keyfi balık / Balık keyfi için 38 fikir | yemek tarifleri, yemek, balık

Keyfi Balık

keyfi balık

Balıkçı, Türk

Çalışma Saatleri

Pazartesi:

Salı:

Çarşamba:

Perşembe:

Cuma:

Cumartesi:

Pazar:

(Şu Anda Kapalı)

Bilgilerde Hata mı Var?

Keyf İ Balık Restourant'ın Menüsü

Keyf İ Balık Restourant'ın henüz menüsü yok, menüyü ekleye tıklayarak sen de ekleyebilirsin.


Yorum Yaz

Yorumlar

Keyf İ Balık Restourant hakkında yorumlar ve incelemeler. 98 tane yorumdan oluşturulmuştur.


Avatarsız

Edda 5 puan vermiş.


Avatarsız

Glado 5 puan vermiş.


mur

mur 5 puan vermiş.


Keyf İ Balık Restourant'ı Paylaş

Keyf İ Balık Restourant, Güzelçamlı Atatürk'ün adresini, kordinatını paylaşın, listenize ekleyin.

Listeme Ekle
Listeme
Ekle
Facebook Paylaşımı
Facede
Paylaş
Twitter Paylaşımı
Twitterda
Paylaş
Konumu Paylaş
Lokasyonu
Gönder

Reytingi

Bir restoranın ne kadar popüler olduğunu gösterir. *Ayrıntılı ölçümler Ocak ayı başlamıştır.


Haziran 1

Mayıs 1

Nisan 1

Kaç Kişi Buradaydı?

Bu sayfaya kaç kişi baktı, ölçüm başlangıcı 10 Haziran

Balık keyfi

Taze balık nasıl anlaşılır?

Gözleri saydam, parlak ve dışa bombelidir.

Eti diri ve serttir. Üzerine parmakla bastırdığınızda çukur kalmaz.

Pulları düz, sıkıca, derisine yapışık ve parlaktır.

Solungaçları parlak kırmızı renktedir.

Kuyruğu gevşekçe sallanmaz.

Suya bırakıldığında dibe çöker.

Balıklar ve özlelikleri

Lüfer

Ülkemizde yetişen en lezetli balıklardandır. Yavru halinden itibaren boylarına göre farklı isimler alır: 10 santime kadar defne, 15 santime kadar çinekop, 20 santime kadar kaba çinekop, 25 santime kadar sarıkanat, 30 santime kadar lüfer, 30 santimden büyükse kofana. Eylül ayının ikinci haftasından ocak sonuna kadar en lezzetli zamanıdır. Her türlü yemeği yapılır, özellikle ızgarası çok lezzetlidir.

Palamut

Bütün denizlerde yaşar. Boyları cm arasında değişir. İrilerine torik adı verilir. Çingene palamudu çok lezzetlidir. İstanbul Boğazı'nda ekim, kasım ve aralıkta avlanır. Izgara, fırın pilaki, kağıt kebabı, dolma, köfte, lakerda ve fümesi yapılır.

Hamsi

Doğu Karadeniz'in efsanevi balığıdır. Boyu ortalama 12 santimdir. Karadeniz ve Marmara'da bol miktarda avlanır. Sırtı yeşilimsi, karnı gümüş renktedir. Buğulama, tava ve tuzlaması yapılır. Karadeniz bölgesinde 30 çeşitten fazla yemeği yapılır. Hamsi, haşlanıp ezilir ve tuzlanarak ançuez yapılır.

Kırlangıç

Ege, Akdeniz ve Marmara'nın fazla göç etmeyen yerli balığıdır. Kısmen Karadeniz'de rastlanır. Küçüklerine 'derviş balığı' da denir. Eti çok lezzetli bir balıktır.

Lahos

'Akdeniz kayası' diye de bilinen Lahos yalnız Akdeniz'de çıkar, Ege'de nadiren rastlanan bir balıktır. Eti en az levrek kadar değerli olup tüm levrek tarifleri bu balık için de geçerlidir.

Lipsos

Genellikle rengi kırmızı olup ayrıca derisinde benekler bulunur. Beyaz etli bir balıktır. En fazla Marmara sularında bulunur. Eti çok lezzetli olup haşlama, buğulama, çorba ve tavası yapılır.

Dil balığı

Yassı balık türlerinin en tanınmışlarındandır. Kalkan balığı ile kıyaslanacak lezzette beyaz etli bir balıktır. Özellikle tavası nefis olur. 15'ten fazla türü bulunur. Boyları cm'dir. Kıyı kumluklarında bol miktarda avlanır.

Çipura

Oval ve yassı vücutlu, küt burunludur. Genellikle cm boyundadır, en çok 70 santime ulaşır. Ege bölgesinin en tanınmış balığıdır, Marmara'da Alnıak adıyla bilinir. Son yıllarda balık çiftliklerinde üretilmektedir. Eti çok lezzetlidir, ızgara, haşlama, çorba ve garnitürlü fırın yemekleri yapılır.

Kefal

Büyük başlı, gümüş renginde, orta büyüklükte, üzeri pullu, eti beyaz ve lezzetli bir balıktır. Türlerine göre boyu santimi bulur. Tatlı su kefali ise sazan balıklarından kefale benzer çok kılçıklı bir balıktır. Yumurtalarından bir çeşit havyar elde edilir. Akdeniz'de çok yaygındır. Altınbaş kefal, solungaç kapaklarındaki yaldızlı lekelerle ötekilerden ayırt edilir. Topbaş kefal ile pulatarina'nın başına yandan bakılınca dudakları sarkık görünür. Kefal, yağsız, beyaz etli ve lezzetlidir, hazmı kolaydır.

Levrek

Beyaz etli, boyu 1 metreyi, ağırlığı 15 kilogramı bulan iri bir balıktır. Üzeri pullu, koyu kurşuni renktedir. Uzun levrek ise tatlı sularda bulunan ve levreğe benzeyen balık türüdür. Kıyılarda, özellikle ırmak ağızlarında, derin yerlerde bulunur. Ufak balıklar, küçük ıstakoz, yengeç ve kurtlarla beslenir. Kuvvetli ve çevik bir balık olduğu için avlanması zordur. Karadeniz'in Türkiye sahillerinde, Marmara ve Akdeniz'de bulunur. Eti yağsız ve lezzetlidir. Izgara, kızartma, pilaki, buğulama ve haşlaması yapılır.

Kılıçbalığı

Bütün denizlerde birçok çeşidi bulunan kılıçbalığının sırtı koyu kurşuni, karnı daha açık renklidir. Atlas Okyanusu'nda ve Akdeniz'de, ülkemizde özellikle İstanbul Boğazı ve Marmara'da bulunur. Ağustos ve kasım aylarında lezzetli olur. Boyu, m, ağırlığı kg arasında değişir. En makbul olanları kg arasındakilerdir. En çok şişi yapılır, yağlı olduğu mevsimlerde ızgaraya, yağsız olduğu zamanlarda tavaya elverişlidir.

Somon balığı

Alabalığın en yakın türü olarak bilinen somon, tatlı suda gençliğini, denizlerde olgunlaşma dönemini yaşar. Boyu metreye kadar ulaşır. Somon balığının yuvarlak ve kısa olanları makbuldür. Eti ilkbaharda daha lezzetli ve yağlı olur. Taze olanların gözleri parlak, kulak içleri serttir. Somon balığı, şiş, kızartma, haşlama, yahni, şaraplı ve salçalı, kremalı ya da füme olarak hazırlanabilir. Besin değeri çok yüksektir.

Mezgit

Ülkemizde en çok Karadeniz'de yaşar. Orta boylu, ince, uzun gövdeli, yumuşak ve beyaz etli balıklardır. Kış ve ilkbahar aylarında bol avlanır. Adi mezgit ve sarı mezgit Akdeniz'de, Manş Denizi'nde ve Atlas Okyanusu'nda yaygın olarak bulunur. Boyu en çok cm arasındadır. Mezgit türlerinden Akdeniz'de çok yaygın olan M. Poutassou'nun boyu 1 metreyi bulur.

Kaynak: Lezzet Dergisi

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası