decathlon pusula / GPS ve Pusula Modelleri ve Fiyatları | Decathlon

Decathlon Pusula

decathlon pusula

GPS ve Pusula

Pusulalar ve GPS

Pusula, tarihsel süreç boyunca yön tayin etmede kullanılan oldukça önemli bir araç olarak dikkat çekiyor. İlk olarak denizcilerin mıknatıs taşı kullanarak ürettiği pusulanın yüzyılda hem Çinli hem de Avrupalı denizciler tarafından ayrı ayrı keşfedildiği düşünülüyor.

Pusula Nedir?

Pusula, yön göstermeye yarayan, kerteriz alıp mevki bulunmasını sağlayan mıknatıslıveya cayroyla çalışan seyir aleti olarak tanımlanabiliyor. Pusula çeşitleri, gemi yolculukları, uçuşlar, bisiklet modelleri ve madenler gibi birçok farklı kullanım alanına sahip.

Tüm pusula modelleri yeryüzünün manyetik alanına göre hareket eden manyetize bir iğneden oluşuyor ve iğnenin ucu her zaman kuzeyi gösteriyor. Dünya manyetik alanı kuzey ve güney çubukları olan merkeze yerleşmiş bir dipol mıknatıs çubuk şeklinde de tanımlanıyor.

Dönüş ekseniyle dipol ekseni arasındaki 11° fark, coğrafi kutuplarla manyetik kutupların çakışmadığı anlamına geliyor. İki kutup türü arasındaki fark nedeniyle oluşan bu sapmaya manyetik sapma adı veriliyor. Bazı pusulalarda ekvatordan kutuplara doğru artan bu sapmanın düzeltilebileceği ayarlanabilir sapma açısı oku bulunuyor.

Pusula Çeşitleri Nelerdir?

Pusulalar çalışma prensiplerine göre iki farklı grupta inceleniyor. Manyetik pusula ve jiroskop pusulası olarak isimlendirilen bu gruplandırma aletinfarklı kullanım alanlarını işaret ediyor.

1. Manyetik Pusula

  • Standart plaka pusula: Daha çok harita üzerinde kullanımda tercih edilen alet, en bilinen pusula türlerinden biri. Şeffaf yapısı, düz ve geniş tabanı sayesinde yön bulmayı kolaylaştıran ürün, oynar kapsülünün yardımıyla manyetik sapmanın düzeltilmesinde de avantaj sağlıyor.
  • Aynalı pusula: Harita üzerinde veya arazide tercih edilen ürünün kullanımı oldukça kolay. Kerteriz alırken dereceyi görmenizi mümkün kılan aynası ve hedef almayı kolaylaştıran çentiği pusulanın işlevselliğini artırıyor.
  • Kutu pusula: Metal bir gövde içerisinde bulunan pusuladan oluşan ürünün gövde boyunca uzanan çizgisi arazide hedef almayı kolaylaştırıyor. Birçok modelinde ayarlanabilir sapma çizgisi yer alıyor.
  • Parmak pusulası: Doğru yön bulmanın yanı sıra hızın da önemli olduğu durumlarda en yararlı pusula türü olarak dikkat çeken parmak pusulası, sabit kapsülünün yardımıyla zaman kaybını azaltıyor. Parmağınıza takabilmeniz de bir elinizin serbest kalmasını sağlıyor ki bu da ürünün vadettiği avantajlardan biri.
  • Askeri (Arazi) pusula: Arazi kullanımına en uygun pusula türlerinden biri olan alet, büyüteci ve tel hedef çizgisiyle insan hatasından kaynaklanan saplamaları en aza indiriyor.
  • Ataşpusula: Haritalar için tasarlanan ataş pusulanın tek özelliği haritaya ataş gibi takılabilmesi. Bu sayede haritayı her seferinde kuzeye çevirme işlemi zahmetsizce gerçekleştiriliyor.

2. Cayroskop (Jiroskop) Pusulası

Daha çok gemilerde ve uçaklarda kullanılan pusula türü manyetik etkilere karşı duyarsız olmasıyla ön plana çıkıyor. Ağırlık merkezinden asılan ve elektrik yardımıyla büyük bir hızla döndürülen cayroskoptan meydana gelen ürün, her zaman kuzeyi gösteriyor ve manyetik sapma yapmıyor.

Pusula, GPS Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Hem pusula hem de kuzey tabanlı uygu navigasyon sistemi olan GPS satın alırken kullanım amacınızı ve kullanacağınız yeri belirlemeniz gerekiyor. Örneğin pusula kullanımı açısından arazi ya da harita ne derece önemliyse GPS'te de kullanılacak araç aynı şekilde önemli. Zira bisiklet GPS ile arabaiçin tercih edilen GPS'ler arasında önemli farklılıklarmevcut. Bisiklet GPS cihazı ve diğer modellerdeyse en önemli olan husus aletlerin üretim materyalinin kalitesi.

Pusula ve GPS Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Pusula fiyatları veGPS fiyatları belirlenirken kullanım alanına göre değişen üretim materyali göz önünde bulunduruluyor. Sadece harita kullanımı için uygun olan pusulalar ya da daha temel işlevleri yerine getiren GPS cihazları farklı fiyatlara sahipken üst seviyede ihtiyaçlara hitap eden aletlerin fiyatıysa önemli ölçüde değişkenlik gösteriyor.

Pusula Nasıl Kullanılır?

Pusula nerede satılır ve pusula nasıl kullanılır soruları bu ürünlere dair en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Pusula kullanırken öncelikle kerteriz almanız gerekiyor. Kerteriz, herhangi bir cismin yönüyle esas alınan yön arasındaki açıyı ifade ediyor.

Gitmek istediğiniz hedefi gösteren bir harita varsa kerteriz almak için harita kullanılıyor. Harita bir yüzeye konuyor ve bulunulan noktayla gidilecek nokta hayali bir çizgiyle birleştiriliyor. Pusulanın uzun kenarı hayali hedef çizgisinin üzerine hedefi gösterecek şekilde yerleştiriliyor. Daha sonra pusulanın bileziği,haritanın düşey çizgileriyle paralel olacak şekilde çevriliyor. Bu noktada hedef noktasındaki açının kerteriz açısını verdiğini ifade etmek gerekiyor.

Pusula haritadan kaldırılıyor ve yere paralel tutuluyor. Bilezikteki kuzeyle pusulanın kuzeyi çakışana kadarçevrede döndürülüyor. Daha sonra pusulanın hareket yönü, gidilecek yönü gösteriyor. Şayet harita yoksa pusula gidilecek yöne doğru tutuluyor. Pusula bileziği, kırmızı ok pusulanın kırmızı ucuyla çakışıncaya dekçevriliyor. Gidilen ok yönünde okunulan açı kerteriz açısını belirtiyor.

Birçok farklı pusula çeşidini ve hem koşu saatleri hem de bisiklet modellerinde kullanılan GPS cihazlarını Decathlon'u ziyaret ederek satın alabilirsiniz.

Sanko Park Genel Müdürü Niyazi Büyükaksu, pek çok ilke imza atan Sanko Park’ın yine bir ilke imza attığını ve Avrupa’nın en büyük spor malzemeleri mağaza zinciri Decathlon’ın 40’ıncı şubesini Gaziantep Sanko Park’ta açacağını söyledi.

Decathlon Mağazasının yarın (16 Haziran, Çarşamba) saat ’da açılacağını belirten Büyükaksu, “Tüm spor kategorilerinin geniş ürün yelpazesiyle faaliyet göstereceği Decathlon, 70 farklı spor ürününü tek çatı altında buluşturuyor” dedi.

“Sanko Park 1’inci katta 2 bin metrekare alanda açılacak Decathlon mağazasında fitness, yüzme, balıkçılık, futbol, dağcılık ve daha birçok alanda dünyaca ödüllü ürünler sporseverlerin beğenisine sunulacak” diyen Büyükaksu, şöyle konuştu:

“Doğu ve Güneydoğu’daki ilk ve tek Decathlon mağazasını açarak bölgeye değer katmanın gururunu yaşıyoruz. Sağlanan istihdam da önemli bir kazanımdır. Decathlon markası, çevre illere de hizmet verecek. Her çeşit spor ekipmanlarını sporseverle buluşturarak bölgede bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz.”

AÇILIŞA ÖZEL ETKİNLİKLER

Açılışın hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirileceğini anımsatan Büyükaksu ‘‘Tüm spor kategorilerinde binlerce ürünün bulunacağı Decathlon mağazasının açılışına, halkımız davetlidir. Spor tutkunlarının ihtiyaçlarına yanıt veren Decathlon, en kaliteli ve en yeni ürünleri sunan tek nokta olacak” ifadelerini kullandı.

Sanko Park Decathlon profesyonel kadrosunun kişisel spor ürünlerini reyonlarda farklı kullanımları ile uygulamalı anlatacağına dikkat çeken Büyükaksu, yarın açılış günü kapsamında ana etkinlik alanına Decathlon ürünlerinden oluşan “Survivor Parkuru” kurularak çocuklara eğlenceli bir deneyim sunulacağını sözlerine ekledi.

SANKO PARK

“Gaziantep’in alışveriş merkezi” Sanko Park, yılında faaliyete başladı. Toplam m2 inşaat alanı ve m2 kiralanabilir alanı bulunan Sanko Park’ta, her ihtiyaca yanıt veren mağaza yer alıyor.


Play Park tarafından işletilen m2 alana sahip bowling ve eğlence merkezinde gençlere nezih ortamda zaman geçirme imkânı sunuluyor. m2 alanda hizmet veren Mars Athletic Club ile spordan vazgeçemeyenler için donanımlı bir spor salonuna sahip olan Sanko Park, sağlıklı yaşamdan vazgeçmeyenlere hizmet veriyor.


Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde yer alan Sanko Sanat Galerisi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk özel sanat galerisi olma özelliği taşıyor. yılına kadar ’den fazla sanatçı tarafından hazırlanan sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, iki kez de uluslararası sanat çalıştayı düzenlenmesine öncülük etmiştir.


araç kapasiteli kapalı otoparkının yanında 50 araç kapasiteli Vale Park ile ziyaretçilerini ağırlayan Sanko Park, konuklarına ayrıcalıklı hizmet sağlıyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası