mardine nasil gidilir / Adana’dan Mardin’e Nasıl Gidilir? Yol Tarihi | Adana Car

Mardine Nasil Gidilir

mardine nasil gidilir

  • Yayınlanma Tarihi: 27 Oca

Adana’dan Mardin’e Nasıl Gidilir?

Adana’dan Mardin’e nasıl gidilir sorusu çok fazla sorulan ve merak edilen konulardan biridir. Birçok kişi bu iki önemli şehir arasında seyahat ederken hem en rahat hem de en avantajlı yöntemi tercih etmek istemektedir. Aslında bu iki önemi şehir arasındaki mesafeyi çok rahat gidebileceğiniz bir yol vardır. Transfer hizmetlerini daha önce duymuşsunuzdur. Daha çok şehir içi ulaşımda tercih edilen bu seçenek artık şehirlerarası mesafelerde de çok rahat tercih edilmeye başlamıştır.

Adana MardinArası Kaç Km?

Adana Mardin arası kaç km merak edenler için öncelikle E90 karayolu üzerinden gidecekler için en yakın mesafe km’dir. Bu mesafe Mardin şehir merkezine olan mesafe denilebilir. Midyat gibi önemli bölgelere seyahat etmek istediğinizde ise km gibi bir mesafe gitmeniz gerekir. Transfer hizmetleriyle, Mardin’in istediğiniz bölgesine gidebilirsiniz. Rezervasyon sırasında bunu belirtmeniz yeterli olacaktır.

Adana MardinArası Kaç Saat?

Adana Mardinarası kaç saat sorusuna aynı şekilde şehirde gitmek istediğiniz lokasyona göre cevap verebiliriz. Mardin merkeze, bahsettiğimiz mesafeden gittiğinizde 5 saat 58 dakika gibi bir yolculuk süresi sizleri bekler. Tabi bu seçtiğiniz araca, ulaşım seçeneğine göre değişiklik gösterir. Mardin Midyat’a gitmek istediğinizde daha fazla yol gitmeniz gerektiğini söylemiştir. Bu yüzden de yolculuk süresi de artacaktır. Mardin Midyat için ortalama 6 saat 40 dakika gibi bir süre yolculuk yapmanız gerekecektir. Adana’dan Mardin’e yol tarifi istiyorsanız, sizlere en önemli önerimiz, transfer hizmetlerinden yararlanarak bu mesafeyi gitmenizdir.

Adana’dan Mardin’e Ulaşmanın Kolay Yolları

Adana’dan Mardin’e araç kiralayarak ulaşımyapmak tercih edebileceğiniz kolay yollardan biridir. Ancak bu mesafede sizler aracı kullanacağınız için çok yorucu olabilir. Bu bakımdan da araç kiralama hizmetlerinden yararlanacaksanız da mutlaka şoförlü olanları tercih edin. Bunu yanı sıra transfer hizmetlerinde ise sizleri hiçbir pürüz beklemez. Çok rahat ve keyifli bir yolculuk süreci geçirebilirsiniz. Transfer hizmetlerinden yararlanmak için yapmanız gerekenler:

·         Öncelikle şehirlerarası transfer hizmetleri sunan bir firma bulmanız gerekir. Transfer firmalarının hepsi şehirlerarası hizmet vermez.

·         Transfer hizmetleri veren firmalar arasından da alanında başarılı ve mutlaka deneyimli kişileri tercih etmeniz gerekir.

·         Firmanın müşterilere sunduğu imkanları, seçenekleri ve olanakları göz önünde bulundurmalı ve buna göre seçimler yapmalısınız.

·         Firma hakkında yapılan müşteri yorumlarını incelemeli ve buna göre karar vermelisiniz. Firmanın daha önce hizmet verdiği kişilerden nasıl geri dönüşler aldığı vesaire son derece önemlidir.

·         Firma seçimini yaptıktan sonrası çok kolaydır. Çünkü tek yapmanız gereken firmanın web sitesine girmek veya iletişim adresleri üzerinden rezervasyon oluşturmaktır. Bunları yaptıktan sonra, transfer hizmetleriyle yolculuk yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Adana’dan Mardin Midyat’a araç kiralayarak ulaşım veya transfer hizmeti alarak ulaşım sağlamak için de aynı yöntemleri denemeniz yeterli olacaktır.

Adana Mardin Midyat Arası Transfer Hizmetleri

Adana’dan Mardin’e transfer hizmeti alarak ulaşım sağlamak istediğinizde transfer firması bulmakta zorluk çekiyorsanız sizlere öneride bulunabiliriz. Bizler Adana bölgesinde transfer hizmeti veren ve aynı zamanda şehirlerarası yolculuklarınızda da sizlere eşlik eden bir firmayız. Bizleri tercih ederek istediğiniz zaman Adana Mardin arası transfer hizmeti alabilirsiniz. İsterseniz Mardin’in en önemli ilçelerinden biri olan Midyat gibi bölgelere de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Adana’dan Mardin Midyat’anasıl gidilir merak edenler için de en pratik ve kolay yolun, transfer hizmetlerinden geçtiğini söyleyebiliriz. Transfer hizmetleri sayesinde istediğiniz bölgeye hem konforlu hem de lüks bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. En iyi transfer hizmetleri için de bizleri tercih edebilirsiniz.

mardin, Haliliye, nerede, Otobüs ile nasıl gidilir?

Haliliye şehrinde mardin konumuna Toplu Taşıma

Haliliye, Türkiye'deki mardin adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile mardin adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak mardin adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

mardin için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Çelik Sitesi.

Otobüs

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca mardin için yol tarifi alın.

mardin adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Haliliye konumundaki kullanıcılar dahil milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

mardin için Otobüs fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

mardin adres: Haliliye Mardin Sokağı

Mardin e Nasıl gidilir, Nerede kalınır, Ne yenir?

Mardin Genel Bilgiler

Mezopotamya&#;nın yukarı bölümünde bulunan Mardin M.Ö. yıllarına dayanan tarihiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi&#;nin önemli kentlerindendir. Güneyde Suriye ile uzun bir sınırı olan Mardin farklı etnik gruplardan oluşan demografik bir yapıya sahiptir.

Mardin Havaalanı Bilgileri
Mardin Havalimanı uçuş bilgileri

Mardin&#;de Gezilebilecek Yerler

Tarihi İpek Yolu üzerinde yerini almış en eski yerleşim alanlarından biri olan Mardin arkeolojik, etnografik, tarihi ve doğal yönleriyle ön plana çıkan bir kenttir. Eski Mardin evlerinin mimari, tarihi ve kültürel önemi büyüktür. Bu evler adeta şehrin simgesi gibidir.

Mardin THY Bilet satış ofisleri

Oğuz Köyü&#;nde bulunan Daran Tarihi Kenti, Mardin&#;in en önemli turistik değeridir. Oyulmuş kayaların meydana getirdiği yapıtlardan oluşan kent, Kuruçay&#;a kadar uzanan kaya mezarları bulundurur. Kiliseler, saraylar, pazarlar, hapishaneler, tophane ve su bendi kalıntıları bulunduran Dara&#;nın etrafı 4 km uzunluğundaki surlarla çevrilidir. Nusaybin ilçesinin 4 km güneyinde yer alan Girnavaz Höyüğü, m çapında, 24 m yüksekliğe sahip tarihi bir yerleşim yeridir.

Mardin Müzesi&#;nde seramik ürünler, mühürler, heykelcikler, sikkeler, aygıtlar, vazolar ve benzeri eşyalar sergilenmektedir. Tunç Çağı, Demir Çağı, Asurlular, Artuklular, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait bütün bu tarihi eserlerin sergilendiği müzeyi mutlaka gezmeniz gerekir.

Mardin&#;de çok sayıda manastır, kilise, cami, kale, medrese ve mağara bulunur. Artuklular tarafından yapılan Ulu Cami kentin en eski camisidir. Deyrülzeferan Manastırı ve Meryem Ana Kilisesi kentin ziyaret etmeniz gereken diğer tarihi yapıları arasındadır. Mardin ve Anzavur Kaleleri kentin en önemli kalelerindendir. Fatih, Rabbat ve Mardin-Merdis Kaleleri şehirdeki diğer kalelerdir. Mardin kent sınırları içerisinde çok sayıda mağara da bulunur.

Midyat ilçesi özel mimariye sahip evleriyle ünlü bir yerdir. Burada bulunan Deyrulumur Manastırı M.S. yılında inşa edilmiştir.

Mardin Şehir İçi Ulaşım

Mardin’de şehir içi ulaşımı sağlayabileceğiniz halk otobüsleri ve minibüsler bulunmaktadır. M1, M2, M3 olarak adlandırılan otobüsleri kullanarak Yenişehir ve Eski Mardin arasında seyahat edebilirsiniz. Ancak Eski Mardin’de sokaklar oldukça dar olduğu için araç ile gezmek için uygun değildir. Bölgeyi yürüyerek keşfe çıkabilir, tarihi atmosferin bir parçası gibi hissedebilirsiniz.

Mardin’e Ne Zaman Gidilir?

Mardin yaz aylarında oldukça sıcak bir iklime sahiptir. Eğer sıcakta gezmek istemiyorsanız Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim aylarında Mardin’i ziyaret etmelisiniz. Eğer kış mevsimini seviyor ve tarihi dokuları karlar altında görmek istiyorsanız kış mevsiminde de Mardin’i rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. “Hoşgörü şehri” Mardin’i keşfetmek için gün ayırmanız yeterli olacaktır.

Mardin’e Nasıl Gidilir?

Mardin’e İstanbul&#;dan direkt olarak uçak seferleri bulunmaktadır. Mardin’e İstanbul aktarmalı olarak gidebilir ya da Diyarbakır aktarmalı şekilde Mardin’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Yılın her mevsiminde en uygun fiyatlara Mardin uçak bileti bulabilirsiniz.

Mardin Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Mardin Havalimanı şehir merkezine 20 km uzaktadır. Yaklaşık 20 dakika sürecek bu yolculukta toplu taşıma araçları, taksi, havalimanı servisleri ya da araç kiralama seçeneklerinden dilediğinizi kullanabilirsiniz. Mardin şehir merkezi, otogar ve Kızıltepe’ye ulaşım için havalimanından kalkan belediye otobüslerini tercih edebilirsiniz. Otobüs seçeneğinin dışında havaalanının hemen önünde bulunan taksileri kullanabilirsiniz. Mardin’de seferlerine yeni başlayan Havaş ile de havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Mardin Havalimanı&#;na inen tüm uçuşlar için şehir merkezine giden servis düzenlenmektedir. Ortalama yolculuk süresi 45 dakika olan bu servisler; Cumhuriyet Meydanı, Mardin AVM, Devlet Hastanesi gibi pek çok merkezi lokasyondan geçmektedir.

Mardin&#;de Kültür ve Eğlence

Mardin kültürel ve tarihi açıdan önemi büyük bir yerleşim yeridir. Mardin ili UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi&#;nde yer almaktadır. El sanatları kentin en önemli kültürel değerlerindendir. Telkari (gümüş ve metalden sanat eserleri), testi yapımı, çömlekçilik, iğne işi, oya, gümüşçülük, kilimcilik, halıcılık, dokumacılık, semercilik, tahta ve taş oymacılığı kentin en önemli el sanatlarındandır.

Doğal aktiviteler Mardin&#;in en önemli eğlence unsurlarıdır. Kamp ve karavan turizmi, dağ ve doğa yürüyüşü başlıca aktiviteler arasında yer alır.

Beyazsu ve Karasu Nehirleri, Gurs Şelaleleri, Zinnar Bahçeleri, Savur Meyve Bahçeleri ve Yeşilli Vadisi kamp kurmak için çok uygun mekanlardır. Zinnur Bağları ve Beyazsu, dağ ve doğa yürüyüşüne elverişli doğa harikalarıdır.

Mardin’de yabani hayat oldukça gelişmiştir. Tilkiler, karabataklar, tavşanlar ve keklikler şehir sınırları içerisinde yaşayan başlıca hayvan çeşitleridir.

Mardin’deki Festivaller
Kiraz Festivali (Haziran)
Sine Mardin
Uluslararası Film Festivali (Kasım)
Uçurtma Festivali (Nisan)

Mardin&#;de ne yenir, ne içilir?

Mardin&#;in tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olması kent mutfağına da yansır. Özellikle yöresel baharatlar kente özgü yemeklere bambaşka bir tat ve görüntü katmaktadır. Kaburga dolması ve sembusak kente özgü yemeklerdir. Bu tür yemeklerden sonra Mırra denen özel bir kahve içmek adettendir. Bu kahve hazmetmeyi kolaylaştıran bir özelliğe sahiptir.

Başlıca yöresel yemekler: Çiğ köfte, kelle paça, etli ekmek, işkembe dolması, içli köfte, kaburga dolması, sembusak, kebap çeşitleri, kıbbe, zerde, helva çeşitleri ve ceviz tatlıları&#;

Ayrıca Mardin&#;in şarabı da meşhurdur. Kentte çok sayıda üzüm bağına rastlamak mümkündür.

Mardin&#;de Alışveriş

Kentte otantik hediyeliklerin, genel eşyaların ve süs eşyalarının satıldığı pazarlar mevcuttur. Kapalı Çarşı, Manifaturacılar, Ayakkabıcılar, Hasan Ayar, Meşkin, Kasaplar, Gümüşçüler, Kuyumcular, Bakırcılar Çarşıları alışveriş için uygun yerlerdir.

Ulu Cami&#;nin kuzeyinde yer alan Kaseria Pazarı, yüzyıldan kalmadır. Burada çok çeşitli yerel eşyalara rastlamak mümkündür. Revaklı Pazarı Ulu Cami&#;nin doğusunda yer alır. Pazarın içerisinde bulunan pasajın sağında ve solunda mağazalar sıralanır.

Mardin’de Nerede Kalınır?

Mardin’de hemen hemen her bütçeye uygun otel, pansiyon ve hosteller bulmak mümkündür. Eğer tarihi bir otelde kalmak istiyorsanız şehrin en meşhur oteli olan Artuklu Kervansaray’ını tercih edebilirsiniz. Ayrıca Mardius Tarihi Konak, Reyhanî Kasrı Hotel, Zinciriye Hotel gibi oteller de şehrin en beğenilen otelleri arasındadır.

Mardin'e Nasıl Gidilir


Mardin’e İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin birçoğundan havayolu, karayolu gibi pek çok farklı şekilde ulaşabilirsiniz. Ortadoğu ülkelerini, Şanlıurfa ve Gaziantep üzerinden Adana'ya bağlayan E karayolunun ana eksenini oluşturan Mardin'in havaalanı, Kızıltepe ilçesinde. Mardin-Kızıltepe arası arabayla yaklaşık 20 dakika sürüyor. İsterseniz havaalanından servislerle ya da şehir içi ulaşımı kullanarak da Mardin merkeze gelebilirsiniz.   

Havayolu ile ulaşım imkânının olmadığı şehirlerin hemen hepsinden ise Mardin’e karayolu ile ulaşım mümkün. Büyükşehirlerden ve civardaki şehirlerden otobüs seferleri ile Mardin’e gelebilirsiniz. İsterseniz Diyarbakır, Şanlıurfa gibi bölgenin diğer büyükşehirlerine ulaşıp buraları da gördükten sonra Mardin’e aktarma yapabilirsiniz.
Kendi aracınızla gelmek isterseniz de bazı yol bilgilerimiz şöyle:
•    Şanlıurfa - Mardin arası yaklaşık kilometre ve 3 saat sürmektedir.
•    Diyarbakır - Mardin arası yaklaşık 92 kilometre ve 1 buçuk saat sürmektedir.
•    Gaziantep - Mardin arası yaklaşık kilometre ve 4 buçuk saat sürmektedir.
•    İstanbul - Mardin arası yaklaşık kilometre ve 17 buçuk saat sürmektedir.
•    Ankara - Mardin arası yaklaşık kilometre ve 13 saat sürmektedir.

En detaylı ve güncel Mardin Gezi Rehberi için blog sitemizi ziyaret edin!

Daha fazla

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası