zeytinyağlı deniz börülce tarifi / Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Mezesi - Nefis Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Deniz Börülce Tarifi

zeytinyağlı deniz börülce tarifi

Zeytinyağlı Deniz B&#;r&#;lcesi

Zeytinyağlı Deniz B&#;r&#;lcesi

27 Ekim

Ana vatanı Hindistan ve Güney Asya olan börülce; denizin gel git yaptığı kıyılarda yetişen ve denizdeki mineralleri içine hapseden bir bitki olduğu için, besin değeri yüksek olan otların başında gelir. Ülkemizde en çok Ege mutfağında yer verilir. Taze, kuru ve deniz börülcesi olmak üzere 3 farklı çeşidi vardır. Tuzunu ve ekşiliğini kendi doğal yapısında barındıran deniz börülcesi, haşlanıp sadece zeytinyağı dökülerek kolayca hazırlanır. İçeriğindeki iyot oranı yüksek olduğundan özellikle guatr hastalarına önerilir. Deniz börülcesi faydalarından bahsettiğimize göre, Ege'nin favori yemeklerinden olan zeytinyağlı deniz börülcesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Kaç Kaloridir?

  • Zeytinyağlı deniz börülcesinin bir porsiyonu, yaklaşık kaloridir. Protein bakımından zengin olan bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, börülce salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika

Pişirme Süresi : 10 dakika

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti

Zeytinyağlı Deniz B&#;r&#;lcesi için

Malzemeler

  • 3 diş sarımsak
  • 1 demet deniz börülcesi

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Zeytinyağlı Deniz B&#;r&#;lcesi

  1. Bir tencere kaynar suya ayıklayıp soyduğunuz sarımsakları bütün olarak ekleyin.
  2. Deniz börülcesini ilave edip dakika haşlayın. Bir süzgece alıp soğumaya bırakın.
  3. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayın ve bir kaseye alın.
  4. Sosu için; gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp börülcelerin üzerine dökün.

Püf Noktası

  • Deniz börülcesini temizlemeye alt kısımlarından başlayın. Çamurlu bölgeleri kesin ve bol su ile durulayın.
  • Ayıklama işleminde kılçık bırakmamaya özen gösterin. Aksi takdirde yerken rahatsız olabilirsiniz.
  • Tencerede bir miktar su kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir yemek kaşığı kabartma tozu ilave edin. Toz, suya karıştığında börülceleri ekleyebilirsiniz.
  • Kaynattığınız börülceleri süzgeç ile alın ve buzlu su içerisinde bekletin.
  • Börülce kendiliğinden deniz tuzu barındırdığı için, içerisine tuz eklemeyin.
  • Yoğurtlu deniz börülcesi için, iki yemek kaşığı süzme yoğurt ilave edebilirsiniz.

Tarif Ustası

Bir tencere kaynar suya ayıklayıp soyduğunuz sarımsakları bütün olarak ekleyin. Deniz börülcesini ilave edip dakika haşlayın. Bir süzgece alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayın ve bir kaseye alın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp börülcelerin üzerine dökün. Soğuk servis yapın.

Deniz börülcesi
Ege mutfağının en favori zeytinyağlılarının başında gelen deniz börülcesi, denizin gel git yaptığı kıyılarda yetişen ve denizdeki mineralleri içinde hapsettiği için besin değeri yüksek olan otların başında gelir. Tuzunu ve ekşiliğini kendi doğal yapısında barındırdığı için haşlanıp sadece zeytinyağı dökülerek kolayca hazırlanır. Nar ekşisi, sirke ve baharatlarla tatlandırıldığında lezzetine lezzet katılan deniz börülcesi, iyot oranı yüksek olduğundan özellikle guatr hastalarına önerilir.

Merhabalar Sevgili Dostlar,
Salata ve mezelerin evde hazırlayabileceğiniz en lezzetli hallerini sizlerle paylaşmaya devam ediyorum☺️ İstanbul ve Bodrum’da genellikle biraz bayılmış olarak bize ulaşan börülceleri Muğla’da tazecik, bu nedenle dakikada çabucak kıvamında haşlandı. Siz haşlamaya başladıktan dakika sonra içinden alıp bir tanesini ucundan çekin. Kolayca geliyorsa tamamdır.

Çok haşlarsanız hem ezilir hem de rengi bozulur. Bu nedenle haşlar haşlamaz yanına hazırladığınız soğuk suya batırın ve pişmeyi durdurun. Böylece rengi parlak yeşil kalacaktır.

Deniz börülcesine tuz eklemenize gerek yok bence ama haşladıktan sonra bir tadına bakın ekleyip eklememeye öyle kadar verin.

Bolca ❤️ bırakmayı ve @mutfaksirlari ni takip etmeyi unutmayın. Sevgiler…

Tüm Püf Noktaları ile Bodrum Usulü Deniz Börülcesi Tarifi Tarifi İçin Malzemeler

* 2 demet deniz börülcesi
* 1 adet orta boy domates
* diş sarımsak
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* haşlamak için kaynar su
* Soğutmak için soğuk su

Yapılışı:
1. Deniz börülcelerini su yıkayıp köklerini keserek ayırın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak rengi koyu parlak yeşil olana kadar yaklaşık  dakika kadar haşlayın.
2. Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve soğuk su dolu bir kaba koyun.
3. Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın (dallarını saplarına yakın bir boğumdan tutarak tek tek kendinize doğru çekin ve çıkan yeşil kısımları kaba alın.)
4. Domatesi  küp küp doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın, zeytinyağı ile birlikte deniz börülcelerine ilave edin.
5. Karıştırıp biraz dinlendirin ve servis yapın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası