maho baklava / YUSUF USTA BAKLAVALARI

Maho Baklava

maho baklava

Harran Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanır, kızın ailesi şanlıurfa&#;ya göndermeyi kabul etmez “Aşiretten birileri kıza âşık falan olursa!” Sonra Urfa’da memure olarak görev yapan hemşerilerini arar, bilgi isterler. Memure hanım; Bu konuda şanlıurfa&#;nın ne kadar rahat ve öğrenci kenti olduğunu anlatsa da öğrenci velisini ikna edemez.

Sorar: Böyle bir kanıya nerden vardınız?

Show TV&#;de yayınlanan “Gurbet Kadını” dizisi ile doğuda çekilen aşiret konulu diğer dizilerden ve tabi ki aşiretlerle ilgili haberlerden.

Bu dizinin imajı ile ilgili şanlıurfa&#;nın yetiştirdiği efendi Sanatçı Mehmet Özbek: “Gurbet Kadını” dizisi yayındayken Hizmet gazetesindeki köşe yazısında; şanlıurfa kültürünü ve imajını olumsuz yansıttığı hususunda uyarılarda bulunmuştu.

Ben denizde diziyle ilgili az yırtınmamıştım.

Kimsenin tınlamadığı yetmezmiş gibi; dizi çekimi için resmi kurumlar stüdyoya çevrildi. Bürokratlar dizide rol aldı. Dizi artistleri işyeri açılışına şeref konuğu olarak katıldı. ış adamlarımız “şanlıurfa tanıtılıyor” niyetiyle diziye reklâm vererek, destek oldular.

Türkiye&#;nin imajını yerle yeksan eyleyen “Doğu Ekspresi” filmi gibi “Gurbet Kadını” adlı dizinin bıraktığı olumsuz imajı düzeltin bakalım düzeltebilirseniz.

“Bir öğrencinin kayıt olmama istisnasından yola çıkarak bu kadar şamataya gerek yok” diyenlere örnek vereyim.

ıspanyol gazeteci Julia Navarro&#;nun “Kutsal Kefen” adlı romanı Avrupa da milyonlarca sattı… Geçen yıl şanlıurfa&#;yı en çok ziyaret eden ülkeler arasında birinci sırayı hangi ülke vatandaşları aldı dersiniz? ıspanyollar.

Tanıtım açısından roman, film ve dizilerin bıraktığı etkiyi, afiş, kartpostal, broşürlerle mukayese bile edemeyiz.

Başka bir örnekte “Yabancı Damat” dizisinden: Dizi sayesinde “baklava” ülke sınırlarını çoktan aştı. O baklava ki; yağı, fıstığı şanlıurfa&#;dan unu Harran buğdayından, ama adı; “Antep baklavası” (şahsen hasetten çatlasam da malzemeyi vereni değil, helvayı yapanı takdir ediyorum)

Bu sene muhtemelen şanlıurfa da yeni diziler ve sinema filmleri çekilecek…

“Maho Ağa” imajının tekerrür etme ihtimaline karşı uyanık olmamız lâzım.

Film çekimi amacıyla mekân ve emniyet gücü istendiğinde, soracaksınız? Kentimin imajı bu senaryoda nedir? Örf ve adetleri yozlaştıran yansımadan, abuk-sabuk lehçeyle seslendiren ve yöre insanını silah ve zorbalıkla özleştirenlere &#;başka kapıya!&#; diyeceksin. Olmadı, son günlerde moda olan ‘ımaj Maker’ (imajı yeniden yapılandıran kişi demekmiş) görevlendireceksin.

Bu kente gelecek olan, sermaye, bilim adamı, bürokrat, öğrenci, yerli ve yabancı turistin önünü “reyting” uğruna kesmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.

Asayiş olaylarının en az meydana geldiği il olması nedeniyle şanlıurfa&#;ya yılında ‘berkemâl il’ unvanı verilmiştir.

Dünyanın her yerinde iyi ve kötü vardır.

Züğürt Ağa&#;daki Maho ağa ile Gurbet Kadın&#;daki Maho ağa gibi…

Fobisi olanlar azınlıktaki kötüleri seçecektir.

Tags:Köşe yazıları

Yetmişli yıllarda çekilen Ezo Gelin ve Adak filmleriyle tanınan başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı, Şener Şen, İlyas Salman, Müjde Ar ve Adile Naşit gibi oyuncuların rol aldığı Kibar Feyzo filminde kurgusal karakter Maho Ağa'nın evi olarak üne kavuşan Fatih Aliye Müderris Konağı'nın sinema müzesi haline getirilerek bölge kültür ve turizmine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine, konağın eski günlerine kavuşmasını amaçladıklarını söyledi.

maho-aga-nin-konagi-sinema-muzesi-oluyor

Konağın sinema ve turizm sektörlerine kazandırılmasıyla Hatay'a olumlu katkısı olacağını belirten Doğan şunları kaydetti:

"Türk sinemasının sevilen filmlerine ev sahipliği yapmış konağı kaderine terk edemezdik. Geçen günlerde konakta incelemelerde bulunduk, filmdeki halinden eser kalmayan konak, aşırı yıpranma nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşıyor. Konaktaki havuz ve eklentileri ise bakımsızlıktan adeta harabeye dönmüş durumda. Uzun zamandır kendi haline terk edilen Reyhanlı ilçemize bağlı Harran Mahallesi'nde bulunan Kibar Feyzo'nun yanı sıra Ezo Gelin, Kaçak ve Asi gibi birçok film ve diziye ev sahipliği yapan konağın restorasyon çalışmalarını titizlikle yaptıktan sonra ilimize sinema müzesi kazandırmış olacağız."

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu da tarihi konağın 60 yıldır ayakta durduğunu ve ilçe için önemli turistik yerlerden biri olduğunun altını çizerek, "Konağımız yıllarca açık hava sinema platosu görevi gördü. Sinema müzesine dönüştürülecek olmasından dolayı mutluyuz. İlerleyen dönemlerde Türkiye'nin birçok noktasından ziyaretçilerin uğrak mekanları arasında olacağını düşünüyoruz." dedi.

Börek Tarifleri

Börek Tarifleri kategorisinde çıtır, lezzetli ve kolay börek tarifleri, el açması, hazır yufkadan, her çeşit iç harcından resimli börekler Nefis Yemek Tariflerinde. Devamını gör

Kahvaltıdan çay saatine, ana yemekten gün masasına ülkenin en çıtır börek tarifleri kategorisi! İster hazır yufkayla kolay börek tarifleri ister el açması lezzetiyle enfes börek tarifleri resimli ve püf noktalı anlatımlarıyla mutfakta vazgeçilmez yardımcınız olacak. Az malzemeyle kısa zamanda şahane lezzetler ortaya çıkarabileceğiniz taze börek tarifleri ve yapılışları aşama aşama detaylı anlatımlarıyla sizleri bekliyor. Parmaklarınızı yiyeceğiniz su böreği tarifi; peynirli, kıymalı, ıspanaklı, patatesli börek tarifleri; şipşak gözleme çeşitleri; sosyete mantısı; nefis ara sıcaklar paçanga böreği, avcı böreği; değişik şekilleriyle göz kamaştıran rulo, zarf ya da üçgen börek tarifleri, milföy börekler; birebir tutan tam ölçülü çıtır lezzetleriyle Nefis Yemek Tariflerinde.

İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası