avedex / Vecna Inu (VEINU) ICO derecelendirme ve ayrıntılar | ICOholder

Avedex

avedex

Bir İlk: DEX İçerisinde Mini Oyunlar AVA DEX Nedir?

AVA DEX, Avalanche mainnet üzerinde henüz beta aşamasında olan, kullanıcılarına eşsiz deneyimler vadeden bir DEX (Merkeziyetsiz Kripto Para Borsası) platformudur. Kullanıcılar havuzlara likidite ekleyerek AVA DEX’in yerel kripto para birimi olan $AVEX kazanabilir. Ayrıca kullanıcılar, kazandıkları $AVEX’leri stake ederek başka tokenlar elde edebilir ve seçkin özelliklerden yararlanabilirler.

AVA DEX projesi, kendilerini DeFi topluluğuna adamış takımı ve bu konuda deneyimli, iddialı geliştiricileri ile kullanıcıları için özel bir deneyim sunacağını belirtiyor.

Bu özel deneyimlerden biri de AVA DEX üzerinde oynayabileceğiniz mini oyunlar!

İlginizi çekebilir: GameFi nedir?

Alien Jump Mini Oyunu

AVA DEX üzerinde şimdilik sadece Alien Jump oyunu oynanabiliyor. Temel amacı en yükseğe zıplamak olan bu oyunda diğer kullanıcılar ile rekabet etmek de mümkün! Oyunu bitirdikten sonra eğer skorunuza güveniyorsanız bu skora istediğiniz miktarda $AVEX stake ederek kullanıcıların size meydan okumasını bekleyebilirsiniz. Size meydan okumak isteyen kullanıcı, meydan okumak için stake ettiğiniz miktar kadar $AVEX stake etmek zorundadır. Eğer size meydan okuyan kullanıcı skorunuzu geçerse stake ettiği ve sizin stake ettiğiniz miktarı alır, rakip kullanıcı sizin skorunuzu geçemezse hepsini siz alırsınız. Sistem oldukça basit olsa da oyunda yüksek skorlara ulaşmak bir hayli zor!

Neden DEX Üzerinde Mini Oyun?

Birçok DeFi projesi, kullanıcılarına benzer hizmetler sunduğu için kullanıcıların pek de ilgisini çekmiyor. Ayrıca sınırlı kullanılabilirlik, token fiyat dengesini olumsuz yönde etkiliyor.

AVA DEX, sunduğu mini oyunlarla kullanıcıların ilgisini çekeceğini ve token için kullanılabilirlik alanı yaratacağını düşünüyor. Mini oyun dışında sunduğu ana DeFi ürünleri ile de kullanıcılarına çeşitli kazanç imkanları sağlıyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

AVA DEX’in DeFi Hizmetleri

Trade: Kayıt olmaya veya bir hesaba gerek duymadan token trade edebilmek.

Farm: Yüksek APR (Yıllık Getiri Oranları) ile likidite sağlayarak $AVEX kazanabilmek.

Pools: $AVEX tokenları stake edip, pasif gelir elde edebilmek.

Token Kullanılabilirliği: AVA DEX havuzlarına $AVEX yatırarak pasif gelir elde edilebilir. Sahip olunan diğer tokenlar ile AVEX havuzlarında, $AVEX tokena likidite sağlayarak ödüller kazanılabilir. Play to earn mini oyunlarla $AVEX token kazanılabilir. $AVEX token sahipleri, AVA DEX yönetişiminde oy verme hakkına

sahip olabilir.

Tokenomics (Token Ekonomisi) Yatırımcılar (IDO) Turu: %20Market & Airdrop Ödülleri: %10Danışmanlar: %5İlk Likidite Sağlayanlar: %13Özel Tur: %45Takım: %7

Yol Haritası

AVA DEX projesinde yakın zaman içerisinde gerçekleştirilecekler sırasıyla şöyle: Özel & IDO Turları.UI/UX, Performans Güncellemeleri & Hata ÇözümlemeleriPlay to Earn, Ödül Sistemini Mini Oyuna (Alien Jumps) Entegre funduszeue.infoım Savaşı 1 & funduszeue.info Info Kısmını Düfunduszeue.info Yield Farm & Community Farm Pool Partnerliği ve Dünya Çapında AVA DEX Elçi funduszeue.info Fazla Mini Oyun (farklı yollardan $AVEX kazanmak için).

’ün ilk ve ikinci çeyreğinde ise; Limit Emirleri.$AVEX Sahipleri Tarafından Yönetişim Oylaması.Tek tıkla Zap - Provide Likiditesi Sağfunduszeue.infoual İşfunduszeue.info3 Email Kayıt funduszeue.info Market.

TGE (Token Generation Event) etkinliği TraderJoe üzerinde yapılacak olan $AVEX'in, IDO ve özel satış turları devam ediyor. Melek yatırımcı olan ya da Venture Capital oluşumları içerisinde bulunan okuyucularımız özel satış turlarına katılmak için [email protected] adresine mail göndererek talepte bulunabilirler.

Not: Hiçbir makalemiz yatırım tavsiyesi değildir.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için sayfamızı takip edebilirsiniz:

Daha fazla Nedir haberi için: Nedir Haberleri

Daha fazla DeFi haberi için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Kripto Marketing ve Blockchain Geliştirme Hizmeti Sağlıyoruz

Tecrübeli ekip üyelerimiz ile ülke bazlı yerel toplulukların oluşturulmasına ve topluluğun organik büyümesi için gerekli çalışmaların yapılmasına yardımcı oluyoruz.

Twitter, Youtube, Instagram, Telegram, Wechat, Weibo gibi platformlarda ve tanınmış influencerlarla projenizin hem PR ve pazarlama hem de fiyat odaklı çalışmalarına destek vermek için tam kapsamlı hizmetler sunuyoruz. En büyük kripto toplulukları ile bu platformlarda hard marketing seçenekleri sunuyoruz. Ayrıca Binance borsasına ait Binance Live başta olmak üzere en etkili platformlarda ve Twitter'da da birçok yatırımcının sizi keşfetmesi için AMA'lar düzenliyoruz.

Daha Fazlası

Projenizi CoinMarketCap ve Coingecko'da 24 saat içinde listelemek için en hızlı çözümleri sunuyoruz.

Blok zincirde Web3 / blockchain GameFi uygulamalarının oluşturulmasını kolaylaştırmak için kapsamlı bir entegrasyon hizmeti sunuyoruz. Bu sayede hangi ağda olursa olsun Unreal Engine motorundaki oyunlarınızı blockchaine entegre ediyoruz.

Daha Fazlası

Türkiye en çok kripto para kullanımı olan ülkeler arasında. Bu durum ise birçok kripto projesinin lokal pazarlama olarak en çok Türkiye’yi seçme nedenlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye odaklı marketing anlamında en etkili isimlerle (influencerlarla) çalışıyor ve projenizin çok büyük kitlelere hitap etmesini sağlıyoruz.

Daha Fazlası

Dünya’daki en büyük kripto para yatırımcısına sahip olan ve sektörde lider konumda yer alan ülkelerden biri Çin'dir. Çin pazarında projenizi etkileyecek birçok grup ve toplulukla çalışıyor, aynı zamanda projenizi Wechat, Weibo ve QQ gibi milyonlarca kullanıcısı bulunan ve sadece Çinlilerin eriştiği platformlarda tanıtıyor, onlarca web sitesinde makaleler yayınlıyor ve projenizi birçok Çinli kripto yatırımcısının keşfetmesini sağlıyoruz.

Daha Fazlası

Projenizin tanıtılması ve kurumsal kimliğiniz açısından en önemli adımlardan birisi borsa listelemeleridir. Projenizin Tier-1, Tier-2 veya dilediğiniz borsada listelenmesini mümkün hale getirerek süreci hızlı bir şekilde başarıyla tamamlıyoruz.

Daha Fazlası

Açıkhava reklamları ve TV kampanyaları, projenizin görünürlüğü açısından en etkili pazarlama çalışmalarındandır. Bu çalışmalar sonucunda fazla bir bütçe harcamadan milyonlara ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük ve en çok izlenen bütün TV kanallarında TV reklamları yayınlayarak, New York Times Meydanı, Dubai ve İstanbul Havalimanları, İstanbul'un en kalabalık meydanları ile metro ve metrobüs durakları gibi alanlarda yaptığımız çalışmalarla Türkiye dahil dünyanın dört bir yanındaki billboard ve TV reklamları ile milyonlarca kripto para yatırımcısına ulaşıyoruz.

Daha Fazlası

Milyonlarca kripto kullanıcısının bulunduğu Coinmarketcap, Coingecko, Avedex ve Dextools gibi platformlarda trend çalışmaları, Poocoin ve BSCScan gibi platformlarda ise banner reklamları ile projenizi tanıtıyoruz. Bu platformlar olağanüstü görünürlük sağladığından, projelerin token fiyatlarına direkt etki edecek potansiyele sahiptir.

Daha Fazlası

Binance Smart Chain, Ethereum ve Solana Blockchain ve diğer bütün ağlarda projenizin tüm gereksinimlerini karşılayacak akıllı kontratlar oluşturuyoruz. Geliştiricilerin bir çok çeşitli token'lar ve NFT’ler oluşturmasına olanak tanıyoruz. Ayrıca oluşturduğumuz bu akıllı kontratlara denetim (Audit) hizmeti de sağlayarak, kodların ve kontratın güvenilirliğini doğrulayıp belgeliyoruz.

Daha Fazlası

Hayalinizdeki web siteyi projenizin hedefi doğrultusunda, alışılmışın dışında tamamen farklı, özgün tasarım ve özgün içeriklerle tasarlıyor ve başarı odaklı website projeleri üretiyoruz. Özgün kodlama yöntemimiz ve çeşitli yöntemlerle web sitenizin hızını maksimuma çıkarıyoruz.

Daha Fazlası

Instagram, Twitter, Tiktok, Telegram ve Youtube gibi platformlarda projenizi veya markanızı en iyi şekilde yöneterek topluluğunuzun sürekli aktif olmasını ve yeni yatırımcıların sizi keşfetmesini hedefliyoruz. Her gün bu platformlarda paylaşacağımız birden çok özgün ve kaliteli içeriklerle marka farkındalığı oluşturmanızı sağlıyoruz.

Daha Fazlası

Mobil uygulama geliştirme hizmetlerimizle projelerinize yenilikçi ve uzun vadeli çözümler sunmayı hedefliyoruz. Fikirlerinizi doğru projelendiriyor, hedefleriniz doğrultusunda modern mobil teknolojiler kullanarak harika uygulamalar hayata geçiriyoruz. Android ve iOS gibi en çok kullanılan mobil platformlar üzerinde, herhangi bir sektör farkı gözetmeksizin ihtiyaçları karşılayacak her türlü uygulamayı geliştirmenize yardımcı oluyoruz.

Daha Fazlası

Unreal Engine oyun motorunda hayal ettiğiniz oyunu sıfırdan oluşturabilir veya mevcut oyun endüstrisi trendlerine uyum sağlamak için oyununuzu güncellemeler ve entegrasyon çözümleriyle yenileyebiliriz. Gerçekçi, sürükleyici ve hayranlık uyandıran Web ve mobil oyunlar, AR ve VR oyunlar geliştirmek için sağlam teknolojilerden, en yeni oyun geliştirme araçlarından ve tekniklerinden yararlanıyor aynı zamanda Unreal Engine’de geliştirilen oyunlarınızı PC, Mac, Web, iOS, Android ve Windows gibi mobil cihazlara uygun olarak derleyebiliyoruz.

Daha Fazlası

Projenizin başlangıcından, son aşamasına kadar, gereksinimleriniz doğrultusunda bütün detayları ele alarak, talep ve ihtiyacınıza yönelik bütün çözümleri size sağlıyoruz. Projenizin isminden, website tasarımı, whitepaper ve roadmap oluşturma, topluluk oluşturma, sosyal medyalarınızın yönetilmesi, projenizin uygulama veya oyun süreçlerinin tamamlanmasına kadar her aşamada tam kapsamlı anahtar teslim proje hizmeti veriyoruz.

Daha Fazlası

Unreal Engine'de Pluginler, geliştiricilerin her proje için düzenleyici içinde kolayca etkinleştirebileceği veya devre dışı bırakabileceği kod ve veri koleksiyonlarıdır. Pluginler, çalışma zamanı oyun işlevselliği ekleyebilir, yerleşik Motor özelliklerini değiştirebilir (veya yenilerini ekleyebilir), yeni dosya türleri oluşturabilir ve yeni menüler, araç çubuğu komutları ve alt modlarla Düzenleyicinin yeteneklerini genişletebilir. Geliştirici ekibimizle Unreal Engine'de sıfırdan veya var olan bir plugini dilediğiniz gibi oluşturabilir ve oyununuzun işlevselliğini harika hale getirebiliriz.

Daha Fazlası

Windows uygulamalarının geliştirilmesinde ihtiyaçların doğru belirlenmesi ve iyi analiz edilmesi gerekir. Tasarladığımız uygulamalar PC, laptop, akıllı telefon ve tablet gibi cihazlarla ulaşılabilir hale getirilerek sizlere sunulur. Bu noktada projenizin hedefleri belirlenerek en hızlı ve doğru şekilde windows uygulamalarınızın geliştirilmesine yardımcı oluyoruz.

Daha Fazlası

Blockchain teknolojisi ile dünya çapındaki iş ve proje sistemlerini optimize etmek ayrıca çok çeşitli endüstrilere yardımcı olmak için genişletilebilir ve yüksek düzeyde ölçeklenebilir merkezi olmayan Uygulama geliştirme hizmetleri sunuyoruz. dApp geliştiricilerimiz, işletmelere her düzeyde büyüme sağlayan eşler arası merkezi olmayan uygulamalar oluşturur.

Daha Fazlası

DEKSTRİN

CAS No:
EC Numarası

Dekstrin= Dekstrinler= Dekstrin

Dekstrinler, nişasta veya glikojenin hidrolizi ile üretilen düşük moleküler ağırlıklı bir karbonhidrat grubudur.
Dekstrinler, a-(1→4) veya a-(1→6) glikosidik bağlarla bağlanan D-glikoz birimlerinin polimerlerinin karışımlarıdır.

Dekstrinler, insan vücudunda sindirim sırasında ve maltlama ve ezme sırasında olduğu gibi amilaz gibi enzimler kullanılarak veya asidik koşullar altında (piroliz veya kavurma) kuru ısı uygulanarak nişastadan üretilebilir.
Dekstrin prosedürü ilk olarak 'de Edme-Jean Baptiste Bouillon-Lagrange tarafından keşfedildi.
İkinci işlem endüstriyel olarak kullanılır ve ayrıca pişirme işlemi sırasında ekmeğin yüzeyinde meydana gelerek lezzet, renk ve gevrekliğe katkıda bulunur.
Isı ile üretilen dekstrinler, pirodekstrinler olarak da bilinir.
Dekstrin nişastası, asidik koşullar altında kavurma sırasında hidrolize olur ve kısa zincirli nişasta parçaları, bozulmuş nişasta molekülüne α-(1,6) bağları ile kısmen yeniden dallanır.
Ayrıca bkz. Maillard Reaksiyonu.

Dekstrinler, kısmen veya tamamen suda çözünür, düşük viskoziteli optik olarak aktif çözeltiler veren beyaz, sarı veya kahverengi tozdur.
Çoğu, kırmızı bir renk veren iyot çözeltisi ile tespit edilebilir; eritrodekstrin (kırmızı renk veren dekstrin) ve akrodekstrin (renk vermeyen) ayırt edilir.

Az asitle kavrulmuş veya hiç asit içermeyen nişastadan elde edilen beyaz ve sarı dekstrinlere İngiliz sakızı denir.

Sarı dekstrinler, yeniden nemlendirilebilir zarf yapıştırıcılarında ve kağıt tüplerde suda çözünür yapıştırıcı olarak, madencilik endüstrisinde köpüklü yüzdürmede katkı maddesi olarak, döküm endüstrisinde kum dökümde yeşil mukavemet katkı maddesi olarak, batik rezistans boyama için baskı kalınlaştırıcı olarak ve bağlayıcı olarak kullanılmaktadır. guaj boyada ve ayrıca deri endüstrisinde.

Beyaz dekstrinler şu şekilde kullanılır:

gıda işlemede, gıda hamurlarında, kaplamalarda ve sırlarda gevreklik arttırıcı, (INS numarası )
tekstil kumaşlarının ağırlığını ve sertliğini artırmak için bir tekstil terbiye ve kaplama maddesi
farmasötiklerde ve kağıt kaplamalarda koyulaştırıcı ve bağlayıcı bir madde
bir piroteknik bağlayıcı ve yakıt; bu, havai fişeklere ve havai fişeklere eklenir ve bunların topaklar veya "yıldızlar" olarak katılaşmalarını sağlar
belirli patlayıcı metal azidler, özellikle Kurşun(II) azid için stabilize edici bir madde
Yeniden dallanmaları nedeniyle dekstrinler daha az sindirilebilir. Sindirilemeyen dekstrinler, çözünür bağımsız lif takviyeleri olarak ve işlenmiş gıda ürünlerine eklenmek üzere geliştirilmiştir.
Diğer çeşitler
maltodekstrin
Ana madde: maltodekstrin
Maltodekstrin, gıda katkı maddesi olarak kullanılan kısa zincirli bir nişasta şekeridir.
Dekstrin ayrıca jelleşmiş nişastadan enzimatik hidroliz ile üretilir ve genellikle kremsi beyaz higroskopik spreyle kurutulmuş toz olarak bulunur.
Maltodekstrin kolayca sindirilebilir, glikoz kadar hızlı emilir ve ya orta derecede tatlı olabilir ya da neredeyse hiç tadı olmayabilir.

siklodekstrin
Ana madde: Siklodekstrin
Dekstrin döngüsel dekstrinler, siklodekstrinler olarak bilinir.
Paenibacillus macerans (Bacillus macerans) gibi belirli bakteriler tarafından nişastanın enzimatik bozunmasıyla oluşturulurlar.
Siklodekstrinler, glikoz kalıntısından oluşan toroidal yapılara sahiptir.

Amilodekstrin, alfa-1,6 glikosidik bağların enzimatik hidrolizi veya amilopektin dallarının ayrılmasıyla üretilebilen doğrusal bir dekstrin veya kısa zincirli amilozdur (DP ).
Amilodekstrin, iyot ile maviye boyanır.
(Beta) Limit dekstrin, amilopektinin beta amilaz ile enzimatik hidrolizi ile üretilen ve dal noktalarındaki alfa-1,6 bağlarını hidrolize edemeyen polimerdir.
(Alfa) Limit dekstrin, amilopektinin alfa amilaz ile hidrolizi ile üretilen kısa zincirli dallı bir amilopektin kalıntısıdır.
Yüksek düzeyde dallanmış siklik dekstrin, amilopektinin kümeler halinde enzimatik olarak parçalanmasından ve büyük siklik zincirler oluşturmak için dallanma enziminin kullanılmasından üretilen bir dekstrindir.
Ayrıca bakınız
demleme
Cellodextrin, selülozun parçalanması
dekstroz eşdeğeri
ikodekstrin
Modifiye nişasta
nişasta jelatinizasyonu

CAS Numarası
ChemSpider : yok
ECHA Bilgi Kartı:
E numarası: E (ek kimyasallar)
Fıçı : C
PubChem Müşteri Kimliği :
UNII : 2NX48Z0A9G
CompTox Kontrol Paneli (EPA): DTXSID
Özellikler
Kimyasal formül: (C6H10O5)n
Molar kütle: değişken
Görünüm: beyaz veya sarı toz

Dekstrin, nişastanın yüksek sıcaklıkta işlenmesiyle elde edilen bir nişasta türevidir.

Dekstrin Çeşitleri: Sunar M, Sunar M, Sunar GM, Sunar D-1, Sunar S-2

Uygulama alanları
Dextrin'in uygulama alanları kömür, alçı, tekstil, köşe levhası, boru sarma, laminasyon, ahşap pelet, odun kömürü pelet, kağıt torba alt yapıştırma, oluklu mukavva yan yapıştırma, kum kalıp hazırlama ve zarf üretiminde yapıştırma maddesidir.

Dekstrin, nişastanın az miktarda nem ve asit varlığında ısıtılmasıyla elde edilen çeşitli ürünlere uygulanan genel bir terimdir.
Dekstrinler herhangi bir nişastadan yapılabilir ve genellikle beyaz dekstrinler, sarı (veya kanarya) dekstrinler ve İngiliz sakızları olarak sınıflandırılır.
Her biri suda daha fazla çözünür ve ana nişastasından daha az viskoz çözeltiler veya dispersiyonlar üretir.
Her biri hafif depolimerizasyon (hidroliz) ve transglikosilasyon (moleküler yeniden düzenleme) kombinasyonları ile üretilir.
Transglikosilasyon, daha fazla dallanmış yapılar üretir ve doğal nişastalarda bulunmayan glikozidik bağlantılar oluşturur.
Çoğu dekstrin, kağıt ürünleri için yapıştırıcı olarak kullanılır.
Hazır gıdalarda sadece beyaz dekstrinler ve bunlardan çok az miktarda kullanılır.
Beyaz dekstrinler, kurutulmuş, asitleştirilmiş bir nişastanın ısıtılmasıyla hazırlanır.

Nişastadan gelen diğer hidrolitik parçalanma ürünleri, susuz d-glukoz (dekstroz) ile karşılaştırıldığında indirgeme gücünün yüzdesi olan dekstroz eşdeğerliği (DE) ile karakterize edilir.
DE değeri, moleküler ağırlık, yani polimerizasyon derecesi (DP) ile ters orantılıdır ve bu nedenle hidroliz derecesinin bir göstergesidir.
Tüm nişasta hidroliz ürünleri, nişastanın asitle işlenmesiyle yapıldığında, bir ürünün özellikleri büyük ölçüde DE'nin bir fonksiyonuydu.
Şimdi kullanılan çeşitli işlemler ve işlemlerle, eşdeğer DE değerlerine (ortalama polimerizasyon derecesi) sahip iki ürün, farklı moleküler boyut dağılımları nedeniyle oldukça farklı özelliklere sahip olabilir.

Maltodekstrinler, DE değerleri 20'den düşük, genellikle DE olan ürünlerdir. Şurup katıları, kuru tozlar olarak temin edilebilen, DE değerleri 20'den fazla olan nişasta hidrolizinin ürünleridir; başka bir deyişle, kurutulmuş düşük DE glikoz şuruplarıdır.

Dekstrinler gıdalarda çok az kullanılırken; maltodekstrinler ve şurup katıları yaygın olarak kullanılmaktadır. Her ikisi de nişastadan yalnızca hidroliz ile üretilir, yani moleküler yeniden düzenleme olmadan ve dekstrinlerden veya asitle inceltilmiş (ince kaynayan) nişastalardan daha düşük ortalama moleküler ağırlığa sahiptir, ikincisi, granüler formda kalan hafif depolimerize nişastalardır.
İnce kaynayan nişastalar, maltodekstrinler ve şuruplar/şurup katıları arasındaki dekstrin birincil farkı depolimerizasyon derecesidir.
Dekstrinler ve ince kaynayan nişastalar arasındaki temel fark, hazırlama yöntemidir.

Dekstrinler (pirodekstrinler), kuru nişastanın asitli veya asitsiz ısıtılmasıyla yapılır.
Kuru bir işlem olduğundan, suda çözünür malzemelerin geri kazanılması, sulu akışkanlık ve oksitlenmiş nişastalardan daha basittir.
Reaksiyon koşullarına bağlı olarak, daha fazla veya daha az miktarda üç reaksiyon meydana gelir:
(a) hidroliz;
(b) transglikozidasyon; ve
(c) yeniden polimerizasyon.
Hangisinin baskın olduğuna göre, ürün beyaz bir dekstrin, sarı bir dekstrin veya bir İngiliz sakızıdır.
Diğer dönüştürülmüş malzemeler gibi, bu ürünler de performansı artırmak için daha yüksek katı madde kullanmanın bir yolunu sunar.

Dekstrinler, jel mukavemetleri ve ortalama moleküler ağırlıkları azalırken soğuk suda çözünürlüklerinin artmasıyla akışkanlık nişastalarından farklıdır.
Dekstrinler, kuru bir tozun asit modifikasyonu yoluyla oluşturulur.
Dekstrinler, akışkanlık nişastalarından daha tamamen hidrolize ürünlerdir.
Hidroklorik asit tercih edilir, ancak sülfürik ve ortofosforik asitler de kullanılır. Dekstrinler, yüksek katılara sahip dispersiyonların veya solların istendiği durumlarda kullanılır.
Bir dekstrinin seçimi, uygulama gereksinimlerinin bir fonksiyonudur (sol konsantrasyonu, renk, film mukavemeti, nemlendirilme yeteneği, yapışkanlık, vb.).
Tipik bir uygulama, şeffaf dekstrin filmin şeker kabuğunun ana merkez malzemeden ayrılmasını önlediği şekerlemelerin tava kaplamasıdır.
Dekstrinler ayrıca, yağ ikame maddeleri olarak unlu mamüllere parlaklık sağlamak için kullanılır.
Yüksek çözünürlüğe sahip İngiliz sakızları ve sarı dekstrinler, suda hızlı çözünmenin istendiği durumlarda aktif gıda tatlandırıcıları, baharatlar ve renklendiriciler için taşıyıcı olarak kullanılır. Sarı mısır dekstrini, arap zamkının yerini alarak suda çözünmeyen tatlandırıcıların ve yağların kapsüllenmesinde de kullanılır.
Beyaz bir dekstrin, bir yağ ikame maddesi olarak pazarlanmaktadır.

Dekstrinler, tüm ticari tahıl ve yumru nişastalarından üretilir.
Dönüştürme işlemi, belirli bir dekstrinin üretimi için tüm nişastalar için esasen aynıdır, ancak dönüştürme kolaylığı, nişasta türü ve kalitesine göre değişir.

Patates nişastası genellikle dönüştürülmesi en kolay olarak kabul edilir, ardından tapyoka ve sago nişastaları gelir.
Mısır nişastası ve diğer tahıl nişastaları, patates veya tapyoka nişastasından daha uzun dönüştürme süreleri ve belirli bir dekstrin dönüştürme düzeyine ulaşmak için daha yüksek sıcaklıklar gerektirir.
Bununla birlikte mısır nişastası, düşük maliyeti ve hazır bulunabilirliği nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nde dekstrinler için ana kaynaktır.

Dekstrinler, nişasta hidrolizi yoluyla elde edilen a-(1→4) veya a-(1→6) glikosidik bağlarla bağlanmış düşük moleküler ağırlıklı glikoz polimerlerinin bir karışımıdır.
Genellikle, kuru ağırlık bazında dekstroz (D-glukoz) olarak ifade edilen indirgeyici şekerler olarak tanımlanan dekstroz eşdeğeri (DE) değerleri ile tanımlanırlar (Slott ve Mdson, ; Hobbs, ).
Dekstrinler gıda endüstrisinde viskozite geliştiriciler, formüle edilmiş gıdalardaki bileşenler, toz gıdaların genişleticileri ve pirinç keklerinde parlatıcı maddeler olarak uygulama bulurlar (Aiyer, ; The Amylase Research Society of Japan, ).

Dekstrinler, glikoz şurupları ve modifiye nişastalar
Nişastanın ısıtılmasıyla oluşturulan dekstrinler, modifiye edilmemiş polisakarit ile birlikte test edilir.
Dekstrin-iyot rengi kırmızımsı kahverengidir.
Glikoz şurupları (nişastadan) suda son derece çözünürdür ve nem ve kül içeriği bilinen bir numunenin indirgeme gücü ("dekstroz eşdeğeri"), glikoz kalıntıları zincirinin uzunluğunun bir ölçüsünü verir.
Serbest glikoz, glikoz oksidaz yöntemiyle ölçülür.
Viskoziteyi etkileyen önemli bir özellik olan moleküler ağırlık dağılımı, en iyi şekilde SEC veya bir HPLC prosedürü ile ölçülür.
Nişastanın oksidasyon, eterifikasyon veya esterifikasyon (örn., fosfat oluşumu) ile modifikasyonu yapılmışsa, gerekli spesifik analizlere uygun yöntemler benimsenmelidir.


Eş anlamlı
Dekstrin

dekstrinler
fortodex
dekstrit
mısır dekstrin
Dekstrina Bianca
İngiliz sakızı
kristal sakız
dekstrin 3
kalori
Dekstrin
besleyici
nişasta sakızı
Tutulma G
Farinex MJ
Fibersol 2
elektrokol 70
Su Tanesi 31
Amikol 1
Arabix 6
Arabix 7
Krem Dekstrin 15
dekstrin 10
dekstrin 12
dekstrin 20
Farinex CO2
Avedex 35
Kristal Tex
dekstrin
Mantar amilaz nişastası
Avedex W 15
Avedex W 90
dekstrin
dekstrin
Avedex 58MD14C
Amaizo S
Avedex 58MD14
Caswell No I
Emdex 30An45

Deprexil
C 23 (polisakkarit)
Kanarya S
Fibersol-2
dekstrin (mısır)
sindirilemeyen dekstrin
CCRIS
D (sakız)
EDW 90
TBM
EINECS
DE


Dekstrin Nedir?
Yani her şeyden önce, heck dekstrinin ne olduğunu bulmalıyız.
Aslında dekstrinler, nişastanın hidrolizi ile üretilen birkaç farklı karbonhidrat türünü içeren bir kategoridir.
Tamam, ne? Evet, bu oldukça kafa karıştırıcı olabilir, bu yüzden sizin için parçalamaya çalışacağız.
Nişastalar, çoğunlukla şeker moleküllerinden oluşan karmaşık karbonhidratlardır.
Nişastalar çoğunlukla bitkilerde, özellikle patates, mısır ve pirinç gibi temel gıdalarımızın çoğunda bulunur ve bir enerji kaynağı olarak oluşturulur.
Dekstrin aslında çoğu insan diyetinde bulunan en yaygın karbonhidrat şeklidir.
Hidroliz, molekülleri daha küçük moleküllere parçalamak için su kullanan bir işlemdir.
Yani temel olarak, uzun bir şeker türü (bir nişasta) alırsınız ve su ekleyerek onu parçalara ayırırsınız ve ortaya çıkan daha küçük türler dekstrinler olarak bilinir.
Vay, bu çok fazla bilgiydi! Hala bizimle misin?

Dekstrin Çeşitleri
Dekstrinler mısır, buğday veya patates gibi hemen hemen her nişasta kaynağından yapılabilir.
Dekstrinler birkaç farklı tipte sınıflandırılır: tipik olarak beyaz dekstrinler, sarı veya kanarya dekstrinler veya İngiliz sakızları.
Dekstrinlerin tümü suda çözünür çözeltilerdir ve tipik olarak geldikleri nişastadan (örneğin patates veya buğday) daha az viskozdur.
Dekstrinlerin birkaç farklı kullanımı vardır.
En popüler olanlardan biri yapıştırıcı endüstrisindedir.
Suda çözünürlükleri nedeniyle dekstrinler, suyla etkinleşen yapıştırıcılar ve yapıştırıcılar için idealdir (yapışkan özelliklerini etkinleştirmek için onları yaladığınız posta pullarını ve zarfları düşünün).
Dekstrinler ayrıca tekstil endüstrisinde pamuklu kumaşlara baskı yapmak için de kullanılıyor! Beyaz dekstrinler gıda endüstrisinde tek başına kullanılmaktadır.
Bunlar tipik olarak hidroliz sırasında asit ve su kombinasyonu ile oluşturulur.

Dekstrinler Nasıl Oluşur?
Dekstrinler genellikle pişirme veya enzim aktivasyonu gibi diğer işlemlerin bir yan ürünü veya ara ürünüdür.
Bunun en yaygın örneği, taze pişmiş ekmeğin üstündeki çıtır kahverengi kısımdır.
Dekstrininizin kesin özellikleri, büyük ölçüde hangi tür nişastadan oluştuğuna bağlı olacaktır, bu nedenle örneğin buğday dekstrini, mısır dekstrini veya patates dekstrininden çok farklı reaksiyonlara ve özelliklere sahip olacaktır.
Buğday dekstrini popüler bir örnektir ve buğdaydan glüten proteinlerini çıkaran sürecin bir yan ürünüdür.
Buğday nişastasına bir asit çözeltisi püskürtülür ve daha sonra su içinde süspanse edilir.
Bir süre sonra buğday nişastası kuruyana kadar kavrulur ve ardından resmen dekstrine dönüştürülür ve paketlenir ve kullanıma hazırdır!

Dekstrin Ne İçin Kullanılır?
Gıda endüstrisinde kullanılan tek maddenin beyaz dekstrin olduğundan daha önce bahsetmiştik ve bu doğru.
Etiketlerinizi kontrol etmeye başladığınızda, kaç tane gıdanın dekstrin içerdiğine şaşırabilirsiniz!
Duymamış olabileceğiniz bir şey için, bu şeyler süpermarket raflarının her yerinde!
Buğday dekstrin, çorbalar veya güveçler ve hatta bebek mamaları gibi gıda endüstrisindeki birçok ürünü koyulaştırmak için kullanılır!
Dekstrin aynı zamanda düşük kalorili gıdalardaki yağların yerini almak için popüler bir bileşendir, bu nedenle sağlıklı gıda mağazalarında etiketleri okumaya başlarsanız, muhtemelen bu kelimeyi çok görmeye başlayacaksınız!

Buğday dekstrin özellikle büyük bir lif kaynağıdır ve daha spesifik olarak çözünür liftir.
Çözünür ve çözünmez lif arasında birçok fark vardır, ancak temel ders, çözünür lifin kolayca ve hızlı bir şekilde sindirilmesi ve çıkış yolunda kötü kolesterol gibi şeylere bağlanmasına yardımcı olmasıdır, bu nedenle sisteminizdeki kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur!
Kısacası, çözünür lif sizin için harika!
Bir dakika içinde keşfedeceğimiz yüksek lifli bir diyetle ilişkili pek çok sağlık yararı vardır.
Sadece dekstrinin popüler bir lif takviyesi olarak kullanıldığını bilin!

Gıdalarda dekstrinin bir başka popüler kullanımı da gıdaları çıtır çıtır yapmak veya kaplama olarak kullanmaktır: Ekmeğin üstündeki çıtır kahverengi kısımdan daha önce bahsetmiştik ve bu mükemmel bir örnek.
Dekstrin, kızarmış yiyeceklere ekstra kahverengi, gevrek doku da verir.
Hepimiz iyi bir ev yapımı kızarmış tavuğu severiz - bu lapa lapa, lezzetli cilt için dekstrine kredi verin!

Dekstrin Glutensiz mi?
Buğday dekstrini hakkında biraz konuştuk, bu yüzden dekstrinin glütensiz olup olmadığını sormak aklınıza gelebilir.
Gerçek şu ki, yiyeceklerdeki pek çok dekstrin tapyoka, pirinç veya patates gibi buğday olmayan kaynaklardan yapılır.
Bu durumlarda dekstrin, herhangi bir glüten parçacığından kesinlikle güvende olacaksınız, bu nedenle glüten intoleransınız veya hassasiyetiniz varsa, bu tür dekstrin hakkında endişelenmenize gerek yok. Buğday dekstrin, bazı durumlarda, glütenden işlenir, bu yüzden endişelenmenize gerek yoktur.
Dekstrin, ancak bazı durumlarda, glüten, izin verilenden daha fazla miktarda dekstrinde hala kalabilir.
Dekstrin bu durumlarda, üreticinin içeriklerinde veya içerdiği listelerde “buğday” kelimesini kullanması gerekir, bu nedenle, eğer glütene duyarlıysanız veya Çölyak Hastalığınız varsa, bir içerik listesinde dekstrin hakkında endişelenmemelisiniz. kelime buğday da!

Dekstrinin Sağlık Faydaları
Dekstrinin, yalnızca yüksek bir çözünür lif kaynağı olduğu için değil, sağlığa çeşitli faydaları vardır.
Yüksek lifli bir diyet, kilo kaybı, daha iyi cilt sağlığı, daha yüksek kemik yoğunluğu ve daha düşük kolesterol dahil olmak üzere sayısız sağlık yararı ile ilişkilendirilmiştir.
Lif, doğal bir detoks yapıcı olarak kabul edilir ve çoğu kanser daha toksik iç ortamlarla bağlantılıdır, bu nedenle lif bazı durumlarda kolon ve karaciğer kanseri gibi daha düşük kanser riski ile bağlantılıdır.
Lif, bağırsak hareketlerinizi düzenli tutmanın yanı sıra, sindirimi hızlandırır ve baştan sona kadar yediğiniz her şeyin akışını kolaylaştırır.
Lif ayrıca vücudunuzun besinleri daha düzgün emmesini sağlar ve kötü şeylerin vücudunuzda çok uzun süre kalmasına izin vermeden dışarı atılmasına yardımcı olur.

Sindirilemeyen dekstrin: Diyet lifi eksikliğini önlemek için yaratılmıştır

Dekstrin, birkaç alfa-glukoz molekülünün glikozidik bağları ile polimerize edilmiş maddeler için genel bir terimdir.
Dekstrinler bir tür nişastadır ve adından da anlaşılacağı gibi sindirilemeyen dekstrin sindirime direnir.
Dekstrin, kavrulmuş ve daha sonra amilaz (gıda olarak alınan nişastayı sindiren bir enzim) tarafından hidrolize edilen mısır nişastasından yapılır. Sindirilemeyen dekstrin, elde edilen lapadaki sindirilmeyen bileşenlerden ekstrakte edilen ve hazırlanan suda çözünür bir diyet lifidir.
Dekstrin, birçok diyette eksik olma eğiliminde olan diyet lifini desteklemek amacıyla oluşturulmuştur. .
Düşük viskoziteye ve düşük tatlılığa sahip olan sulu dekstrin çözeltisi, mükemmel ısı ve asit direnci ile neredeyse şeffaf olan bir gıda bileşenidir.
Birçok farklı fizyolojik işlevi, onu çeşitli gıdalarda kullanıma uygun hale getirir.

1Polimerizasyon: Basit bir yapıya sahip iki veya daha fazla moleküler bileşiğin bağlanmasıyla büyük moleküler ağırlığa sahip farklı bir bileşiğin oluşması.
2Glikozidik bağ: Polisakkaritlerdeki şeker birimlerini birleştiren bir yapı.
Sindirilmeyen dekstrin güvenli midir?
FDA, sindirilemeyen dekstrini (uzun süredir gıdalarda bir bileşen olarak kullanılan), günlük bir alım limiti oluşturmaya gerek kalmayacak kadar güvenli bir bileşen olarak onaylamıştır.
Ek olarak, Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı, belirli işlevlerin "Belirtilmiş Sağlık Kullanımına Yönelik Gıda" olarak etiketlenmesini onayladı ve sindirilemeyen dekstrinin güvenliğini onayladı.
Güvenliği araştıran geçmiş bir insan çalışmasında, denekler 16 hafta boyunca yemeklerden önce günde üç kez 10 gram sindirilemeyen dekstrin aldıktan sonra kan basıncını vb. izleyen fizyolojik testlerde herhangi bir olumsuz etki görülmedi.
Dekstrin ayrıca, sindirilemeyen besinlerin alımı sonucunda, özellikle serum protein ve kalsiyum (Ca), magnezyum (Mg) ve demir (Fe) gibi minerallerin konsantrasyonunda laboratuvar test değerlerinde herhangi bir değişiklik görülmediği bildirilmiştir. dekstrin.
Ayrıca, çalışma süresi boyunca ishal gibi gastrointestinal semptomlar dahil olmak üzere özellikle sorun yaratabilecek hiçbir semptom görülmedi ve bu da sindirilemeyen dekstrinin güvenli olduğu raporuna yol açtı.

1.Şeker emilimini yavaşlatır (yemek sonrası kan şekeri artışını bastırır)
2. Bağırsak iyileştirici etkisi
funduszeue.infoğ emilimini yavaşlatır (yemek sonrası kandaki trigliserit artışını bastırır)
4. Viseral yağın azaltılması
5. Mineral emiliminin teşviki
1.Şeker emilimini yavaşlatır (yemek sonrası kan şekeri artışını bastırır)
Yiyeceklerden alınan şekerler vücutta glikoza parçalanır.
Sıçanlarda ve insanlarda şekerler üzerinde yapılan birkaç denemede, sindirilemeyen dekstrin, monosakkaritler ve disakaritler ile birlikte, maltozun neden olduğu kan şekeri artışını baskılarken, glikoz ve fruktoz gibi monosakkaritler üzerinde hiçbir etkisinin olmadığı doğrulandı.
Sindirilemeyen dekstrin, maltozun sindirimini engelleyerek yemeklerden sonra kan şekerinin yükselmesini bastırır.
Ayrıca, sindirilemeyen dekstrinin yemeklerle birlikte alındığı insan çalışmaları, yemekten sonra kan şekeri artışını baskıladığını doğruladı.

Dekstrin, nişastanın karakterini ve özelliklerini kimyasal olarak değiştiren asit varlığında nişastanın kavrulmasıyla hazırlanır.
Dekstrin, nişasta ve nişastadan elde edilen şekerler arasında bir ara maddedir.
Dekstrin anında ve daha az su ile çözeltiye geçer.
Isı ve asit işleminin şiddeti, onu sınıflandırmak veya derecelendirmek için temel olan çözünürlük derecesini belirler.
Yüksek mukavemetli filmler, çok çeşitli suda çözünürlükler ve akışkanlığın yanı sıra daha fazla yapışkanlık mukavemeti sunar.
Nişastadan dönüştürülmüş bu ürün, sıvı ve kuru yapıştırıcıların hazırlanmasında büyük miktarlarda sarı dekstrin kullanır ve spiral, kıvrık tüplerin yanı sıra karbon kağıdı, aşındırıcılar, kuru distemper imalatında ve teneke, kartonların makine etiketlemesinde uygulama bulur. paketler, zarflar, oluklu kutular vb.
Dekstrin ayrıca yapışkan özelliklerinin yanı sıra patlayıcı özelliğinden dolayı kraker üreticileri tarafından, refrakterlerde, dökümhane işlemlerinde ve kağıt tüplerde, kağıt konilerde, kitap ciltleme, karton kapatma, sigara yapıştırma, kibrit kafası, kibritlerde çekirdek bağlayıcı olarak kullanılır. kutu yapımı.


C18H32O16 kimyasal formülüne sahip, esas olarak gıdada koyulaştırıcı madde veya yapıştırıcı olarak kullanılan bir karbonhidrat
ek
Karbonhidratlar, biyomoleküllerin ana sınıflarından biridir. Karbonhidratların en basit şekli bir monosakkarittir.
Monosakaritler, glikozidik bağlarla birleşebilir ve oligosakaritler ve polisakaritler gibi daha büyük karbonhidratlar oluşturabilir.
Dekstrin bir karbonhidrat örneğidir.
Dekstrinler, hidrolize nişasta veya glikojenden üretilen karbonhidratlardır.
Dekstrin, a-(1→4) veya a-(1→6) glikosidik bağlarla bağlanan D-glikoz birimlerinden oluşur.
Dekstrinler doğal olarak oluşur. İnsanlarda, nişastanın sindirimi sırasında dekstrin üretilir.
Özellikle insan tükürüğü, nişastanın karbonhidrat bileşenlerini birbirine bağlayan a-1,4 glikozidik bağları hidrolize eden a-amilaz enzimini içerir.
Bu, dekstrin (aynı zamanda maltotrioz ve maltoz) üretimi ile sonuçlanır.
Dekstrinler, endüstriyel kullanımları için sentetik olarak da üretilir.
Nişasta (veya İngiliz) sakızı, sakız yerine kullanılan yarı saydam, sakızlı, amorf bir maddedir. Isı, asitler veya diastaz yoluyla sentetik olarak üretilir.
Dekstrin, kendi şeker çeşitlerine kolayca değişen birkaç karbonhidrat içeren, biraz değişken bir bileşime sahiptir.
Dekstrin, polarizasyon düzlemini sağa döndürmesinden dolayı böyle adlandırılmıştır.
Lineer dekstrinler, α(1→4) glikozidik bağ ile bağlı altı veya daha fazla glikoz molekülüne sahip karbonhidratlardır.
Limit dekstrinler, α(1→6) glikozidik bağ ile bağlantılı glikoz moleküllerinden oluşanlardır.

dekstrin nedir?
Dekstrin, daha kısa glikoz zincirleri için her şeyi kapsadığı için, dekstrinin gerçekte ne olduğunu açıklamak kolay değildir.

Dekstrinin tüm formlarının kaynağı buğday, patates, mısır, pirinç, manyok ve diğer nişastalı ürünlerden elde edilen nişastadır.
Nişasta, örneğin pişirme sırasında parçalandığında, tek glikoz moleküllerine, iki glikoz parçasına sahip zincirlere (maltoz) ve üç veya daha fazla glikoz parçasına (maltodekstrin) sahip daha kısa zincirlere ayrılır.
Dekstrin bazı işlemler, bunlar çeşitli glikozit bağları ile ağaç benzeri yapılara yeniden birleştirilir.
Bu yeniden birleştirilmiş karbonhidratlara dekstrin denir.

Dallanma nedeniyle dekstrinler daha az sindirilebilir.
Dallar arasındaki glikozit bağlarını kontrol ederek sindirim sistemimizde hiç parçalanmayan dekstrin üretmek mümkündür.
Dirençli dekstrin olarak adlandırılırlar ve diyet lifleridir.

Şeker azaltmada dekstrin hakkında konuştuğumuzda, kastettiğimiz dirençli dekstrindir.

Dekstrin - tohumdan Eureba'ya makalesinde dekstrin, dallanma ve glikozit bağları hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bağırsak için lezzetli
Dekstrin'in çeşitli sağlık yararları vardır.

Tüm besin lifleri gibi, insan ince bağırsağında sindirilmez veya emilmez. Böylece kan şekerini etkilemez.
Dekstrin, bağırsak bakterileri için prebiyotik olduğu kalın bağırsağa etkilenmeden sindirim sistemine geçer.
Kolondaki bakteriler lifleri fermente eder ve kısa zincirli yağ asitleri üretir.
Bu, sürekli bir enerji salınımı sağlar. Enerji miktarı gram başına sadece 1,7 kcal'dir.
Bir gram şeker başına 4 kcal ile karşılaştırıldığında, bu neredeyse %60 daha az kalori demektir.

Ayrıca dekstrin diş çürümesine katkıda bulunmaz.

Dekstrinler, kuru veya asitle modifiye edilmiş nişastaların piroliz adı verilen bir işlemde ısıtılmasıyla oluşturulan polisakkaritlerdir.
Doğal veya modifiye nişastalardan daha yüksek katı seviyelerinde kullanılabilirler, modifiye edilmemiş nişastadan yapılan macunlardan daha güçlü bağlar, daha fazla yapışkanlık ve daha hızlı kuruma özellikleri yaratırlar.
Dekstrin macunları mükemmel işlenebilirlik sağlar ve ayrıca gıda ürünleriyle temas eden yapıştırıcılar ve kaplamalarda, çocuklara uygun okul macunlarında, yeniden nemlendirilebilir duvar kağıtlarında, torba/zarf dikişlerinde ve kağıt ve tekstil boyutlandırmalarında kullanılabilir.
Dekstrin, fermentasyon yoluyla üretilen farmasötikler gibi aktif bileşenlerin kapsüllenmesi veya granülasyonu için de kullanılabilir.

Dekstrinler, nişastanın hidrolizi ile üretilen düşük moleküler ağırlıklı bir karbonhidrat grubudur.
Dekstrinler, bir a-(1,6) bağı ile başlayan lineer a-(1,4)-bağlı D-glikoz polimerlerinin karışımlarıdır.
Dallı amilopektin ve glikojen, insanlarda a-amilazın hidrolize edemediği a-(1,6) bağları da içerdiğinden, bu eylemden kaynaklanan sindirim, bir dekstrin karışımı içerir.
Karbonhidratlarla aynı genel formüle sahiptirler ancak daha kısa zincir uzunluklarına sahiptirler.
Endüstriyel üretim, genel olarak patates nişastasının asidik hidrolizi ile gerçekleştirilir.
Dekstrinler, suda çözünür, beyazdan hafif sarıya kadar optik olarak aktif katı maddelerdir.
Analiz altında, dekstrinler iyot çözeltisi ile tespit edilebilir ve kırmızı bir renk verir.

Dosya:funduszeue.info

Döngüsel dekstrinler, siklodekstrinler olarak bilinir. Bacillus maceranları gibi belirli bakteriler tarafından nişastanın enzimatik bozunmasıyla oluşurlar. Siklodekstrinler, glikoz kalıntısından oluşan toroidal yapılara sahiptir.

Dekstrinler toksik olmamaları ve düşük fiyatları nedeniyle endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır.
Suda çözünür yapıştırıcılar, gıda işlemede koyulaştırıcı ajanlar ve farmasötiklerde bağlayıcı ajan olarak kullanılırlar.
Dekstrin piroteknikleri, ateş formüllerine eklenir ve pelet veya "yıldız" olarak katılaşmalarını sağlar. Siklodekstrinler, hidrofobik maddelerin ayrılması için bir matris olarak ve farmasötik formülasyonlarda eksipiyanlar olarak analitik kimyada ek kullanım bulur.
Dekstrinin tüm formları sindirilebilir değildir ve sindirilemeyen dekstrin bazen lif takviyelerinde kullanılır.

Örneğin, maltodekstrin ya orta derecede tatlı olabilir ya da neredeyse hiç tada sahip değildir.
Maltodekstrin, gıda katkı maddesi olarak kullanılan bir polisakkarittir.
Dekstrin nişastadan üretilir ve genellikle kremsi beyaz higroskopik bir toz olarak bulunur.
Maltodekstrin kolayca sindirilebilir, glikoz kadar hızlı emilir.
Maltodekstrinin CAS kayıt numarası 'dır.

Maltodekstrin herhangi bir nişastadan elde edilebilir. ABD'de bu nişasta genellikle pirinç, mısır veya patatestir; Avrupa'da olduğu gibi başka yerlerde, genellikle buğdaydır.
Dekstrin, buğday türevi maltodekstrin eser miktarda glüten içerebildiğinden, çölyak hastaları için önemlidir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde maltodekstrine çölyak reaksiyonu hakkında son raporlar var.
Dekstrin, mısırın etanol üretimine geçişinin ve formülasyonda buğdayın yerini almasının bir sonucu olabilir.

Dekstrinler, asit hidrolizi ile kavrulan nişastalardır.
Dekstrin üretimi ve pazarlaması göreli olarak rengine ve kavurma süresine göre şekillenmektedir.
Dekstrin kimya, tekstil ve kağıt endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dekstrin 25 kg'lık kraft torbalarda satılmaktadır.
Hidrolize dekstrinler sebzelerin yapraklarında doğal olarak bulunur.
Dekstrin, soğan köklerinde, soğan kabuklarında ve pirinç tohumlarının yapraklarında bulunur.
Dekstrin, kimya, tekstil ve kağıt endüstrilerinde yapıştırıcı olarak kullanılmaktadır.

Dekstrin, depolimerize edilmiş bir nişastadır. Nişastanın zincir yapısını keserek işlevselliği değişir.
Bir dekstrin yapmak için temel olarak mısır, buğday, tapyoka, patates, bezelye vb. gibi herhangi bir nişasta kaynağı uygundur.
Nişastanın aksine dekstrinler beyaz, sarı veya kahverengi olabilir.
Hepsi kısmen veya tamamen suda çözünür.
Ayrıca, tipik olarak geldikleri nişastadan daha az viskozdurlar. Kimyasallar, sıcaklık veya her ikisi ile değişikliğe uğrarlar.

Dekstrinlerin bir dizi farklı kullanımı vardır.
Kağıt endüstrisi, yapıştırıcılar ve kaplamalar için dekstrinlerin en önemli kullanıcılarından biridir.
Dekstrin kimya ve mineral endüstrisi ağırlıklı olarak sarı (kanarya dekstrinleri) ve kahverengi dekstrinleri kullanır.

pirdodekstrinler
Üç grup pirodekstrin vardır: beyaz dekstrinler, sarı (veya kanarya) dekstrinler ve İngiliz sakızları.

Nişasta dekstrinleri, kuru nişastanın ısıtılmasıyla üretilir. Ayrıca genellikle pirodekstrinler olarak da adlandırılırlar.
Pirokonversiyon, kuru nişastanın asit eklenerek veya eklenmeden ısıl işlemine dayanır.

 

Beyaz dekstrinler, bunlar nispeten düşük sıcaklıklarda ve kısa işlem süresinde bir asit varlığında yapılır;
Sarı dekstrinler, bunlar daha yüksek sıcaklıkta ve daha uzun süreler boyunca bir asit varlığında yapılır.
Sarı mısır dekstrini örneğin suda çözünmeyen tatlandırıcıların ve yağların kapsüllenmesinde kullanılır;
İngiliz sakızları daha yüksek sıcaklıklarda ve daha uzun kalma sürelerinde yapılır.
Dekstrin, kimyasal modifikasyon olmadan veya bir alkali yardımıyla elde edilebilir.
İngiliz sakızları yüksek oranda çözünürdür ve tatlandırıcılar, baharatlar ve renklendiriciler gibi aktif gıda bileşenleri için taşıyıcı olarak kullanılır.
Daha yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında nişasta koyulaşmaya başlar.
Dekstrin, beyaz dekstrinin daha hafif olmasının nedenidir: ısıl işlemi hafif olmuştur.

 

tapyoka dekstrin
Tapyoka beyaz dekstrin örneği

beyaz dekstrin
Gıda sektöründeki beyaz dekstrin uygulamalarına örnekler:
≡ yemek hamurlarında ve kaplama olarak gevreklik arttırıcı
≡ yahniler ve çorbalar için kıvam arttırıcı madde
≡ düşük kalorili yiyeceklerde bir yağ ikame maddesi
≡ çözünür bir diyet lifi takviyesi
≡ bir prebiyotik
≡ farmasötiklerde bir bağlayıcı ajan
≡ Bitkisel formülasyonlarda soğuk suda çözünür bir dolgu maddesi

Dekstrin, nişastanın eksik hidrolizi veya kuru nişastanın ısıtılmasıyla hazırlanan maddeler sınıfı.
Dekstrinler esas olarak yapıştırıcılar ve tekstil ve kağıt için boyutlandırma ajanları olarak kullanılır.

ısı, asitler veya fermentlerin etkisiyle nişastadan oluşan, çeşitli biçimlerde meydana gelen ve dekstrorotasyon özelliklerine sahip, çözünür, sakızlı bir madde: esas olarak matbaa mürekkeplerinde ve gıdada koyulaştırıcı bir madde olarak, bir müsilaj olarak ve bir ikame olarak kullanılır. arap zamkı ve diğer doğal maddeler.
Nişastadan ısı veya asit uygulanarak elde edilen ve esas olarak yapıştırıcılar ve koyulaştırıcı maddeler olarak kullanılan çeşitli çözünür polisakkaritlerden herhangi biri.
nişastanın maltoza dönüştürülmesinde ara ürünler olan yapışkan maddeler grubundan herhangi biri: gıdalarda kıvam arttırıcı maddeler ve sakızlar olarak kullanılır

Dekstrin Nedir?
Dekstrin, nişasta ile aynı genel formüle sahip bir karbonhidrattır.
Dekstrinler polisakkaritlerdir ve nişastanın ısı ve asit ile hidrolizi ile üretilirler.
Doğaları ve kimyasal davranışları üretildikleri nişastanın türüne bağlıdır.

Ticari kullanım için dekstrin, nişastanın ısıtılması ve kurutulması ve ardından bu nişastanın HC1 (hidroklorik asit) ile işlenmesiyle renksiz ila sarımsı, tatsız ve kokusuz bir toz elde edilerek hazırlanır; bu toz suyla karıştırıldığında güçlü bir yapışkan macun oluşturur.
Mevcut teknoloji, en az dört adımdan oluşan maliyetli ve zaman alıcı bir süreç gerektirir; kurutma, ısıtma, tepkime ve soğutma.

Bu çok adımlı işlemler çok emek yoğundur ve genellikle seriden seriye önemli farklılıklar gösteren bir dekstrin üretir. Karışımdaki zayıf ısı transfer yetenekleri ve tutarsız HCl (hidroklorik asit) dağılımı, değişen renklerde Dekstrin oluşturur ve “siyah lekelerin” oluşumuna yol açabilir.


Açıklama

Bu madde daha önce ve yıllarında Gıda Katkı Maddeleri Ortak FAO/WHO Uzman Komitesi tarafından erkekler için bir ADI için değerlendirilmiştir (bkz. Ek I, Ref. 19 ve 29). Toksikolojik monograflar ve 'te yayınlandı (bkz. Ek I, Ref. 20 ve 30).
Önceki değerlendirmeden bu yana, ek veriler mevcut hale geldi ve aşağıdaki monografta özetlenip tartışıldı.
Daha önce yayınlanmış monografi genişletilmiş ve aşağıda tamamı yeniden verilmiştir.

Tanıtım
 Beyaz dekstrinler, kuru nişastanın bir asit varlığında, genellikle °C'nin altındaki bir sıcaklıkta ısıtılmasıyla hazırlanır.
Beyaz dekstrinler ayrıca ince kaynayan nişastalar yapmak için asit işlemine devam edilerek de elde edilebilir.
Uygulamanın doğası ve lezzeti nedeniyle gıdada kullanımları sınırlıdır.
Dekstrinler, insan gastrointestinal sisteminde meydana gelen nişastanın normal sindiriminde bir aşamadır.
Dekstrin, doğal nişastadan önemli ölçüde daha küçük moleküler boyuta sahip geniş bir ürün yelpazesini temsil eder.
Sarı dekstrinler benzer bir şekilde ancak daha yüksek bir sıcaklıkta ve daha az asit kullanılarak hazırlanır.
Depolimerizasyonun yanı sıra, yüksek oranda dallanmış moleküllerin oluşumu ile çok sayıda iç yeniden düzenleme meydana gelir.
Bu maddeler gıdalarda aroma kapsülleme ve benzeri küçük kullanımlarda adjuvan olarak sınırlı miktarlarda kullanılmaktadır.

CAS No
Kimyasal Adı: Dekstrin
EşanlamlılarDextrin;Pinedex;dekstrinler;caloreen;Nişasta sakızı;Dextrin, AR;Corndextrin;WHITEEXTRIN;DextrineWhite;Dextrin,tech.
CBNumarası:CB
Moleküler Formül: C18H32O16
Formül Ağırlığı
MOL Dosyasımol

Erime noktası °C
Yoğunluk: 0,8 g/cm3
saklama derecesi. RT'de saklayın.
çözünürlük: H2O: 0,1 g/mL sıcak, tam, sarıdan çok koyu sarıya
toz formu: sarı renk
Suda Çözünürlük :Sıcak suda çözünür (0,1 g/ml).
Hassas Higroskopik
Fiyat: 14,
Kararlılık: Kararlı. yanıcı. Güçlü oksitleyici ajanlarla uyumsuz.
InChIKeyFYGDTMLNYKFZSV-MRCIVHHJSA-N
SCOGS (GRAS Maddeleri Seç Komitesi) Mısır dekstrinleri (paketleme)
dekstrinler
FDA 21 CFR
Gıdaya Eklenen Maddeler (eski adıyla EAFUS)DEXTRIN
EWG'nin Gıda Puanları1
EPA Madde Kayıt SistemiDextrin ()

Tanımlama testi:
Yaklaşık 1 g numune alın ve 20 ml su içinde süspanse edin. Birkaç damla iyot test solüsyonu (TS) ekleyin, ardından koyu mavi renkten kırmızımsı kahverengi renge kadar görünmelidir. Kızılötesi absorpsiyon spektrumu, Şekil ile tutarlı olmalıdır.

toksisite:
ADI özel hükümler getirmez (FAO/WHO, ).
GRAS (FDA, § , );

Kullanım sınırı:
FAO/WHO (, g/kg): et suyu, çorba için değer GMI'ye göre olmalıdır; peynir (krema karışımında): 5; ısıl işleme tabi tutulduktan sonra tatlandırılmış yoğurt ve ürünleri: 10; uskumru ve balık konservesi: 60 (Yalnızca ambalaj malzemesi içinde); soğuk içecek:
Kimyasal özellikler
Beyaz, sarı veya kahverengi akan toz olarak görünür. Nispeten küçük moleküler ağırlıklı dekstrin, viskoz bulamaç oluşturmak için suda tamamen çözünür; Nispeten büyük moleküler kütleye sahip dekstrin suda tamamen çözünmez. ADI özel hükümlere tabi değildir (FAO/WHO, ).

Başvuru:
Dekstrin, emülsifiye edici stabilizatörler ve koyulaştırıcılar, yapıştırıcılar ve yüzey dekoratörleri olarak kullanılabilir.
Dekstrin ilaç endüstrisine, koruyucu yapıştırıcılara ve askıda tutan maddelere, yapıştırıcılara uygulanabilir.
Örneğin, kağıdın haşıl işlemine, tekstil haşılına ve mürekkebin hazırlanmasına uygulanabilir; aynı zamanda bir ilaç yardımcı maddesi ve Arap sakızının ikamesi olarak da kullanılabilir.

Üretme:
Dekstrin, tahıllardan veya köksap bitkilerinden (Örneğin, mısır, sorgum, patates, bambu, buğday, pirinç, manyok, sago, vb.) elde edilen doğal nişastanın uygun gıda sınıfı asitlerin varlığında ısıtılan hammadde olarak kullanılmasından elde edilir. ve tamponlar, onu elde etmek için kısmi hidrolize yol açar.
Kurutma yöntemi: hidroklorik asit (≤ %0,15) veya ortofosforik asit (≤ %0,17) tedavisi uygulayın.
Enzimatik yöntem: Hammadde olarak mısır, buğday ve kuru patatesin doğal nişastasını alın, ısıl işlem için % hidroklorik asit veya % fosforik asit kullanın ve ürünleri elde etmek için nişasta kısmi bozunması uygulayın.

Kimyasal özellikler:
Beyaz toz

Kimyasal özellikler:
Dekstrin kısmen hidrolize mısır (mısır), patates veya manyok nişastasıdır. Hafif karakteristik bir kokuya sahip beyaz, soluk sarı veya kahverengi renkli bir tozdur.

Kullanım Alanları:
Dekstrin, nişastanın kuru ısı, asit veya enzimlerle işlenmesinden oluşan kısmen hidrolize bir nişastadır. amiloz ve amilopektin tipi nişastalardan oluşturulabilir.
beyaz veya sarı (kanarya) renktedirler. modifiye edilmemiş nişasta ile karşılaştırıldığında, suda çözünürlüğe, viskozite stabilitesine ve düşük macun viskozitesine sahiptir.
Kullanım alanları arasında hamur iyileştirme ve bağlama yer alır.

Kullanım Alanları:
Farmasötik yardım (askıya alma maddesi); farmasötik yardım (viskozite arttırıcı madde); farmasötik yardım (tablet bağlayıcı); farmasötik yardım (tablet ve kapsül seyreltici).

Kullanım Alanları:
dekstrin (İngiliz sakızı; nişasta sakızı) nemi emer.
Dekstrin ayrıca ürün viskozitesini kontrol etmek ve bir kozmetik ürünün yoğunluğunu azaltmak için bir bağlayıcı olarak kullanılır.
Bu toz mısır nişastasından üretilir ve bakteriyel bir işlemle modifiye edilir.
Dekstrin alerjik reaksiyona neden olabilir.

Üretim yöntemleri:
Dekstrin, nişastanın, uygun asitler ve tamponlar yardımıyla veya bunlar olmadan kuru halde ısıtılarak tamamlanmamış hidrolizi ile hazırlanır; ısıtma sırasında nem eklenebilir. PhEur , dekstrinin mısır(mısır),patatesorcassava nişastasından türetildiğini belirtir.
USP32–NF27'de manyok için bir spesifikasyon bulunur.

Tanım:
Amilaz enzimlerinin nişasta üzerindeki etkisiyle veya nişastanın kimyasal hidrolizi ile üretilen bir polisakkarit şeker.
Dekstrinler yapıştırıcı olarak kullanılır.

Tanım:
dekstrin: Nişastanın maltoz byamilaz enzimlerine hidrolizinden kaynaklanan bir ara polisakarit bileşiği.
Tarımsal Kullanımlar
Dekstrin, nişastaların seyreltik asitlerle hidrolizi veya kuru nişastanın ısıtılmasıyla oluşturulan bir kolloidal ürün grubudur.
Elde edilen sarı veya beyaz toz veya granüller kaynar suda çözünür ve eter veya alkolde çözünmez.
Dekstrin yapıştırıcılarda, kalınlaştırıcı ajanlar olarak ve penisilin imalatında kullanılır.

Dekstrinler, ezme işleminde nişastanın bozunması sırasında oluşan glikoz moleküllerinin polimerleridir.
Nişasta, glikoza bağlı alfa 1,4 düz zincirli bir polimer olan amiloz ve zincirde alfa 1,4 bağlantıları ve dal noktalarında alfa 1,6 bağlantıları olan dallı bir glikoz polimeri olan amilopektin içerir. Nişasta, ağırlıklı olarak maltlı arpadan elde edilir, ancak diğer tahıl kaynakları (ekler) de katkıda bulunabilir.
Ezme işlemi sırasında bir dizi malt enzimi, özellikle alfa ve beta amilazlar, nişasta polimerlerini, düz zincir veya dal oluşumunda düzenlenebilen birkaç glikoz molekülü içeren daha küçük birimlere ayırır.
Bu glikoz polimerleri ayrıca, bira mayası tarafından fermantasyonda kullanılabilen glikoz (tek bir glikoz molekülü), maltoz (iki glikoz molekülü) ve maltotrioz (üç glikoz molekülü) içeren çok daha küçük birimlere indirgenebilir.
Bununla birlikte, enzim aktivitesinin derecesine bağlı olarak, bazı glikoz polimerleri tamamen bozulmaz ve şıra içine taşınır.
Toplam özütün önemli bir yüzdesini oluşturan bu polimerler, maya tarafından fermente edilemez ve fermantasyonun sonunda birada kalır.
Dekstrin bazı biralar, özellikle “düşük kalorili” veya “lite” biralar, şıradaki artık fermente edilemeyen dekstrinler, yabancı enzimlerin eklenmesi veya uzun süreli mayşe periyotları yoluyla daha düşük seviyelere indirgenir.
Yüksek seviyelerde artık dekstrinler, kendilerine ait bir tatları olmamasına rağmen, biralardaki "vücut" veya "ağızdaki hissi" etkileyebilir.
Biralarında daha yüksek dekstrin içeriği isteyen bira üreticileri, bunu daha yüksek mayşe şekerleme sıcaklıkları kullanarak veya dekstrin bakımından zengin karamel türleri veya iri taneli kristal maltlar kullanarak başarabilirler.

Dextrin Sepharose High Performance, maltoz bağlayıcı protein (MBP) ile etiketlenmiş proteinlerin saflaştırılması için sağlam ve kararlı bir afinite reçinesidir.

MBP etiketli proteinlerin hızlı, tek adımlı saflaştırılması.
Dar piklerde yüksek çözünürlüklü saflaştırma ve elüsyon, daha ileri konsantrasyon adımlarına olan ihtiyacı en aza indirir.
Tekrarlanan saflaştırma için kullanılabilir: 0,5 M NaOH kullanılarak kolayca rejenere edilebilir.
Fizyolojik koşullar ve hafif elüsyon, hedef protein aktivitesini korur.

Dekstrinler, nişastanın hidrolizi ile üretilen düşük moleküler ağırlıklı bir karbonhidrat grubudur.
Dekstrinler, lineer a-(1,4)-bağlı D-glukoz polimerlerinin karışımlarıdır.
Karbonhidratlarla aynı genel formüle sahiptirler ancak daha kısa zincir uzunluklarına sahiptirler.
Endüstriyel üretim genellikle patates nişastasının asidik hidrolizi ile yapılır.
Dekstrinler, suda çözünür, beyaz ila hafif sarı katılardır ve optik olarak aktiftir.
Analitik olarak, dekstrinler iyot çözeltisi ile tespit edilebilir ve kırmızı bir renk verir.

Döngüsel dekstrinler, siklodekstrinler olarak bilinir. Bacillus macerans gibi bazı bakteriler tarafından nişastanın enzimatik bozunmasıyla oluşurlar. Siklodekstrinler, glikoz kalıntısından oluşan toroidal yapılara sahiptir.

Dekstrinler toksik olmamaları ve düşük fiyatları nedeniyle endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır.
Suda çözünür yapıştırıcılar, gıda işlemede koyulaştırıcı ajanlar ve farmasötiklerde bağlayıcı ajan olarak kullanılırlar.
Piroteknikte, ateş formüllerine eklenirler ve pelet veya "yıldız" olarak katılaşmalarını sağlarlar. Siklodekstrinler, hidrofobik maddelerin ayrılması için bir matris olarak ve farmasötik formülasyonlarda eksipiyanlar olarak analitik kimyada ek kullanım bulur.
Dekstrinin tüm formları sindirilebilir değildir ve sindirilemeyen dekstrin bazen lif takviyelerinde kullanılır.

Örneğin maltodekstrin, gıda katkı maddesi olarak kullanılan orta derecede tatlı bir polisakkarittir.
Dekstrin nişastadan üretilir ve genellikle kremsi beyaz higroskopik bir toz olarak bulunur.
Maltodekstrin kolayca sindirilebilir, glikoz kadar hızlı emilir.
Maltodekstrinin CAS kayıt numarası 'dır.

Maltodekstrin herhangi bir nişastadan elde edilebilir.
ABD'de bu nişasta genellikle mısır veya patatestir, Avrupa'da olduğu gibi başka yerlerde de yaygın olarak buğdaydır.
Dekstrin, buğday türevi maltodekstrin eser miktarda glüten içerebileceğinden çölyak hastaları için önemlidir.

Maltodekstrin içeren gıdalar, üretim yan ürünü olarak glutamik asit de dahil olmak üzere eser miktarda amino asit içerebilir.
Amino asit izleri, herhangi bir diyet önemi olmayacak kadar küçük olacaktır.

Dekstrinler, asit hidrolizasyonu ile kavrulmuş nişastalardır.
Dekstrin üretimi ve pazarlaması göreli olarak rengine ve kavurma süresine göre şekillenmektedir.
Dekstrin kimya, tekstil ve kağıt endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dekstrin temel olarak patates nişastasından çıkarılan tatlı bir şekerdir.
Dekstrin renk aralığı beyazdan ten rengine; soğuk suda düşük ila yüksek çözünürlüğe sahiptir ve viskozitesi büyük ölçüde değişen macunlar verir.
Dekstrin, tüm ticari tahıl ve yumru nişastalarından üretilir.
Üretimi sırasında nişasta türü ve nem içeriği, kavurma süresi ve sıcaklığı, kullanılan katalizörün türü ve miktarı dikkate alınan faktörlerdir.

Dekstrinler, D-glukoz polimerleri nişasta veya glikojenin hidrolizi ile üretilen düşük moleküler ağırlıklı bir karbonhidrat grubudur.
Terim genellikle glikoz birimlerinin a-(1→4) veya a-(1→6) glikosidik bağlarla bağlandığı çeşitli büyüklükteki polimerlerin bir karışımını tanımlamak için kullanılır.
Polimerler, 20 monomerin altında zincir uzunlukları üretmek için yeterince hidrolize edildiğinde, karışım, bir maltodekstrin olarak adlandırılır.

Bacillus maceranları gibi belirli bakteriler tarafından nişastanın enzimatik bozunması, siklodekstrinler olarak bilinen döngüsel moleküllerin oluşumuyla sonuçlanır.

Nina in Ön satış~Pre-sale

➡️LynxPepe Fair Launch

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.