baykal ın kaset olayı / Deniz Baykal'a kaset kumpasındaki ayrıntılar ortaya çıktı - Son Dakika Flaş Haberler

Baykal In Kaset Olayı

baykal ın kaset olayı

kaynağı değiştir]

Olay sonrasında yayımlanan raporlara göre Deniz Baykal'ın ikameti olan Angora Evleri'nde de daha önce benzer gizli çekim çalışmaları yürütülmüştür, ancak kaseti çekenler bir sonuç alamamıştır.[1] Videonun paylaşılmış olduğu ilk site olan Metacafe, Ergenekon sanığı Levent Ersöz'e ait olduğu belirtilen ses kaydı ve "Balyozcu" olmakla suçlanan Metin Yavuz Yalçın'ın ses kaydı da dahil olmak üzere daha öncesinde pek çok kez Türkiye'de skandallara yol açmış sızıntılarının ilk paylaşım yeri olmuştur.[2]

Kasetin yayınlanması ve içeriği[değiştir

Bugün 6 Mayıs tarihinde Deniz Baykal’a yapılan Kaset Kumpasının Yıldönümü

13 yıl önce bugün (6 Mayıs tarihinde) Dönemin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP dönem milletvekili Nesrin Baytok'un gizli çekim kaseti olduğu iddia edilen bir video internette yayınlanmıştı. Videonun yayınlanmasının ardından Deniz Baykal CHP Genel Başkanlığı'ndan istifasını duyurmuş, Kemal Kılıçdaroğlu da bu süreç sonrası genel başkan olmayacağını keskin ifadelerle açıklamasına rağmen CHP'nin genel başkanlığına getirilmişti. O olay, siyaset tarihimizde "operasyonla genel başkan değitirme" bakımından ilginçliğini hep korudu.

Kumpasın dava süreci nasıl işledi?

Odatv internet sitesinde yer alan haberde komplo ile ilgili dava süreci şöyle anlatılmıştı:

Deniz Baykal ile MHP yöneticilerine kurulan kaset kumpası davasında görülen davaların kararları da geçen yıl açıklandı.

Buna göre mahkeme, sanık hakkında 92 yıl 10 aya kadar hapis cezası verdi. Sanıklardan Sedat Zavar 92 yıl 10 ay, İlker Usta 81 yıl, Gürsel Aktepe ise 72 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı. Baykal'a yönelik eylemleri nedeniyle sanıklardan Yener Dönmez'e 21 yıl, Fatih Ünel'e de 13 yıl hapis cezası verildi.

Fetullah Gülen, Cevheri Güven, Osman Hilmi Özdil, İbrahim Faruk Bayındır’ın da bulunduğu 46 firari sanığın dosyası ayrıldı. 3 sanığın dosyasını tefrik eden heyet, 2 sanık hakkında ise ölüm nedeniyle düşme kararı verdi. Mahkeme tutuksuz sanıklardan 14'ü hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

KASETİ SERVİS EDEN: CEVHERİ GÜVEN

6 yıl sürüncemede bekletilen dosya, ’da Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Cem Necip İşçimen ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay tarafından raftan indirildi.

Soruşturma kapsamında internethaber adlı sitenin o dönemdeki iki yöneticisi Süleyman Özışık ve Abdulbaki Özışık ‘bilgi sahibi’ sıfatıyla ifade verirken 6 Mayıs ’da gündüz saatlerinde başlayan 7 Mayıs ’a uzanan Baykal kasedi servisine dair önemli ipuçları anlattılar. İfadelerinde Cevheri Güven ismini işaret ediyorlardı. Gazeteciliğe Star Gazetesi’nde başlayan Cevheri Güven, sonrasında FETÖ’ye yakınlığı ile bilinen aktifhaber internet sitesinin genel yayın yönetmenliğini, ’da Star Gazetesi Ankara Haber Müdürlüğü’nü son olarak ise Nokta Dergisi’nin genel yayın yönetmenliğini yapmıştı. Güven, Deniz Baykal’a kaset kumpasının gerçekleştirildiği dönemde Star gazetesinde çalışıyordu.

KİRLİ SERVİSİN ALICISI: YENER DÖNMEZ

Süleyman Özışık, 6 Mayıs ’da sabah saatlerinde Cevheri Güven’in kendisine telefondan SMS atarak önemli bir video göndereceğini söylediğini belirtti. Yaklaşık yarım saatlik bir videoydu. Baykal’a kaset kumpasının ilk işaret fişeği atılmıştı. Süleyman Özışık ifadesinde o geceyi şöyle anlattı:

“Görüntüleri yayınlamayacağımı, etik olmadığını söyledim. Bana, ‘Bu görüntüler Varan 1, Varan 2 şeklinde devam edecek. CHP karışacak. Deniz Baykal ayrılmak zorunda kalacak” dedi. Cevheri Güven yıllardır tanıdığım bir insan. Ergenekon döneminde şüphelilerle ilgili birçok ses kaydı ve görüntü gönderdi. Bunları sitemizde yayınlamıştık.”

Soruşturma dosyasına göre internethaber’den olumsuz yanıt alan Cevheri Güven görüntüleri yayınlatmak için bu sefer devreye habervaktim adlı siteyi soktu. Kaset kumpasıyla ilgili gözaltına alınan Yener Dönmez, o tarihte Akit gazetesinde ve habervaktim internet sitesinde köşe yazarlığı yaptığını ifade ederek, “Gece geç saatlerde, Cevheri Güven aradı. ‘Sizinkilere bir şeyler gitmiş haberin var mı’ dedi. Deniz Baykal ile ilgili görüntülerin internet ihbar hattına geldiğini öğrendim. Ali İhsan Karahasanoğlu’nu arayıp onay aldıktan sonra görüntüleri yayınladık” dedi. Yener Dönmez, tutuklandı.

Cevheri Güven ise 3 Kasım ’te Nokta dergisinin kapak haberi nedeniyle ‘Halkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı bir isyana tahrik’ suçlamasıyla tutuklandı. 29 Kasım ’te tahliye olan Güven, kayıplara karıştı. Kaset soruşturmasının şüphelisi, halen firarda.

MHP KUMPASINDAKİ İSİM

MHP’lilere kurulan kaset kumpasının medyaya servis ayağındaki isim ise soruşturma dosyasına göre TARKİM Havacılık’ın sahibi işadamı İbrahim Faruk Bayındır oldu. MHP’lilerin kasetleri çıktığında 12 Haziran seçimine yaklaşık 3 hafta vardı. Bu yöntemle 15 kişilik MHP Başkanlık Divanı’nın, çoğu genel başkan yardımcısı konumunda olan 9 üyesi MHP’deki görevlerinden istifa etti. 9 kişinin hepsi seçilebilecek yerlerden aday gösterilmişti. Tümü adaylıktan çekildi, Bahçeli’nin kurmayları seçim öncesinde tasfiye oldu.

SİTEYE 15 KEZ ÖDEME YAPMIŞ

MHP’liler o günlerde yaptıkları araştırma sonunda ‘Farklı Ülkücüler’ adlı sitede yayınlanan görüntülerin ardında İbrahim Faruk Bayındır’ın olduğunu duyurdu. MHP avukatları o dönem Küçükçekmece Belediyesi’nde AKP Meclis üyesi olan İbrahim Faruk Bayındır hakkında suç duyurusunda bulundu. Bayındır aynı zamanda genel seçimlerde 3. bölgeden AKP milletvekili aday adayıydı. Kaset kumpasında adı çıkınca aday yapılmadı.

MHP’li avukatların suç duyurusunda İbrahim Faruk Bayındır’ın kasetlerin yayınlandığı ‘Farklı Ülkücüler’ sitesi ile olan ilişkisine dikkat çekiliyordu. Bayındır, kredi kartından 15 kez bu siteye ödeme yapmıştı. Dönemin İstanbul özel yetkili savcıları tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alındığında kredi kartlarının kopyalanmış olabileceğini, kaset kumpasları ile ilgisinin olmadığını iddia etti. Soruşturma yıllarca uykuda bırakıldı. Ta ki, geçen yıl aralık ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Cem Necip İşçimen ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın başlattığı soruşturmaya kadar.

SABAHA KADAR KONUŞMUŞLAR

Mahkeme kararıyla elde edilen telefon görüşme trafiğinde, 6 Mayıs ’u 7 Mayıs ’a bağlayan gece Cevheri Güven ile Yener Dönmez arasında başlayan telefon görüşmelerinin sabah saatlerine kadar sürdüğü tespit edildi.

DOSYA 6 YIL RAFTAN İNDİRİLMEDİ

Soruşturma dosyasına göre İbrahim Faruk Bayındır, kumpas çetesinin MHP kasetleri organizasyonunda Medya servis ayağındaki şüpheliydi. Dosyada, İbrahim Faruk Bayındır ile ilgili şu ayrıntılara yer verildi:

“İbrahim Faruk Bayındır, ifadesinde bu işlemlerin kredi kartı kopyalanarak yapıldığını düşündüğünü belirterek sadece kredi kartlarını iptal ettirmiştir. Kredi kartlarının kopyalanması ve yapılan harcamalara ilişkin herhangi bir şikâyette bulunmaması dikkat çekici ve çelişkilidir.

Suçun büyük kısmı ve müştekilerin Ankara’da olmasına rağmen soruşturma dosyası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Gizlilik kararı alınarak bilgi verilmesinin önüne geçildi. 6 yıl boyunca soruşturma sürüncemede bırakıldı.

Olayın faili olarak tespit edilen İbrahim Faruk Bayındır, o dönem müşteki olarak bulunduğu dosyanın bu dosyayla birleştirilmesiyle, suçun asli faillerinden uzaklaştırıldı. Olayın detaylarını ve gerçeklerini ortaya çıkarabilecek PTS (Plaka Tanıma Sistemi), güvenlik kameraları, görgü şahidi, bilgi sahibi olabilecek şahıslar için bu şekilde ön alındı.

Olayla doğrudan bağlantısı olmayan MHP’li şahısların iletişimleri tespit edilerek soruşturma farklı yönlere çekildi.”

BYLOCK’UN TASARIMCISIYLA ORTAK

MHP'lilere kurulan kaset kumpası sonunda elde edilen görüntülerin internete servis edilmesinde rol alan İbrahim Faruk Bayındır ile FETÖ mensuplarının kendi aralarında kullandığı kriptolu iletişim programı ByLock'un tasarımcısı 'Tilki' lakaplı Atalay Candelen’in ortak olduğu ortaya çıkmıştı.

Tarkim Global Havacılık Sanayi A.Ş’ye ortak olan bu iki isim de FETÖ’den firari…

YENİ HABER'İN HABER ANALİZİ:

6 Mayıs tarihinde gece saatlerinde tarihi bir olay yaşanmış, Deniz Baykal’a bir kaset operasyonu yapılmıştı.

O zaman CHP Ana Muhalefet Partisiydi…

Ana Muhalefet Liderine yapılan bu tarihi komplo sonrası, Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığa getirildi.

Bundan sonraki tarihi süreçler çok önemlidir;

Birincisi FETÖ dershane mevzusu meselesini bahane ederek AK Parti ile yolunu ayırdı.

İkincisi gezi terör kalkışması yaşandı.

Üçüncüsü, Suriye karıştı, Mısır karıştı, Türkiye Akdeniz’de bir şeylere mecbur bırakılmaya çalışıldı.

Anlaşılıyordu ki, bölgeyi yeniden dizayn etmek isteyen ABD, bunu Deniz Baykal’la yapamayacağına inanmıştı, onun için Deniz Baykal egale edildi ve ikinci hedef de Recep Tayyip Erdoğan’dı ve Recep Tayyip Erdoğan’a saldırı süreci de böylece başlamış oldu.

Türkiye'nin büyük, etkili, zengin, güçlü, kudretli olmasını istemiyorlardı, Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek istiyorlardı.

Kemal Kılıçdaroğlu da ortaya konan Türkiye'yi çökertme projesi sürecinin çok güçlü bir karakteri olarak siyasi tarihimizde rol almaya başlamıştı.

Sonra Kuzey Suriye’de kurulması planlanan PKK Terör Devleti için Türkiye teröre destek veriyormuş görüntüsü, algısı yayılmaya çalışıldı, MİT Tırları mevzusu patlatıldı.

IŞİD (DAİŞ) aslında Amerika’nın yıllarca destek verdiği El-Kaide’nin devamı niteliğindeydi ama Amerikancı teröristler sanki Amerikalıları öldürüyormuş algısı oluşturuldu, PKK terör örgütünü legalleştirme ve Suriye'de PKK teröristlerine yer açma operasyonu başlatıldı.

Birçok ilde bombalar patladı, Türkiye bir karmaşaya sokulmaya çalışıldı.

Daha sonra 17 – 25 kumpası ve bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun montaj olduğunu kabul ettiği tapelerle Recep Tayyip Erdoğan’a darbe girişimi hayata sokuldu.

Bununla da yetinmediler, MHP'lilere yönelik de kaset kumpası süreci başlatıldı, öyle anlaşılıyordu ki, MHP istedikleri çizgiye gelmiyordu, bunun için MHP de hedef seçilmişti.

MHP bu kumpaslar neticesinde bölündü ve İYİ Parti kurduruldu.

Kemal Kılıçdaroğlu montaj olduğunu kabul ettiği FETÖ tapelerini TBMM’de grup toplantısında yayınladı, grup toplantısındaki kalabalığa çılgınlar gibi Kılıçdaroğlu alkışlatıldı.

Sonra 15 Temmuz Darbe girişimi yapıldı.

Orada da başarılı olunamayınca finansal darbe girişimi devreye alındı.

Sürecin tamamında Kılıçdaroğlu Türkiye’nin değil Türkiye düşmanlarının yanındaydı.

Amerika, parasını ödediğimiz F35’leri vermedi ve Türkiye’ye alenen düşmanlık yapamaya başladı ve bu günlere geldik.

Kılıçdaroğlu hala aynı Kılıçdaroğlu, bu millet de hala aynı millet…

Bugün alenen PKK ile FETÖ ile anlaştılar ve özel bir projeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar, Türkiye’yi çökertmeye çalışıyorlar.

Ama öyle görünüyor ki, dün başaramadılar, şimdi de başaramayacaklar…

Süreç çok iyi tahlil edildiğinde, Sadullah Ergin'in boşuna CHP’den listeye yazılmadığı da görülüyor, boşuna PKK ile anlaşma yapılmadı.

Hepsi bir projenin devamı niteliğinde ve olayların hepsi aslında Türkiye’yi parçalayabilmek içindi, hala da aynı sistemle devam ediyorlar ve bundan sonraki süreçte de Milletin Çelik İradesini karşılarında görmeye devam edecekler.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası