yapılışı / Online Sınavların Yapılışı Hakkında | Spor Bilimleri Fakültesi

Yapılışı

yapılışı

Revani Tarifi: P&#;f Noktaları İle Lezzetli Ve Nefis Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

S&#;nger tatlısı ya da yoğurt tatlısı olarak da bilinen revani, T&#;rk mutfağındaki en eski lezzetlerden bir tanesidir. Şerbetli tatlılar arasında olduk&#;a rağbet g&#;ren revani, kolay yapımı ve nefis tarifi ile de sofraları ta&#;landırmaktadır. Bu noktada, ‘Nefis revani tatlısı nasıl yapılır?’ sorusunun yanıtı, evde ilk kez yapacaklar tarafından araştırılmaktadır. İşte, pratik ve nefis revani tarifi, malzemeleri ve yapılışı…

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 30 dakika
  • Porsiyon : kcal
SON DAKİKA SON DAKİKA
Dışı doygun patates ve nohut ezmesi, iç harcı ise soğan, baharat ve tahin karışımından oluşan Ermeni mutfağının en bilinen mezesi Topik, top şeklinde yapılmasından dolayı bu ismi almıştır. Eski zamanlarda tülbentle yuvarlanıp haşlanan zahmetli meze, günümüzde mutfaktaki teknolojik aletlerin gelişmesiyle daha hijyenik koşullarda yapılmaktadır. Peki Ermeni mezesi Topik nasıl yapılır? İşte Topik malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları

🔥 BOMBA TRANSFER İDDİASI! "seafoodplus.info BİLGİ İSTEDİ" 🔥

💥 ŞENOL GÜNEŞ ONAYLADI YÖNETİM ALIYOR! 💥

👉 BURUK LİSTEYİ VERDİ! TRANSFER 👈

ERMENÄ° MEZESÄ° TOPÄ°K NASIL YAPILIR?

TOPÄ°K MALZEMELERÄ°

TOPİK YAPILIŞI

TOPÄ°K PÃœF NOKTALARI

Mostafa Mohamed s&#;rprizi! Nantes
Dzeko'dan sonra bir golc&#; daha! Resmi a&#;ıklama geldi

Baklava, Türk mutfa&#;&#;n&#;n en sevilen tatl&#;lar&#;ndan biridir. Baklava, ince yufka ve ceviz içi kat kat üst üste konularak haz&#;rlan&#;r. &#;erbetli tatl&#;lar aras&#;nda yer alan baklava, &#;eker hastalar&#; için uygun olmayabilir. Ancak, baklava, enerji verici bir tatl&#;d&#;r ve ölçülü tüketildi&#;inde sa&#;l&#;kl&#; bir at&#;&#;t&#;rmal&#;k olarak da tercih edilebilir. Baklava, Türk mutfa&#;&#; d&#;&#;&#;nda da birçok ülkede sevilen bir tatl&#;d&#;r. Baklava yap&#;m&#; oldukça zahmetli bir i&#; olsa da, sonuçta ortaya ç&#;kan lezzetli tatl&#;, eme&#;inize de&#;ecektir. Bu nedenle, baklava yap&#;m&#; denemek isteyenlere sab&#;rl&#; olmalar&#; ve özenle haz&#;rlamalar&#; önerilir.

KOLAY YOLDAN YALANCI BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Malzemeler
M&#;s&#;r ni&#;astas&#;

gram tereya&#;&#;

gram robotta çekilmi&#; ceviz veya f&#;nd&#;k

Ald&#;&#;&#; kadar un

Yar&#;m çay ka&#;&#;&#;&#; tuz

1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; sirke

1 adet kabartma toz

1 su barda&#;&#; s&#;v&#; ya&#;

1 su barda&#;&#; süt

3 adet yumurta

&#;erbeti &#;çin;

4 su barda&#;&#; &#;eker

5 su barda&#;&#; su

damla limon suyu

Kolay ev baklavas&#; nas&#;l yap&#;l&#;r?

1. ad&#;m: Bir kab&#;n içerisine 3 adet yumurtay&#; k&#;r&#;p üzerine bir su barda&#;&#; sütü bir su barda&#;&#; s&#;v&#; ya&#;&#;, bir tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; sirkeyi ve yar&#;m çay ka&#;&#;&#;&#; tuzu ekleyip kar&#;&#;t&#;r&#;p üzerine ald&#;&#;&#; kadar un ilave ediyoruz.

2. ad&#;m: Kulak memesi yumu&#;akl&#;&#;&#;nda bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yo&#;uruyoruz.

3. ad&#;m: Kulak memesi yumu&#;akl&#;&#;&#;nda yo&#;urdu&#;umuz hamuru 30 e&#;it parçaya ay&#;rarak hamurlar&#; (ceviz büyüklü&#;ünde) güzelce yuvarl&#;yoruz.

4. ad&#;m: Yuvarlad&#;&#;&#;m&#;z hamurlardan 1 tane al&#;p üzerine m&#;s&#;r ni&#;astas&#; serpip oklava yard&#;m&#; ile bir küçük tabak büyüklü&#;ünde açarak kenarda bekletiyoruz.

5. ad&#;m: Di&#;er kalan hamurlar&#; da ayn&#; &#;ekilde oklava ve m&#;s&#;r ni&#;astas&#; yard&#;m&#; ile bir küçük

6. ad&#;m: Tabak büyüklü&#;ünde aç&#;p üst üste onar onar biriktiriyoruz.&#;lk on parçay&#; ni&#;asta ve oklava yard&#;m&#; ile bir f&#;r&#;n tepsisi büyüklü&#;ünde yufka &#;ekli veriyoruz.

7. ad&#;m: Tepsinin içine, açt&#;&#;&#;n&#;z ilk on parça hamuru yerle&#;tirip robottan çekti&#;iniz ceviz veya f&#;nd&#;&#;&#; serpi&#;tirin. 

8. ad&#;m: Di&#;er on parçay&#; da oklava ve m&#;s&#;r ni&#;astas&#; yard&#;m&#; ile ilk önce küçük tabak büyüklü&#;ünde sonra tepsi büyüklü&#;ünde yufka haz&#;rlayarak tepsiye yerle&#;tiriyoruz.

9. ad&#;m: Tekrar robottan çekti&#;imiz ceviz veya f&#;nd&#;&#;&#; serpi&#;tirip baklavan&#;n ikinci kat&#;n&#; olu&#;turuyoruz.

ad&#;m: Geride kalan di&#;er on parçay&#; da oklava ve m&#;s&#;r ni&#;astas&#; yard&#;m&#; &#;le ilk önce küçük tabak &#;eklinde aç&#;p üste üste biriktirip sonra oklava ve m&#;s&#;r ni&#;astas&#; yard&#;m&#; ile tepsi &#;eklini alacak &#;ekilde yufka aç&#;p son on parçay&#; da tepsiye güzelce yerle&#;tiriyoruz.

ad&#;m: Sonra istedi&#;imiz baklava dilimi &#;eklinde kesip gram tereya&#;&#;n&#; eritip baklavan&#;n üzerine e&#;it bir &#;ekilde dökerek f&#;r&#;nda k&#;zarana kadar pi&#;iriyoruz. 

Son ad&#;m: Haz&#;rlam&#;&#; oldu&#;umuz &#;erbeti baklavan&#;n üzerine döküp servise haz&#;rl&#;yoruz.

Afiyet olsun. 

seafoodplus.info

Son Güncelleme:

Yazıyı Paylaş:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir