fahrettin paşa lakabı / Fahreddin Paşa kimdir? Fahreddin Paşa'nın tarihteki önemi - Gündem Haberleri

Fahrettin Paşa Lakabı

fahrettin paşa lakabı

Fahreddin Paşa 'de Rusçuk'ta (O dönemde Osmanlı Devleti sınırlarında, şimdi ise Bulgaristan'da) dünyaya geldi.  Tam adı Ömer Fahreddin Türkan'dır. Annesinin adı Fatma Adile, babasının adı Mehmed Nahid'dir. 

Soyadı kanunun gelmesi ile birlikte Türkan soyadını kullanmaya başladı. 93 Harbi'nden sonra ise ailesi birlikte İstanbul'a yerleşti. Eğitimi oldukça önemseyen bir ailede büyüyen Fahreddin Paşa 'de Harp Okulu'ndan mezun oldu. Daha sonra Erkan-ı Harbiyye'yi (kurmay subayların yetiştiği) başarı ile tamamladı. 

ASKERİ HAYATI

Erkan-ı Harbiyye'den sonra orduya Yüzbaşı olarak katıldı. Balkan Savaşı esnasında başarısı ile adından söz ettirdi. Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'na katıldığı dönemde ise Musul'da Kolordu Kumandanı olarak görev yapıyordu. 

Askeri kariyerine her geçen gün daha fazla başarı yazdıran Fahrettin Paşa, 'te Mirlivalliğe yükseldi. 'te ise 4. Ordu Kumandan vekili oldu. Çok sayıda ayaklanmanın bastırılmasında önemli rol oynadı. 

'da ise Medine'deki Hicaz Seferi Kuvvetleri Komutanı olarak cenk etti. Öncülük ettiği Medine Müdafaası'nda sahip olduğu kısıtlı imkanlara rağmen başarı sağladı. Medine'yi 2 yıl 7 ay boyunca müdafaa etti. Buradaki başarısından ötürü Medine Kahramanı, Çöl Kaplanı ve Medine Müdafii olarak anılmaktadır. 

24 Eylül 'de Milli Mücadele'ye katılmak için Ankara'ya geldi. O dönemde TBMM Kabil Elçisi olarak atandı. Bu görevi boyunca Türk-Afgan dostluğunun gelişmesinde etkin rol üstlendi. Bu görevi 'da sona erdi. 

5 Şubat 'da ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nden tümgeneral rütbesi ile emekli oldu. 

Osmanlı Devleti'ne ait hiçbir belgeyi İngilizler'e teslim etmedi. Ayrıca kutsal emanetlerin İstanbul'a getirilmesine de öncülük etti. Fahrettin Paşa, ömrü boyunca çok sayıda fotoğraf çekti ve büyükçe bir arşiv oluşturdu. Günümüze dek uzanan bu arşiv oldukça büyük bir değere sahip.

FEHREDDİN PAŞA NASIL ÖLDÜ?

Fahrettin Paşa, 22 Kasım 'de bir tren yolculuğu esnasında kalp krizi geçirdi. Eskişehir yakınlarında geçirdiği bu krizle hayatını kaybetti. Kabri, Aşiyan Mezarlığı'ndadır. 

Ömer Fahreddin Türkkan

Ömer Fahreddin Türkkan[1] (, Rusçuk - 22 Kasım , Eskişehir yakınları[2]), Türk asker ve diplomat. Özellikle I. Dünya Savaşı sırasında çıkan Şerif Hüseyin İsyanı'nda zor şartlar altında Medine'de yönettiği iki yıl yedi ay süren Medine Müdafaası ile tanınmaktadır. "Medîne Müdâfii", "Türk Kaplanı", "Çöl Kaplanı", "Medine Kahramanı" lakaplarıyla anılır.

Erken hayatı[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.