karatay diyeti ile kilo veremeyenler / Karatay diyeti nedir, nasıl yapılır? Sağlıklı ve hızlı zayıflatan Karatay diyeti - Diyet Haberleri

Karatay Diyeti Ile Kilo Veremeyenler

karatay diyeti ile kilo veremeyenler

Karatay Diyeti Nasıl Yapılır? Karatay Diyeti Uygulanışı

Karatay Diyeti Uygulanışı Karatay Diyetinde Yasak Olan Gıdalar

Karatay diyetinde kilo vermek çok uzun sürebilecek ve çaba gerektiren bir aktivitedir.

Karatay Diyeti Listesi ve Yapan Kişilerin Yorumları hakkında bilgi vereceğiz. İnsanlar çok zayıf iken şişmanlamayı ve şişman iken zayıflamayı ister.

Biz bugün zayıflamak isteyenlere Karatay Diyeti hakkında bilgi vereceğiz. Çağımızın en büyük problemi halini de gelen kilo insanların ruhsal hallerini de bozabiliyor.

Bazı insanlarda ne kadar yemek yese bile almıyor ve kendi komik bahaneleri &#;Ne yesem yarıyor arkadaş&#; gibi.

Biz her yediği kilo almasına yarayan insanlara yardımcı olacağız. Evet insanlar sporla,yaptığı aktivitelerle, egzersizlerle kilo verebiliyor ama geri alıyor.

Hayatımızın psikolojik tarafını da etkileyen aşırı kilo fiziksel halimizi de bozabiliyor. Yanı sıra hastalıklara yol açabiliyor.

Şeker hastalığı,karaciğer hastalığı, kalp hastalıkları, bel problemleri yaratabiliyor.

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay&#;ın hazırlamış olduğu Karatay diyeti kitabı da çıktıktan sonra insanlar bu diyeti de denemek istiyor.

İnternette karatay diyeti pdf olarak olarak da bulabilirsiniz.

Birazdan bu diyetin nasıl yapılacağını, yiyeceğimiz besinleri sizlere vereceğiz. Sadece kilo vermek için değil ömür boyu sağlıklı yaşamak için Canan Efendigil Karatay diyetini uygulayabilirsiniz.

Kalbin düzgün çalışması için,hastalıklara sık yakalanmamak için,vücutta yağ birikmemesi için bu diyet listesini uygulayabilirsiniz.

Karatay diyeti 
aslında bir diyet değil yaşam tarzıdır. Bu diyeti kullananların yorumlarına bakalım.

&#; Canan Karataya çok teşekkür ediyorum onun sayesinde daha sağlıklı yaşamaya başladım. Ömür boyu uygulayacağım bir diyet.

&#; Yaklaşık 1 yıl uyguladığım Canan Karatay diyet listesi ile hem sağlığıma kavuştum hem de 15 kilo verdim.

&#; Diğer uzmanların önerdiği gibi &#;Az az ama sık sık yiyin&#; değil de Karatay diyetini uyguladıktan sonra neredeyse kış boyunca hiç hastalığa yakalanmadım. Uzun bir süre de uygulamayı planlıyorum.

Olumlu yorumların yanı sıra olumsuz yorumlarda olabiliyor. Bunun nedeni diyet yapacak kişinin kendindeki rahatsızlıkları bilmemesi. Örneğin Hamur işleri, şekerli gıdalardan uzak durması gerekirken diyet listesinin yanı sıra o besinleri de tüketiyor ve hiçbir etkisi kalmıyor. Bu yüzden düzenli bir liste hazırlamalıyız.

KARATAY DİYETİ NEDİR ?  

Canan Karatay bu diyetinde insanlara kilo vermeyi vaat etmiyor. Sadece kilo almamayı ve sağlıklı yaşamayı vaat ediyor. Bu diyeti uygulayan insanlar kilo almaz ve yağ depolamaz. Bu şekilde vücut alışınca üstüne bir de spor yapınca kilo vermeye başlıyorsunuz. Bu diyet kiloyu kaybettirmiyor, kilo kaybetmemiz için gerekli şartları sağlıyor.

İnsanlar, özellikle kış aylarında kilo almaktadır. Kış aylarının iyiden iyiye etkisini göstermesiyle çoğu insan, özellikle bayanlar evlerine tıkılıp kalmaktadır. Evin monoton yaşamına adapte olan insanlar kolayca kilo almaktadır.  Ancak bunu çeşitli diyetler yardımıyla önleyebilirsiniz.
Bu yazımızda sizlerle “ Karatay Diyeti” nin nasıl yapılacağını paylaşacağız. İşte Karatay Diyeti’ nin yapılışı:

Karatay Diyeti Yapılışı, Uygulanışı ve Listesi

Her sabah düzenli olarak 2 yumurta. Bu yumurtaları menemen ya da pastırma ile tüketebilirsiniz.
Bir avuç içi kadar peynir 10 tane kadar zeytin ve 1 fincan ceviz, fıstık ya da badem.
Karatay Diyeti’nde ekmek yemek yasaktır. Bunun yerine ceviz tavsiye edilmektedir.
Bu diyet programı sizin tereyağı, kebap ve et yemenize izin vermektedir.
Meyvelerden en çok, erik, kayısı, çilek ve kiraz meyveleri önerilmektedir. Bu diyette kavun ve karpuz yemeniz de yasaktır.
Akşam saat 8’ i geçtikten sonra hiç bir şey yememelisiniz.
Köy tavuğu, balık ve su tüketiminizi arttırmanız da önerilenler arasında.
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ın kendi geliştirdiği sağlıklı beslenme ve kilo verme sisteminde, glisemik indeksi yüksek gıdaların tüketilmesi yasaktır. Glisemik indeksi; bir gıdanın ya da karbonhidratın, kan şekerini yükseltme özelliğidir.

Yani kaba tabir ile glisemik değeri yüksek olan gıdalar kan şekerini çok hızlı yükselteceği için kilo yapar. Bu nedenle, Canan Karatay’ın tüm diyet listelerinde bu besinlerin tüketilmesi yasaktır.

Karatay diyeti örnek menüsü hiçbir zaman yiyeceğiniz yemeklerden bahsetmez aksine yemeyeceğiniz yemeklerden bahseder.Örneğin Karatay diyetinde kesinlikle yasak olan besin grubu karbonhidrattır. Karataya göre yağ olarak depolanan şey yağ değil, karbonhidrat funduszeue.infoya göre kuruyemişlerden ceviz,fındık,bademi hiç sormadan tüketebilirsiniz. Karatay da uzak durulması gereken en önemli yiyecek ekmek, hamur işleri, şekerli gıdalar, işlenmiş gıdalardıfunduszeue.infoy&#;ın diğer diyetlerinden farkı meyveyi yasaklaması.Vitamince bol olduğunu bildiğimiz meyveler Karatay diyetinde yasak. Çünkü meyvede meyve şekeri olan fruktoz bulunur ve bu fruktozun fazlası insülin direncine neden olmaktadır.

Karatay Diyetinde Yasak Olan Besinler

  • Tahıl ve tahıl unundan yapılmış gıdalar

Beyaz ekmek başta olmak üzere; waffle ekmeği, mısır gevreği ve bageli glisemik indeksi yüksek tahıl ürünlerinden sayabiliriz. Ayrıca, tüm bu besinlerin Karatay diyetinde tüketilmesi yasaktır.

  • Şekerli ve diyabetik gıdalar

Sebze olarak patates ve pişmiş havuç, meyve olarak ise karpuz, kavun, üzüm, incir, muz gibi gıdalar içerisindeki şeker oranı nedeni ile Karatay diyetinde tüketilmesi yasaktır. Ayrıca, her türlü tatlandırıcı da yine kilo vermeye engel olan ve diyet listesinde yasaklı besin türlerindendir.

  • Fabrikasyon ürünü işlenmiş et ve tavuk

Doğal ortamında yetişmemiş tavuk ve o tavuktan elde edilmiş yumurta ile sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünleri Canan Karatay’ın yasakladığı gıda türlerinden.

Glisemik indeksi yüksek ve Karatay’ın tüketilmemesini önerdiği içecekleri; neskafe, alkol, asitli içecekler ve her türlü meşrubat olarak sayabiliriz.

Ayçiçeği yağı, mısırözü yağı ve margarin glisemik değeri yüksek ve diyet listesinde yasaklı olan yağ türleridir.

Canan Karatay Diyetinde Tüketilmesi Serbest Olan Gıdalar

  • Kuruyemiş: Ceviz, kavrulmamış taze fındık, badem ve fıstık,
  • Kuru gıda: kayısı kurusu , kuru erik vb.
  • Meyveler: Elma, armut, ayva, portakal, mandalina, şeftali, çilek, erik, kiraz
  • İçecekler: Maden suyu, ayran, bol su (günde en az 2 litre), bitki çayı, Türk Kahvesi, filtre kahve
  • Yağ türleri: Tereyağı, zeytinyağı, fındık yağı
  • Doğal; yumurta,pastırma, balık, sebze, salata, bakliyat, yoğurt

Neden kilo veremiyorum diyen baksın! Karatay diyeti bile

Canan Karatay Diyeti ile haftada 3 kilo verirsiniz. Karatay diyetini düzgün uygularsanız ayda kiloyu rahatlıkla atarsınız. Karatay diyeti yapıp kilo veremiyorsanız sebebi kahvaltıyı atlıyor olmanız olabilir. İşte Karatay diyeti listesi ve örnek menüleri;

Abone ol

Canan Karatay diyetinde hedef vücudun enerji düzeyinden sorumlu leptin hormonunu kontrol altına alıp insülin direncini kırmak, karaciğer yağlanmasını gidermek ve göbek bölgesindeki yağ artışını engellemektir. Karatay Diyeti sağlıklı yağlar, protein kaynakları ve bazı karbonhidratlardan oluşur. Et, balık, yumurta, tereyağı, süt, peynir, yoğurt, sebze, meyve, bakliyat, turşu, ceviz, fındık, badem ve yerfıstığı bu diyetin temelini oluşturur.

Karatay diyeti ile kaç kilo verilir : Canan Karatay diyeti yapanların çoğu bu diyet sayesinde 2 haftada 5 kilo verdiklerini bildiriyor. Karatay diyeti ile bir ayda 8 kilo vermek garanti olarak niteleniyor. Canan Karatay diyetinin en önemli artısı ise verilen kiloların geri alınmamasıdır.

Karatay Diyetine başlayan birçok kişi, çok rahat bir biçimde kilo verdiklerini belirtirken bazıları kilo vermek bir yana kilo almaktan dertli.  Kilo veremeyen kişilerin durumlarını analiz edildiğinde  çok büyük bir bölümünün Karatay Diyetini dogru uygulamadıkları tespit edilmiş. Siz de bunları yapıyorsanız Karatay Diyeti'ne rağmen kilo veremezsiniz;

*Yeterli miktarda yürüyüş yapmayan (AVM'de vitrin bakarak 2 saat dolaşmak değil yarım saat tempolu yürümek gerekiyor)
*Az ve sık yiyen kilo veremez. Günde 3 öğünden fazla yemek yenmemeli ve ara öğünler kalkmalıdır. Öğünler arasında en az saat geçmeli ve akşam den sonra hiçbir şey yenmemelidir. Günde en az litre sıvı alınmalıdır.

*Glisemik indeksi yüksek gıdalarla beslenen kilo veremez. Mutfaklara girmesi kesinlikle yasak olan gıdalar: her türlü ekmek (beyaz, kepek, çavdar vb), simit, kuru ve yaş pastalar, her türlü tost, ambalajında diyet/light yazan veya yazmayan grisini galeta ve her cins bisküvi, pirinç pilavı, patates, mısır, makarna, börek, poğaça, açma, şeker çikolata ve her türlü tatlı, şekerli ve şekersiz reçeller, şuruplar bal ve pekmezler, bütün yapay tatlandırıcılar, ambalajında diyet/light yazan bütün yiyecek ve içecekler, hazır veya taze sıkılmış her türlü meyve suyu, bütün gazlı içecekler, her türlü kızartma, bütün hazır çorbalar, sucuk salam sosis gibi işlem görmüş et ürünleri, islenmiş tütsülenmiş balık ve etler, süt tozu krema vb ürünler, mayonez ketçap ve her türlü hazır soslar, marketlerde satılan kapalı çiftlik tavukları, karpuz ve kavun gibi doğal da olsa fazla miktarda şeker içeren glisemik indeksi yüksek meyveler.

*Yemekler düşük ısıda uzun süre pişirilmelidir. Buğulama en sağlıklı pişirme yöntemlerinden birisidir. Sıcak yemeklerde ve kızartmalarda kesinlikle Ayçiçek ve mısırözü yağı ve her türlü margarin kesinlikle kullanılmamalı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, fındık yağı ve saf tereyağı kullanılmalıdır.
*Kahvaltısını yapmayan veya eksik yapan kilo veremez: Kilo veremeyenlerin büyük bir bölümünün sabah kahvaltılarını yapmadıkları veya eksik yaptıkları gözlenmektedir. Oysa ki sabahları Karatay Diyeti'ne uygun olarak yapılmış bir kahvaltı, metabolizmayı km koşulmuş gibi hızlandırır. Yani sabah kahvaltıda tereyağı, 2 adet yumurta, 10 adet zeytin, avuç içi büyüklüğünde peynir, bir çay bardağı dolusu ceviz veya taze badem veya kavrulmamış fındık, istediğiniz kadar domates ve yeşillik, adet kurutulmuş kayısı yediğiniz zaman km koşmuşçasına metabolizmanız hızlanıyor. Başka bir deyişle kahvaltı etmiyorsanız metabolizmanızı hızlandırmak için km koşmanız lazım.

*Bazı karbonhidratları fazla yiyen kilo veremez: Canan Hanım kitabında bazı karbonhidratlar için sınırlama getirmiştir çünkü düşük glisemik indeksli besinlerden fazla miktarda yendiğinde yüksek glisemik yük oluşmaktadır. Örneğin bulgur pilavı için " kaşık yiyebilirsiniz" derken bazı arkadaşlar öğlen akşam tabaklar dolusu bulgur pilavı yerlerse kilo veremezler.

Canan Karatay'ın Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si kitabındaki örnek diyet programı şu şekildedir:

Kahvaltı (): İki adet yumurta (özgür tavukların doğal yumurtası) Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir. adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin, bir avuç içi kadar beyaz peynir, adet gün kurusu kayısı, şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı, Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi, ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.

Öğle yemeği ():  Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye. Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır. İçecek olarak bir su bardağı tuzsuz ayran, şekersiz bitki çayı ya da su.

Akşam Yemeği () : Balık, yeşil soğan, roka ve turp 
Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda
kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave
ederek hazırlanmalıdır. Akşam saat 'den sonra meyve dâhil hiçbir şey yenilmemeli. Bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir.
Mümkünse, yatmadan önce dakika kadar yürüyüş yapmalı.

zayıflamakilodiyetcanan karataykaratay diyeti

Karatay ile 2 ayda 10 kilo&#; ya var mısınız?

ben de 3 haftadır karatay yapıyorum sadece 1 kilo verdim üstelik sabah pilates akşam yürüyüş yapıyorum sağlıklı ve doğru beslenme tarzı olduğu için karatayı tercih ettim tek kusuru yavaş kilo verdirmesi
diğer karatay topiği çok kalabalık olduğu için orada paylaşım yapmıyorum burası şimdilik sakin ben ilk menü paylaşımını yapayım bari
sabah:KK
2 yumurta peynir ve maydanozlu omlet
5 zeytin
1 avuç ceviz+fındık
öğlen:KK
1 tabak funduszeue.infoğlı pırasa(pirinçsiz)
1 çb yoğurt tane fındık
2 kivi
akşam:KK
2 domates ve 2 yumurtayla menemen
turşu
fındık
ben sabahları 1 çb kuruyemiş yiyemiyorum

diğer öğünlere paylaştırıyorum böylece tokluğumu artırıyor

Canan Karatay'dan "Ne yapsam kilo veremiyorum" diyenlere tavsiye: Sadece 15 dakika bunu yapın

Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda açıklamaları ile dikkat çeken ve zaman zaman tartışılan Prof. Dr. Canan Karatay, 'Ne yapsam kilo veremiyorum' diyenlere önemli bir tavsiyede bulundu: "Sadece 15 dakika bunu yapın."

18 Nisan

17

Canan Karatay'dan "Ne yapsam kilo veremiyorum" diyenlere tavsiye: Sadece 15 dakika bunu yapın

27

Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamada ne yaparsa yapsın kilo veremeyenleri uyardı.

37

D vitamini yetersizliği çok ciddi sağlık sorunlarına yol açmasının yanı sıra; kilo vermeyi güçleştiriyor, kilo almayı ise kolaylaştırıyor.

47

Bir kişinin D vitamini ihtiyacının sadece yüzde 10'u besinler aracılığıyla sağlanabiliyor.

57

Pek çok çalışmada D vitamini düzeylerinin artmasının kilo vermeye yardımcı olabildiği görülmüştür.

67

D vitamini açısından en etkin dönem olan mart ve ekim ayları arasında koruma kremi kullanmadan her gün dakika güneşlenmek gerekiyor.

77

Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği ile saatleri arası D vitaminin dönüşümü için en etkili saatler olarak biliniyor.

Canan Karatayd vitaminikilosağlık

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası