kolay mısır haşlama / En Lezzetli Mısır Haşlama Yöntemi | Basit yemek tarifleri, Haşlama, Sağlıklı yemekler

Kolay Mısır Haşlama

kolay mısır haşlama

En kolay haşlanmış mısır nasıl yapılır? Haşlanmış mısır ayıklama yöntemleri

En kolay haşlanmış mısır nasıl yapılır? Haşlanmış mısır ayıklama yöntemleri

Yaz aylarının en gözde besini olan ve kokusuyla iştah kabartan sütlü mısır, sokak lezzetlerinin de baş tacı. Pazar tezgahlarında yerini alan sütlü mısırı evde haşlayabilirsiniz. Sokakta satılanları aratmayacak olan haşlanmış mısırın tarifi, püf noktaları ve haşlandıktan sonra nasıl ayıklanacağı tüm detaylar bugünkü yazımızda.

Her yaştan kişinin severek tükettiği mısır, yaz aylarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Genelde sokakta yemeğe alıştığımız haşlanmış mısır pazarda yerini aldı. Meksika kökenli olduğu bilinen mısır, bir sebze yerine konulsa da aslında bir tahıldır. Yüksek lif içeriğinin vücutta kolesterol emilimine yardımcı olan mısır, mutfakta pilav ve salatalara en çok yakışan malzemedir. Uzmanların haftada bir defa tüketilmesini önerdiği haşlanmış mısır, bağ dokusunu güçlendiren mineraller  ve manganez içermektedir. Görme bozukluğundan daha birçok hastalığa çare olan haşlanmış mısırı kendi ellerinizle pişirmeye ne dersiniz? Ancak mısırı haşlamak ve yumuşacık olmasını sağlamak biraz zahmetli. Sizin üzerinizden tüm bu yükü alacak, zahmetleri kenara bırakacak mısırın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Haşlanmış mısır konservesi evde nasıl yapılır? En kolay mısır konserve tarifiİLİŞKİLİ HABERHaşlanmış mısır konservesi evde nasıl yapılır? En kolay mısır konserve tarifi

HAŞLANMIŞ MISIRI TARİFİ:

MALZEMELER

tane Mısır
2 küp şeker
2 litre su
Mısırın en iç kabukları
Düdüklü tencere

YAPILIŞI

Seçtiğiniz mısırları yapraklarından ayırın. Daha sonra düdüklü tencereye güzelce yerleştirin. Bu adımda isterseniz ikiye bölebilirsiniz.

Mısırdan ayırdığınız yaprakları tencerenin içine mısırların arasına yerleştirin.

Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin. Küp şekerleri kapatıp, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın. 

En az 1 saat süreyle pişirmeye bırakın.

Evde bardakta mısır nasıl yapılır? Bardakta mısır yapmanın püf noktasıİLİŞKİLİ HABEREvde bardakta mısır nasıl yapılır? Bardakta mısır yapmanın püf noktası

evde haşlanmış mısır nasıl yapılır

evde haşlanmış mısır nasıl yapılır

MISIR HAŞLAMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • - Öncelikle düdüklü tencerenizi hiç bir zaman yarısından fazla doldurmayın. Mısırlarınızı tencerenin içine rahatça sığacak şekilde keserek küçültün.
  • - Tencereyi genellikle ocağın orta büyüklükteki gözünde kullanmaya özen gösterin.
  • Yüksek ateşte başladığınız pişirme işlemini buhar çıkışı başladıktan sonra düdüğü kapatarak kısık ateşte devam edin.
  • - Pişirme sürelerine dikkat edin. Mutlaka saat tutun.
  • - Pişerken suyuna sakın tuz eklemeyin yoksa mısırlarınız sertleşir.
  • - Ocağın altını kapatıp tencere ilk sıcaklığını atmadan düdüğü yani buhar çıkışını açmayın. Buhar çıkışı çok sıcak olacağı için dikkatli olun.

mısır nasıl ayıklanır

mısır nasıl ayıklanır

TAZE MISIRI AYIKLAMANIN YOLLARI

Mısırı ayıklamak için öncelikle kabuğu soyun daha sonra ikiye bölün.

Bölünen mısırı çatala batırın. Geniş bir kaseye koyarak başka bir çatalla ayıklama başlayabilirsiniz.

Eğer bu yöntem size zor geliyorsa; Haşlanmış mısırın sivri kısmını düzeltecek şekilde kesin ve düz olan ucunu kesme tahtasına sabitleyin. Önce uçlu bir bıçak yardımıyla mısırı yukarıdan aşağıya doğru kesin. İlk bıçak darbesini mısır tanesinin sırtından uygularsanız; diğer taneleri de teker teker dökülecektir.

mısır saklamanın yolları

mısır saklamanın yolları

MISIR NASIL SAKLANIR?

  • Mısırları suyun içerisinde haşlayın. Daha sonra ayıklayarak taneleri orta ateşte bir miktar kaynatın. Haşlanan mısırları soğuk sudan geçirip suyunu güzelce süzün.
  • Suyu tamamen süzülen mısırları saklama kabına ya da dondurucu poşetlerine dilediğiniz kadar koyun.
  • 12 ay boyunca derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Bu hafta semt pazarına çıktığımda tam mevsimiyken mısır almaya karar verdim. Benim düdüklü tencere ile nasıl mesafeli bir ilişkim olduğunu eski okuyucularım bilir :) Düdüklü ocağa konduğu zaman ister istemez gerilip mutfaktan kaçasım gelir :)

Aslına bakarsanız abarttığımın farkındayım, belkide annemin düdüklü korkusu bana geçmiştir. Neyse artık yeni nesil kademeli klipsli düdüklüler var. Benimki de onlardan biri ve daha emniyetli oldukları için ara ara kullanmaya çalışıyorum.

Bildiğiniz gibi normal tencerede yapılan mısır, süt mısırı bile olsa pişirmek saatler alıyor. Düdüklü tencerede ise mısır pişirmek en fazla 25 dakika.

Şimdi süt mısırı nasıl seçilir önce onu bir anlatayım. Pazara gittiğinizde yaprakları kapalı mısır almayın, seçerken yaprağı kaldırın ve tanelerine bakın. Tanelerin sarı ve sert değil açık sarı ve orta sertlikte olması gerekiyor. Yani taneyi parmağınızla sıktığınızda kolayca patlayıp beyaz sütü gelmeli. Mısır satıcının soyduğu mısırlardan alacaksanız satıcıdan mısır yaprağı isteyin. Mısır haşlanırken içine atılan yaprak daha aromalı olmasını sağlayacaktır.

süt mısırı haşlama

Mısır pişirirken mısırın sertleşmemesi için içine tuz eklenmez. Ben kayınvalidemin tavsiyesiyle içine 1 yemek kaşığı toz şeker ekledim ve lezzetine bayıldım, bardakta satılan hazır mısırlar kadar lezzetli oldu.

Şimdi gelelim düdüklü tencere kullanırken dikkat etmeniz gereken püf noktalara…

  • Öncelikle düdüklü tencerenizi hiç bir zaman yarısından fazla doldurmayın. Mısırlarınızı tencerenin içine rahatça sığacak şekilde keserek ufaltın.
  • Tencereyi genellikle ocağın orta büyüklükteki gözünde kullanmaya özen gösterin.
  • Yüksek ateşte başladığınız pişirme işlemini buhar çıkışı başladıktan sonra düdüğü kapatarak kısık ateşte devam edin.
  • Pişirme sürelerine dikkat edin. Mutlaka ama mutlaka saat tutun.
  • Ocağın altını kapatıp tencere ilk sıcaklığını atmadan düdüğü yani buhar çıkışını açmayın.
  • Buhar çıkışı çok sıcak olacağı için dikkatli olun.

Sevgiler…

Düdüklüde Mısır Haşlama ve Püf Noktaları Tarifi İçin Malzemeler

  • adet orta boy süt mısırı
  • su (tencerenin yarısını geçmeyecek şekilde doldurulacak)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • mısırın yaprakları

Düdüklüde Mısır Haşlama ve Püf Noktaları Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mısırların yapraklarını ayırın (ayrılmış alırsanız satıcıdan yaprak isteyin).
  2. Mısırları ve yaprakları yıkayıp 2 parçaya bölün.
  3. Böldüğünüz mısırları tencereye yerleştirin. Tencerenin yarsına gelecek kadar su ilave edin.
  4. Tencereye 1 yemek kaşığı toz şeker ilave ederek düdüklüyü kapatın.
  5. Tencereyi orta boy bir ocağa alın altını yüksek ateşte açın.
  6. Düdük kısmından buhar çıkmaya başlayınca ocağın en kısık konuma getirin ve buhar çıkışını kapatarak pişirme işlemini başlatın.
  7. 20 dakika boyunca pişirmeye devam edin. 20 dakika sonunda ocağın altını kapatın ve 5 dakika soğumasını bekleyin.
  8. 5 dakika sonunda buhar çıkışını elinizi yakmamaya dikkat ederek yavaş yavaş açıp kalan buharında dışarıya çıkmasını sağlayın.
  9. Buhar tamamen boşaldıktan sonra düdüklünün kapağını açın ve mısırları tuzlayarak servis edin.

Giriş Yap/Üye Ol

Yolda giderken bir anda yükselen mısır kokusuna büyülenmişçesine kapılıp gittiğiniz oldu mu? Eğer siz de mısırın her halini seviyor, onu gördüğünüzde dahi mutlu oluyorsanız bu içeriğimiz tam size göre olabilir.
Mısır, tüm sene boyunca yolu gözlenen lezzetlerden biri olduğundan onu hakkıyla pişirmek, tadanlarını mutlu etmek gerekir. Kimi zaman sahil sohbetlerinin eşlikçisi, kimi zaman balkon keyiflerinin tamamlayıcısı, kimi zaman da sokakta oynayan çocukların doyurucusu olan nefis mısırları daha nefis hale getirecek pişirme önerilerine gelin birlikte bakalım&#;

  1. Seçerken Dikkat Edin

Lezzetli mısır yiyebilmek için pişirme aşamasından daha önemli olan seçim aşamasında dikkatli olmanız gerekir. Mısırın iri taneli olmasına ve koçan kısmının kuru olmamasına, yapraklarının parlak, püsküllerinin açık kahverengi olmasına dikkat edin. Aynı zamanda tanelerinin beyaz renge yakın olmasının mısırın bol sütlü olduğunu gösterdiğini unutmayın.

  1. Düdüklü Tencere Kullanın

Mısırın lezzetli olması için en az 1 saat boyunca haşlamanız gerekir. Aksi takdirde mısır taneleri sert kalır ve yeme sırasında hem lezzetsiz olmasına hem de yerken sıkıntı yaşanmasına neden olursunuz. Mısırı haşlamak için normal tencere yerine düdüklü tencereden yararlanarak hem zaman tasarrufu yapmış olursunuz hem de daha kusursuz sonuçlara ulaşırsınız.

  1. Tuz Atmayın

Mısır pişirme sırasında en sık düşülen hatalardan biri de pişirme suyuna bir miktar tuz atmaktır. Atılan tuz, mısırın pişme süresini uzatacağından bu alışkanlıktan vazgeçmeli, tuzlamak için tüketme anını seçmelisiniz.

  1. Su Miktarını İyi Ayarlayın

Haşladığınız mısırın kusursuz bir lezzete sahip olması için haşlama suyunun mutlaka yeterli olması gerekir. Bunun için mısırların üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklemeniz mısırların iyi bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

  1. Bir Bardak Süt Ekleyin

Süt mısır, süt mısır! Her zaman daha fazla rağbet gören sütlü mısıra küçük bir hile katarak daha fazla süt içermesini sağlamaya var mısınız? Mısırın haşlama suyuna bir bardak süt ekleyerek mısıra daha sütlü bir lezzet kazandırabilirsiniz.

  1. Közleyecekseniz Uzaklaşmayın

Mısır pişirmenin en dikkat gerektiren yöntemlerinden biri de közlemektir. Közlenmeye başlanan mısırlar yaklaşık 10 dakikada pişer; ancak 2 dakikada bir çevirerek mısırların yanmasını önlemeniz gerekir. Bu nedenle közleme sırasında mısırları yalnız bırakmamanız gerekir. Aynı zamanda közleme sırasında mısırların üzerinde tereyağı eriterek daha lezzetli olmasını sağlar, mısırların kurumasını önleyebilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise mısırları yanmadan önce ateşten almaktır. Bu konuda renk değişimine odaklanmanız gerekir. Mısırlar altın sarısı rengini aldığında kararmaya dönmeden ateşten alın ve keyifle tüketin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası