bir yeri pusula ile belirleme / One moment, please...

Bir Yeri Pusula Ile Belirleme

bir yeri pusula ile belirleme

kaynağı değiştir]

Cayropusulanın hareketlerini bir senkronmotorsistemiyle izleyen ve bir pusula gibi yön gösteren aygıt.

Kerteriz almak için gemininsancak/iskelealabandalarına yakın köprü üstlerine olduğu gibi gemininyeke dairesine, haritakamarasına ve kimi kez de kaptankamarasına yerleştirilir.

Kadranlı pusula[değiştir kaynağı değiştir]

Gemilerde kullanılan sıvılı bir pusula

Pusula kartının salınımlarını azaltmak için kabında alkol ve su karışımı bulunan pusula.

Sıvılı pusula bir sakıncayı ortadan kaldırır. Manyetik donanımı, su-alkol karışımı bir sıvı içinde yüzen şamandıralara bağlı iki büyük mıknatıstan meydana gelir. Bu şamandıralar pusulanın ağırlığını hafifletir ve mil üzerindeki pusula mihverinin sürtünmesini azaltır. Çelikgemileryerinmanyetik alanının yeğinliğini ve yönünü büyük ölçüde değiştirir. Bundan dolayı belirli yönlerde pusulayı kimi kez kullanılamaz hale getiren önemli sapmalar ortaya çıkar. Geminindemir kısımlarının etkisi pusulanın yakınına uygun biçimde yerleştirilen denkleştiricilerle giderilir. Sürekli manyetiklik, mıknatıslarla geçersiz hale getirilir, geçici manyetiklik ise yumuşak düşey demirlerle (bilyeler ve flinder çubukları) geçersiz hale getirilir.

Cayroskop pusulası[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır