osmangazi köprüsünden geçiş kaç para / Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri | Detaylı Liste

Osmangazi Köprüsünden Geçiş Kaç Para

osmangazi köprüsünden geçiş kaç para

Osmangazi Köprüsü Ücreti: Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi

Osmangazi Köprüsü sürücüler tarafından sık tercih edilen bir köprüdür. Nüfusun yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nde yer alması ulaşımı kolaylaştırmıştı. Osmangazi Köprüsü ücreti ne kadar? köprü ücretleri nelerdir? yakından inceleyelim. 

Osmangazi Köprüsü

Osmangazi Köprüsü,  İzmit Körfezi boyunca uzanan askılı bir köprü. metre toplam uzunluğu ve metre ana açıklığı ile dünyanın en uzun asma köprülerinden biridir. yılında trafiğe açılan köprü, İstanbul ile Türkiye&#;nin batı şehirleri arasındaki seyahat süresini kısalttı. Öyle ki İstanbul ile Bursa şehirlerinin arasını ortalama 2 saate, İstanbul-İzmir arasını ise 4 saate indirdi.

İşte Osmangazi Köprüsü hakkında birkaç bilgi:

• Adını Osmanlı Padişahı Osman Gazi&#;den alıyor.
• Bölgedeki ulaşımı kolaylaştırmayı ve İstanbul ile batı iller arasındaki seyahat süresini kısaltan daha büyük Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi&#;nin bir parçası.
• Köprünün inşaatı Türk ve Güney Koreli şirketlerden oluşan bir konsorsiyum tarafından yapıldı.
• Sekiz trafik şeridi, iki acil durum şeridi ve bir yaya geçidine sahip.
• Köprü, &#;de IABSE Üstün Yapı Ödülü ile tasarımı ve mühendisliğiyle uluslararası tanınırlık kazandı.

Osmangazi Köprüsü Ücreti Ne Kadar?

osmangazi-köprüsü-fiyatı-1

Osmangazi Köprüsü İstanbul ile İzmir’i bağlayan köprüdür. Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli kısmıdır. Osmangazi Köprüsü sayesinde İstanbul ile İzmir arası süre 9 saatten, saate inmiştir. 

Dünyanın en büyük asma köprüleri arasında Osmangazi Köprüsü, dördüncü sırada yer alıyor. Artık İzmit Körfezi’ni geçmek sadece 4 dakikadır. 

Araç SınıfıKöprü Geçiş Ücret Tarifesi
1.Sınıf (Otomobiller) TL
2.Sınıf (Minibüsler) TL
3.Sınıf (Yolcu Otobüsleri) TL
4.Sınıf (Kamyonlar) TL
5.Sınıf (Tırlar, Treyler) TL
6.Sınıf (Motosikletler) TL

 

Osmangazi Köprüsü’nde OGS ve HGS geçiş sistemleri uygulanıyor. Eğer bunlara sahip değilseniz köprüde bulunan gişelerden de nakit ödeme yapabilirsiniz. 

Köprü geçiş ücretlerini ödemediğinizde, normal geçiş ücretinden 4 kat zamlı fiyatıyla ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Bu yüzden köprüleri kullandığınızda mutlaka ücret sorgulaması yapmayı unutmayınız. Cezasız son ödeme tarihini dikkatlice kontrol ediniz. 

Köprü Geçiş Ücretleri

osmangazi-köprüsü-fiyatı

Türkiye&#;de şehirleri ve bölgeleri birbirine bağlayan birçok köprü vardır. Köprüler, şehirler arası yolculukta ulaşımı kolaylaştırması ile bilinir. Şehir içi araç trafiğine de olumlu katkıları vardır. İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan illerde köprü güzergahını kullanarak zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Türkiye’de en sık kullanılan köprüleri sizler için derledik. Bakalım yılına ait köprü ücretleri ne kadarmış?

Araç Tipi15 Temmuz Şehitler Köprüsü/

FSM Köprüsü

Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Otomobil TL19 TL
Hafif Ticari Araç  TL25 TL
3 Akslı Her Türlü Araç TL TL
4 ve 5 Akslı Her Türlü Araç46 TL TL
6 ve Yukarı Akslı Her Türlü Araç61 TL TL
Motosiklet TL13 TL

Fiyatlarını belirttiğimiz tüm köprülerde OGS ve HGS sistemleri kullanılıyor. Eğer OGS ve HGS geçişine sahipseniz ödemeleriniz otomatik gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı zamanda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde nakit ödeme yapmanız için gişeler de mevcuttur.

İstanbul&#;da Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize ( 5 ) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti Osmangazi Köprü ücreti ne kadar?

Osmangazi Köprü ücreti, yılına girmekle beraber gündeme gelen konulardan birisi oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sosyal medyada köprü ücretlerinin zamlandığına dair çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Peki Osmangazi Köprü ücreti ne kadar? İşte Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti

OSMANGAZİ KÖPRÜ ÜCRETİ NE KADAR?

Sosyal medyada Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin zamlandığı ve en uygun araç geçişinin lira olduğu haberleri gündem olmuştu. Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden beklenen açıklama geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Twitter hesabından köprü zamları hakkında, "Karayolları Genel Müdürlüğü olarak işlettiğimiz ve Yap-İşlet-Devret (YID) olarak işletilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yılında herhangi bir zam yapılmamıştır. Bu yönde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Kamuoyuna duyurulur." açıklamasını yaptı.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti, yılında uygulanan tarife üzerinden ücretlendiriliyor. İşte araç kategorisine göre Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ

Osmangazi Köprüsü'nde en ucuz geçiş ücreti 6. sınıf araçla TL, en pahalı geçiş ücreti 5. sınıf araçla TL olarak ödeniyor.

Araç muayene ücreti ne kadar oldu? TÜVTÜRK araç muayene ücreti

Osmangazi K&#;pr&#;s&#; Ge&#;iş &#;creti - 2. K&#;pr&#; Ge&#;iş Tarifeleri Ne Kadar Ve Ka&#; Tl?

Osmangazi köprüsü geçiş ücreti yılı itibari ile otomobiller için ,50 TL, motosikletler için ise TL olmuştur. Hafif ticari araçlar için TL ve 3.sınıf araçlar için de TL olmuştur.

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti

Osmangazi köprüsünün geçiş ücreti her sene değişmektedir. Bu nedenle güncel fiyatları da sık sık merak edilmektedir. Osmangazi köprüsünün senesi güncel geçiş ücretleri şu şekildedir:

Otomobiller için ,50 TL

Hafif ticari araçlar için ,00 TL

Motosikletler için ,00 TL

3.sınıf araçlar için ,00 TL

4.sınıf araçlar için ,50 TL

5.sınıf araçlar için ,50 TL

Otoyollarda ve köprülerde OGS ya da HGS ile ücretler araçlardan alınır. Otoyollarda da köprülerde de ücret sistemi aynı şekilde işler. Cihazlarda para bulunması halinde köprülerden hızlı bir şekilde geçiş yapmak mümkündür. Aksi takdirde ücretsiz geçiş sağlanmış olur ve bu durumlarda geçiş ihlalleri yapıldığından cezai işlem uygulanır. Bundan dolayı yola çıkmadan önce OGS ve HGS bakiyelerini kontrol etmek gerekir. Cezaların belirtilen sürede de ödenmesi gerekir. Ödeme yapılmaması halinde cezanın 4 katına kadar para cezası alınır ve aynı zamanda bu ücretlere bir de avukatlık ve tebligat ücreti eklenir.

2. Köprü Geçiş Tarifeleri Ne Kadar ve Kaç TL?

2.köprü İstanbul'da bulunan ve Kavacık ile Hisarüstü arasında yer alarak Asya ile Avrupa'yı bağlayan ikinci köprüdür. İlk köprü Boğaziçi köprüsü olduğundan Fatih Sultan Mehmet köprüsüne de 2.körpü adı verilmiştir. Köprünün türü asma köprüdür ve geçişi de İstanbul boğazıdır. Köprünün uzunluğu metre, açıklığı metre, genişliği 39 metre ve denizden yüksekliği de 64 metredir. 2.köprü olarak da bilinen Fatih Sultan Mehmet köprüsü Turgut Özel tarafından 3 Temmuz senesinde açılmıştır. Ücretli bir köprüdür ve ücretleri de her sene güncellenmektedir. 2.köprü geçiş tarifesi senesinde tek geçişte güncel olarak şu şekildedir:

Otomobiller için 8,25 TL

Hafif ticari araçlar için 10,75 TL

Motosikletler için 3,25 TL

senesinden itibaren 2.köprüden geçiş sırasında iki taraftan da ücret alınmaktadır. Bu durumda gidiş geliş için otomobillerden 16,50 TL, hafif ticarilerden 21,50 TL, motosikletlerden de 6,50 TL ücret alınmaktadır.

False

K&#;pr&#; ve Otoyol Ge&#;iş &#;cretleri Hesaplama

Güncelleme: Yayımlama:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası