)’e kadar yürüyerek gidilebiliyor. 20 km uzunluğundaki Olimpos-Adrasan patikası Olimpos antik şehri harabelerinin yanından başlayıp Musa dağı üzerinden Adrasan’a uzanıyor.

     

     

Adrasan Olimpos arası kaç kilometre?

İçindekiler:

  1. Adrasan Olimpos arası kaç kilometre?
  2. Antalya Olimpos arası kaç TL?
  3. Adrasan Antalya arası kaç km?
  4. Antalya merkezden Olimpos a nasıl gidilir?
  5. Adrasan Plajı Ücretli mi?
  6. Antalya Olimpos arası kaç saat?
  7. Antalya Olimpos arası otobüsle kaç saat?
  8. Antalya otogardan Adrasana nasıl gidilir?
  9. Olimpos a nasıl gidilir ?
  10. Antalya otogardan Çıralı&#;ya nasıl gidilir?
  11. Adrasan&#;da deniz nasıl?
  12. Adrasan koyuna arabayla gidilir mi?
  13. Antalya Olimpos arası otobüs kaç saat?
  14. Manavgat Olimpos kaç saat?
  15. Antalya Adrasan arası otobüsle kaç saat?
  16. Adrasan otobüsleri nereden kalkıyor?
  17. Olimpos Plajı Ücretli mi?

Adrasan Olimpos arası kaç kilometre?

Adrasan Olimpos arası12 kilometredir. Yolculuk yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Kemer Olimpos arası40 kilometredir.

Antalya Olimpos arası kaç TL?

Otogar/OlimposUlaşım Bilet ücreti kişi başı tek yön 10 TL'dir. Biletinizi alırken otobüs şoförüne sizi Çıralı-Olimposkavşağında bırakmasını söylediğinizden emin olun. Otogardan Olimposkavşağında otobüs ile yolculuk yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Otobüsler her yarım saatte bir hareket etmektedir.

Adrasan Antalya arası kaç km?

Ankara Adrasan arası kilometremesafede yer almaktadır. Antalya Adrasan arası80 kilometremesafede yer almaktadır. Bursa Adrasan arası kilometremesafede yer almaktadır.

Antalya merkezden Olimpos a nasıl gidilir?

AntalyaOtogarının Antalyaİlçeler Terminalinden kalkan Kumluca, Finike, Kaş, Fethiye yönüne kalkan minibüslerle Olimpos'agidebilirsiniz. Çiçek Tur, Kumluca Koop, Finike Koop, Batı AntalyaTur dolmuşlarını veya otobüslerini tercih edebilirsiniz. için Olimposdolmuşları ulaşım fiyatı 15 TL.

Adrasan Plajı Ücretli mi?

Adrasan'nın yaklaşık 2 funduszeue.info kumsalı oldukça uzun ve manzarası muhteşem. Adrasan Plajı'na giriş ücretsizancak şemsiye (5 TL) ve şezlong (10 TL) isterseniz ücret ödüyorsunuz.

Antalya Olimpos arası kaç saat?

¥ Antalya- Olimpos arası85 kilometre ve araçla 1 buçuk saatsürmektedir. ¥ Bursa - Olimpos arası kilometre ve araçla 8 saatsürmektedir.

Antalya Olimpos arası otobüsle kaç saat?

Antalyamerkez ile OlimposPlajı arasındakimesafe 85 km. 74 km'si ana yol 11 km'si ara yoldan oluşan bu mesafe özel araçla 1,5 saattegidilirken; otobüsve minibüs aktarması ile 2 saati buluyor.

Antalya otogardan Adrasana nasıl gidilir?

AntalyaOtogarı'nın ilçe terminalinden Adrasan'adüzenli dolmuş seferleri yapılıyor. Olimpos Çavuşköy sapağında indikten sonra Adrasan'adüzenli seferleri bulunan minibüsleri kullanarak Adrasan'agelmeniz mümkün. Kumluca Otogarı'ndan da Adrasan'adolmuş seferleri var. Yaz döneminde seferler sıklaşıyor.

Olimpos a nasıl gidilir ?

Olimpos Plajı'na ulaşımAntalya'dan Kumluca istikametine giden kara yolundan Çıralı sapağını takip ederek sağlanır. Olimpos Plajı giriş ücreti yılında da sadece antik kenti gezenlerden alınmaktadır. Antik kent bilet ücreti ise 40 liradır. Yani sadece plajı ziyaret edenler herhangi bir ücret ödememektedir.

Antalya otogardan Çıralı'ya nasıl gidilir?

Antalya otogarındanKumluca-Kaş istikametine giden Çiçek tur veya Antalyatur otobüslerine binip Çiraliyol kavsaginda inebilirsiniz. Orada ÇiraliDolmuşlarına binerek Çıralı' ya gelebilirsiniz.

Adrasan'da deniz nasıl?

SAHİLİN GÜNEY KISMI İSE İNCE KUMLU VE YAKLAŞIK 20 M AÇILSANIZ BİLE AYAKLARINIZIN YERE BASACAĞI KADAR SIĞ BİR DENİZESAHİPTİR. ADRASANSAHİLİ GERÇEK BİR DOĞA HARİKASIDIR. GENELLİKLE ÖĞLEDEN SONRA ÇIKAN VE KARADAN DENİZEDOĞRU ESEN BATI RÜZGÂRI SAYESİNDE KOY, DALGASIZ VE BİR GÖL GİBİ SAKİN BİR DENİZESAHİPTİR.

Adrasan koyuna arabayla gidilir mi?

AdrasanSahiline hususi aracınızla veya şehir içi otobüsleri ile ulaşabilmeniz mümkündür. Hususi aracınız ile Antalya merkezden Kemer İstikametine doğru gideceksiniz. Kemer'i geçtikten sonra yaklaşık 55 kilometre süren yolda sırasıyla Çamyuva, Faselis ve Tekirova'yı geçip Olimpos-Çavuşköy sapağından sola döneceksiniz.

Antalya Olimpos arası otobüs kaç saat?

Antalyamerkez ile OlimposPlajı arasındakimesafe 85 km. 74 km'si ana yol 11 km'si ara yoldan oluşan bu mesafe özel araçla 1,5 saattegidilirken; otobüsve minibüs aktarması ile 2 saati buluyor.

Manavgat Olimpos kaç saat?

Mesafe ve Yakıt Detayları
UlaşımMesafeSüre
Araç Yolculuğu Km2 saat 22 dakika
Uçak Yolculuğu Km38 dakika

Antalya Adrasan arası otobüsle kaç saat?

Antalyagezilecek yerler listesindeki Adrasan'a Antalya'dan yaklaşık 1,5 saatlikbir yolculukla ulaşım mümkün.

Adrasan otobüsleri nereden kalkıyor?

Adrasan'a gelmek için Antalya otobüsterminalindeki ilçeler terminalinden Batı Antalya ve Çiçek tur minibüslerine binebilirsiniz. Her gün Antalya'dan Adrasan'a karşılıklı seferler düzenliyor.

Olimpos Plajı Ücretli mi?

Antik Kent içinde Plajainen yol üzerinde tarihi havuz tatil yapanlar tarafından serinlemek amacıyla kullanılır. Plajantik kent içinde yer aldığından dolayı plajagirişlerde ücret alınmaktadır. OlimposAntik Kenti giriş yılında 30 TL olarak belirlenmiştir.

Antalya Adrasan Arası Kaç KM

Antalya Adrasan arası kaç km; yazımızda öncelikle Antalya ve Adrasan şehrimize ait kısa bilgiler mevcut olup ardından, Antalya Adrasan arası kaç km? Antalya Adrasan arası kaç saat? Antalya Adrasan yol tarifi? Antalya Adrasan arası ne kadar yakıt gider? Sorularına yanıt vereceğiz.

Antalya ile Adrasan İli Hakkında Genel Bilgiler

Antalya ili;

Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya ilinin yüzölçümü yaklaşık 20, km²’dir. Antalya ilinin coğrafi konumu ise 36°53′K 30°41′D GPS koordinatlarıdır.

Adrasan ilçesi;

Akdeniz bölgesinde yer alan Adrasan ilçesinin yüzölçümü yaklaşık hadir. Adrasan ilçesinin coğrafi konumu ise 36° 20&#; &#; Kuzey ve 30° 25&#; &#; Doğu GPS koordinatlarıdır.

Antalya Adrasan Arası Kaç KM

Antalya Adrasan arası mesafe karayolu ile yaklaşık 96 km’dir. Antalya Adrasan arası mesafe havayolu ile yaklaşık 67 km’dir.

Antalya Adrasan Arası Kaç KM

Antalya Adrasan Arası Kaç Saat

Antalya Adrasan arası kaç saat; Antalya Adrasan arası mesafe karayolu ile yaklaşık 96 kilometre olup ortalama hızı 90km/saat olan bir araçla yaklaşık 1 saat sürmektedir. Antalya Adrasan arası mesafe otobüs ile yaklaşık 2 saat sürmektedir. Antalya Adrasan arası mesafe havayolu (uçak) ile yaklaşık 67 kilometredir.

Özel araç ile;

1 saat

Otobüs ile;

2 saat

Antalya Adrasan Arası Ne Kadar Yakıt Gider

Antalya Adrasan arası mesafe karayolu ile yaklaşık 96 kilometre olup;

Dizel bir araç bu mesafede yaklaşık 6 litre ( km de 5,5 litre dizel yakıt yakan araç için hesaplanmıştır)

Benzinli bir araç ise yaklaşık 8 litre( km de 8 litre benzin yakıt yakan araç için hesaplanmıştır) yakıt tüketir.

Antalya Adrasan Arası Kaç KM ve Yol Tarifi

Antalya Adrasan arası yol tarifi için tıklayınız.

Bulunduğunuz konumdan Antalya’ya yol tarifi oluşturmak için tıklayınız.

Harita sayesinde konuma tıklayıp yol tarifi butonuna tekrar tıkladığınızda bulunduğunuz konumdan veya seçeceğiniz başka bir konumdan Antalya’ya yol güzergahı oluşturabilirsiniz. 

Bulunduğunuz konumdan Adrasan’a yol tarifi oluşturmak için tıklayınız.

Harita sayesinde konuma tıklayıp yol tarifi butonuna tekrar tıkladığınızda bulunduğunuz konumdan veya seçeceğiniz başka bir konumdan Adrasan’a yol güzergahı oluşturabilirsiniz. 

Ülkemizdeki tüm şehirlerin; Arası kaç km, arası kaç saat sürer, yol tarifi, ilçeleri-mahalleleri, posta kodu, plaka kodu, alan kodu vb. tüm bilgilere funduszeue.info sitemizden ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası