lise nakil işlemleri tarihleri 2019 / Lise nakil dönemi başladı! Lise nakil işlemleri nasıl yapılır?

Lise Nakil Işlemleri Tarihleri 2019

lise nakil işlemleri tarihleri 2019

Lise nakil dönemi başladı! Lise nakil işlemleri nasıl yapılır?

 

MEB tarafından liselere geçiş kapsamında gerçekleştirilen LGS'de tercih işlemleri Temmuz tarihleri arasında yapıldı. LGS tercih döneminin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz günde yerleştirme sonuçları MEB'in internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Sınav ve birinci yerleştirme sürecinin tamamlanması ile birlikte şimdi de merak edilen bir diğer konu, yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları oldu. Lise kayıtları ve nakilleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 

 

 

LİSE NAKİL DÖNEMİ BAŞLADI

Bu yıl birinci nakil tercihleri 29 Temmuz-2 Ağustos yapılacak. Sonuçlar 5 Ağustos’ta açıklanacak.

 

İkinci nakil başvuruları Ağustos yapılacak ve sonuçlar 10 Ağustos’ta belli olacak.

 

Yerleşemeyen öğrenciler il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, Ağustos’ta alınacak.

 

Boş kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, Ağustos’ta alınacak.

 

Yatılılık başvuruları, Ağustos’ta yapılacak.

 

Nakil komisyonlarının yerleştirmeleri 6 Eylül itibarıyla tamamlanacak ve yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başlayacak.

 

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin yerleştirme işlemleri, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için yerleştirme talebinde bulunmaları hâlinde, ikamet adresleri dikkate alınarak İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca

 

Ağustos tarihlerinde yapılacaktır.

 

Lise nakil dönemlerinin sona ermesi ardından kayıt dönemi başlayacak.

 

 

LİSE KAYITLARI NASIL YAPILIR? 

Geçen yılki LGS yerleştirmelerinde dört dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu yıl iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

 

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

 

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek. Öğrenciler, ayrıca istemeleri halinde yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuru döneminde mesleki eğitim merkezlerini de tercih edebilecek.

 

 

ADRESE DAYALI KAYIT NASIL YAPILIR?

 

yılında TEOG yerine getirilen “Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” lise tercihi yapabilmeniz için öncelikle ikamet ettiğiniz adresinizin kayıtlı olduğu eğitim Bölgesinde hangi okulların olduğu öğrenmeniz gerekmektedir. Daha sonra sınavsız öğrenci alan liselere “Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi” üzerinden tercih yapılacak. Bu tercih sisteminde en fazla 5 okul tercih edilebilecektir.

 

Okulların belirli kontenjanı için öğrenciler arasında eşitlik sağlanması halinde bakılacak kriterlerde de değişik yapıldı. Eski sistemde yerleştirmelerde puanların eşit olması halinde Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı'nın ardından yıl sonu başarı puanına bakılıyordu. Yeni sistemde ise Ortaokul Başarı Puanı'nın (OBP) ardından ikinci kriter yaş olarak belirlendi. Bu durumda yaşı küçük olana öncelik verilecek. Eşitlik devam ederse sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. İstediği okul türüne yerleşemeyen ya da yerleştiği okul türünü beğenmeyen öğrenciler için nakil veya ek yerleştirme süreçleri olacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve 8. sınıf öğrencilerinin liseye geçiş için girdikleri Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. TEOG sınavının kaldırılmasının ardından yılında ilk defa uygulanan LGS ile birlikte ayrıca öğrenciler adrese dayalı kayıt sistemi ile tercihler de yapabilecek. 

 

Liselere geçiş sistemi ile öğrenciler merkezi yada yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilmektedir. Yerleştirme sonuçları geçen hafta açıklandı. Sıra geldi nakil ve kayıt işlemlerine. Peki lise nakilleri ve kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Lise kayıtları açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere e-okul üzerinden öğrencinin yerleştiği liseye göre otomatik olarak yapılmakta. Bu sebepten okula gidip kayıt yaptırmak gerekmiyor. Peki yerleştiği liseden memnun olmayan yada herhangi bir okula yerleşemeyen  LGS adayları ne yapabilir?

LGS nakil başvuruları ne zaman yapılacak? 

Bu adaylar için önemli bir fırsat olan yerleştirmeye esas 1. nakil dönemi 29 Temmuz&#;da başlamıştı. Dönem 2 Ağustos yani yarın son buluyor. İkinci nakil dönemi ise 08 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

LGS nakillerinde merkezi sınavla öğrenci alan (Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler Liseleri) okulların boş kontenjanlarını nereden öğrenebiliriz? 

LGS nakil boş kontenjanları için e-okul üzerinden aşağıdaki linkten il, ilçe ve okul türü seçerek merkezi sınavla öğrenci alan okulların boş kontenjanlarını öğrenebilirsiniz.

funduszeue.info

LGS nakillerinde yerel yerleştirmeyle alan okullardaki boş kontenjanları nasıl öğrenebiliriz?

LGS nakil boş kontenjanları için e-okul üzerinden aşağıdaki linkten, öğrencinin bilgilerini girerek yerel yerleştirmeyle  öğrenci alan okulların boş kontenjanlarını öğrenebilirsiniz.

funduszeue.info

LGS nakil başvuruları nereden yapılacak? 

LGS nakil başvurularınızı e-okul nakil başvuru ekranı üzerinden aşağıdaki adresten yapabilirsiniz.

funduszeue.info

LGS nakil ekranı açıldığında adayın bilgilerini girerek tercih işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

LGS nakillerinde en fazla kaç tercih yapılabilir? 

Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapabilirsiniz.

Nakil dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunuyor mu? 

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine
yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul ve farklı
tür tercih etme zorunluluğu bulunmuyor.

Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 (iki) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 2 (iki) okul seçebilecekler.

Nakil başvurusunda bulunursak kaydımız silinir mi? 

Nakil başvurusunda bulunursanız kaydınız silinmez ancak nakil olursanız eski okuldan kaydınız silinir yeni okula kaydınız geçer.

LGS nakil kılavuzuna nasıl ulaşabiliriz?

Yerleştirmeye esas nakil dönemi için özel bir kılavuz bulunmamaktadır. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu içinde yer alan nakil bölümlerini okuyabilirsiniz. Kılavuzun linki aşağıdadır.

funduszeue.info

Adaylar tercihlerine göre nakil olabilir yada tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyip daha önce yerleştiği okulda kalabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası