amigurumi bebek kafası sayıları / Amigurumi Bebek Yapımı - Kendi Oyuncak Bebeğini Yap! - Muhiku

Amigurumi Bebek Kafası Sayıları

amigurumi bebek kafası sayıları

Son yılların en gözde trendlerinden biri olan amigurumi oyuncak sadece çocuklara değil büyüklere de hitap edebiliyor. Birbirinden farklı modellerin, öncelikle yapım aşaması belirlenip daha sonra amigurumi ipi kullanılarak yapıldığı oyuncaklarla alakalı hala bilginiz yoksa haydi, buyurun yazımıza.

Amigurumi oyuncak yapımı aslında pek çok kadının yıllardır kullandığı basit bir örgü tekniği ile yapılıyor. Karşıdan bakıldığında çok zormuş gibi duran fakat tam tersi oldukça basit ve keyifli olan amigurumi bebek için kalın örgü ipleri ve yine ipin kalınlığına göre kullanılabilen bir adet tığ edinmeniz yeterli olacak. Hem çok eğleneceğiniz hem de aşırı dikkatli olmanız gereken bu örgü türü son yıllarda çok fazla popüler olduğu için geçimini bundan sağlayan kadınların bireysel girişimleri dışında bu işle profesyonel anlamda ilgilenen ve çeşitli amigurumi tarifleri satarak işini büyütenlerde yok değil.

Amigurumi Yapımı

Basitçe amigurumi oyuncak mantığını anlatacak olursak; öncelikle herhangi bir model seçmelisiniz. Bu model, mutlaka amigurumi bebek denilebilen örgü türüne özel olmalı. Seçtiğiniz amigurumi doll kullanmak istediğiniz renkleri belirleyerek devam edebilirsiniz. İlk defa bu işle uğraşacaksanız dikkat etmeniz gereken tek şey, belirlediğiniz modelin amigurumi tarifleri açısından oldukça basit ve anlaşılır olması. Eğer ilk aşamadan zor ve karmaşık bir model seçerseniz, daha keyfine varamadan bu işten soğursunuz.

Dilediğiniz renkte ip ve tığı satın aldıktan sonra önceden belirlediğiniz amigurumi modelleri için artık başlamaya hazırsınız. Her kadının bildiği basit halka yapma yöntemi ile başlayan amigurumi yapımı, halka üstünde ilerleyen sık iğne tekniğinden oluşur. Modele göre renk değişimleri yapılır veya tek renk örülüp farklı süs eşyaları (düğme, yüz aparatları, kıyafetler, saç veya makyaj) ile süslenerek amigurumi doll dediğimiz oyuncaklar tamamlanır.

Amigurumi Modelleri

Birbirinden güzel amigurumi modelleri kişilerin elindeki malzemeye, bu işi daha önce yapıp yapmadığına ve örülmek istenen oyuncak boyutuna göre seçilebilir. Örneğin amigurumi yapımı hakkında herhangi bir fikriniz yok ise ilk başlamanız gereken örgü modeli amigurumi anahtarlık gibi küçük boyutları olanlar olmalı. Bu sayede hem amigurumi oyuncak yapımı konusunda tecrübe edinirsiniz hem de eliniz pratikleşeceği için bir sonraki zor modellere geçebilirsiniz. Şimdi bu amigurumi bebekleri için ilginizi çekebilecek farklı modelleri listeleyelim.

Amigurumi tavşan modeli

amigurumi tavşan

Amigurumi tavşan modelli örgü oyuncaklar en sık örülen ve beğenilen modeller arasında yer alıyor. Gövde, 2 bacak, 2 kol, kafa ve 2 uzun kulaktan oluşan bu şirin amigurumi tavşan istenilen boyutta örülebilir. Bütün parçaları teker teker örüp sen son içlerini pamuk, elyaf veya özel yastık tüyleri ile doldurarak dikebilirsiniz. Son olarak yüz şeklinin verilmesi ile biten bu tavşanı amigurumi anahtarlık modeli, çocuk oyuncağı veya dekor olarak kullanabilirsiniz.

Amigurumi kedi modeli

amigurumi kedi

En sık tercih edilen modeller arasında yer alan amigurumi kedi genellikle anahtarlık yapımı için önerilebilir. Küçük modelleri daha şirin gözüken bu örgü modeli için ihtiyacınız olan malzemeler; amigurumi ipi (dilediğiniz renk ve kalınlıkta), ip kalınlığına uygun bir adet tığ, göz ve bıyık aksesuarı, pamuk, dikmek için iğne ve iplik. Tüm malzemeleri temin ettikten sonra işin tekniğini öğrenmeniz gerekiyor.

Amigurumi kuzu modeli

amigurumi kuzu

Genellikle beyaz iplik ile örülen amigurumi kuzu süs dekoru için tercih edilebilecek güzel örgü modellerinden biri olarak gösterilebilir. Yine tüm amigurumi çeşitlerinde olduğu gibi parçalar halinde örülüp birleştirilen kuzu modeli için amigurumi patterns ismi altında toplanan tarifleri incelemenizde fayda var. Bunlar genellikle ücretli olarak model tarifi verirler ancak kulaktan dolma bilgilere oranla çok daha sağlıklı işler çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Amigurumi ayıcık modeli

amigurumi ayıcık

Amigurumi kuzu modeline oranla daha çok tercih edilen bu ayıcık modeli her ebadıyla kullanılabilir. Bazı modellerin küçük bazı modellerin de büyük ebatlarının hoş durduğu bilinirken, amigurumi ayıcık her boyutu ile kullanılabilir. Küçük boyları anahtarlık veya çanta süsü olarak kullanılırken; orta boy ve büyük boyları ya süs dekoru olarak tercih edilir ya da çocuklarınıza birer sağlıklı oyuncak olarak.

Amigurumi panda modeli

amigurumi panda

Amigurumi ayıcık örmeyi biliyorsanız panda modelinde işiniz oldukça kolay çünkü birebir aynısını örebilirsiniz. Amigurumi panda modelinin ayıcık modelinden tek farkı, crochet amigurumi denilen teknikleri uygularken kullanacağınız iplik renkleri oluyor. Kısaca özetlemek gerekirse; sık iğne tekniği kullanılarak yapılan azaltma veya artırma yöntemleri (crochet amigurumi) 2 modelde de aynı. Sadece amigurumi panda modelini yaparken siyah ve beyaz iplik kullanacaksınız.

Amigurumi unicorn modeli

amigurumi unicorn

Oyuncaklardan tutunda, ev dekor süsleri hatta çanta ve tişört baskılarına kadar pek çok alanda kullanılan sevin unicorn atının amigurumi sanatında olmaması imkansız değil mi? Özellikle tek renk (genellikle beyaz, toz pembe) kullanılarak örülen amigurumi unicorn modeli rengarenk hazırlanan ve azaltma tekniği uygulanarak bir adet boynuzla tamamlanıyor. Özellikle parlak, yumuşak ve beyaz renkli içleri tercih ederek yaklaşık 25 – 30 cm boyutunda bir amigurumi unicorn ile çocuk odası da dahil olmak üzere farklı odalarınızda süs eşyası olarak kullanabilirsiniz.

Amigurumi Batman modeli

amigurumi batman

Özellikle erkek çocukların hayran olduğu süper kahramanlardan biri olan Batman amigurumi sanatı ile yapılabilecek kolay modellerden biri. Yapmak istediğiniz boyuta karar verdikten sonra amigurumi patterns denilen örgü tarif modellerini satan kişilerin profesyonel tariflerini incelemekte fayda var. Her ne kadar yapımı kolay olsa da tek bir yanlış ile tüm modelin etkilenebildiği bu sanatta özellikle Batman amigurumi yapımına dikkat etmek gerekiyor. Yaptığınız oyuncağın birebir Batman’a benzemesi gerektiği için; gövde komple fümeye yakın gri iplik ile örülmeli. Ayaklar, eller, şortu, başına taktığı maskesi ve ayaklarına kadar inen pelerini için siyah iplik kullanılırken; kemeri ve yarasa logosu için sarı renk kullanılacak.

Amigurumi fil modeli

amigurumi fil

Dikkat ederseniz çoğu amigurumi modelinde sadece yüze eklenen aksesuarlar veya kulaklar değişiyor. O nedenle fil modeli için bir çalışma yaparken amigurumi kedi için kullandığınız veya ayıcık için kullandığınız ölçüleri kullanabilirsiniz. Diğer modellerden tek farklı örgü bittikten sonra yüz kısmına eklenecek olan büyükten küçüğe doğru giden sık iğneler ile yapılan hortumu olacak.

Amigurumi köpek modeli

amigurumi köpek

Yapımı oldukça basit olan köpek modelleri sizin belirlediğiniz modeller çerçevesinde şekillenir. Yapacağınız modeli ister ayakta ister otururken isterseniz de uyurken şekillendirmek tamamen sizin elinizde. Eğer çocuklarınız için bu tarz bir oyuncak hazırlıyorsanız dikkat etmeniz gereken tek şey; özellikle süsleme malzemelerinin iplikten yapılmış olması. Eğer hazır göz, kaş, bıyık vs. gibi aparatları kullanırsanız; bunların çocuklar tarafında koparılıp yutulma olasılığı çok yüksek.

Amigurumi kaplumbağa modeli

amigurumi kaplumbağa

Genellikle masa üstü dekoru veya anahtarlık olarak tercih edilen kaplumbağa amigurumi için iki farklı renk seçebilirsiniz. Eğer kaplumbağanın orijinal rengine sadık kalmak istemiyorsanız dilediğiniz iki uyumlu iplik ile şirin bir kaplumbağa ortaya çıkarabilirsiniz. Özellikle sevdiklerinize el emeği göz nuru bir hediye düşünüyorsanız; amigurumi kaplumbağa tam da sizlik.

Amigurumi çıngırak modeli

amigurumi çıngırak

Küçük bebelerin dikkati toplamak için tercih edilen çıngırak modelli oyuncaklar genellikle plastik veya silikon malzemelerden yapılır. Ancak bebek için hiç de sağlıklı olmayan bu oyuncaklar yerine amigurumi çıngırak modelleri geliştirerek farklı oyuncaklar ortaya çıkarabilirsiniz. İçerisine küçük zil parçaları atılan bu amigurumi çıngırak modelleri genellikle tırtıl veya kelebek şeklinde yapılır.

Amigurumi denizanası modeli
amigurumi denizanasi

Eğer mutfaklarınızı, araçlarınızı hatta ve hatta sırt çantalarınızı süslemek istiyorsanız denizanası modeli tam sizlik. Hem örmesi kolay hem de çok şirin olan bu model küçük ebatlar halinde hazırlanıyor. Genellikle birden fazla sayıda rengarenk hazırlanan denizanası modelleri bir ip veya zincir yardımı ile araç duvar, çanta gibi şeylere asılarak kullanılıyor.

Amigurumi civciv modeli

amigurumi civciv

İster anahtarlık isterseniz de küçük bebeklerinize oyuncak olarak hazırlayabileceğiniz civciv modellerinde gövde ve baş kısmı sarı renk ile örülür. Ayak kısımlarını da turuncu ila ten rengi örebileceğiniz eğlenceli binlerce civciv modeli için internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz.

Amigurumi kız bebek modeli

amigurumi kız bebek

Yapımı kolay gibi olsa da en zor amigurumi modellerinden biri de bebek yapımı. Özellikle de kız bebek yapmak istiyorsanız en çok zorlanacağınız kısım yüz detayları ve saç şekillendirme olacak. Buralar için hazır aparatlar (peruk, makyaj malzemesi, hazır yüz aparatları) kullanılıyor olsa da kendiniz de iplik kullanarak yapabilirsiniz.

Amigurumi erkek bebek modeli

amigurumi erkek bebek

Amigurumi sanatın ister kız ister erkek bebek yapımı oldukça zor modeller olarak karşınıza çıkacak. Bu iş ile profesyonel olarak ilgilenen kişilerin yaptığı işlere bakacak olursanız; gerçekten hazır yapılan kız – erkek bebeklerden hiçbir farklı olmadığı görebilirsiniz. Hatta elmacık kemiklerine kadar derin yüz hatları ile şekillendirdikleri bu tarz modelleri işinizde iyice profesyonelleştikten sonra başlamalısınız.

Amigurumi arı Maya modeli

amigurumi arı maya

Genellikle hediyelik veya çocuklar için hazırlanan amigurumi oyuncakları, kişilerin sevdiği çizgi film kahramanlarına veya oyuncak modellerine göre şekillenebilir. Arı maya modeli üzerinden gidecek olursak; anahtarlık, oyuncak veya dekor olarak kullanılabilen bu model için hem sarı hem de siyah örgü ipine ihtiyacınız bulunuyor. İnternet üzerinden araştırma yaparak değişik versiyonlarını da bulabileceğiniz Arı Maya amigurumi oyuncağının yapımı boyutuna göre 1 saat ile 1 gününüzü alabilir.

Amigurumi maymun modeli

amigurumi maymun

Her ne kadar küçük modelleri hoş dursa da büyük ebatları da farklı renkler ile şekillendirilirse hoş duran amigurumi maymun modeli oyuncak olarak kullanılması dışında perde aksesuarı olarak da çoğu kadının evini süslüyor. Eğer perde kıskacı olarak kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken tek şey; ön iki elinin içini pamuk veya elyaf ile doldurmamak olsun. Çünkü bu eller sayesinde perdeyi bağlayacaksınız.

Amigurumi tilki modeli

amigurumi tilki

Anahtarlık için üretilen küçük modelleri ile dikkat çeken tilki modeli amigurumi yine kedi, ayıcık veya panda modellerinde olduğu gibi benzer kalıplar ile örülür. Diğerlerinden tek farkı sivri kulakları ve burnu ile modeli belirginleştirilen amigurumi tilki modeli büyük ebatlar ile hazırlanarak çocuk odalarında dekor olarak kullanılabilir.

Amigurumi baykuş modeli

amigurumi baykuş

Yapımı oldukça basit ve eğlenceli olan baykuş modelleri genellikle renkli iplikler ve büyük göz aparatları ile yapılıyor. Hatta küçük ebatlarda yapıp birden fazla baykuşu kapı süsü, duvar sarkacı olarak kullanabilen kişiler de var. Sizler de öncelikle baykuş modelinin yapımını öğrenmeli sonrasında da nerede daha kullanışlı bir dekor olabilecek ona karar vererek kendi modelinizi yaratmalısınız.

Amigurumi zürafa modeli

amigurumi zürafa

Büyük ebatlarda yapıldığında daha güzel bir görüntüsü olan zürafa modeli amigurumi için ister hayvanın gerçek renklerini kullanın isterseniz de kendi dilediğiniz iki farklı iplik yardımı ile oldukça gösterişli bir zürafa hazırlayabilirsiniz. Bize soracak olursanız; ayak, el, kulaklar ve boynuz için kahve tonlarında iplikleri tercih etmelisiniz. Gövde, kollar, bacaklar ve yüzün üst bölümü için koyu sarı rengi kullanmalı; beyaz renk ile de ağız kısmını yapmalısınız.

Amigurumi Pepe modeli

amigurumi pepe

Son yılların çocuk camiasını kasıp kavuran ünlü çizgi film Pepe’nin amigurumi oyuncağını yapmadan olmazdı değil mi? Genellikle 2 – 4 yaş arasındaki kız – erkek bebeklerin ilgisini çeken çizgi filmdeki ana karakter Pepe’nin büyük ebatlarda bir örneğini çıkarabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta; bebeği tasarlarken ve kıyafetlerinin örerken orijinal renklerine bağlı kalarak ilerlemeniz.

Amigurumi Niloya modeli

amigurumi niloya

Türk yapımı ünlü çizgi film Pepe’nin yakın arkadaşı Niloya en çok kız bebekler tarafında seviliyor. Sizlerde kız çocuklarınıza bu modelde bir amigurumi oyuncağı yaparak sevinmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca el emeği olan bu sağlıklı ürünler ile çocuklarınızın oynamasını gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz. Bu tarz çizgi film kahramanları veya sevilen oyuncak modelleri genellikle 10 &#; 30 santimetre aralığında yapıldığında hem daha gösterişli hem de kullanıma oldukça uygun oluyor.

Amigurumi Süperman modeli

amigurumi süpermen

Koyu mavi, kırmızı, sarı ve siyah renkleri kullanılarak hazırlanabilen Süperman amigurumi oyuncağı erkek bebeklerin gözdesi desek yanlış olmaz. Sıra takibini iyi yapmanız gereken ve ip renklerine çok dikkat etmeniz gereken Süperman modelinde ayak kısımları kırmızı; bacaklar ve kollar mavi, el ve yüz ten rengi yapılır. Siyah iplik aracılığı ile saçı tamamlanan Süpermen’e Kırmızı şort ve sarı kemer hazırlanır. Son olarak da kalçalara kadar gelen kırmızı pelerinle tamamlanan Süperman 15 ila 45 santimetre arasında örülebilir.

Amigurumi araba modeli

amigurumi araba

Özellikle her bulduğunu ağzına götürmeye meyilli küçük erkek bebekleri için hazırlanabilecek oyuncak amigurumi araba modelleri tamamen sizin zevkinize uygun renkler ile yapılabilir. Eğer elinizde diğer işlerinizden kalan iplikleriniz varsa rengarenk de hazırlayabileceğiniz araba modelleri diğer oyuncaklardan farklı olduğu için mutlaka bir amigurumi tarifi yardımı ile yapmanızı öneriyoruz.

Amigurumi palyaço modeli

amigurumi palyanço

Palyaço modeli amigurumi oyuncaklarını çok fazla çocuklar için tavsiye etmiyoruz. Genellikle dağınık saçlar ve çok renkli kıyafetlerden oluşan bu oyuncak modeli maalesef çocuklarınızın korkmasına sebep olabilir. Eğer evinize dekor olarak hazırlamak istiyorsanız da tavsiye ettiğimiz oyuncak boyutu 50 – santimetre aralığından oluşuyor. Genellikle hobi odalarına dekor olarak hazırlanan ve içine pamuk, elyaf gibi malzemeler değil de daha çok ağırlık yapabilecek mısır taş, kum torbası gibi daha ağır şeylerin koyulduğu palyaço model amigurumi ile evinize bambaşka bir hava katabilirsiniz.

Amigurumi büyük kelebek modeli

amigurumi kelebek

Kelebek model amigurumi oyuncakları genellikle bebekler için kullanılan çıngırakları süslerken burada vereceğimiz örnek model ile balkon, kapı veya duvar köşelerini süsleyebilirsiniz. İster tek renk ve 1 adetten oluşan bir kelebek modeli yapın isterseniz de farklı renkler ve çok sayıda büyük boy kelebek ile sarkaçlı süsler hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz sevdiklerinize yeni ev hediyesi olarak da hazırlayabileceğiniz bu amigurumi tekniğini oldukça seveceksiniz.

Amigurumi Şirinler modeli

amigurumi şirinler

’lı yılları kasıp kavuran Şirinler çizgi filmi hala pek çok kişi tarafında en sevilen çizgi filmler arasında gösteriliyor. Bu çizgi filmde yer alan farklı karakterlerin basılı olduğu tişörtler, çantalar, stickerlar, hatta ve hatta farklı ebatlardaki oyuncakları piyasada bulunabiliyorken kendi bebeğinize bir Şirin kahraman yaratmak istiyorsanız tek ihtiyacınız olan beyaz ve mavi renk iplikler. Örgü tekniği olarak yine sık iğneyi kullanarak mavi renk ile öreceğiniz bebeğinizin şortu ve şapkasını da beyaz renk ile tamamlarsanız; artık sizin bebeğinizin de bir Şirin kahramanı olabilir.

 

 

Tiny Mini Design -

amigurumi-bebek-nasil-yapilir-1
Merhabalar. Uzun zamandır ara vermiş olduğum amigurumi çalışmalarıma 10marifet ve Hobium’un ortak düzenlediği yarışma vesilesi ile bir yenisini ekliyorum.
10marifet sitesini yıllardır severek takip ederim ve bir parçası olmaktan da mutluluk duyuyorum. Bugüne değin birçok harika yarışma düzenlendi fakat ben hiçbirine katılamadım. Bu yıl imkanlarımı zorlayıp ben de bu güzel etkinlikte yer almak istedim. Ve bir amigurumisever ve acemi dikiş meraklısı olarak yeni yıl temalı bu çalışmayı hazırladım.
Ben yeniden bir amigurumi çalışmama hayat vermeme vesile olduğu için sevgili 10marifet ekibine çok teşekkür ediyorum. Ve hazırladığım çalışmamın yapılışını paylaşmak istiyorum sizlerle.

Gerekli malzemeler:
2,5 no örgü tığı
1 adet ten rengi iplik
1 adet beyaz iplik
1 çift 12 mm amigurumi göz
1 parça beyaz keçe
1 siyah naylon iplik
Boncuk elyaf

Açıklama:
Bebeğimizin yapılışında tığ tekniklerinden sık iğne, zincir çekme, artırma ve eksiltme tekniklerini kullandım.
İstediğiniz kısımdan örmeye başlayabilirsiniz. Ben genelde önce kafayı örüp diğer parçalara devam ediyorum.
Örerken hangi sırada olduğunuzu şaşırmamanız için sıra başında farklı renk bir ipliği yer belirleyici olarak kullanabilirsiniz.
Tarifte parantezlerin dışındaki tekrar sayıları, parantez içindeki işlemi kaç kez yapmamız gerektiğini gösterir. Sıra sonundaki sayılar ise o sırada toplam kaç sık iğne olacağını gösterir.
Parçaları örerken doldurma işlemeni yapmamız gerekiyor. Bunun için parçaları örerken rahatça dolum yapabileceğimiz sıraları kaçırmadan bu sıralarda doldurma yapmamız gerekiyor. Parçaları doldururken elyafı içeri doğru ittikten sonra parmaklarımızla parçanın kenarlarına doğru elyafı itip parçalara form vermeliyiz.
Amigurumi örmeye başlamadan evvel nasıl başlangıç yapılır onu görelim. Ben amigurumiye başlarken iki zincir çekip 2. zincir içerisine dolgu yaparak başlıyorum. Aşağıdaki fotoğrafların ilkinde zincir çekme aşamalarını, ikincisinde ise zincirin içine dolgu ve yer işareti koymayı gösterdim.

amigurumi-bebek-nasil-yapilir-2

amigurumi-bebek-nasil-yapilir-3
KAFA
Ten rengi iplikle başlıyoruz.
1. 2 zincir çekilir ve funduszeue.infoin içerisine 6 sık iğne yapılır. (Yukarıdaki iki fotoğraftaki gibi.)
2. Her sık iğnenin içine 2 sık iğne,6 kere (12)
4. (2 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (24)
5. (3 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (30)
6. (4 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (36)
7. (5 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (42)
8. (6 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (48)
9. (7 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (54)
(8 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (60)
(9 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (66)
(10 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (72)
sıra ile sıra arası: Her sık iğneye bir sık iğne (72)
(10 sık iğne, 1 eksilt) 6 kere tekrar (66)
(9 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (60)
(8 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (54)
(7 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (48)
(6 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (42) Bu sırada boncuk elyaf ile kafayı doldurmaya başlıyoruz.
(5 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (36)
(4 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (30)

Elimizin girebileceği yer iyice küçülmeden bu sırada gözleri takıyoruz. Resimdeki gibi önce beyaz keçemizden gözün arka tarafı için bir parça şekillendirip kesiyoruz. Makas ile keçeye bir delik açıp gözü bu delikten geçiriyoruz. Kafanın sıralar arasına, aralarında 9 sık iğne olacak şekilde gözleri takıyoruz.

amigurumi-bebek-nasil-yapilir-4

amigurumi-bebek-nasil-yapilir-5
Kafayı biraz daha doldurduktan sonra eksiltme sıralarına devam ediyoruz.

(3 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (24)
(2 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (18)
(1 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (12)

Dikmek için 20 cm uzunluğunda iplik bırakıyoruz.

BURUN

Ten rengi iplikle başlıyoruz.

1. 2 zincir çekilir ve funduszeue.infoin içerisine 6 sık iğne yapılır.
2. Her sık iğnenin içine 2 sık iğne, 6 kere (12)
3. Her sıkiğneye bir sık iğne (12)
4.(2 sık iğne, 1 eksilt) 3 kere tekrar (9)

Dikmek için 10 cm uzunluğunda iplik bırakıyoruz.

GÖVDE

Beyaz renk ile başlanır. (Eğer istenirse ten rengi iplikle de örülebilir.)
1. 2 zincir çekilir ve funduszeue.infoin içerisine 6 sık iğne yapılır.
2. Her sık iğnenin içine 2 sık iğne, 6 kere (12)
3. (1 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (18)
4. (2 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (24)
5. (3 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (30)
6. (4 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (36)
7. (5 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (42)
8. (6 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (48)
9. (7 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (54)
(8 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (60)
sıra ile sıra arası: Her sık iğneye bir sıkiğne (60)
(8 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (54)
Her sık iğneye bir sık iğne (54)
(7 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (48)
Her sık iğneye bir sık iğne (48)
(6 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (42)
Her sık iğneye bir sık iğne (42)
(5 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (36)
sıra ile sıra arası: Her sık iğneye bir sık iğne (36)
(4 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (30)
Her sık iğneye bir sık iğne (30)
sırada ten rengine geçiyoruz. Renk geçişini aşağıdaki gibi yapıyoruz.

amigurumi-bebek-nasil-yapilir-6
Eksiltmeye devam ediyoruz.
(3 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (24)
Her sık iğneye bir sık iğne (24)
(2 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (18)
(1 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (12)
6 eksilt (6)

EL ve KOL

Ten rengi iplikle başlıyoruz.

1. 8 zincir çekilir. Geri dönülür. 2. zincirden itibaren 6 sık iğne sıradaki zincire 3 sık iğne, zincirin diğer tarafından devam ediyoruz. 5 sık iğne, 1 artır (16)

amigurumi-bebek-nasil-yapilir-7
2. (1 sık iğne, 1 artır) 8 kere tekrarla (24)
sıralar arası: Her sık iğneye bir sık iğne (24)
8. 12 sık iğne, (1 popcorn, yapılışı aşağıdaki resimde), 11 sık iğne (24)

amigurumi-bebek-nasil-yapilir-8
Parmak yani popcorn için sık iğneye 4 kez trabzan yapıyoruz. Trabzan yapılırken normalde tığın üzerine aldığımız ipliği iki seferde boşaltırız, popcorn tekniğinde ilkini boşaltıyoruz, ikincisi ise tığımızın üstünde kalıyor ve sonuncu trabzanı yaptıktan sonra hepsini birlikte boşaltıyoruz. Ve devam ediyoruz.

Her sık iğneye bir sık iğne (24)
(2 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (18)
(4 sık iğne, 1 eksilt) 3 kere tekrar (15)
sıralar arası: Her sık iğneye bir sık iğne (15)
(3 sık iğne, 1 eksilt) 3 kere tekrar (12)

Dikmek için 20 cm uzunluğunda iplik bırakıyoruz.

AYAK ve BACAK

Ten rengi iplikle başlıyoruz.

zincir çekilir. Geri dönülür.
2. zincirin içine 2 sık iğne, sıradaki 7 zincirin her birine 1 sık iğne, son zincire 4 sık iğne. Zincirin diğer tarafına doğru devam ediyoruz. Sıradaki 7 zincire birer sık iğne ve son zincire 2 sık iğne (22)
2- 1.sıranın ilk sık iğnesinin üstünden devam ediyoruz.
(1 artır) 2 kere tekrar, 6 sık iğne, (1 artır) 6 kere tekrar, 6 sık iğne, (1 artır) 2 kere tekrar (32)
3- 1 sık iğne, 1 artır, 7 sık iğne, (1 artır, 1 sık iğne) 7 kere tekrarla, 1 artır, 6 sık iğne, 1 artır, 1 sık iğne (42)
4- (6 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (48)
5- (7 sık iğne, 1 artır) 6 kere tekrar (54)
6. Her sık iğneye bir sık iğne (54)
8- BLO olarak her sık iğneye bir sık iğne (54) resimdeki gibi
sıralar arası: Her sık iğneye bir sık iğne (54)
14 sık iğne, 1 eksilt, 1 sık iğne, 1 eksilt, 2 sık iğne, (1 eksilt) 8 kere tekrarla, 2 sık iğne, 1 eksilt, 1 sık iğne, 1 eksilt, 10 sık iğne (42)
Her sık iğneye bir sık iğne (42)
10 sık iğne, (1 eksilt,1 sık iğne) 8 kere tekrar, 8 sık iğne(34)
Her sık iğneye bir sık iğne (34)
(2 sık iğne, 1 eksilt) 8 kere tekrar, 2 sık iğne (26)
(1 eksilt) 2 kere tekrar, 22 sık iğne (24)
Her sık iğneye bir sık iğne (24)
(2 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (18)
sıralar arası: Her sık iğneye bir sık iğne (18)
(1 sık iğne, 1 elsilt) 6 kere tekrar (12)
Dikmek için 20 cm uzunluğunda iplik bırakıyoruz.

YÜZ İFADESİ:

Kirpikleri işlemek için bir yorgan iğnesi ve naylon iplik kullanıyoruz. Kafanın bittiği boşluk kısımdan iğnemizi sokup fotoğraftaki gibi uygun yerden çıkarıyoruz. Önce gözün üst çevresine (1,2,3 ve 4.aşamalarda) işleme yapıyoruz. Daha sonraki aşamalarda ise kirpikleri işliyoruz. Kirpiği işlerken dikkat etmemiz gereken bir nokta var. 6.aşamada iğneyi sokarken gözün etrafına işlediğimiz ipin içinden geçiriyoruz. Yani göz çevresini sabitlemiş oluyoruz. Kirpiğin şekli tamamen size bağlı, ben biraz Türkan Şoray kirpikli olsun istedim, siz daha seyrek veya daha sık yapabilirsiniz.

amigurumi-bebek-nasil-yapilir-9
Kirpiği işlediğimiz ipi hiç kesmeden ya da yeni bir iplik takarak kaşı işlemeye başlıyoruz. Kaş için belirlediğiniz yerler bebeğinizin ifadesinin de belirler. Aynı zamanda mutlu, üzgün, şaşkın veya masum bir bebek istiyorsanız kaşları buna uygun şekilde işlemelisiniz. Benimki hafif mutluluk şaşkını oldu. Kaşları biraz aşağı çekerek işlediğinizde bu ifadeyi yakalayabilirsiniz. Son olarak ipliğimizi kesip düğüm atıyoruz.

amigurumi-bebek-nasil-yapilir
Bebeğimizin yüzüne doğal bir gülümseme ifadesi vermek ve hatlar oluşturmak için belirli yerlerde çukurlar oluşturmamız gerekiyor. Bunun için yine yorgan iğnemizi kullanıyoruz. Ten rengi ipliği iğneye geçirdikten sonra fotoğraftaki aşamaları takip ederek ipliğimizi kafanın belirli yerlerinden geçiriyoruz. Son olarak ipliğimizi kafanın bitiş noktasından çıkarıp iki ucunu tutarak çekiştiriyoruz ve çukur oluşmasını sağlıyoruz. İpliğin iki ucunu bağlayıp düğüm yapıyoruz ve kafanın içine doğru itiyoruz.

amigurumi-bebek-nasil-yapilir
Ağız kısmını oluşturduktan sonra sıra renklendirmede. Bunun için seçtiğimiz herhangi bir renk ipliği iğnemize takarak kafa boşluğundan içeri sokup ağız çukurundan çıkarıyoruz ve diğer ağız çukurun içeriye sokarak yine kafa boşluğundan çıkarıyoruz. İpliğimizi çekiştirerek elimizle gerekli düzeltmeleri yapıp düğüm atıyoruz..
Kafadaki bu son işlemi de yaptıktan sonra boşluk kısmını biraz daha elyaf ile doldurup bitiriyoruz.

amigurumi-bebek-nasil-yapilir
PARÇALARI BİRLEŞTİRME:

amigurumi-bebek-nasil-yapilir13
Burun dikimi:
Kafayı gövdeye dikerek başlıyoruz parçaları birleştirmeye. Yalnız ilk önce burnu yerine dikmemiz gerekiyor. Uygun yeri belirledikten sonra burnu bir toplu iğne ile sabitleyip aşağıdaki gibi dikiyoruz.
Dikim bittikten sonra iğnemizi burnun dibinden sokup rastgele bir yerden çıkarıyoruz ve ipimizi kesip gizliyoruz. İpin nasıl gizlendiğini bacağın dikiş aşamalarında görebilirsiniz.

amigurumi-bebek-nasil-yapilir
Parçaları birbirine dikerken kullanılan dikiş tekniği hep aynıdır. Önce dikeceğimiz parçanın sıkiğnesinin içinden geçirilir daha sonra ise parçanın kendisinden.
Fotoğrafları incelerseniz püf noktayı yakalayabilirsiniz. Bu şekilde muntazam bir dikiş elde edebilirsiniz.
Kafanın gövdeye dikimi:

amigurumi-bebek-nasil-yapilir
Bacakların dikimi ve ipliğin gizlenmesi:
Bacağı dikerken önce bacaklar için uygun yeri belirlemeliyiz. Toplu iğne ile sabitledikten sonra dikmeliyiz.
İki bacağı da diktikten sonra kalan ipleri fotoğraftaki gibi düğümledikten sonra kısaltarak gizlemeliyiz.

amigurumi-bebek-nasil-yapilir
Kolların dikimi:
Kolu dikerken önce bebeğimizi düz tutup uygun kol yerlerini belirlemeliyiz. Düzgün bir dikiş olması için toplu iğne ile sabitleyip dikmeliyiz.

amigurumi-bebek-nasil-yapilir
KIYAFETLERİN DİKİLMESİ:
Evet şimdi sıra hiç de usta olmadığım bir konu olan dikiş aşamasına. Ne kadar acemi olduğumu dikiş yerlerindeki ve kesimlerdeki yamukluklardan görebilirsiniz :)
Elbise Dikimi:
Öncelikle elbise ile başlıyoruz. Elbisenin kalıbını ben kendim hazırladım, çok pratik ve kolay bir model. İki parçadan oluşuyor. Kalıbımızdaki kesik çizgileri kumaşın kat yerine gelecek şekilde yerleştirip çiziyoruz. İki parçayı da çizdikten sonra yarım cm-1 cm kadar dikiş payı bırakıp parçaları kesiyoruz.
Alt parçaya fotoğraftaki gibi dantelimizi dikiyoruz. (Aşağıdaki resimde 3.aşama)
Çevirip bir de ön taraftan dikiyoruz ki kıvrılmasın (5.aşama).

bebek-elbisesi-nasil-dikilir-1
Üst parçanın üst kenarını kıvırıp dikiyoruz (3.aşama)
Alt etek parçasını iğne ile kenarından büzgü yapıp üst parçaya teğelliyoruz ve dikiyoruz. (4.aşama)

bebek-elbisesi-nasil-dikilir-2
Elbisenin arka kısmında ise sadece alt parçayı dikiyoruz. Üst kısmı boşluk bırakıp bebeğin üzerine giydirdikten sonra elde dikiyoruz.

bebek-elbisesi-nasil-dikilir-3

bebek-elbisesi-nasil-dikilir-4
Mont Dikimi:
Polar kumaşımızı katlayıp kalıbımızı kesik çizgiler kat yerine gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Kolları da aynı şekilde yerleştirip çiziyoruz. Kenarlarda dikiş payı bırakarak kesiyoruz. (Gövde kısmının sadece kapüşon, kol oyuntusu ve omuzlarda pay bırakılıyor.) Kolları da aynı şekilde çizip kesiyoruz. Önce kolları gövdeye dikiyoruz daha sonra omuzları ve en son kapüşonu dikip bitiriyoruz. Ön tarafa nakış makasını ucu ile delik açıp ince kurdelemizi geçiriyoruz.

polar-bebek-montu-nasil-dikilir-1

polar-bebek-montu-nasil-dikilir-2
Bot Dikimi:

Polarların üzerine kalıplarımızı yerleştirip çizim yapıyoruz. 1 numaralı parçanın etrafında dikiş payı bırakıyoruz.
2 ve 3 numaralı parçalarda ise sadece alt kısımda dikiş payı bırakıyoruz. 1. parçanın ve 2. parçanın tam orta noktasını bulup (ikiye katlayarak) düz kısımları birbirine bakacak şekilde teğelliyoruz.(3.aşama)
Daha sonra 3. parçanın yine orta noktasını bulup 1. parçanın ön orta noktası ile birleştirip ön yüzler birbirine bakacak şekilde teğelliyoruz. (5.aşama)
Dikiş makinesinde teğellediğimiz dairesel alanı dikiyoruz ve tersini çeviriyoruz(6.aşama)
Botun boğaz kısmını 7. aşamadaki gibi birleştirip nakış makasının ucuyla yukarı doğru eşit aralıklı 3 delik açıyoruz.
İnce kurdeleyi 8. aşamadaki gibi yün iğnesine geçirip deliklerden sokarak bağcık görüntüsü veriyoruz.

polar-bebek-patigi-nasil-yapilir-1

polar-bebek-patigi-nasil-yapilir-2
Bere Dikimi:

Öncelikle kafa çevresi ölçüsünü alıyoruz. Bu uzun kenarımızın ölçüsü oluyor. Kısa kenar yani bere yüksekliğinin boyutu size kalmış, istediğiniz ebatta yapabilirsiniz. Ben 21×32 cm ebatında dikdörtgen bir polar kestim. Kestiğim parçanın ön tarafa gelecek kısmını fotoğraftaki gibi katladım ve toplu iğne ile sabitledim. Poları ikiye katlayıp kat yerine kadar olan kısmı dikiş makinesinde, katlı olan kısmı ise elimde diktim. Düz kısmını çevirip yukarı tarafı kurdele ile topluyoruz. Ön tarafa kırmızı renk iplikle şemasını aşağıda verdiğim kar tanesini işfunduszeue.info beremiz de hazır..

polar-bebek-beresi-nasil-yapilir-1

polar-bebek-beresi-nasil-yapilir-2
Saçlar:

Ben maalesef keçe iğneleme yöntemiyle saçları monte etmeyi bir türlü başaramadım. Ama bu şekilde dikerek sağlam bir sonuç elde ettim. Evet önce keçemizi kafanın üzerine yerleştirip şekil veriyoruz ve toplu iğne ile dikeceğimiz yerleri işaretliyoruz. İnce misina ipini iğnemize geçirip ön taraftan arkaya doğru iğne ardı yaparak dikiyoruz. Saçlarımızı örüp cici kurdeleler takıyoruz.

oyuncak-bebek-saci-nasil-yapilir
Makyaj:

Ve benim unutup en son aşamada aklıma gelen bir işlem daha var; makyaj. Amigurumilerimize makyaj yapmak için ‘eskiz’ denilen boyaları kullanıyoruz. Küçücük bir parçası bile çok uzun süre kullanılabiliyor bu boyaların. Ve suya karşı dayanıklığı yüksek bir boya. Nasıl kullaacağız peki? Temiz bir kağıt üzerine bir bıçak ile boyamızı kazıyoruz ve toz haline getiriyoruz. Çok büyük olmayan temiz bir fırçaya bir miktar boya alıp kağıdın üzerine vurarak fazlasının dökülmesini sağlıyoruz. Ve bebeğin yanağına dokundurup çekerek renk veriyoruz. Bu işlemi birkaç kere fazla boya almadan yapıyoruz.

oyuncak-bebek-makyaji-nasil-yapilir-1

oyuncak-bebek-makyaji-nasil-yapilir-2
Evet bebeğimizi hazır. Her ne kadar ayrıntılarıyla anlatmaya çalışmış olsam da anlamadığınız yerler veya merak ettiğiniz ayrıntılar olabilir.
Bunun için lütfen bana yazın. Bu yayının altına yorum olarak veya 10marifet postanesinden bana mutlaka ulaşın..

amigurumi-bebek-nasil-yapilir
Bebeğin fotoğraf çekimlerinde arkaplanda kullandığım etamin işleme pano hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
Panonun çerçevesini ben boyadım. Kırmızı ile iki kat boyamam yeterli geldi. Daha sonra ise metalik beyaz ile stencil yıldız çalıştım. Henüz vernikleyemedim ama. Malum kış balkona pek çıkasım gelemedi

etamin-cerceve-modelleri
Etamin kumaşını önce renklendirdim. Demlenmiş çayı bir tencereye koyup, kumaşı ıslattıktan sonra tencerenin içine attım ve kaynattım. Daha sonra suya sirke ekleyip beklettim. Kumaşı sıkmadan çıkardım ve sererek kuruttum. İnternetten bulduğum ücretsiz şablonu etamine işledim. Çerçeveye göre etamini ayarladım ve etaminin üstüne metre işi satılan elyaflardan uygun ebatta iki kat koyup çerçevenin arkasını kapattım ve fazlalıkları kestim. Şablonu buradan indirebilirsiniz.
Faydalı bir yayın olmuştur umarım. Şimdiden örecek olanlara kolaylıklar diliyorum..
Daha fazla çalışmamı görmek isterseniz sizleri bloguma bekliyorum..

Etiketler: app, süperli oyuncak

Amigurumi Bebek Nasıl Yapılır?

Japonca’da oyuncak yapma sanatı olarak bilinen amigurumi, aslında “örülmüş ve içi doldurulmuş oyuncak” anlamına geliyor. Son dönemlerde özellikle örgü işi yapmayı sevenlerin merak ettiği, trend haline gelen ve sınırsız konsept seçeneği ile ister sevimli bir dekorasyon isterseniz çocukların oynayabileceği güvenli bir oyuncak örebilirsiniz.

Uzun yıllar boyunca saklayabileceğiniz, yıpranmayan ve kolay zarar görmeyen oyuncakları yapmak için öncelikle amigurumi malzemelerinizi hazırlamalı, ardından adım adım uygulamaya koyulmalısınız!

Amigurumi Bebek Nasıl Yapılır? (Adım Adım)

Amigurumi nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında çok basit, siz de doğru adımları uyguladığınızda bunu görebilirsiniz. Hazırladığınız materyalleri birleştirmek ve ilmeklerinizi daha kolay atabilmek için basit teknikleri uygulayabilirsiniz.

Tığ örgü, sihirli halka ve sık iğne yöntemlerini uygulayarak istediğiniz figürde amigurumi bebekleri yapabilirsiniz! Başlarken, ilmek sayılarındaki değişime, örmek istediğiniz bebek veya hayvan figürünün doğru bir şekilde ortaya çıkması için dikkat etmelisiniz. İlmek sayıları, bebeklerinizin büyüklüğü - küçüklüğünü değiştiren faktörlerdendir, seçtiğiniz konsepte göre ilmekleri arttırıp azaltma tekniği ile farklılaştırabilir ve bebeğinize istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Arttırıp azaltma: İlmeklerinizi atarken eğer bir sonraki sırayı genişletmek istiyorsanız arttırma yapmalı ve aynı ilmeğe iki sık iğne yapmalısınız. Eğer bir sonraki sıranızı daraltmak istiyorsanız tam tersi bir şekilde yan yana iki ilmeğe ipinizi batırıp bunları birlikte örebilirsiniz.

Sihirli halka: Bebeklerinizin baş, gövde ve uzuvları için kullanabileceğiniz basit başlangıç ve kapatma tekniğidir. İpinizle bir halka yaparak çevresine ilmeklerinizi atıp ilerleyebilirsiniz. İlmeklerinizi halka çevresinde sıkılaştırmak için ipin geri kalanını çektiğinizde bir başlangıç noktanız olur. İlmek sayıları, yapmak istediğiniz bebeğin büyüklüğüne göre değişmektedir.

Amigurumi bebek yaparken,

- Eliniz alışana kadar bir örnek bularak, ilmek sayılarını takip edebilirsiniz.

- Sihirli halka ile başlamalısınız. İlmek sayılarını burada ölçünüze göre artırmalısınız.

- Genellikle içi dolacak üç boyutlu örgülerde, ilmek artırma ve eksiltmeler yapılarak şekil tamamlanır. Bir tek bir çift ile başlayabilir, arttırmalarla yeteri kadar ilerlediğinizde birkaç sıra düz örgü yapılır ve şekli tamamlamak için tam tersi ve aynı ölçüde eksiltmeler başlar.

- Bebeğinizin yüzüne gözler, burun ve ağzı örerek yerleştirebilirsiniz. Gözler için oynar gözleri kullanabilirsiniz.

- Bebeğinizin gözleri, burun ve ağzının orantılı olması için işaret ipleri kullanabilirsiniz.

- Eğer saçlı bir bebek istiyorsanız, kafa bitişinin ardından batma ve çıkma ile bebeğinizin saçlarını ekleyebilirsiniz.

- Daha sonra, her uzuv birbirine dikilerek ya da örgüyü kapatmadan ilmekleri arttırarak veya eksilterek devam edilmesiyle örülür.

- Bebeğinizin kol ve bacaklarını ayrı bir yerde yapabilir ve daha sonra bedenine dikebilirsiniz.

- Bebeğinizin gövdesini, genellikle başından itibaren örgünüzün kapatmadan devam eder, bacak kısımlarına geldiğinizde kapatma yaparak gövdeyi bitirebilirsiniz.

- Bebeklerinizin içini doldurmayı unutmamalısınız. Bunun için kapatmalardan önce yeterli boşluğu bırakarak elyaflarınızı yerleştirebilirsiniz.

- Bebeklerinizin içini doldururken fazla sert yada fazla yumuşak olmamasına özen göstermelisiniz.

- Bebeğinizin bedeni bittiğinde konseptinize uygun aksesuarları dikebilirsiniz. Elbise, tişört ve pantolonlar, şapka ve bereler, ayakkabılar ya da çantalar ile bebeklerinizi süsleyebilirsiniz.

- Dilerseniz bebeklerinize ya da amigurumi hayvan figürlerine çıngırak ekleyebilir ve bebeğinizin severek oynamasını sağlayabilirsiniz.

Genellikle bu kurallara dikkat ettiğinizde amigurumi işlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Dilerseniz ilk adım olarak videolu amigurumi bebek yapımı anlatımımızdan yararlanarak sevimli bir tavşan oyuncak siz de örebilirsiniz.

Amigurumi Bebek Parçalarını Birleştirme Taktikleri

Amigurumi bebeklerine başlamadan önce belki de en fazla merak edilen konulardan biri, parçaların nasıl birleştiğidir. Parçalarını birleştirmek oldukça basit. Teknik kullanarak siz de rahatlıkla bebeklerinizi tamamlayabilirsiniz.

- İki parçanın birleştireceğiniz iki ucu da aynı sayıda ilmeğe sahip olmalı.

- Parçalarınızın örgülerini kapatmadıysanız, açık ilmeklerden işlem yapabilirsiniz.

- Parçalarınızda bıraktığınız uzunca ipler ile ilmek işlemlerini yapabilirsiniz.

- Bir parçadan aldığınız ipi, diğerinin ilmeklerine iliştirerek parçalarınızı birleştirebilirsiniz.

- Eğer uzun ipiniz yoksa parçalarınızı birleştireceğiniz ipi aynı renkte bir ip seçmelisiniz.

- Arada bir sıklığı ayarlamak için birbirine ildiğiniz ipleri çekebilirsiniz.

- İlmeklerinizin sonuna geldiğinizde elinizde kalan uzun ipi yok etmeniz gerekir. Bunun için batma ve çıkma ile ipinizi yok edebilirsiniz. Herhangi bir yerden tığınızı batırabilir ve çıkardığınız yerden aynı şekilde batarak ipinizi yok edebilirsiniz.

Bu şekilde bir teknik uygulayarak amigurumi bebeğinizin parçalarını birleştirebilirsiniz. Çok fazla tercih edilen bir yöntem olmasa da kapattığınız örgüleri de birbirine iliştirerek dikebilirsiniz. Bu da bir diğer birleştirme yöntemidir. Ancak kafa, gövde ve uzuvları birleştirmek için en uygun ve en sık kullanılan yöntemler arasında ucunu açık bıraktığınız (kapatmadığınız) uçları birbirine yukarıdaki anlatımda olduğu gibi ilmeklerle örmektir.

Amigurumi Bebek Yaparken Gerekli Malzemeler

İlk olarak amigurumi bebeklerinizi yapmak için doğru ip tercihi yapmanız gerekir. Amigurumi bebeklerinizin ipleri özel olarak üretilen amigurumi iplerinden olabilir. Tiftiklenmeyecek, pamuklanmayacak ve uzun vadede yeni gibi kalacak bebekleriniz için özellikle iplerinizin kaliteli olması oldukça önemlidir. Amigurumi bebeklerinizin materyalleri sizlerin tercihine göre değişebilir. Temel malzemeler; ince uçlu tığ ve tığ çeşitleri (tercihen 2 veya mm), pamuk ip (Amigurumi ipi), boncuk elyaf ve makas.

Tercihinize göre kullanabileceğiniz, işinizi kolaylaştıracak amigurumi malzemeleri;

- İlmek işaretleyicisi

- Oynar göz

- Çıngıraklar

- Bebeklerinizin dik durması için silikon, elektrik kablosu, tel, sert ve çubuk şeklinde, kırılmayacak bir materyal.

- Dikleştirmek için kullandığınız bükülebilir materyalleri rahat bükebilmek ve kırpabilmek için kerpeten

Tüm amigurumi materyalleri sizin ne gibi bir oyuncak örmek istediğinize bağlı olarak değişir. Hayal gücünüzü kullanarak dilediğiniz tarzda amigurumi bebekleri yapabilirsiniz.

Amigurumi Bebek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek yapımı her ne kadar zevkli ve kolay gibi görünse de dikkat edilmesi gereken püf noktaları keyifli bir örgü süreci için oldukça önemlidir.

- Amigurumi ipleriniz tiftiklenenlerden olmamalı, tüylenme yapmamalıdır.

- İlmeklerinizin takibi oldukça önemlidir.

- Uygun kalınlıkta bir tığ seçimi yapmalısınız. Kullanacağınız ipin kalınlığı ve yapacağınız bebeğin büyüklüğü kadar amigurumi sanatının klasik materyallerine de sadık kalmak daha iyi sonuçlar verebilir.

- Dekorasyon amaçlı yaptığınız bebeklerde dilediğiniz gibi ufak materyal kullanabilirsiniz ancak çocuklarınız için yapıyorsanız küçük materyal kullanımına (boncuk ve oynar göz vs) dikkat etmelisiniz.

- Bebeklerinizin dik durması için içine koyabileceğiniz tel ve sert çubukların örgülerinizi yırtmaması için tel uçlarını kıvırarak bebeklerinizin içine yerleştirmelisiniz.

Tüm bu aşamalardan sonra bebeklerinizi rahatlıkla örebilir ve uzun yıllar saklayabilirsiniz.

Amigurumi Bebek Yüzü Nasıl Yapılır?

Amigurumi bebeklerinin en önemli yerleri yüzleridir. Yüzler bir çocuğun oynayabileceği gibi sevimli olmalıdır. Bu nedenle ölçü ve oranlar oldukça önemlidir. Bebek yüzü yaparken isterseniz dilediğiniz renkte ipleri, ilmeklerin içine batırma ve çıkarma yöntemi ile örebilirsiniz. Henüz içini doldurmadığınız kafanın dışından içine tığ batırarak örmek oldukça kolay olacaktır. Burun ve ağızları da bu yöntemle yapabilirsiniz.

Eğer ağız, burun ve gözleri daha sonradan eklemek istiyorsanız yapışkan gözleri kullanabilir ya da dışarıdan içeriye tıp batırarak göz ve ağzı ekleyebilirsiniz.

Amigurumi Bebek Hangi İp ve Hangi Tığ ile Örülür?

Amigurumi bebeklerinin standart örgüsü amigurumi ipi ile 2 veya mm kalınlığındaki tığlar ile yapılır. Yalnızca, kullandığınız iplerin hangi numaralı tığ ile örülebileceğine de dikkat etmekte fayda var. Kullanacağınız ipin çeşidine göre tığ numarası değişebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası