muğla da denize girilecek yerler / Muğla'da Denize Girilecek Yerler (En iyi Plajlar) | Gezilecek Yerler | Plaj, Geziler, Manzara

Muğla Da Denize Girilecek Yerler

muğla da denize girilecek yerler

EN GÜZEL MARMARİS KOYLARI VE PLAJLARI

Bozburun koylarından Turunç plajlarına Marmaris&#;te nerede yüzülür sorusuna masmavi cevaplarla geldik. Otelinizin konumuna ya da rotanıza en yakın olanı kolaylıkla seçmeniz için hepsini harita üzerine yerleştirdik.

Seçin, beğenin, sularında yüzün&#;

Marmaris&#;ten Mavi Tura Çıkmak

Marmaris, girintili çıkıntılı özelliği ile korunaklı koyları, Bozburun, Selimiye ve Söğüt gibi beldelerindeki sosyal imkanları, denize sıfır, özel iskelesi, restoranı ve manzaralı konaklama imkanları ile sadece Türkiye&#;den değil tüm dünyadan tekneciler için en sevilen mavi tur destinasyonladan. Siz de bir mavi tur deneyimi yaşamak isterseniz, Marmaris çıkışlı, kaptanlı veya kaptansız kiralanabilen mavi tur teknelerini mutlaka inceleyin.

Marmaris&#;te Günlük Tekne Kiralamak

Mavi tura çıkmayacak olsanız da günübirlik ve birkaç günlük tekne kiralayarak tekne hayatını deneyimleyebilir, sadece denizden ulaşılabilen Marmaris koylarına denize girmeye gidebilirsiniz.

&#; Günlük veya saatlik olarak kiralayabileceğiniz Marmaris teknelerini incelemek için tıklayın.
&#; Günlük veya saatlik kiralayabileceğiniz Bozburun teknelerini incelemek için tıklayın.
&#; Günlük veya saatlik kiralayabileceğiniz Selimiye teknelerini incelemek için tıklayın.

Marmaris Koyları Haritası

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Marmaris Halk Plajı
  2. İçmeler Plajı
  3. Turunç Plajı
  4. Amos Koyu
  5. Kumlubük
  6. Çiftlik Koyu Plajı
  7. Gebekse koyu
  8. Saranda
  9. Söğüt Adası 3 Taşlar
  10. Değirmen Adası, Suluca Ada, Taşlıca Adası
  11. Zeytin Adası
  12. Serçe Limanı
  13. Bozukkale Koyu
  14. Dirsekbükü Koyu
  15. Sığ Liman
  16. Cennet Koyu
  17. Kızkumu
  18. Bencik Koyu
  19. Bördübet Plajı
  20. Boncuk Koyu
  21. İncekum Plajı
  22. Sedir Adası ve Kleopatra Plajı
  23. Lacivert Koy
  24. Cennet Adası Plajı
  25. Abdi Reis Koyu

Marmaris Koyları ve Plajları

Marmaris Halk Plajı, Merkez

Marmaris merkezde deniz girilecek tek yer Marmaris Halk Plajı ve devamındaki özel işletmeler. Halk plajı havlu atıp denize girmelik. Kum ve birden derinleşmeyen denizleri sevenler için ideal. Plaja kendi şemsiyeniz ve yiyecekleriniz ile gelebildiğiniz gibi şemsiye ve şezlong kiralamak da mümkün. Fiyatlar belediye işletmesi olduğu için uygun. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

İçmeler Plajı, İçmeler

Marmaris merkeze yakın İçmeler mevkiinde bulunan İçmeler Plajı ulaşımı kolay olduğu için oldukça turistik bir plaj. Yine de Marmaris Halk Plajı&#;na göre daha sakin. Tatlı su karıştığı için suyu serin. Şezlong ve şemsiye ücretli. Buradan Sedir Adası dahil çevredeki koyları gezen tekneler de kalkıyor. Su sporları olanakları da var. Üst üste işletmelerce parsellenmiş bir koy ama biraz koyun sonunda kalan Icon Beach buranın en nitelikli işletmesi. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Turunç Plajı, Turunç

Turunç Plajı, Marmaris&#;in mavi bayraklı plajlarından. Suyu soğuk ve berrak. Koyda şemsiye ve şezlonglarından istifade edebileceğiniz restoranlar var. Hem Marmaris limanından taksi botlarla hem de karadan ulaşabiliyorsunuz. Gündüz koyda günübirlik tur teknesi yoğunluğu olabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Amos Koyu, Turunç

Turunç, Kumlubük tarafındaki Amos Koyu, yakınlarındaki tepede, Helenistik dönemde yapılmış, surlarla çevrili tiyatro, tapınak ve heykel kalıntılarının bulunduğu Amos Antik Kenti&#;nin de yer aldığı bir koy. Amos Antik Kenti&#;ni de kısa bir tırmanışla görebiliyorsunuz. Sahili çakıl taşlı, denizi berrak. Sezonda çok kalabalık olabilen koylardan. Amos Beach adlı bir işletme bulunuyor. Buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Tesisin iskelesi de var. Karayolundan gelecekseniz, Profesörler Sitesi’nin içinden geçmeniz gerekiyor şaşırmayın. Gündüz koyda günübirlik tur teknesi yoğunluğu olabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Kumlubük Plajı, Turunç

Bu çevredeki en güzel plajlardan biri de Kumlubük Plajı. Kumlubük Plajı aynı zamanda balık restoranlarıyla da ünlü bir plaj. Sahili çakıl taşlı, denizi berrak. Burası aynı zamanda trekking ve doğa yürüyüşü yapmak için de ideal noktalardan. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Çiftlik Koyu, Osmaniye

Osmaniye&#;ye bağlı Çiftlik Koyu, hem teknelerle denizden hem de kendi aracınızla gelebileceğiniz koylardan. Denizi berrak, dalgasız, suyu ılık. İster havlunuzu atın ister belli bir ücret karşılığında çevredeki restoranların şezlong ve şemsiyelerini kullanın. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Gebekse Koyu, Osmaniye

Gebekse Koyu, Çiftlik Koyu&#;nun hemen yanındaki koy. Karayolu bağlantısı bulunmuyor. Çiftlik Koyu’ndan yürüyerek veya Çiftlik Koyu’ndan kalkan teknelerle ulaşabilirsiniz. Burada antik yerleşim ve antik bir kilise kalıntısı da var. Denizi berrak ve temiz. Plajı ise çakıllı. Plajda herhangi bir işletme yok. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Saranda Koyu, Söğüt

Saranda Koyu, Söğüt sahilinin olduğu yer. Çok temiz, taşlık ve dalgalı bir denizi var. Fakat burası Marmaris&#;in sakin kasaba hayatının yaşandığı bölgesi. Burada beach club&#;lar yok. Küçük işletmeler ve butik oteller var. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Üç Taşlar, Söğüt Adası

Selimiye çıkışlı Tekne turlarıyla ulaşabileceğiniz Söğüt Adası&#;nda, dibi tamamen kumluk olan ve Maldivleri aratmayan bir maviliğe sahip denize girme noktası. İsmini buradaki 3 kayadan alıyor. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Değirmen Adası, Taşlıca Adası ve Suluca Ada, Söğüt

Bizim de kano yaptığımız, berrak ve masmavi bir denizi olan adalar. Toplam 3 tane ada var. Hepsinin çevresi ideal denize girme noktası. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Akvaryum Koyu, Zeytin Adası, Bozburun

Akvaryum Koyu, Bozburun’nun Zeytin Adası&#;nda, ikonik bir denize girme noktası. Sadece deniz yoluyla gelebileceğiniz yerlerden. İster Selimiye çıkışlı tekne turlarını ister Bozburun çıkışlı, her türlü buraya uğrarsınız. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Serçe Limanı, Taşlık

Serçe Limanı ismi gibi küçücük bir koy. Yosunlu yapısı nedeniyle denize girmek için ideal değil ama kıyıdaki yolu takip ettiğinizde kısa bir yürüyüş sizi yüzmek için çok güzel ve bakir bir koya çıkartacak. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Bozukkale Koyu, Taşlık

Bozburun Yarımadası’nın ucuna doğru kalan, tekneler için korunaklı bir koy olan Bozukkale, genellikle de mavi tura çıkmış teknelerin yanaştığı ve gece konakladığı yerlerden. Sadece denizden ulaşılabiliyor. Koyda restoranlar mevcut. Şnorkelle yüzüp keşfedilesi bir mavisi var. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Dirsekbükü, Bozburun

Dirsek Bükü Koyu da teknelerinin sıklıkla demir attığı yüzme noktalarından biri. Burada plaj işletmesi yok ama yemek yiyebileceğiniz restoranlar var. Deniz kum ve serin. Koya kara bağlantısı yok. Tek yol denizden gelmek. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Akkum Koyu (Sığ Liman), Selimiye

Akkum Koyu da Cennet Koyu&#;na yürüyerek 10 dakika mesafede. Sığ ve kumluk bir plajı var. Suyu da oldukça sıcak. Çocuklu ailelerin tercihi. Hemen sahilde olmasa da etrafta birçok işletme var ama koyda şezlong, şemsiye, wc ve duş gibi imkanlar yok. Giriş ücreti bulunmuyor. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Cennet Koyu, Selimiye

Cennet Koyu, Sığ Liman’a yakın bakir bir koy. Koyda herhangi bir işletme yok. Arabanızı geride park edip, dakika kadar yürümeniz gerekiyor. Su, sandalye, yiyecek gibi tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza alıp gidin. Suyu akvaryum gibi berrak ve serin. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Kızkumu Plajı, Orhaniye

Kızkumu plajı, su altındaki kumlu yol ile ünlü Marmaris koyu. Yaklaşık metre bu şekilde kum yol üzerinde yürüyüp karşı kıyıya geçebiliyorsunuz. Kum yolun iki yanı ise derin. Yüzmek için değil ama daha çok bu deneyimi yaşamak için gelinir. Aşırı popüler bir yer olduğundan çok kalabalık olabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Bencik Koyu, Hisarönü

Çam ağaçlarıyla kaplı olan bir doğal liman olan Bencik Koyu, kara bağlantısı da olan ama denizden de gelebileceğiniz bakir koylardan. Çevrede herhangi bir işletme bulunmuyor. Buradan yarım saatlik bir yürüyüş ile Bördübet Koyu’na da ulaşabiliyorsunuz. Suyu berrak, yer yer kayalık ve kıyı tarafları sığ. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Bördübet Koyu, Hisarönü

İngilizlerin, buradaki kuş çeşitliliğine atfen &#;Bird&#;s Bed&#; diyerek isim taktıkları, Gökova Körfezi’nde yer alan Bördübet Koyu, bölgenin en sakin inziva noktalarından. Burası doğa yürüyüşü, trekking, kano, paddle board gibi aktiviteleri de yapabileceğiniz yerleren. Burada beach ve restoran tarzı işletmeler yok. Konaklama için Golden Key Bördübet, kamp için de Club Amazon gibi iki güzel seçenek var. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Boncuk Koyu, Çamlı

Dünya üzerinde camgöz (sandbar) köpek balıklarının dünya üzerinde bilinen iki üreme yerinden biri. Diğer bir özelliği de suyunun diğer koylara nazaran sıcak olması. İsmini sahilindeki boncuğu andıran taşlardan alıyor. Ayrıca modern hippilerin mabedi, palmiye ağaçları altında bir cennet olan Bonjuk Bay&#;de burada. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

İncekum Plajı, Çamlı

Sedir Adası’nın komşusu İncekum Plajı, ismi gibi incecik kumsalı olan bir plaj. İncekum Plajı&#;na araç yolu bulunmuyor. Traktörlerin çektiği çekçek adı verilen bir tür römork ile ulaşım sağlıyorsunuz. Plaja giriş ücretli. Bir de şezlong kiralamak için ayrıca para ödüyorsunuz ama uçuk rakamlar değil hiçbiri. Plajda yeme-içme, duş, wc hizmetleri de var. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı, Çamlı

İncekum Plajı Sedir Adası manzaralı. Sedir Adası&#;ndaki meşhur Kleopatra Plajı, zamanında Mısır kraliçesi Kleopatra ve Roma İmparatoru Marcus Antonius’un birlikte yüzdüğü rivayet edilen nokta. Adada Cedrai Antik Kenti de var. Adaya, Çamlı limanından her saat taksi botlar kalkıyor. Tekne turları ile de gelebilirsiniz. Adaya giriş ücreti var. Müzekart geçiyor. Kleopatra Plajı&#;nda da şezlong veya minder kiralaması yapabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

Lacivert Koy, Çamlı

Lacivert Koy, Poseidon’un evinin olduğu rivayet edilen koy. Çok derin bir koy olduğundan, suyun rengi lacivert görünüyor. Koy yer yer 50 metreden daha fazla derinleşiyor. Şnorkelsiz ve paletsiz gitmeyin deriz. Lacivert Koy&#;un çevresinde su altı mağaraları da var. Koya Akyaka’dan ya da Marmaris’ten kalkan tekne turları ile ulaşabilirsiniz zira kara bağlantısı yok. Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

Cennet Adası Plajı, Yıldız Adası

Halk arasında Cennet Adası diye geçen ama aslında Yıldız Adası olan yarımadanın sahili. Burada yaklaşık 20 bin yıllık Nimera Mağarası bulunuyor. Adada restoranlar, kafeler ve güzel yürüyüş rotaları var. Yani aslında deniz keyfi, doğa yürüyüşü ve yeme-içme derseniz buraya rahat bir tam gün ayırabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

Abdi Reis Koyu, Yıldız Adası

Yıldız Adası&#;nda bulunan Abdi Reis Koyu özellikle dalış için ideal bir koy. Buraya Akvaryum Koyu da deniliyor. Buraya karadan erişim yok. Tekne ile gelmeniz gerekiyor. Burada hem dalış dersi alabilirsiniz hem de bröveli bir dalgıçsanız kendiniz dalış yapabilirsiniz. Gelmişken yakınlardaki Fosforlu Mağara&#;yı da görün deriz. Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

Muğla En İyi Koyları ve Plajları

Başlıklar

Muğla En İyi Koyları ve Plajları

Türkiye’nin tatil beldesi olan Muğla şehrine geldiyseniz buyurun siz değerli okurlarımıza Muğla’da bulunan Muğla plajları ve Muğla koyların listesini verelim;

Kabak Koyu

&#; Kabak Koyu

Kabak Koyu metre uzunluğuna sahip olmasıyla bilinen Kabak koyu küçük ve tatlı bir kumsala sahiptir. Berrak ve temiz bir denizi olduğunu söyleyebiliriz. Burada tesis gibi seçenekler olmadığından şemsiye ve bunlar gibi ihtiyaçlarınızı kendinizle götürürseniz sizler açısından daha sağlıklı olacaktır.

Kara ot Plajı

&#; Kara ot Plajı

El değmemiş ve doğal bir yapısı olarak halk tarafından sevilen ve korunan plajlardan birisi olan Kara ot Plajı kumluk ve geniş bir kumsala sahiptir.
Burada da tesisler yoktur bundan dolayı ihtiyaçlarınızı kendiniz getirmelisiniz.
Caretta carettaların da özel yaşam alanları olarak bilinmekte ve bu konudan dolayı hassasiyetle korunmaktadır.

Patara Plajı

-Patara Plajı

Metre derinliğinde olup, yine geniş bir kumsala sahip olan Patara Plajı Kaş ve Muğla, Fethiye arasında bulunmaktadır.Muğla En İyi Koyları ve Plajları Buranın bir diğer güzel tarafı ise diğer plajlara kıyasla burada yerleşme alanları çok yaygın olduğundan dolayı, çay bahçeleri, restoranlar, kafeler ve daha sevdiklerinizle kafa dinleyebileceğiniz, güzel vakitler geçirebileceğiniz birçok yaşam alanı da mevcuttur.

katrancı koyu

-Katrancı Koyu

Katrancı Muğla Koyunun içerisinde de ayrıca 2 ayrı küçük koy bulunmaktadır. Muğla denizi Her iki koyda da ayrı ayrı olmak üzere plajlar ve alanlar bulunmaktadır. Muğla En İyi Koyları ve Plajları Ayrılar fakat bu iki koyun da özellikleri tamamen aynı olmaktadır. Yani suyunda veya da alanında herhangi bir farklılık söz konusu değildir. Burası genel olarak camping severlerin ilgisini çekmektedir. Bundan dolayı konaklama ihtiyacı olan insanlar, daha çok birkaç gece geçirmek isteyen insanların tercih ettiği yerler arasında yer almaktadır.

Kıdrak Koyu

 Kıdrak Plajı

Kıdrak Plajı  Gerçekten muhteşem ötesi, harikulade bir görüntüye sahip olan Kıdrak Plajı insanı büyüleyen renklere sahiptir. Turkuaz ve mavinin karışımı olan Kıdrak Plajı, yeşillikler ile kaplı bir alandadır bu da buraya ayrı bir enerji katmaktadır. Muğla Gezilecek Yerler Bu plaj da ihtiyaçlarını karşılayabilmeniz için birçok yer mevcuttur. Lavabo, giyinme kabinleri, kafeler, restoranlar, piknik alanları ve daha birçok seçenekle siz değerli okurlarımızı ağırlamak için tasarlanmış bir cennet köşesi.

İnlice Halk Plajı

Çok geniş bir plaj olan İnlice Halk Plajı, şehirlerarası yol yaparken yol üzerinde durup, dinlenip, serinlemek isteyen ailelerimiz için çok uygun bir yerdir. İnlice Plajı Sessiz ve sakin, fazla insan ayağı değmediğinden oldukça da temiz bir suya sahip olmaktadır. Muğla koyları Ve şunu söyleyebiliriz burada gerçekten güneşin doğuşunu izleyip, gece yıldızların sizlere karşı dans etmesini izleyebilir, inlice denizinde çok güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Turunç Pınarı Koyu

-Turunç Pınarı Koyu

Turunç Koyu Turunç Pınarı koyunun etrafı yeşilliklerle kaplıdır. Muğla plajları arasında Burası tam olarak tabiat ananın yuvasıdır diyebiliriz. Şehirden uzak, gürültüye kapalı bir alan olması ve oksijen deposu olarak bilinmekte, dinlenme cenneti diyebiliriz. Marmaris Gezilecek En Güzel YerlerBuraya gelip, burada çok güzel vakitler, çok güzel dakikalar geçirebilirsiniz. Yorgun ve bitkin düşmüş iseniz ve gerçekten bir tatile ihtiyacınız varsa ve gürültüden uzak durmak istiyorsanız burayı siz değerli okurlarımıza şiddet ve sevgiyle tavsiye ederiz çünkü gerçekten sessizliğiyle, havasıyla ve muhteşem ötesi güzelliğiyle tam olarak bir insanın dinlenip, huzur bulabileceği bir yer diyebiliriz.

ölüdeniz

Ölüdeniz

Ölüdeniz Muğla, Fethiye’nin ünlü plajlarından birisidir Ölüdeniz. Yeşil ve mavinin bir arada dans etmesiyle ortaya doğan mükemmel ötesi görüntüsüyle insana bir başka duygular tattıran ve gerçekten çok güzel manzaralara ev sahipliği yapmaktadır ölüdeniz. Adını suyunun durgun ve sakin olmasından almaktadır. Buradan da anlayabileceğiniz gibi burada denize girip, deniz suyunun tadını çıkarmanız bir başka güzel olacaktır. Şöyle söyleyebiliriz siz değerli takipçilerimize burası Muğla, Fethiye plajları denildiğinde akla ilk gelen ve görülmesi gereken yerlerden birisidir.Muğla tarafına yolunuz düştü ise burayı gerçekten görmeden geçmemeli, buranın tadını çıkarıp öyle Muğla, Fethiye’den ayrılmalısınız.

Ayrıca burası oldukça turiste ev sahipliği yapmakta olduğundan dolayı birçok aktivite yapabileceğiniz turlar, aktiviteler ve bunları düzenleyen insanlar bulunmaktadır. Yani burada eğlenmeniz, güzel, kaliteli vakitler geçirmeniz de gayet kolay ve mümkündür. O zaman güzel bir Muğla turu yapıp burada bulunan koylar, plajlara uğrayıp her birinde ayrı ayrı muhteşem pozlarla, sevdiklerinizle birlikte anı ölümsüzleştirebileceğiniz fotoğraflar çekin diyoruz ve siz değerli okurlarımıza güzel vakitler geçirmenizi diliyoruz. Yazımızın devamını okumak için

Ölüdeniz En Güzel Gezilecek Yerler linkimize girebilirsiniz&#;

 

Paylaş6

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası