kusudama nedir / Atölye Kekik – Atölye Kekik

Kusudama Nedir

kusudama nedir

Origamisan

Video → Kirigami Kusudama


Bu sefer farklı iki yöntemi; Origami ve Krigami&#;yi birleştirerek hoş bir model yapıyoruz. Kirigami yani geleneksel Japon kağıt kesme sanatı ve parçalı Origami birleştirme tekniklerini bir araya getirerek Kusudama yapacağız.

Parçalarını yapmak için bu resmin yazıcıdan A4 boyutunda kartona çıktısını alıp kesmeniz gerekiyor. Toplam 12 parça kestikten sonra kulakçıkları birbirine karşılıklı takarak siz de bu modelimizi yapabilirsiniz. Kesmesi biraz vakit alsa da buna değeceğinden emin olabilirsiniz.

  1. Selam :D ben aykut 15 yaşındayım deniyeyim dedim :D çok zor geldi belki ses olsa daha kolay olabilirdi deilmi?

  2. Merhaba, önce deseni yükleyip çıktı alıp kesmeniz gerekiyor. Ancak dediğiniz gibi ses olsa belki daha kolay olur. İlerde sesli videolar da hazırlamayı düşünüyoruz.

  3. bunu yaparken orada yazan karton kavramını sanırım ben briaz abartmışım ilk denememde biraz kalın bir şey kullandım onu kullanınca kağıt çok eğildi büküldü ve güzel olmadı 2. denememde ise sadece a4 kağıdıyla yaptım bence güzel oldu&#; birde ilk defa bu çalışmada videoya bakmadan kendim yapabildim :)

You may also like

Dil sorunu

Memnuniyetle yaparım da yönetimin onay vermesi gerek.



O şekilde bir tim değil, bir nevi editörler grubu. Kişinin konusuna ulaşabilip düzeltme yapacaklar. Bu şekilde okuyan anlayacak. İmla kib'leri de bu kişilere gidecek.



Harf yanlışlıklarından bahsetmiyorum ki ben. Yoksa yanlış harfe dokunana düzelt diyecek kadar psikopatlık derecesinde takıntılı değilim çok şükür. Hatta iki gün önce "kez" yerine "kes" yazan kızcağızı uyaranlara da söyledim harfler çok yakın yanlış basmıştır diye.

Diline her açıdan hakim olan insan nerede virgül nerede nokta koyacağını, konunun akışına göre paragraf ayırmayı, dahi anlamındaki de'yi ayrı yazmayı vs. otomatik olarak yapar. Düşünmesine gerek yoktur. Ben bu iletiyi size yazarken hiç düşünmedim mesela.



Kk'nın otomatik düzeltmesi olmaya hazırım. Benim gibi üç beş takıntılı daha çıkar. Yönetim duysun sesimizi :KK

Genişletmek için tıkla

Bir Origami Kusudama Çiçek Nasıl Yapılır

  • 01/09

    Kağıdınızı Seçin

    kusudama çiçek

    Kusudama çiçeği altı ayrı yaprak kare kağıttan yapılır. Origami kağıdı, not defteri kağıdını veya istediğiniz boyutta kesilen takvim kağıtlarını kullanabilirsiniz. Daha büyük kağıtlar daha büyük yapraklarıyla sonuçlanır, bu da size daha dramatik görünümlü bir çiçek verir. Çiçeklerin mümkün olduğunca gerçekçi görünmesini istiyorsanız, sanatsal bir efekt için desenleri karıştırın ve eşleştirin ya da tüm yaprakları aynı düz renkte yapın.

    Bu modeli bir çocukla katlıyorsanız, küçük eller için çalışmayı en kolay hale getirmek için 6 inçlik 6 inç kareler kullanın. Ayrıca para ilebirkusudamaçiçekyapabilirsiniz .

  • 02/09

    Kağıt Üçgeni Oluştur

    kusudama çiçek

    Kağıdı ön yüzü yukarı bakacak şekilde ön tarafa yerleştirin. Bir üçgen yapmak için çapraz katlayın. Origami'de buna bazen şal katlama, bebek bezi katlaması veya üçgen katlama denir. Birçok farklı proje türünü geliştirmek için kullanılan basit bir temeldir.

  • 03/09

    Kare yap

    kusudama çiçek

    Bir kare yapmak için sol ve sağ köşeleri yukarıya doğru katlayın. En güzel görünümlü origami kusudama çiçeğini sağlamak için gevrek kıvrımlar yapmayı unutmayın. İşiniz bittiğinde, projeniz soldaki fotoğrafa benzemelidir. Origami'de bu şekle kask tabanı denir.

  • 04/09

    Köşeleri aşağı katlayın

    kusudama çiçek

    Kağıdın kenarına ulaşmak için sol ve sağ köşeleri aşağı katlayın, böylece kağıdınız solda gösterilen proje gibi görünür.

  • 05/09

    Flaps düzleştirmek

    kusudama çiçek

    Önceki adımda oluşturduğunuz kapakları düzleştirin. Origami'de buna squash fold denir. Kağıdın buruşmasız düzleştirilmesi biraz pratik yapar, ancak kabak katının bilmesi gereken en önemli origami katlarından biridir. Origami çiçeklerden origami kartlara kadar her şeyde kullanılır.

    En üstteki üçgenleri aşağı katlayın, böylece projeniz soldaki fotoğrafa benziyor.

  • 06/09

    Kusudama Çiçek Yapraklarınızı Yaratın

    kusudama çiçek

    Sol köşeyi katlayın, böylece ilk yan kıvrımı karşılar. Sağ köşeyle tekrarlayın. Çiçek taçyapınızı dikkatlice yapıştırın. Toplam altı çiçek yaprağı olana kadar tekrarlayın. Tamamen aynı büyüklükte ve şekilde olduklarından emin olmak için çiçek taçyapraklarını karşılaştırın.

  • 07/09

    Origami Kusudama Çiçekinizi Tamamlayın

    kusudama çiçek

    Kusudama origami çiçeğini oluşturmak için yaprakları birbirine yapıştırın. En iyi sonuç için, tutkal çubuğu veya sıvı eldiveni yapıştırıcısı kullanın ve devam etmeden önce her bir bağlantının kurumasına izin verin. Sorun yaşıyorsanız, tüm yapıştırıcı kuruyana kadar çiçeğin birlikte tutulması için taç yaprakları ortasındaki ataçları kullanın.

    Eğer kusudama çiçeğinize birazcık daha fazla süslemek isterseniz, ortama bir düğme, karalama defteri veya taklidi eklemeyi düşünün. Bir tel döngü yaparsanız ve düğmenizi geçirirseniz, çok sarılı bir pakette çiçeğinizi pruvaya tutturmak için fazla teli kullanabilirsiniz.

  • 08/09

    Kusudama Topu Yaratmak

    kusudama seafoodplus.info

    Eğer istenirse, 12 tane çiçek katlayabilir ve onları bir araya getirerek büyük bir origami kusudama topu yapabilirsiniz.

  • 09/09

    Origami Buket Yapma

    Origami seafoodplus.info

    Tek bir origami kusudama çiçeği kendi başına güzel, ama kusudama çiçekler de düğün ve diğer özel günler için güzel çiçek aranjmanları oluşturmak için origami buketleri eklenebilir. Talimatlar için Origami Buket Makale makalemizi inceleyin.

  • nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir