kahveci açmak için maliyet / 'te Cafe Açmanın Maliyeti Ne Kadardır?

Kahveci Açmak Için Maliyet

kahveci açmak için maliyet

Cafe, cafeterya, kahvehane, çay salonu, kafeterya, çay ocağı, kahve salonu veya kafe açmak istiyorum, cafe nasıl açılır diyenler için dükkan açmak web sitesi olarak faydalı bilgiler vermeye çalışacağız. Daha doğrusu, internet ortamında, neden bahsettiği belli olmayan üç beş sitenin cafe açma konusunda yazmış oldukları saçma sapan yazılar sonrasında, kullanıcılarımızı doğru bilinçlendirmek adına, bu makaleyi yazmaya karar verdik. Şimdi birlikte cafe nasıl açılır? nereden başlamak gerekir, birlikte inceleyelim.

Kafe Açmak Karlı Bir İş Midir?

Zamanının büyük bölümünü cafede geçiren veya yaşadığı kentteki cafelerden memnun kalmayan gençlerde oluşan bir duygudur &#;cafe açmak istiyorum&#; duygusu. Zannedildiği gibi, çay kahve satarak, yanında da tost satışı yaparak, cafe açılmaz ve yürütülmez. Cafe açmak için öncelikle iyi bir iş planı, belirli miktarda sermaye, işyeri açma belgesi ve en önemlisi azim ve kararlılık gerekir. Cafelerin bir çoğu sabah gibi açılır ve gece 24&#; e kadar hizmet verdiğinden, başında durmak gerekir, eleman çalıştırmak gerekir, öyle herkesin yapacağı iş değildir cafe açmak.

cafe-açmak-karlı-mıdır

Kâr oranına gelince, mahalle arasında, kervan geçmeyen bir yerde cafe açıp, mahallenin gençlerine hizmet vermeyi düşünüyor iseniz, cafe açmak yerine, kahvehane açmayı düşünmenizi tavsiye ederim. Çünkü cafe dediğiniz de, bay, bayan çocuk, aile, yabancı, turist, üniversiteli, memur, öğrenci vb. tüm insanların rahatlıkla oturup çay, kahve içebilecekleri, sohbet edebilecekleri, özellikle ailece geldiklerinde, hiç kimse rahatsız etmeden rahatça oturabilecekleri nezih bir ortam hayal edilmektedir. Tabi ülkemizde çoğu cafe için, bunu söylemek oldukça zor bir iştir.

Tüm bunlara rağmen ülkemizde cafe adı ile hizmet veren tüm cafelerin aylık net kârı en az TL. civarındadır. Tabi bu kâr oranı, personel maaşları, tüm giderler çıktıktan sonra kalan paradır. Yani cafelerin ciroları, aylık net  ve brüt kazançları daha fazladır. Şunu unutmayın ki, aylık 3 bin liradan az para kazanan hiçbir cafe sahibi, sabahın sekizinden gecenin on ikisine kadar cafede oturmaz. Cafe açmak istiyorum diyenlere söyleyebileceğimiz bir cafenin ortalama aylık net kâr oranı TL. civarındadır. Kosgeb Cafe İş Planını (Onaylanan) görmek için tıklayınız.

Cafe Nasıl Açılır?

Cafe açmak için öncelikle dükkan tutulur. Belediye ve vergi dairesine giderek hazırlanması gereken evraklar hakkında ayrıntılı bilgiler alınır. Daha sonra gerekli evraklar hazırlanmasını müteakiben, vergi dairesine işyeri açılış bildiriminde bulunulur. Vergi dairesine açılış bildirimi yapıldıktan sonra, Belediye Başkanlığına vergi levhası ile başvuruda seafoodplus.info  bulunulur ve gerekli belge ve evraklar teslim edilir. Hafta sonu çalışma ruhsatı, reklam ruhsatı gibi başvurular tamamlanır. Daha sonra, ilgili esnaf odasına veya ticaret odasına başvuruda bulunulur. Esnaf odasına kayıt esnasında, işyeri açma belgesi (ustalık belgesi) istenir. Ancak ticaret odasına yapılan başvurularda ustalık belgesi veya işyeri açma belgesi istenmez. Ancak Ticaret odasının vergileri esnaf odasına göre daha fazladır. İşyeri açmak için ustalık belgesi isimli yazımızdan, ustalık belgesinin nasıl alınacağını öğrenebilirsiniz.  Tekrar belirtmek isteriz ki, cafe açmak istiyorum diyenler için en güzel yöntem, bağlı bulunduğunuz belediye başkanlığını ve vergi dairesini ziyaret ederek, hazırlamanız gereken evraklar hakkında güncel bir döküman almanız durumunda, belediyeler arasında farklılıklar gösterebileceğinizden, sıkıntı yaşamazsınız.

Konsept Cafe Nasıl Açılır?

Açacağınız cafede işletmenize ve sizin hayallerinize uygun olacak şekilde bir konsept belirlemelisiniz. Belirleyeceğiniz konsept sizin müşteri kitlenizi oluşturacaktır. Örneğin; 80&#;ler 90&#;lar tarzında bir cafe açacaksanız genellik ile nostalji görüntü seven kişiler gelecektir. Cafe bar açacaksanız eğer akşamları iş çıkışlarında eğlenmek isteyen kesim size gelecektir. İşletmenizin konsepti bu yüzden çok önemlidir. Farklı konseptler oluşturarak her kesime hitap etmek sizin elinizdedir.

Sıfırdan Cafe Açma Maliyeti Ne Kadar?

Sıfırdan cafe açmak istiyorsanız öncelikle konsepte karar vermelisiniz. İşyeri konseptine göre maliyette değişiklik olacaktır. Küçük butik bir kafe açmak istiyorsanız eğer maliyeti her zaman diğer konsept cafelere göre daha düşük olacaktır. İlk etapta büyük bir işletme ile işe başlayacaksanız ortalama olarak bin TL kadar bir sermayenizin olması gerekmektedir. İşletmenin içerisine alacağınız masa sandalyeler, mutfak için gerekli olacak ekipmanlar, ödeme işlemleri için yazar kasa pos cihazları, garson ve aşçılara verilecek olan sermayenin de hali hazırda olması gerekiyor. Cafenizi açtığınızda herkes tarafından öncelikle tercih edilme durumunuzun olup olmayacağını da düşünerek sizleri ortalama ay idare edecek bir sermayenizin de olması sizin için avantajlı olacaktır.

cafe-nasıl-açılır

Cafe Açmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Cafe açarken dikkat etmeniz gereken malzemeler 3 gruba ayrılmaktadır. Mutfak grubu masa üstü grupları ve diğer gerekli eşyaların yer aldığı gruplar.

  • Masa üstü için; Peçetelik, masa üstü süsleri, numaratörler, tuzluk, karabiberlik, ketçap mayonez kapları,
  • Kasa için; Yazar kasa, pos cihazları, slip kağıtları.
  • Mutfak için; Fritöz, Dondurucu, soğuk içecek ve bozulabilecek tarzda yiyeceklerin saklanılması için soğuk dolabı, tencere, mikser, tost makinesi, kahve ve çay makineleri, fırın, tava, blender, buz makinesi, waffle makinesi, sosis makinesi, ızgara, bulaşık makinesi.

Projesi Nasıl Hazırlanır?

Geri dönmek gerekirse, dükkan tutmadan önce iyi bir iş planı yapmak gerektiğinden de, bahsetmiştik. Cafe açmadan önce iyi bir iş planı yaparsanız, ileride zarar etmenize, ve zarar ederek iflasa sürüklenmenize önlem almış olursunuz. Cafe açmak istiyorum diyenler nasıl iş planı hazırlamalı, iş planında neler olmalı şimdi bunları inceleyelim.

Acele Etmeyin

Cafe açmak isteyenlerin her şeyden önce planlamaları gereken konu müşteri potansiyelidir. Cafenizi açtığınız yeri yaya olarak günlük kaç müşterinin ziyaret ettiğini ve bu müşterilerin kaç tanesinin işyerinizi, cafenizi ziyaret edeceğini hesaplamak zorundasınız. bin lira yatırım yaptığınız bir cafeyi günlük 20 kişi ziyaret ederse, buyrun cenaze namazına. Cafenin bulunduğu yer mahalle arası mı, elit kesim mi, kim gelir, kim gider, ne yer, ne içer, fiyatlar yüksek olursa müşteri gelir mi, orta kesime mi hitap edeceksiniz, bu hesaplamaların masaya yatırılıp, ayrı ayrı incelenmesi ve iş planına dahil edilmesi hayati öncelik taşımaktadır. Cafe açmadan iş planınızın ilk konusu müşteri potansiyeli olmalıdır.

Rakiplerinizi İnceleyin Müşteri Potansiyelini Analiz Edin

Ben cafe açmak istiyorum diyen tüm arkadaşlara, öncelikle bir veya iki günlerini İstanbul veya Ankara&#; da meşhur olan cafeleri, cafeteryaları, çay salonlarını, aile çay ocaklarını gezmeleri için ayırmalarını tavsiye ediyorum. Hayalinizde hiç kimsenin düşünemeyeceği tarzda bir cafe açma fikri olabilir ama, bence gidin gezin ve görün. El elden üstündür deyiminin ne için söylendiğini anlayacaksınız. Tüm cafeleri ziyaret edin. Müşteriler ne yiyor, ne içiyor, nasıl dizayn edilmiş, kaç bölümü var, girişi çıkışı nasıl, garsonların kıyafetinden, ışıklandırmaya, müzik sisteminden, masa örtülerine kadar her şeyi inceleyin. Özellikle cafenizi açacağınız semtte bulunan cafeteryaları inceleyin. Rakiplerinizin müşteri durumlarını, cafe dizaynlarını, hangi kitleye hitap ettiklerini tespit edin. Rakip cafeyi tercih eden müşterinin sizin cafenizi tercih etmesi için, nasıl bir sebep bulacağınızı değerlendirin.

Cafe Bayiliği Veren Firmalar İle Görüşün

Cafenize, iyi bir isim vererek, piyasada yer edinme arayışı içine gireceğinize, bayilik veren cafeler ile anlaşarak, cafenizi açtığınız gibi para kazanmaya başlayabilirsiniz. Tanınmış markalardan, bayilik alırsanız, müşterileriniz size değil, sadece marka nedeniyle cafenizi ziyaret edecektir. Tabi cafe bayiliği almanın eksilerinden bahsetmek gerekirse, dükkan dizaynını istediğiniz şekilde yapamazsınız, firmaya bağımlı kalırsınız. Tabi cafe bayiliği hayal ettiğiniz miktarda kazandırıyor ise, teferruat ile uğraşmanın anlamı da yok.

Cafe Nasıl Dizayn Edilir?

Bayilik almaktan vazgeçtiyseniz veya bayilik aldığınız firma cafenin iç dizaynını size bırakmış ise, dizayn konusunda seçici davranmak zorundasınız. Eğer cafe için 10 bin lira civarında yatırım yaparak, yıl sonra devretmeyi düşünüyor iseniz, internetten en ucuz masa ve sandalye takımlarını bularak cafenize satın alabilirsiniz. Ancak, ben cafe açmak istiyorum ve bu cafeyi Allah izin verirse, 10 yıl çalıştıracağım diyorsanız eğer, müşterilerinizin sizi tercih etmesi için, kaliteli masa ve sandalyeler alarak, dükkan dizaynını olabildiğince iyi yapmak zorundasınız. Kusura bakmayın ama, paspal bir cafeyi kimse tercih etmez. Özellikle de, yakın mesafede rakipleri olan bir cafenin tercih edilebilmesi için, mutlaka bir albenisi olması gereklidir. Bu sebeple, cafe dizaynı konusunda, eğer fikriniz yok ise, bir uzman desteği almanızı tavsiye ederiz. Bu işleri yapanlar var. İş yerinize gelip size sermayenize göre, en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaklardır.

Kafeterya açmak için sermayeniz yoksa işyeri açma kredisi kullanabilirsiniz

Cafe Açmak İçin Kredi ve Finansman Sağlanması

İş yeri açmak için, birçok kullanıcı KOSGEB kredisi almayı hedefliyor. Cafe açmak için kosgeb kredisi nasıl alınır gibi bir makale okuduğunuzu tahmin ediyorum. Makalede size, KOSGEB&#; e başvurun, kredinizi hemen alın, tıklayın, parayı hemen çekin dendiğini tahmin ediyorum. Arkadaşlar, KOSGEB kredisi alarak cafe açmak sandığınız kadar kolay değil. KOSGEB iş kurmak isteyen genç girişimcilere yılında da destek olmaya devam ediyor. Ancak bu krediyi almak için, çok uğraşmanız gerekiyor. Öyle üç beş tane kağıt doldurarak bu iş olmuyor. Cafe açmak için KOSGEB kredisi çekmek istiyor iseniz, hiç paranız yok ise, bu işe bulaşmanızı tavsiye etmem. KOSGEB&#; den 50 bin lira hibe kredi alabilseniz dahi, elinizde dükkanı açabilmeniz için bir miktar para bulunması şarttır. Çünkü KOSGEB kredisi, cafe açılışı yapıldıktan sonra giderlerinize fatura karşılığında ödenen bir desteklemedir. Diğer sitelerde okuduğunuz gibi, sıfırdan işyeri açmak için hiç kimseye kredi verilmez. Eğer KOSGEB kredisi alarak cafe açmak istiyor iseniz, size adımları anlatacağım.

KOSGEB

  • İş-Kur Müdürlüklerinden birine gidip, KOSGEB kurslarını öğrenin. İş-Kur&#; a kurs kaydı yaptırın.
  • Kurs kaydı sonrasında, KOSGEB kursuna katılın. 36 saatlik kurs sonunda size iş planının nasıl yapılacağı anlatılacak ve sertifika verilecektir.
  • Sertifika ile iş planı hazırlayın. İş planını kursta anlatıldığı şekilde KOSGEB&#; e sunun. Kabul etmezler ise, düzeltip tekrar sunun. Kabul ettirene kadar deneyin.
  • İş planınız kabul edilir ise, harcamalarınızı faturalandırın ve KOSGEB&#; e sunun. Faturalarınız karşılığında ödemeniz gecikme olmaksızın yatırılacaktır.

KOSGEB Ödemeleri ve Cafenin Ödeme Öncesi Açılması

Eğer yukarıda ki tüm işlemlerin üstesinden gelerek, iş planınızı KOSGEB&#; e kabul ettirirseniz, cafe açmak için KOSGEB kredisi alabilirsiniz. Yine belirtmek isterim ki, İş planınızı kabul ettirseniz dahi, dükkanın açılış ve malzeme alımına dair giderlerin kosgeb desteğinden önce tarafınızdan ödenmesi şarttır. Bu giderleri ödemeden, işyeriniz açamaz ve kosgeb&#; den cafe açmak için kredi alamazsınız. Eğer açılış giderleri ödemek için paranız yok ise, tek çareniz hizmet veya mal aldığınız tedarikçi firmalar ile anlaşarak, fatura karşılığında ödemelerin KOSGEB desteği sonrasında yapılmasıdır. Tabi kosgeb desteğinin verilip verilmeyeceği de, bu aşamada belli olmadığından, firmaların kabul etmeleri de oldukça zordur. Tabi bu sizin yeteneğinize bağlıdır.

Bankalar

Eğer ticari kredi kullanmak istiyorum diyorsanız, yeni açacağınız bir cafe için ticari kredi kullanamazsınız. Ancak bankaya ipotek gösterebileceğiniz üzerinize veya cafe ortaklarının üzerine kayıtlı gayrimenkuller var ise, ozaman ticari kobi kredilerinden yararlanabilirsiniz. Bunun haricinde, bankalara bireysel ihtiyaç kredisi yapan tüm Türk Vatandaşları gibi sizde; cafe açmak istiyorum finansmana ihtiyacım var diyerek bankaya kredi başvurusu yapabilirsiniz. Cafe açmak için kredi veren bankalar ise; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbankası, İş bankası, Akbank, TEB, QNB Finansbank, Denizbank, Odeabank, HSBS, INGBank olarak sıralanabilir. Bu bankaların tümü  kredi vermektedir. Yeterki kredi notunuz da veya sicilinizde problem bulunmasın.

bankalar

Esnaf Kefalet Kredisi

Esnaflara 30 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Ak parti hükumetinin seçim vaatlerinden olan bu uygulama sayesinde, esnaf kefalet kooperatifine daha önce ödeyemediği borcu olmayan, kredi kullanmayan, yine aynı kooperatife üye olan 2 kişiyi kefil gösterebilecek kişilere Devlet destekli 30 bin lira faizsiz kredi verilmektedir.

Devreden Cafeleri Araştırın

İnternet ortamında, devredilen cafeleri, cafeteryaları, toptan cafe malzemeleri satan kişileri araştırın. Sahibinden sitesinde bu alanda yüzlerce devredilen cafeterya bulabilirsiniz. Düzgün kaliteli ürünler satan ve kapanan bir cafeterya bulmanız durumunda, cafe giderlerini büyük oranda düşürebilirsiniz.

Son Sözler ve Tavsiyeler

  • Bir tuşa tıklayarak KOSGEB kredisi alamazsınız, her siteye inanmayın.
  • Cafe açmak için iyi bir iş planı yapın, kağıda dökün, her ayrıntıyı yazın.
  • Cebinizde beş kuruş yok iken bu işe girmeyin, KOSGEB kredisi ödendiğinde siz çoktan batmış olabilirsiniz. Mutlaka bir miktar birikim yapın.
  • Cafenize konuşması ve ikili ilişkileri düzgün çalışma arkadaşları alın. Suratsız garson sevilmez.
    Kötü günler için geriye bir miktar para bırakın.
  • Ruhsat, sigorta, fatura vb. evrakları tam ve eksiksiz olarak yapın. Resmi makamlarla sorun yaşamayın.
  • Cafenizde sigara içenler için bir bölüm oluşturun. Eğer mümkünse, aile için de bir bölüm oluşturun ve bu bölüme herkesi almayın.

Hayırlı müşteriler ve hayırlı kazançlar dileğiyle..

Kar marjınızı artırmanın anahtarı, giderlerinizin bir kısmı sabit kalacağı için hem satışları hem de brüt gelirleri artırmaktır. Ortalama olarak, sektör içinde küçük ve orta ölçekli bir kahve dükkanı her yerden kazanabilir. 60,$ ile ,$ arasında kişisel gelir dükkan sahibi için.

Bir kafenin ortalama satışları nedir? Small Business Chron'a göre, kahve dükkanları yıllık ortalama gelir yılda yaklaşık , dolar günde yaklaşık fincan kahve satarak. Bu, ayda yaklaşık 18, dolar gelir anlamına geliyor.

Kahve dükkanları neden başarısız oluyor?

Kahve dükkanları, kötü yönetimden farklı nedenlerle başarısız oluyor, maliyetleri karşılamak için satış eksikliği, kötü çalışanlar ve hizmetin yanı sıra çok fazla borca ​​sahip olmak.

Ayda bir kahve dükkanı işletmek ne kadara mal olur?

Bu, yılda metrekare başına 60 dolara kiralayabileceğiniz bir yer aramanız gerektiği anlamına gelir veya Ayda metrekare başına 5 dolar. Bu durumda, ayda $ karşılığında uygun bina arıyor olmalısınız.

En karlı iş nedir?

Sektöre Göre En Karlı İş:

  • Muhasebe = %
  • Emlak Kiralayanlar = %
  • Hukuk Hizmetleri = %
  • Şirketlerin Yönetimi = %16
  • Gayrimenkulle İlgili Faaliyetler = %
  • Diş Hekimleri Ofisi = %
  • Emlakçı Ofisleri = %
  • Metalik Olmayan Mineral ve Madencilik = %

Kahve dükkanı karlı mı?

Kısacası, kahve dükkanları nedeniyle son derece karlı yüksek kar marjlarına ve düşük stok maliyetine. Herhangi bir işletme gibi, maliyetlerin etkin yönetimi kafenizin başarılı olmasını sağlayacaktır.

Kahve iyi bir iş mi?

Kahve satmak çok karlı olabilir doğru pazarlama planı ve güçlü bir marka. Kahve, rekabetin çok olduğu, yaygın olarak bulunan bir üründür, ancak bunun sizi endüstriden uzaklaştırmasına izin vermeyin. Kahve gibi emtia değeri yüksek bir ürünün avantajlarını düşünün: Yüksek müşteri hacmi.

Küçük kahve dükkanları karlı mı?

The küçük bir kafe için ortalama kâr yaklaşık yüzde , ancak büyük kahve operasyonları çok daha yüksek karlar elde etme eğilimindedir. Doğrudan maliyetler ortalama yüzde 15 civarındadır, bu nedenle küçük bir kahve dükkanının harcamalarının çoğu genel giderlere gider. Bina satış hacmi, küçük bir kafeyi daha karlı hale getirir.

Bir kafe işletmek ne kadar zor?

Başarılı bir kafe işletmek zor olması gerekmiyor, ancak görünüşe göre en başından beri aleyhinize yığılmış pek çok şey varken - yoğun ve hareketli iş günleri, uzun saatler ve birkaçını saymak gerekirse diğer kahve dükkanlarından gelen keskin rekabet - yeni bir kafe işletmesi kurmak ve çalıştırmak neredeyse imkansız görünebilir.

Bir kahve dükkanı karlı mı?

Kısacası, kahve dükkanları nedeniyle son derece karlı yüksek kar marjları ve düşük stok maliyeti. Herhangi bir işletme gibi, maliyetlerin etkin yönetimi kafenizin başarılı olmasını sağlayacaktır.

Kahve dükkanı neden iyi bir iştir?

Bir kafe sahibi olarak, insanlar için güvenli bir alan ve hoş bir ortam yaratabilir onu arayan ve aynı zamanda insanlara sosyalleşmek için alan veren! İsterseniz onu markanız haline getirebilirsiniz, insanları bir araya getirmek ve harika hizmetler sunmak oldukça basit görünüyor, ancak bu çok etkili bir şey!

Ortalama bir kahve dükkanı İngiltere'de günde ne kadar kazanıyor?

Limini Coffee'ye göre, Birleşik Krallık'taki tipik bir makbuz £ . %75'lik bir marjla, bundan £ brüt kâr elde edersiniz. Saatte 12 müşteriniz olduğunu varsayalım, bu da saatlik günde 12 müşteriye eşit ve günde £ brüt kâra eşittir.

Kahve dükkanları karlı mı?

Kısacası, kahve dükkanları nedeniyle son derece karlı yüksek kar marjlarına ve düşük stok maliyetine. Herhangi bir işletme gibi, maliyetlerin etkin yönetimi kafenizin başarılı olmasını sağlayacaktır.

Hangi iş sizi zengin edebilir?

Sizi 25 Yılda Milyoner Yapacak 5 İşletme

  • Finansal hizmetler. …
  • Yaşlı bakımı. …
  • İş danışmanlığı. …
  • Yatırım firması. …
  • Eğitim ve Öğretim Hizmeti. …
  • Insurtech.
  • Temizlik İşi. …
  • Sağlık Danışmanlığı.

Başlamak için en sıcak iş nedir?

En İyi Küçük İşletme Fikirleri Nelerdir?

  1. En İyi Çevrimiçi Küçük İşletme Fikri: Karlı Bir Blog Başlatın. …
  2. Çevrimiçi Kurslar ve Koçluk. …
  3. Bir E-Ticaret İşletmesi başlatın. …
  4. Bir Podcast başlatın. …
  5. Özel Baskılı Ürünler Sat. …
  6. Grafik dizayn. …
  7. Web Geliştirme. …
  8. Instagram Etkileyici.

Kahve dükkanı sahibi olmak zor mu?

Bir kafe işletmek inanılmaz derecede ödüllendirici ve heyecan verici bir deneyim olabilir. Ancak bu hiçbir şekilde kolay bir iş olduğu anlamına gelmez. Aksine, bir kahve dükkanı işletmeyi başka hiçbir şeye benzemeyen zorlu bir görev haline getirebilecek kendi zorluklarıyla birlikte gelir. Evet, bir kafe işletmek oldukça zordur.

Kahve dükkanı açmak zor mu?

Bellissimo Coffee InfoGroup'a göre bir kahve dükkanı açmanın maliyeti en az , dolar. … Doğrusu, bir kahve dükkanı açmak ve , dolarla başarılı olmak 10, dolardan çok daha kolaydır, ancak bu başarmak imkansız değil 10, dolar ile. Daha fazla iş, daha fazla şans ve daha fazla risk alacak, ancak yapılabilir.

Kafelerin yüzde kaçı başarılı?

Nisan 'da ABD'deki kahve dükkanında yapılan yakın tarihli bir ankette, 50% - Bağımsız kahve dükkanlarının %74'ü ilk beş yılda başarısız oluyor.

Kahve dükkanı açmak iyi bir fikir mi?

Bir kafe sahibi olarak, yapabilirsiniz güvenli bir alan ve hoş bir ortam yaratın onu arayanlar için ve aynı zamanda insanlara sosyalleşmeleri için alan verenler için! İsterseniz onu markanız haline getirebilirsiniz, insanları bir araya getirmek ve harika hizmetler sunmak oldukça basit görünüyor, ancak bu çok etkili bir şey!

Starbucks franchise maliyeti ne kadardır?

Bir yerde başlangıç ​​ücreti ödemeniz gerekecek $ 40, ve $ 90, arasında, ve bu sıvının en az , ABD doları ve işe dökülmeye hazır olan en az , ABD doları net değere sahip olmalıdır. Her şey söylenip yapıldıktan sonra, sadece kapıları açmak için , dolar ile 1,, dolar arasında bir ödeme yapmayı beklemelisiniz.

Bir kafenin zayıf yönleri nelerdir?

Zayıf Yönler. Zayıf tüketici güveni, belirsizlik ve karamsarlık yeni girişimlerde, yeni kafeler ve yeni kahve dükkanları sadece geçerli değil, aynı zamanda medya ve rakip pazarlaması tarafından da destekleniyor. Yerleşik kahve dükkanları, iyi niyetleri ve müşteri ilişkileri göz önüne alındığında potansiyel müşterimizi alabilir veya sınırlayabilir.

Küçük bir kahve dükkanı nasıl açılır?

  1. Kahve işini araştırın. Bir kafe açmak hem zaman hem de para açısından büyük bir yatırım gerektirir.
  2. Vizyonunuzu tanımlayın.
  3. Ayrıntılı bir iş planı oluşturun.
  4. Bir yer seçin.
  5. En iyi tedarikçileri bulun. …
  6. Kaynak ticari ekipman.
  7. Kafenizi tasarlayın ve ona karakter kazandırın.
  8. Kafenizi tamamlayacak bir menü oluşturun

Bir fincan kahvenin kar marjı nedir?

Kahveyi fincan ve kapakla birlikte yapmanın toplam işçilik maliyeti yaklaşık dolar. Bir fincan kahveyi dolara satarsanız, yaklaşık 82 sent kar elde edersiniz. Sabit maliyetlerin muhasebeleştirilmesi, toplam kâr fincan başına yaklaşık 24 sent.

Starbucks günde ne kadar kazanıyor?

Bir Starbucks günde ne kadar kazanıyor? Altın, günde mağaza başına yaklaşık dolar. Yani NET gelir, toplam gelirleri milyar dolar, yani 19,'nin üzerinde mağaza başına bin dolar gelir.

Kahve üzerindeki işaret nedir?

Ortalama olarak, bir kafede satılan kahve fincanlarındaki işaret 80 yaklaşık%. Bu, kahveyi yapmak için gereken maliyeti alacağınız ve fincan başına fiyatınızı belirlemek için bunun üzerine %80 ekleyeceğiniz anlamına gelir. Gerçek maliyet, yalnızca kahvenin kendisini değil, tüm dolaylı harcamaları içerir. İşaretleme, maliyet artı fiyatlandırma olarak da bilinir.

İlgili bağlantılar

Etiketler:FAQBir kafe günde kaç kahve satıyor?bilgisiStarbucksİş

Boş zamanların değerlendiği kıraathane açma konusu ile ilgili tüm detayları burada alacaksınız. Makalemde sekiz (8) başlık ve üç (3) video ile konuyu tüm detayları ile öğrenip, kıraathane açma maliyeti gibi konulara netlik kazandırmış olacaksınız. Okey salonu açmak nasıl bir düşüncedir? Teferruatları ile kıraathane açma şartları hakkında bilgiler veriyorum.

Kahvehane açmak kişilerin en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Kahve açmak para kazandırır mı sorusu kişilerin bolca internette arattığı ve merak ettiği konulardan biridir. Bunun merak edilmesindeki en büyük neden ise; kahvehane açmanın maliyetinin düşük olmasıdır. Bir işletmenin kurulmasının maliyeti bin liradan başlamaktadır.

Fakat 40 ile 50 bin lira hatta belki de daha da az para kazanılacak bir yeri açmak insanların aklına yatmamaktadır. İş fikirleri arasında kahvehane açmak çok fazla bulunmaktadır.

Para kazanma yollarına bakıldığında da kahvehaneden oldukça yüksek gelirler elde edebilmek mümkündür. Girişimcilik ile kişiler kahvehane açarak paralar elde edebilmektedir.

Kahvehaneler çok eski zamandan beri vardır. İnsanların bolca vakit geçirdiği, çay içtiği, okey gibi oyunların oynadığı yerdir. Oldukça karlı işletmeler arasında yer almaktadır.

Özellikle erkekler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Hatta günümüzde kadınlara özel olarak da kahvehaneler bulunmaktadır. Kafelerin gelişmesi ile kahvehanelerin sayısında azalma yaşanmıştır. Fakat yüksek potansiyeli olan yerlerde açıldığı taktirde elde edilen ciro oldukça yüksektir. Kahvehane açmak isteyen kişilerin resmi olarak bazı konuların bulunduğu belirtmekte fayda vardır.

Kıraathane Nasıl Açılır?

Kıraathane Nasıl Açılır?

Kahvehane nasıl açılır konusunu kişiler oldukça sık sormaktadır. Düzgün ve doğru yerde açılan kahvehaneler oldukça iyi paralar kazandırabilmektedir. Kahvehane açmadan önce kişilerin bazı araştırmalar yapması gerekmektedir. Şu aşamalara dikkat etmek gerekmektedir:

  1. Kahvehanecilerden destek alınılabilir.
  2. Kahvehane açmak için bir plan hazırlanılmalıdır.
  3. Etrafta olan kahvehaneler ile işleyiş hakkında bilgiler alınmalıdır.
  4. Kahvehane açabilmek için gerekli olan belgeleri araştırmak önemlidir.
  5. Sağlık Bakanlığı’nın kahvelere gerçekleştirdiği denetimler hakkında bilgiler alınmalıdır.
  6. Her türlü insan ile kahvehanede muhattab olunacağının unutulmaması gerekmektedir.
  7. Kahvehane açılmadan önce çevresinde bulunan kahvehane sahipleri ile de görüşülmelidir.
  8. Kahvehane işi uzun süreli bir iş olduğundan uzun zaman bu işi yapmak için hazır olunmalıdır.
  9. Yasal bir şekilde meşrulaştırılmalıdır. Kahvehane açabilmek için nakit para sıkıntısı var ise kredi başvurusunda bulunulmalıdır.
  10. Bir televizyon ile maç yayını yaparak kahvehaneye daha fazla kişi gelmesi sağlanabilir. Maç yayınlarını ücretli yaparak daha fazla paralar kazanmak mümkün olacaktır.
Kıraathane Açma Şartları Nelerdir?

Kıraathane Açma Şartları Nelerdir?

Kıraathane açma şartları şu şekildedir;

  1. Bir bölümde telefon bulunmalıdır.
  2. Çay ocağı bölümü hijyen şartlarına uymalıdır.
  3. Kahvehanenin içerisinin dışarıdan gözükmesi gerekmektedir.
  4. Kahvehanelerde sağlık, ahlak, güvenliklerin korunması için uygun yerde olması gerekmektedir.
  5. Kahvehanenin durumunu gösteren kroki çizdirilmelidir ve bu yerleşim yeri değiştirilmemelidir.
  6. 18 yaşını bitirmiş olunmalıdır. Aynı zamanda medeni haklarını kullanabilme yetkisine sahip olunmalıdır.
  7. Kahvehanelerde havalandırma camdan yapılmamalıdır. Klima bulunmalıdır. Havalandırmanın iyi yapılması gerekmektedir.
  8. Tavan ile taban arası yüksekliğin metreden az olmaması gerekmektedir. Aynı zamanda aydınlatılması iyi yapılmış olmalıdır.
  9. Kahvehane; okulların, kursların, dershanelerin, özel eğitim kurumlarının, öğrenci yurtlarının metreden yakın mesafesinde olmamalıdır.
  10. Farklı zamanlarda kumar oynatmak veya oynamadan üçten fazla ceza alınmamış olmak. Ya da Türk Ceza Kanununa göre aynı suçlardan üçten fazla ödemede bulunmamış olmak. Ya da Langırt, rulet gibi oyunlardan hüküm giymemiş olmak,
Kahvehane (Kıraathane) Yönetmeliği Nedir?

Kahvehane (Kıraathane) Yönetmeliği Nedir?

Kıraathane açma yönetmeliği şu şekildedir:

  1. İşyerinin temiz ve aydınlık olması gerekmektedir.
  2. Trafik güvenliğinin dikkat edilmesi gerekmektedir.
  3. İşyeri amaca uygun bir şekilde olması gerekmektedir.
  4. Kahvehaneler şehir şebekesine bağlı olması gerekmektedir.
  5. Güvenlik yönünden gerekli önemlerin alınması gerekmektedir.
  6. Yangına karşı gerekli tedbirlerin alınmış olması gerekmektedir.
  7. İşyeri açma ve aynı zamanda çalışma ruhsatı verilen işyerlerinde bulunması gerekmektedir.
  8. İş sağlığı ile ilgili olan mevzuata dikkat edilmesi ve bu kurallara uyulması gerekmektedir.
  9. Yönetmelikte belirlenen belgelerin sosyal güvenlik merkezine ulaştırılması gerekmektedir.
  10. Engellilerin işyerine giriş ve çıkışları için gereken işlemlerin yapılmış olması gerekmektedir.
  11. İşyerinde çöpleri veya atıkların muhafazası için gerekli olan tedbirlerin alınması gerekmektedir.
  12. Kahvehanelerde yiyecek ve içeceklerin hazırlandığı yerlerin mermer, paslanmaz çelik, seramik gibi kolay temizlenen ürünlerden olması gerekmektedir.
Kıraathane Açma Ruhsatı Ne Kadardır Ve Alma Şartları Nelerdir?

Kıraathane Açma Ruhsatı Ne Kadardır Ve Alma Şartları Nelerdir?

Bir iş yeri açabilmek için öncelikle ruhsatının alınması gerekmektedir. Kahveler sıhhi müesseselerdendir. Bundan dolayı kahvehane açabilmek için başvurunun yapılması gerekmektedir. İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı için bazı özel şartlar mevcuttur. Bu özel kıraathane ruhsatı almanın şartları şu şekildedir:

  1. En az beş farklı günlük gazete bulunması gerekmektedir.
  2. Isıtma veya soğutma işlemlerinin iyi yapılması gerekmektedir.
  3. Sandalyeler ve masaların iyi cins malzemeden olması gerekmektedir.
  4. Ocağın olduğu yer duvar veya cam ile salondan ayrılması gerekmektedir.
  5. Masalar arasının kişilerin rahat geçebileceği genişlikte olması gerekmektedir.

Bu ve birçok şartlar sıhhi işyerleri için gerekmektedir. Kıraathane açma ruhsatı ne kadardır diye birçok kişi merak etmektedir. Bu ücret değişiklik göstermektedir.

Kahvehanelerde Alınması Gereken Önlemler Nelerdir?

Kahvehanelerde Alınması Gereken Önlemler Nelerdir?

  1. Yerler nemli silme işlemi ile temizlenmelidir.
  2. Tuvalette sıvı sabunların bulunması gerekmektedir.
  3. Masalar karşılıklı oturma düzenine göre ayarlanmalıdır.
  4. Kahvehaneler saat ’a kadar faaliyet verebilmektedir.
  5. Masalar arası mesafenin 1,5 metre olması gerekmektedir.
  6. Müşteriler ve çalışanlar sosyal mesafesine dikkat etmelidir.
  7. Çöp kovalarının düzenli bir şekilde boşaltılması gerekmektedir.
  8. Ortak amaçlı dergi veya gazetenin bulundurulmaması gereklidir.
  9. İçeride kalabalık olmaması için kapıya yazı asılması gerekmektedir.
  10. İçeceklerin ikramında kullanılan bardaklar deterjan ile yıkanmalıdır.
  11. Tuvaletlere tek kullanımlık havlu kağıtların koyulması gerekmektedir.
  12. Müşteriler ve çalışanlar maskeli bir şekilde olmalıdır. Maskesiz olan kimse içeriye alınmamalıdır.
  13. Çay ocağının Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemelere göre olması gerekmektedir.
  14. Kahvehanelerin özellikle sıklık ile dokunulan kapı kolları, telefon masa yüzeyleri gibi yerlerin dezenfekte edilmesi gerekmektedir.
  15. Kahvehaneler düzenli bir şekilde her gün temizlenmelidir. Sık kullanılan alanlar ve malzemeler sıklık ile dezenfekte edilmesi gerekmektedir.
  16. Masa ve sandalyeler her müşteriden sonra alkol ile temizlenmelidir. Masalar üzerinde örtüler kullanılmamalıdır. Eğer örtü kullanılıyor ise her müşteriden sonra örtülerin değiştirilmesi gerekmektedir.
Kıraathane Açma Karlı Mı, Para Kazandırır Mı?

Kıraathane Açma Karlı Mı? Para Kazandırır Mı?

Kıraathane açma karlı mı para kazandırır mı en çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. Kahvehane açarak para kazanmak mümkündür ama bu para çok da olabilir az da. Günlük olarak TL satış yapan bir kahvehane ayda 10 bin tl kazanması mümkündür. Hatta işlek olan bir yerde olan kahvehanenin ise kazancı daha da fazla olacaktır.

Kahvehane Açma Maliyeti Ve Ne Kadar Sermaye Gereklidir?

Kahvehane Açma Maliyeti Ve Ne Kadar Sermaye Gereklidir?

Kıraathane açma maliyeti ve kıraathane açma sermayesi oldukça önemli konulardır. Kahvehane açabilmek için belli bir sermayenin olması gerekmektedir. Bir kahvehane açabilmek için ortalama olarak 10 bin ile 40 bin arasında paraya ihtiyaç duyulmaktadır.

Fiyatlar kahvehanenin konumu veya büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Kahvehaneler doğru bir şekilde işletildiği zaman oldukça iyi bir şekilde para kazanmak mümkündür. İyi bir para kazanabilmek için müşteri kazanmak ve müşteriyi kaybetmemek önemlidir.

Bir kahvehaneyi sıfırdan açmak zordur. Kahvehanenin müşteri kitlesini oturtmak kolay bir iş değildir. Genellikle kişiler tanımadığı kahvehaneler kolay kolay gitmemektedir. Devir olarak olmak daha kolay olacaktır. Bir kahvehanenin devir fiyatı 10 bin TL ile bin TL arasında değişmektedir.

Kıraathane Açmak İçin Gerekli Belgeler Ve Evraklar Nelerdir?

Kahvehane açmak için bazı belgelerin ve evrakların olması gerekmektedir. Kahvehane açmak için gerekli belgeler ve evraklar şu şekildedir:

  1. Adli sicil belgesi,
  2. Tapu senedi,
  3. Vergi levhası,
  4. Esnaf sicil kaydı,
  5. Şirketlerde kuruluş ilanı,
  6. Sosyal güvenlik kapsamı,
  7. Noter onaylı kira kontratı,
  8. İtfaiye müdürlüğünden yeterlilik yazısı,
  9. İmar müdürlüğünden gerekli uygunluk yazısı,
  10. Emniyet müdürlüğünden değerlendirme yazısı,
  11. Nüfus cüzdanı fotokopisi, dilekçe, ikametgah belgesi,
  12. Kahveciler odası kaydı ve aynı zamanda ustalık belgesi,
  13. Herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmadığına belirten rapor,
  14. Toplum için çevre sağlığı kontrol şube müdürlüğünden uygunluk belgesi,
  15. Kahvehanenin açılmasının istenilen yer için yönetim kurulu karar tutanağı ve yetki belgesi,

Kahvehane açmak her ne kadar güzel olsa da önemli olan sonrasında kazançlar elde edebilmektedir. kahvehane belirli özelliklere sahip olduğunda daha fazla kazançlar elde edebilmek mümkün olacaktır.

Örnek olarak; internetinin olması, gerekli izinlerin alınmış olması, işletme kurslarına katılmak, kaliteli ürünler kullanmak, temiz bir kahvehane sunmak oldukça önemlidir. Bu gibi özellikler kahvehaneye gelen kişi sayısını artıracak ve elde olan müşteriyi de tutacaktır.

Kahvehane açmadan önce saha araştırması yapmak oldukça önemlidir. Planlı bir şekilde hareket edilmelidir. Kazançlar elde edebilmek için bazı özelliklerin bulunması kahvehane için oldukça önemlidir.

Bu işletmeyi açmadan önce işletmenin temel amacını ve hizmet yetkinliklerinin bilinmesi önemlidir. Kahvehanede; sıcak ve soğuk içeceklerin bulunduğu, gelen insanların oyunlar oynayarak vakit geçirdiği bir yer olarak düşünülebilir. Kahvehanelerde elde edilen cironun %90’nı sıcak veya soğuk içecek taleplerinden elde etmektedir.

Bazı lüks bölgelerde olan kahvehanelerde aynı zamanda oynanan oyunlardan saatlik ücret bile alınmaktadır. Kahvehane açarak az parada kazanılabilir çok parada. Bu tamamen kahvehanenin verdiği hizmet kalitesi ile ilgilidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir