pirpor ne demek / Koç’tan seçim öncesi iddialar - Lüleburgaz Görünüm Gazetesi - İnsana Taraf Gazete

Pirpor Ne Demek

pirpor ne demek

Türkçe - Arnavutça çeviri (v1.4 yeni)

Türkçe dilinden Arnavutça diline (google translate aracılığıyla) hızlı cümle ya da kelime çeviri yapmanıza yardımcı olan bir sözlük sistemidir. Dünya dilleri arasında yapılacak olan cümle ve kelime çevirilerinizi kolaylaştırır. ÇevirSözlük.com Dünya'da en yaygın olarak kullanılan bir çok dili içinde barındırmaktadır. Bu diller arasında herhangi bir ücret ödemeden ve sınırlama olmaksızın istediğiniz cümle ya da kelime çevirilerinizi hızlı bir şekilde yapmanız mümkündür.

Kullanım ve Gizlilik

Cevirsozluk.com aracılığıyla yapılan tüm çeviri verileri toplanmaktadır. Toplanan veriler herkese açık, anonim olarak paylaşılır. Dolayısıyla Çevir Sözlük kullanarak yapacağınız çevirilerde kişisel bilgi ve verilerinizin yer almaması gerektiğini hatırlatırız.

Cevirsozluk.com kullanıcılarının çevirilerinden oluşturulan içerikte argo, küfür vb. uygun olmayan öğeler bulunabilir. Oluşturulan çeviriler her yaş ve kesimden insanlar için uygun olamayabileceğinden dolayı, rahatsızlık duyulan hallerde siteminizin kullanılmamasını öneriyoruz. Kullanıcılarımızın çevirilerle eklediği içeriklerde telif hakkı ya da kişiliğe hakaret vb. öğeler bulunuyorsa site yönetimiyle iletişime geçilmesi halinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Sitenize ya da blogunuza Türkçe Arnavutça çeviri ekleyin:
l

HABER DETAYI

Lüleburgaz’da Kerbela Şehitleri anılıyor

Hazreti Hüseyin’in 72 arkadaşıyla birlikte Kerbela’da şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla Lüleburgaz’da İmam Ali Camii’nde yas törenleri başladı.

Lüleburgaz # 04 Kasım 2014 Salı 09:33

Uğur PİRPOR

Lüleburgaz İmam Ali Camii Derneğince, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ile ailesinin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edilişlerinin yıldönümü anılmaya başladı.

Lüleburgaz İmam Ali Camii İmamı Seyit Sadık Erdoğdu yaptığı açıklamada Hz. Hüseyin’in 72 arkadaşıyla birlikte Kerbela’da şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla yas töreni düzenlediklerini söyledi.

Bu ayın kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Erdoğdu; “Muharrem ayı bizler için yas ayıdır. Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin, 72 yaren ile beraber susuz bırakılarak şehit edilmiştir. Biz de Caferiler olarak bu günü anıyoruz. Etkinliğimizin tek amacı Kerbala’nın mazlumiyetini dile getirmektir’ dedi.

Kerbela’nın zulme direniş, ağlamak, hüzün demek olduğunu ifade eden Erdoğdu, bu süre boyunca düğün, eğlence gibi etkinlikler düzenlenmez. Mersiyeler okutulur ve yas tutarız’ dedi.

 

 

Bu haber 1553 defa okunmuştur.

YORUMLAR

DİĞER HABERLER

E-Gazete

Yazarlar

Anket

Hava Durumu

Facebook

Twitter

Tweets by GazeteGorunum

HABER DETAYI

Koç’tan seçim öncesi iddialar

Ertuğrul Koç, 30 Kasım’da gerçekleştirilecek S.S. 261 Sayılı Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Lüleburgaz # 24 Kasım 2014 Pazartesi 20:15

Uğur PİRPOR

 Ertuğrul Koç, 30 Kasım’da gerçekleştirilecek S.S. 261 Sayılı Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta başkan adaylığını açıklayan Koç, Trakya Birliğin fiyat politikalarının yanlış olduğunu iddia ederek, üretim için değişimin şart olduğunu belirtti.

‘TRAKYA BİRLİK YANLIŞ YÖNETİLMEKTEDİR’

Koç; ‘Trakya Birliğe bağlı 261 Sayılı Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin 30 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kurulu ile birlikte temsilciliği adayları olarak yönetime talip olarak sizin adınıza sizin iradenize sahip çıkmak için yönetime talip olduk. Trakya Birlik 3 bölgede 13 ilde 48 kooperatiften oluşmaktadır. Şu anda 4 bin 300 ortağı olan, ülkemizde üretilen ayçiçeğinin yılda ortalama %40 ve %50’sine mubayaa eden, Türkiye’de ki bitkisel yağ piyasasına yön veren önemli bir kuruluştur. Dolayısıyla bu üründen işleyen kurum ve kuruluşlar da iyi yönetilmelidir. Sektörde önemli bir yere sahip olan Trakya Birlik, yanlış yönetilmektedir.  Özellikle son yıllarda yanlış fiyat politikaları ile durum içler acısıdır. Bu yönetim anlayışıyla kurum, ortağına bakamaz hale gelmiştir. Gelir teminindeki hatalı uygulamalar ve yüksek faiz oranları nedeniyle ortaklarımız kurumumuzdan alışveriş yapamamaktadır. Gübre, tohum ve yem fiyatları %18’lerde vadeli fiyatlar fakat 6 ile 8 ay vadede %20’yi bulmaktadır. Alışveriş yapmadığınızda sezonda da Ayçiçek döktüğünüzde %5 kesintili yapıyorlar. Değerli ortaklar bu bir tefeciliktir’ dedi.

‘ORTAK SAYISI 4 BİN 300’E DÜŞTÜ’

100 bin civarındaki ortak sayısının 4 bin 300’lere düşmüş olduğunu söyleyen Koç; ‘Lüleburgaz’da da 7-8 binlerden 2 binlere düşmüştür. Trakya Birlik, ortaklarına 740 ton ayçiçeği tohumu satarken, bu oran 318 tona düştü. 200 ton ilaç 80 tona,  120 bin ton gübre 61 bin tona düştü. Trakya Birlik fiyat politikalarıyla içler acısı durumdadır. Bu fiyatlar ortaklarımızın talepleri, beklentileri, Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeler, dekar başı maliyetler ve ithal mal, iç piyasa ve borsalar ile buğday, ayçiçeği paritesi göz önüne alınarak belirlenmesi gerekmektedir.  Maalesef bu böyle olmamakta, ortaktan ayçiçeği almamak için ellerinden geleni göstermekteler ve ithalata yöneltilmektedir. Mesela 2012-2013’te Trakya Birliğin toplam mubayaası 205 bin ton olup bunun çok altında mal alınmıştır. Aradaki fark ithal yolla kapatılmıştır. Yani, ortağına sırtını çevirmiş, bizleri başka yerlere yönlendirmiş fakat Bulgaristan ve Rusya çiftçisini ihya etmişlerdir. Değerli ortaklar biz sizleri geri döndürmek, Kooperatifi cazip hale getirmek, sizlerin rahat alışveriş yapacağınız, düşük faizli ortağına sahip çıkacak bir kooperatifçiliği kooperatif gibi yönetmek için sizlerden destek istiyoruz. Konuşulacak çok şey var. Ayrıca yeni ek ödeme yükümlülüğü getirilmiştir. 2012-2013 iş yılına ait gelir-gider hesaplanır yani bilançolarının ve yönetiminin ibrasını ertelememesini oylayacaklar. Kooperatifimiz şu an zararda, bunu bize sermaye payı altında ek ödeme yükümlülüğü getirildi. Trakya Birlik ortaklarından kesmiş olduğu sermaye payı 8-10 trilyondur. Bu yetmiyor demek ki bize ek ödenek çıkarıyorlar. Kooperatif 2012-2013 yılında 6 trilyon zarar göstermişler, 137 trilyon kredi çeşitli bankalardan kullanılmıştır. Değerli ortaklar merkezden kantarı kapattılar, hani çelik depo yapacaklardı fakat Babaeski, Edirne ve diğer yerlere yapıldı. Lüleburgaz çiftçisini ve yakın köyleri dışladılar. Sanki yer mi yok merkeze kantar kurulmaya, çelik depo yapılmaya? Gittiler Çiftlikköy’e 240 bin TL’ye yerlerini  sattılar, gittiler bataklıktan yer alıp birkaç kat fiyattan mal ettiler bu kooperatifin bu kadar çok mu boşa harcayacak parası var? Sezonda ayçiçeği dökerken numune alınınca iki arabayla gitsek biri 43 yağ oranı gelse diğeri 38 çıkıyor neden; ‘toprağı değişikmiş’. Var mı böyle bir şey arkadaşlar, teknoloji var dışarı sinevizyon koy herkes görsün numunesi ölçülürken. Değerli ortaklar biz üretim için değişim şart diyoruz. Kooperatif bizim, oy sizin karar sizindir’ dedi. 

Bu haber 1309 defa okunmuştur.

YORUMLAR

DİĞER HABERLER

E-Gazete

Yazarlar

Anket

Hava Durumu

Facebook

Twitter

Tweets by GazeteGorunum

Müge Anlı 27 Ekim Çarşamba İzle! Bilsen Pirpor Nerede? DJ Gezgin'e Ne Oldu? ATV Müge Anlı Canlı Yayın İzle

Ekranların en çok izlenen programı 'MügeAnlı ile Tatlı Sert' bugün yeni bölümüyle ekrana geliyor. Cinayetler ve sır perdeleri birbiri ardına aralanırken, programı izleyen pek çok kişi ATVcanlıyayın ekranı ile programı internetten takip ediyor. Müge Anlıcanlıizle ekranı üzerinden 27 Ekim Çarşamba Müge Anlı  yeni bölüm tamamı kesintisiz izle! İşte ATV Müge Anlı canlı yayın linki!

MÜGE ANLI İZLE ATV MÜGE ANLI İLE TATLI SERT 27 EKİM ÇARŞAMBA

SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

12 yıllık eşi yeğeniyle kaçtı. 3 çocuğunu bırakıp giden eş canlı yayında... Hatice Hanım eşi ile konuşmak istemediğini dile getirince Müge Anlı, Hatice Hanım'ın çocukları merak edip etmediğini sordu. Hatice Hanım, şu an çocukların sırası olmadığını, eşinin yeğeni ile de gitmediğini savundu. Fatma Hanım'ı tanıyan kişi konuştu. Beyefendi, Fatma Hanım'ın okuma yazma bildiğini, partilerde görev aldığını, çok akıllı bir insan olduğunu, istediği her şeyi yapabileceğini, kesin Cemal Bey ile beraber öldürdüklerini söyledi. Beyefendi, bu zamana kadar Fatma Hanım'ın susması, çelişkili konuşmasının da dikkate alındığını belirtti. Sevgilisiyle birlikte kadınlara şantaj mı yapıyordu? Rukiye Hanım, kardeşinin de kendisine eksik anlattığını, kardeşinin izne geldiğinde kendilerine o fotoğrafları gösterdiğini, bunlar nerden çıktı deyince de kardeşinin "Bunları annemin telefonundan kendi telefonuma aktardım" dediğini dile getirdi. Yaşar Bey, Necmettin Bey'e sarılmaya çalışarak dertlerinin ortak olduğunu, meselenin kendisinin meselesi olduğunu, hep bu ailenin derdini dinlediğini, sahip çıkmadın demenin ne demek olduğunu sordu ve bağırdı. Yaşar Bey, 30 yıldır enişte olduğunu, birinin derdine yardım etmekten başka ne kötülüğünü gördüklerini, kaçan birisi olmadığını, gel denildiğinde geldiğini dile getirdi. Necmettin Bey katili istediğini söylediğini, Yaşar Bey'e bir şey söylemediğini vurgularken Yaşar Bey kayınbiraderinin alnından öpüp, can ciğer olduklarını, düşman olmadıklarını vurguladı.

Haftalardır bulamadılar, Müge Anlı'ya geldiler. Sema Hanım'ın tanıdığı 4 çocuğun perişan olduğunu, Müge Anlı'dan başka gelecek kimsesi olmadığını söylerken Sema Hanım'ın 3 Eylül günü yol kenarında kameralara takıldığı, Naipköy istikametine ilerlerken görüldüğü, cebinde 200 TL olduğu belirtildi. Sema Hanım'ın eşi Tarık Bey eşinin ruhsal sıkıntıları olduğunu, bir defa intihar girişiminde bulunduğunu, eşine dair hiçbir şey bulunamadığı, yürüdüğü yerin ormanlık bir alan olduğu bilgisini verdi. Üç çocuğunu ve 12 yıllık eşini bıraktı, kocasının yeğeniyle birlikte kaçtı. Seçer Bey, evde bir okunmuş sabun bulunduğunu, sabun eridikçe kendisinin de eridiğini, evde iki tane de muska çıktığını, üçüncünün de dolaptan çıktığını iddia edip Süleyman Bey'in eşini kandırdığını öne sürdü. Seçer Bey ağlayarak eşi dönerse yine istediğini, 3 çocuğunu annesiz bırakmamasını istedi ve eşine dön çağrısında bulundu. Ağladı, üzüldü, sevgilisini suçladı... Fatma Hanım hastane dönüşü ekibe baygın gibi konuşup epilepsi ilacı içince böyle kendisini kaybettiğini, normalde iyi olduğunu söyledi. Sağlık ekibi de Fatma Hanım'ın hiçbir şeyi olmadığını teyit etti. Fatma Hanım yolda otele giderken ağlayarak Cemal Bey'in kardeşini döve döve öldürdüğünü, cesedini saklayacağım bulamayacaksın dediğini, Cemal Bey'in evini dostu ile bastığını öne sürdü. Nurgül Beyhan cinayetinde katil kim? 

#Müge Anlı, Müge Anlı ile Tatlı Sert, müge anlı atv, atv izle, Müge Anlı izle, müge anlı bugün, müge anlı 27 ekim, müge anlı çarşamba, Müge anlı canlı izle, atv canlı, atv canlı yayın izle, tatlı sert, Nurgül Beyhan, müge anlı fatma karadağ olayı, canlı, atv, yeni bölüm, izle

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası