mons pius restaurant lviv / LVİV CAFE RESTORAN | Yeryüzünde Beyaz İzler

Mons Pius Restaurant Lviv

mons pius restaurant lviv

LViV "Ukrayna arslanı"

    Lviv, Ukrayna’nın Polonya sınırına oldukça yakın sadece 70 kilometre var, başkent Kiev’den sonraki turistik anlamda en popüler şehri. Lviv’in ününün Türkiye'den direk uçuşların başlamasıyla belirgin arttığını söyleyebiliriz. Lviv’i sadece bir Ukrayna şehri olarak kabul etmemek yalnızca o gözle bakmamak gerekiyor çünkü tarihi anlamda önemi büyük. Polonya’dan tutun, Sovyet Rusya’ya, Nazilerden tutun Avusturya – Macaristan İmparatorluğu’na kadar hepsinin hâkimiyeti altına girmiş. Haliyle her farklı toplum kendisine ait bırakıp gitmiş buralardan.

    Şehir boşu boşuna son dönemlerde bu kadar ön plana çıkmamış. Geçtiğimiz yıllarda Ukrayna’nın kültür başkenti seçilen Lviv’de 60’ın üzerinde müze ve ’ün üzerine kilise bulunuyor. Ayrıca şehirde film, müzik ve başka çeşitli alanlarda pek çok festival gerçekleştiriliyor, sonuç şehir hızla bir turist magnetine dönüşüyor,

    Nüfusu Çoğunluk Ukraynalı, az Rus az de Polonyalı var. Hemen belirteyim nüfusunun %85’i kadın değil. Son nüfus sayımında 52/48 çıkmış. Fakat kadınların çalışması için pozitif ayrımcılık yapılması sebebiyle otobüs şoförlüğü ve pek çok meslek sadece kadınlar tarafından yapılıyor. Biraz göz önündeler yani.

Lviv yani aslan şehrin sembolü, her yerde görmek mümkün

     Hareketli, eğlenceli bir şehir Lviv kent merkezi çok ta büyük değil. Bir çok ülkede görmediğim kadar değişik tarzlarda döşenmiş kaffeleri var. Birinde ortaçağ, birinde heavy metal, bir başkasında sanat galerisi veya kütüphane tarzı var. Bir de öyle saat 21 oldu hadi yatalım artık tarzı hiç yok. Gece yarısına kadar ortalık her daim canlı ve hareketli. Biz kış ayında seyahat etmemize karşın sokaklar her daim hareketliydi.

     Lviv gerçekten turistik anlamda küçük bir şehir. Gezi anlamında gerçekleştireceğimiz çoğu aktivite Eski Şehir bölgesinde. Muhtemelen şehirde bir 3 gün geçirdiğiniz takdirde Old Town’da girilmedik sokak kalmamış olur. Eski kent Avrupa'nın genelinde olduğu gibi iyi korunmuş durumda. Bir de çok güzel kaffeleri olduğu için gezerken oldukça keyifli molalar verebiliyorsunuz. Çok övdüm ama hakikaten şirin bir kent burası. Kent merkezinden belli ölçüde uzaklaşmak sokakların bir nebze Türkiye ve bir nebze de Rusya havasına bürünmesine sebep oluyor. Böyle olunca insanın biraz morali düzeliyor, hani buralarda da salaş yerler varmış diye.

     Lviv Polonya sınırları içerisindeyken İkinci Dünya Savaşı sonrası Ukrayna’ya geçmiş. Bu nedenle diğer kentlerden çok farklı bir mimarisi var. İki tarihsel figürün doğduğu yer olarak biliniyor. Bunlardan bir tanesi, Osmanlı tarihinin önemli bir parçası olan Hürrem Sultan ve diğeri de Mazoşizm’in babası olan Leopold Ritter von Sacher (Masoch). Kendisi, başkaları tarafından aşağılanma, psikolojik ve bedensel acı çektirilerek cinsel anlamda uyarılma ve doyum sağlama olarak tanımlanabilecek Mazoşizm’in babasıdır. Lviv'de Mazo adında bir de cafe bulunuyor. Sipariş için oturduğunuzda garsonlar kırbaçla vurup dürtüklüyorlar.

     Son olarak Lviv, Ukraynaca’da “lion” yani “aslan” demek; dolayısıyla şehrin sembolü aslan. Şehrin birçok noktasında aslan ile ilgili motifler, heykeller mevcut Ülkenin en “Avrupai” şehri olarak nitelendirilen bu güzel şehir, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almayı sonuna kadar hak ediyor.

  Ben bizim yaptığımız gibi başlayacağım ve ilk başlangıç için bir kafe ve restoran ile başlayacağım. Fiyat konusu ile ilgili pek çok yazı okumuş olabiliriniz. Ama çok ucuz diye yazılan yazılar doğru değil en azından bu zaman diliminde ne Lviv ne de Kiev ucuz değil. Ancak pahalı da değil. Buraların en kalbur üstü restoran ve kaffelerinde Türkiye için normal sayılabilecek fiyatlara yemek yemeniz mümkün.

Yani canınızı sıkmayacak bir fiyata güzel şeyler yemek ve çok hoş mekanlar görmek için bile gelinebilir bu kente.

The First Lviv Grill Restaurant of Meat and Justice

     Burası bir et restoranı. Anlatanlar çok aşırı beğenmiş olduğu için gittik ve o anlatanları tebrik ediyoruz. Biz de çok beğendik on numara bir restoran. Orta çağ konseptine bezenmiş. İçeride işkence aletleri de bulunan tuhaf ama çok lezzetli bir yer.


     Ardada garsonlardan birini işkence aletine sokup biraz hırpalıyorlar. Hesap kütüğe batırılmış balta ile geliyor. Yani kısaca et ve işkencenin dayanılmaz cazibesine hazır olun. Ortam güzel yemekler çok lezzetli. Ama et şaşlık için bir cümle yazmazsam çok kırıcı olabilir sadece şaşlık yemek için Lviv'e gelinebilir.


    Hafta sonu gelecekseniz yer ayırsanız iyi olur. Biz yer ayırtmadık ama erken gittik ve kolayca oturduk. Ama önünde uzun kuyruklar oluştu ve biz kalkarken halen kuyruk sürüyordu. Ben sizleri uyarmış olayım.


Lviv Coffee Manufacture:

    Çok kalabalık kahve satmanın yanında hediyelik çok hoş fincan, cezve ve kahve malzemelerininde bulunduğu bir yer. Gitmeden çok okudum Coffie manufactura ve Lviv Coffie manufactura adı altında iki mekân var. Yorum yapanların hangisine yorum yaptıklarını bilerek yapıp yapmadıklarına emin değilim çünkü bunlardan birisi daha ziyade hediyelikçi gibi buna dikkat edin. Türk kahvesi dâhil her tür kahve yapıyorlar.

Kahve likorü, biraz tatlı ama hoş.

Son söz: Otelimiz Swiss Otel Lviv 4 yıldızlı bir tesis. Puanı Hiçbir kategoride beğenmediğimiz bir şeyi olamadı. Kent merkezine çok yakın arada otele uğrama fırsatı funduszeue.infoım siz de bizim gibi seversiniz. Bina eski ama odalar temiz, kahvaltı süper, yeri çok iyi ve son olarak odanın ısınması çok yeterli.

Rynok Square (Pazar meydanı)

    Bu meydanı Türk yorumcular hep Taksim meydanına benzetmişler. Eğer şimdiki halini değil birkaç yüz yıl önceki halini bilip benzetiyorlarsa bir şey diyemem ama ben pek benzetemedim doğrusu. Rynok Square tam anlamıyla Lviv’in Old Town bölgesinin göbeği. Kare şeklinde bir meydan, ortasında belediye binası var. Siz içindeyken o kareyi hiç hissedemeyeceksiniz. Ama ben uydudan baktım kare var inanmadıysanız siz de kontrol edebilirsiniz. İsteseniz de istemeseniz de buradan yolunuz en az birkaç defa geçecek, kaçarınız yok. Zaten çoğu İtalyan ve Avusturyalı mimarların elinden çıkmış olan binalar o kadar güzel ve her daim hareketli hali sizi buraya çekecek. Sanırım burada vakit geçirmekten o kadar haz alacaksınız ki, ayaklarınız sizi gün sonunda hep oraya götürecek.

Bu heavy metal tarzı seçmiş bir kafe
Bu da yan dükkandan tarz o kadar hızlı değişiyorki şaşırıp kalıyorsunuz.

    Meydan genelinde pek çok kafe ve restoran göreceksiniz. Bunların çoğunu turistik diye değerlendirmemiz yazılmış hep çünkü bu meydan yerli halkın da aktif olarak vakit geçirdiği bir bölge, dolayısıyla buraya turistik bir yer gibi bakmamalısınız. Biz burada pek çok yer denedik ve hiç memnuniyetsiz olduğumuz olmadı doğrusu.

Hareket gece gündüz hiç bitmiyor meydanda.

  Lviv Belediye Binası  ( Lviv Town Hall )

    Gittiğim şehirlerde eğer bir kuşbakışı bakma olanağı varsa bunu hiç kaçırmam. Lviv’de de bunu gerçekleştirebileceğimiz yer tam olarak burası! Belediye binasının en üstünde bir seyir kulesi var. İlk 3 ya da 4 kat bildiğiniz belediye çalışanı ortamı. Belediye binasına girer girmez asansörü bulabilirseniz buna binip, en azından kule kapısını olduğu kata kadar asansörü kullanabiliniriz. Sonra zaten ayaklarınıza fazlasıyla ihtiyacınız olacak çünkü neden asansör masansör yok, tırman yukarı tırman!

    Gerçi böyle kulelere çıkmayı seviyor ve öncelerde de tecrübe ettiyseniz, amaaan bunları da niye soruyorsam! seviyorsunuz ben gözlerinizden okuyabiliyorum. Hadi sevin gari. Rynok meydanında kenti tepeden görmek ilgi çekecek bir deneyim olacak, basamak merdiveni saymazsak. Ben sadece çatı bile görecek olsam böyle yerlere çıkmayı cidden çok seviyorum. Sanırım sizde…

Lviv Opera House

     Lviv Opera Binası şehrin simgesi olarak sayılabilecek yerlerden. Görünce hepimiz aynı hisse kapılacağız çünkü bu bina Paris ve Viyana’daki opera binaları ile kıyaslanacak kadar başarılı kabul ediliyor. Neden bu denli övüldüğünü zaten yalnızca mimarisini görünce bile anlayacaksınız.

    Sadece dışarıdan bakmakla kalmayıp içini de görmek, hatta bir opera ya da bale izlemek isterseniz çok pahalı olabilir diye düşünmeyin çünkü bilet fiyatları gerçekten çok uygun. Çok şükür Ukrayna’da bu gibi aktivitelerde bulunmak da çılgın fiyatlı değil, seviyoruz seni be Ukrayna.

    İsterseniz programa bakıp bilet alabilirsiniz. Yok ben ille de etçide oturur sonrada kahvemi içerim diyorsanız bu da bir seçenek. Tatil sizin.

Gaz lambasının mucidi.

Lviv Opera Binası’nın hemen önünde uzanıp giden tatlı mı tatlı, Christmas pazarlarından hallice bir şehir pazarı oluyor. Bizim orada bulunduğumuz tarihte de vardı. Hediyelik eşyalara, içkiye kadar türlü türlü şey ne ararsanız mevcut. Geceleri de bu meydan hayli hareketli. Bir gece yolunuzu buraya çıkartın pişfunduszeue.info olmazsın .

Virmenska Sokağı

    Virmenska Caddesi Lviv halkı arasında “Ermeni Sokağı” olarak da biliniyor, çünkü zamanında Lviv ve civarına göçen Ermeniler çoğunlukla bu sokağa yerleşmiş. Bu kısa sokağı şöyle bir dolaşın. Burada bir kilise var; güya Van’daki Akdamar adası kilisesinin kopyasıymış. Ben pek benzetemedim doğrusu.

Potocki Sarayı

    Lviv gezi rehberi kapsamında bir saray da yazmasam olmazdı, elbet bu şehirde de sevgili “soylular” kendilerine saraylar maraylar yaptırmışlar. Adından da anlayabileceğiniz üzere bu saray Potocki ailesine ait. Biz dışarıdan gördük güzeldi ancak içine de girebiliyorsunuz. İçerisi, Red Hall, Blue Hall, Mirror Hall şeklinde çeşitli bölümlere ayrılmış durumda. Burası aynı zamanda “Lviv Art Gallery” olarak da geçiyor. Ne bileyim resim iyi olur derseniz bakabilirsiniz. Yoksa çikolata, et ve kahve moduna devam.

Soğuk memleket çatılarda sarkıtlar oluşmaması için ısıtma var.
Her yer kahveci
Hatta eski bir tramvay vagonu bile. Kent hakikaten süprizlerle dolu.

  Arkhivna Sokağı

   Bu minik sokak daha çok gezerken göreceğiniz bir yer. Çünkü ilginç bir özelliği var. Özellikle sinema ile ilgileniyorsanız ilginizi çekecektir diye düşünüyorum. Son birkaç senedir Lviv’de gerçekleşen bir bağımsız film festivali olan KinoLev Festival’a ithafen bu sokağın tam 7 farklı adı var ve muhtemelen seneler geçtikçe de artacak. Her sene sokağın başına bir tabela ekleniyor ve sokak yeni bir isim daha alıyor.

House of Legend

    Şimdi ben bu kadar ansiklopedik bilgi verdim ama sokağın da topu topu 20 metre olduğunu yazayım da görünce bu kadar sokak için mi bu kadar yazı yazmış demeyin. Minik bir sokağın eti, sütü ve yününden yararlanmak böyle olur sanırım.

House of Legend kaffenin çatısı

House of Legend

   Arkhivna sokağına çok yakın hemen komşu sokakta bir kaffe. Lviv'de bu durum klasikleştiği üzere çok hoş kendine has efsaneler evi tarzı var. Bir şey yemek istemez iseniz bile çok dar merdivenlerinden çatısına kadar tırmanın çatısında Hary Potter'ın arabasını andıran bir araba var. İçerisinde poz verebilirsiniz.

Eczacılık Müzesi: Rynok Meydanı’nı çevreleyen benzersiz taş binalar arasında Lviv’in en eski kimyacısı yaklaşık üç yüz yıldır çalışmakta. İçerisine girdiğinizde tarihi bir eczane görüntüsü var. Eski ilaç hazırlama eşyalarının bulunduğu bir mekan.

Resimde çatıdaki arabaya dikkat edin

  Italian Courtyard: İtalyan bir mimar tarafından yapılmış güzel bir avlu. 2 Grivna ödeyerek görülebiliyor. Çok büyük bir olayı yok, belki fotoğraf çekmek için uğrayabilirsiniz. 2 grivna da pek bir mesele değil hani. Seviyoruz seni Ukrayna leyn.

  Yard of Lost Toys

Kayıp, eski oyuncakların bir arada durduğu, hafiften ürkütücü bir alan. Civarda yaşayan birinin sokakta bulduğu iki kayıp oyuncağı “belki sahibi geri dönüp alır” düşüncesiyle buraya koyması ile başlamış.

     Bulmak için hayli sağında solunda dolaştık. En son yokdan geçen birine sorduk bize girişini gösterdi. Çok farklı olmuş. Oyuncaklar eski ve öyle boşlukta duruyor. Sanki arkanızı dönünce canlanacaklarmış gibi ya da arkanızdan iş çeviriyorlarmış gibi.

    Zamanla kayıp olan bir sürü oyuncak burada birikmiş, şimdi bir oyuncak mezarlığı olduğunu söyleyebiliriz. Sanki katil bebek chakie’nin evi kıvamında bir yer. Ama hayli de ilginç tabii. Bu kent sokaklarında iki günden fazla vaktiniz varsa bence buraya bir uğramalısınız. Bu sempatik ürkünç kıvamlı yer bakalım siz de nasıl bir his uyandıracak.

Cabinet Lviv Cafe

   Burası Meat & Justice'e yakın konumda. Bir kaffeden çok kütüphaneyi andırması istenmiş. İçeriye girdiğinizde büyük kütüphane ortamında bül bül sesleri ile kahvenizi içiyorsuz. Denediğimiz tüp tatlılar çok güzeldi. Ortam da çok sempatik ve rahatlatıcı. Mutlaka görün derim.

  Atlas Cafe

    Bu kaffe Ranog meydanında zaten yolunuz sürekli buralarda olacak. Bir resim sergisini andıran bir iç mekanı var. Kendinizi Louvre müzesinde sanabilirsiniz. Güzel kahve konusu nedeniyle siz meydanda dolaşırken kazara gitmiş olabilirsiniz. Gitmediyseniz hadi gitseniz ya ne bekliyorsunuz? Ama daha yemek yemedik derseniz o zaman önce yemeğe geçelim.

The Most Expensive Galician Restaurantburası çok ilginç bir mekân farklı bir giriş konsepti var. Restoranda menüde her şey 10 katı fiyatta yazılmış. Ama merak etmeyin paraları öyle değil. Meydanda ilginç bir barın üzerinde ikinci katta yerleşimli. Menüde değişik yemek seçenekleri var ancak meat & justice bir sınıf daha iyi belirmiş olayım.

Ördek severseniz lezzeti iyidi.

Mons Pius Restaurant var ki burada yazmazsam her Türk’e haksızlık etmiş olurum. Lviv’in en tanınmış etçisi; biraz burnu büyük ve turistik ve hatta bu kent için yüksek fiyatlıymış. Ama ben böyle et yemedim diyen onlarca ve onlarca yazı okudum karar sizin. Bir gündüz bahçesine kadar gittik ki burası ermeni sokağın da zaten ama kaffelerde o kadar çok yediğimizden artık bir şey yemeye yer kalmadı.

Mons piusta pişmeyi bekleyen etler

Son olarak tatlı meselesi var biraz da ona değinmek istiyorum. Siz de neden yemek yiyemediğimizi anlamış olursunuz.

Lviv Hand Made Chocolade

    Bu dükkan kısaca çikolatanın Slavca yorumu olarak tanımlana bilir. Lviv’in meşhur çikolatacısı olan Handmade Chocolate, büyük bir binada 4 katta hizmet veriyor. Alt katta çikolata yapımını görüyor, bir üstte çikolata satış yerine çıkıyor ve daracık merdivenlerini çıkıp üst kata geldiğinizde çikolata manyağı moduna geçmiş oluyorsunuz. En üst katta sütlü, bitter ya da beyaz çikolata içerisine fındık ya da badem koyup içebilir ya da buradan aldığınız çikolatayı karton bardağa koyup dışarı çıkabilirsiniz.

    Mutluluğun kesinlikle çikolatayla bir ilgisi var ya; bu sebeple hepinizin şimdiden mutlu olacağınızı hisseder gibiyim. Değilseniz dükkâna adım atar atmaz kakao kokusunu alıp ve bir parça çikolata yiyip, sıcak çikolata içince mutluluk hissi sizi saracaktır.

Sokaklarda dolaşırken kurabiye dükkanlarıda dikkat çekiyor.

   Bu dükkanın bir mağazası da Kiev'de Anderewksy yokuşunun en altında var. Burada kaçırdıysanız veya mide fesadı olup uğrayamadıysanız orada da düşünebilirsiniz.

Kaffe tarzı konusunda bu kadar ileri giden bir yer görmedim.

Roshen Lviv

    Burası Ukrayna'ya özgü bir çikolata fabrikası. Eğer hediyelik çikolata almak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Çok lezzetli ve çok anormal fazla çeşit var. Mağazanın vitrini özellikle geceleri başlı başına bir güzel. Fiyatta öyle pahalı değil. Bir düşünün isterseniz.

   Benim gözümden kentin özet anlatımı bitti umarım Lviv kentini sevdiniz. Bu şirin orta Avrupa tarzı kenti ben çok sevdim. Kesinlikle ülkemizde yanlış tanınmış olduğunu belirtmem lazım. Son olarak peki kaç gün kalmalısınız. Benim kişisel fikrim iki buçuk veya üç bu süre size yeterince dinlenme, kaffeleri gezme, kenti tanıma ve yemek yeme fırsatını verecektir. Dört günde buraya sadece yemek amaçlı gelmiyorsanız çok sıkılabileceğinizi yazmak isterim. Haydi Lviv sizi bekliyor.

Gaz lambasının mucidinin evi lamba temalı bir kaffe.

Bu yazımız tamamen boğazına düşkün olup hem yemeyi hem de gezmeyi sevenler için hazırlanmıştır. Lviv&#;de gezerken bir sürü restaurantın önünden geçeceksiniz. &#;Hepsi iyi mi?&#; derseniz cevabımız &#;Hayır.&#;, &#;Hepsi ucuz mu?&#; derseniz cevabımız yine &#;Hayır.&#; Bu yazımızda bütçeniz ve mideniz için en uygun yerleri bulacaksınız. Lviv&#;deyemek yenilecek yerler nereler sorusunun cevabı yazımızda.

Lviv Rynok Meydanı

Lviv denildiğinde benim aklıma 2 şey geliyor: Biri kahve bir diğeriyse et! &#;Et mi!&#; der dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü bu soğuk ve bir nevi az gelişmiş ülkede hayvancılık yoktur diyorsunuz ama emin olun en güzeli var. Çünkü işlenmiş yem az, haliyle de hayvanlar doğal beslenmiş olur. Böyle olunca da hem lezzetli hem de kendi ülkenizde yiyebileceğiniz fiyatların oldukça altında yemek yenilecek yerler bulabiliyorsunuz. Tabii bence etten güzeli de Ukrayna&#;nın kahveleri. Lviv&#;de nerede kahve içerseniz için eminim bayılacaksınız ve kahve kültürünüz oluşacak. Hatta bizim gibi kahve alışkanlığınız yoksa döndükten sonra günde en az 1 kahve içmeye başlayacaksınız. Ama oradakilerin tadı bir başka.

>> Lviv Kahvaltı Yerleri & Lviv Kahvecileri

>> Lviv&#;de Yemek Yenilecek Yerler

Anlatacak yer çok; Lviv&#;de gezilecek yerleri konuştuğumuz kadar Lviv restoranlarını; yemek yenecek yerleri de konuşmamız lazım! 🙂 Lviv&#;de yemek fiyatlarını merak edenler için bu yazı yol gösterici olacak, eminiz.. Gittiğimiz yerleri de 2 ana başlıkta topladım. Kahvaltı & Kahve çoğu yerde aynı, yani illa ki yanına bir kruvasan bulabiliyorsunuz. Kahve için ayrı kahvaltı içi ayrı bir yere gitmeye pek gerek kalmıyor. Bir diğeri ise restaurantlar; hem öğle hem akşam yemeği için tercih edebileceğiniz yerler var ki bazılarına rezervasyon yapmadan gitmeniz mümkün olmuyor. Düşünün bu şehir artık bu derece popüler. Menü fiyatlarını hep Grivna olarak yazdım ki kur farkı hesabınızı etkilemesin. (Ağustos, fiyatlarıdır.) Buna göre gitmeden bütçenizi de netleştirebilirsiniz. %10 &#; %20 oranında bir artış olur aradan yıllar yıllar geçmezse.. 🙂

Ve en önemlisi.. Bu yazıda paylaştığımız tüm restoranlara Rynok Meydanı civarında kalıyorsanız yürüyerek ulaşmanız mümkün. Gelin, Lviv&#;in en iyi restaurant ve kafelerini hep birlikte keşfedelim.

Kahvaltıda çay içmeden duramayan, çay içmediğinde kahvaltı yaptığını anlayamayan ben için Lviv oldukça ikna ediciydi, kahvaltının kahveyle de mükemmel olduğuna ikna oldum diyebilirim. Damak tadınızı değiştirebilecek kadar iyi kahve ve kahvaltı lezzetlerine sahip. Bir kere gerçekten temiz ve leziz. İyi olduğu ispatlanmış önerilerimiz huzurlarınızda:

Cukor

Maskarpon peynirinin ahududuyla mükemmel buluşması ya da oldukça doyurucu ve leziz bir avokado tost yanına da kahve ile güne başlamak için tercih edebileceğiniz en doğru yerlerden biri burası. Biz 2 gün de kahvaltı etmek için geldik. Elbette Dünya&#;nın hiçbir yerindeki kahvaltı Türk kahvaltısıyla yarışamaz, bir kere o beklentiyi bir kaldıralım. Ama Lviv özelinde bakarsanız Cukor kahvaltı için doğru adres olacaktır. Saat gibi doluluğunun zirvesine ulaşıyor, &#; arası gitseniz kolayca oturacak yer bulabilirsiniz. Servisi de doluluğuna kıyasla oldukça hızlıydı.

Lviv Cukor Kahvaltı

Svit Kavy

Lviv&#;in tam anlamıyla göbeğinde belediye binasının karşısında yer alıyor. Kahve & kahvaltı için tercih edilen bir yer. Dışında sıra sıra masaları var. Oturun, köylerdeki dayılar gibi gelen geçeni izleyin. 🙂 Akşamları etrafındaki barların kalabalığından nasibini alıyor. Svit Kavy, kahve içip dinlenmeniz için önerebileceğimiz bir yer.

Atlas

Yine Lviv&#;in merkezinde belediye binasının başka bir açısında kalan görüntü itibariyle diğer kafelerden oldukça farklılaşan bir yer burası. Yine avakodolu kahvaltınızı yapıp kahvenizi içebilirsiniz. Biz strudel yiyip kahve içmiştik. Tatlıları da güzel, denemenizi öneririz. Ayrıca Atlas, hem turistik hem de yerel halkın geldiği bir yer. Dışı kadar bence iç kısmının dekorasyonu da oldukça güzel. Keyif alacağınıza eminiz.

Lviv Atlas Kahve

Lviv Coffee Manufacture

En çok Türkle denk geldiğimiz yerlerden biri burası. Mutlaka herkes bir kahve almaya ya da içmeye geliyor. İçinde alışveriş yapabileceğiniz bir bölüm de mevcut. Lviv Coffee Manufacture&#;da, cezve, kahve fincanı, kahve öğütücü vs. bir sürü farklı hediyelik eşya da bulabilirsiniz. Lviv style cappuccino ve Lviv style coffee söylemiştik. Bir kere oldukça yoğun ve buram buram kahve tadı aldığımızı, kahve tanesini yiyormuş gibi olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu tat bize fazla ama elbette ki bunu da seveni vardır. Kahve fiyatları 45 &#; 80 Grivna arasında değişiklik gösteriyor.

Lviv Kahve

Lviv Kahve

Lviv Handmade Chocolatte

En çok Türkle denk geldiğimiz 2. mekan ise burası. 🙂 Lviv&#;in en meşhur çikolatacısı, Lviv&#;in bir nevi çikolata fabrikası desek yalan olmaz. Ama o kadar büyük bir sanayi hali aklınıza gelmesin, bir nevi atölye formatında. Eski bir binanın içi komple mağaza ve üretim alanı olmuş. Kat kat gezip alışveriş yapabilirsiniz. Çikolatalı vitrinlerin içinde gezerken başınız dönüp hepsini almak isteyebilirsiniz ama yapmayın. 🙂 Çünkü yediğiniz diğer çikolatalardan farklı, enfes, müthiş bir tadı yok. Tadımlık tane aldık biz de. Erimeden de yedik.

İsterseniz hemen önünde yer alan kafesinde oturup kahve ya da meyve suyu tarzı içecekler de içebilirsiniz.

Lviv Çikolata

Lviv Croissants

Lviv&#;in zincir haline gelen markaların başında geliyor. Lviv&#;in meşhur kruvasan zincirinde boş kruvasanlar sandviç ekmeği gibi kullanılıyor; tavuklu, jambonlu ve vejetaryen olmak üzere isteğinize göre de çeşitlendiriliyor. Lviv Croissants, sabah kahvaltıları için hızlı oluyor açıkçası ve kruvasan boyutları da oldukça büyük. 40 &#; 55 Grvina arasında değişiklik gösteriyor. Yanında da kahve içmek isterseniz 12 &#; 30 Grivna arasında dilediğiniz kahveyi içebilirsiniz. Açıkçası Lviv Croissants bize çok uymadı, çünkü biz kruvasan tadı almayı bekledik ancak şekil kruvasan olsa da tat ekmek tadıydı. Bir kere denemek için gittik, bir daha da uğramadık.

Lviv Kruvasan

Aroma Kava

Lviv&#;in hatta Ukrayna&#;nın en büyük kahve zinciri Aroma Kava. Hangi iline giderseniz gidin adım başı görmeniz mümkün. Starbucks&#;ın Ukrayna&#;daki karşılığı burası. 30 Grivna&#;ya çok güzel bir latte içmeniz mümkün. Ayrıca burada atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz tatlı, sandviç tarzı yan ürünler de bulunuyor. Burada da kesinlikle kahve için.

Lviv&#;de bizi şaşırtan lezzetlerden birisi ise &#;et&#;ti! Çeşit çeşit ve büyük porsiyonlarda yaşadığınız ülkeye kıyasla oldukça uygun fiyata yemek yiyebileceğiniz yerleri paylaşmak isteriz. Bunların hepsinde yemek yerseniz pişman olmazsınız.

The First Grill Restaurant of Meat & Justice

&#;Justice&#; kelimesinin Türkçe karşılığı &#;adalet&#;. Bu restoran ise &#;Ortaçağ Engizisyon&#;unu betimleyen &#;konsept&#; bir yer. Masaya hesabınız kütük üzerinde gelir. Kütüğü masaya koyduğu anda üstüne baltayı saplar, korkmayın sadece şov. 🙂 İsterseniz yani işkence edilmeye gönüllüyseniz mutfağın hemen ilerisinde yer alan işkence aletlerini deneyimleyebiliyorsunuz da.

İster öğlen ister akşam gidin restoranın önünde bir kuyruk oluyor, içeride kütük masalar ve sandalyeler var. Aynı masayı farklı insanlarla da paylaşmanız muhtemel. Kapıdan girdiğinizde sağınızda kocaman bir ocak göreceksiniz. Kebapçılardaki ocakları aratmayacak kadar büyük bu arada. Üzerinde ise silme et, bir nevi dumanaltı. Bizim ocakbaşılara çok benziyor. 🙂 Ama ne kadar kalabalık olursa olsun servisi oldukça hızlıydı. Etin pişme süresi ne ise onu geçmeden geliyor. Meat & Justice fiyatları Ukrayna&#;yı düşünürsek ortalamanın üstü olsa da fiyat performans olarak bakınca gayet uygun diyebiliriz. Burada pişmiş patates (baked potato), biftek (ribeye) ve dana şaşlık (beef shashlyk) yedik. Etlerin yanlarına verdikleri soslar da çok leziz bu arada. Bunların hepsi Grivna tuttu. Kasım kuruna göre TL ediyor.

Lviv Et Yemeği

Lviv Et Restoranı

Mons Pius

Lviv&#;in meşhur restoranlarından birisi de Mons Pius. Oldukça kalabalık ve rezervasyon yapmanız gerekebilir. Biz gittiğimizde saat civarıydı ve tek tük masalar boştu. Konum olarak keşfetmesi biraz da zor. Kiliselerin yanında hatta arasında kalmış. Burası mı yok değildir diyerek girdik ve doğru çıktı. 🙂

Yazın giderseniz eğer direk bahçede oturabilirsiniz. İçeride misafir ağırlamıyorlar. Kışın ise bahçe kapanıyor ve tamamen içerideki oda tarzı bölümlerdeki masalarda oturuyorsunuz. Dışarıda oturmak bizce kesinlikle daha keyifli.

Yiyeceklere gelecek olursak Mons Pius&#;un etleri ve tatlıları oldukça güzel. Menü&#;ye baktığınızda etlerin grama karşılık gelen fiyatlarını göreceksiniz. Sipariş verirken garsona ortalama ağırlığını sormanızda fayda var. Örneğin biz rib-eye (biftek) yemiştik. gramının fiyatı Grivna idi. Masaya gelen gram olduğu için etin toplam fiyatı Grivna etti.  Yani menüdeki fiyatı 3 ile çarptık. Tatlı olarak da NY Cheescake&#;i öneriyoruz, o da 70 Grivna idi. Kaliteli ve şık bir ortamda yemek yemek için tercih edebilirsiniz. Burada her şey güzeldi ama doya doya yiyemedik, çünkü garsona biftek kaç gram gelir diye sorduğumuzda &#; gram olacağını söyledi, biz de iki kişi ancak yeriz diye düşündük ama gelen et gramdı.

Lviv Mons Pius Restoran

Lviv Mons Pius Restoran

Champagneria X&X

Elinizde meyveli şampanyanız içinde Ahududu taneleriyle poz vermek ister misiniz ya da halis muhlis Trabzon pidesini Gürcü mutfağına özgü yemek ister misiniz? Champagneria&#;da, ya şampanya keyfi yaparsınız ya da Gürcü lezzetlerine dalarsınız. Biz ikisini de yaptık. Haçapuri ve Khinkali adı verilen Pide & Pizza karışımı ile büyük porsiyona sahip olan Gürcü mantısından yedik. Mantıyı adet söylüyorsunuz, büyüklüğünü görüp sonrasında siparişlerinizi arttırmanız faydalı olur. 🙂 Adet fiyatı 25 Grivna. Haçapuri ise &#; Grivna arasında değişiyor. Servisi güzel, gelmişken bu restoranda da yemek yemenizi öneririz. Farklı tatlar arayanlar için doğru bir adres.

Lviv Champagneria Khachapuri

Lviv Champagneria Khinkali

Lviv Champagneria

Kryjivka

Lviv&#;de konsept restoranların oldukça popüler olduğunu söylemiştik. Kryjivka da savaş müzesi konseptinde olan bir mekan. Sığınak desek değil mahsen desek değil hapishane desek değil. Yerin altında oldukça basık bir alanda farklı bölümlerde masalar, üstlerinde savaş malzemeleri, eski iletişim araçları. Eski savaş dönemlerine ait ne varsa bulabileceğiniz bir yer.

Kryjivka&#;ya girmek de öyle kolay değil. Kendi içinde minik bir alengire sahip. Kapıya vuruyorsunuz; asker görünümlü biri size &#;Password&#; diye soruyor. Cevap olarak &#;Slava Ukraine!&#; demeniz gerekiyor. Yani &#;Zafer Ukrayna&#;nın&#; anlamı taşıyor. Bir nevi bağımsızlık diyebilirsiniz. 🙂 Henüz bitmedi.. İçeri girebilmek için bu askerin ise metal bardak içerisinde verdiği konyak ya da votka karışımını da içmeniz gerekiyor. İçmeden kapıyı açmıyor. 🙂

Alt kata indikçe bu mahsenimsi bölümlerde masalar göreceksiniz. Üstlerinizden bayrak tarzı şeyler sarkacak. Duvarlarda bir sürü dönemsel aksesuar yer alıyor. Burada yemek yemedik biz ancak akşam birşeyler içmek için uğrayabilirsiniz. Ukrayna halkı buraya genellikle shot yapmak için geliyor bizce. Gittiğimiz akşam etrafımızdaki tüm masalarda sarhoş olmaya 5 dk. kalan insanlar vardı ve hala shot yapıyorlardı. 🙂

Lviv Kryivka

Gasova Lampa Museum & Restaurant

Gasova Lampa, Lviv&#;in Virmenskaya Caddesi&#;nde bulunan konsept restoranlardan bir diğeri. Buradaki konseptimiz ise gaz yağı ile çalışan lambalar. 🙂 Gaz yağı ile çalışan lambaları icad eden kimyagerler anısına yapılan bu müze & restoranı gezebilir; dışarıda yer alan mucitlerden birinin heykeliyle fotoğraf çekilebilirsiniz. İçeride çeşit çeşit gaz yağları bulunuyor bu arada.

İçeriye adım atarken sol tarafta renkli renkli boruların içerisinde likörler göreceksiniz. İsterseniz burada bir şeyler de içebilirsiniz. Bize ne likör ne de restoran çok güvenilir gelmediği için açıkçası tercih etmedik.

Lviv Gasova Lampa

Tiki Thai

Rynok meydanında yer alıyor ve çeşit çeşit noodle yemeniz mümkün. Zaten Tiki Thai&#;nin etrafından geçerken bir koku alacaksınız. Nerede bu diye aramanıza gerek yok. Kokuyu takip edin yeter. 🙂 Burası tam böyle hızlı yiyip kalkmalık bir restoran. O nedenle çok kalite aramamak lazım.

Baczewski Restaurant

Lviv&#;in en ama en şık restoranlarından biri burası. Sadece kapıdan içeriyi görme fırsatımız oldu. Nereden bilebilirdik, tahmin edemedik kuyrukla insan beklediğini. 🙁 Buraya gitmeye niyetiniz varsa öncelikle rezervasyon yaptırın, aksi halde boynu bükük kapıdan geri dönersiniz.

İçerisi bitkilerle süslü, bir nevi botanik bahçesine benziyor. Öncesinde de burası bir votka fabrikasıymış. Girişte sağda votka sattıkları bir bölme de bulunuyor. Kahvaltıda da şampanya sunumu çok popülermiş burada. Hem akşam yemeği hem de kahvaltı alternatifleri için düşünebilirsiniz ancak gitmeden önce bir Google yorumlarına da bakmanızı öneririz. Zaman zaman bu tarz yerler kendilerini bozabiliyor.

Cabinet

Lviv&#;in en şık ve zevkli dekore edilmiş restoranlarından biri bizce Cabinet. Biz her ne kadar öğle yemeği için gelmiş olsak da romantik bir akşam yemeği için de uğranabilir. Salataları ve tatlısı oldukça güzeldi. Atıştırmalıklar &#; Grivna, salatalar ise 95 &#; Grivna arasında değişiyor.

Lviv Cabinet

Lviv Cabinet

Celentano Ristorante

Rynok Meydanı&#;nın dibinde, Lviv&#;in en kalabalık ve büyük pizzacısı burası. Biz bir gün akşam üzeri gittik, zor yer bulduk. Son günümüzde öğle yemeği için gittik. katta ancak minik bir masa bulabildik. Pizzaları ve makarnaları hem doyuru hem leziz hem de ucuz. Hal böyle olunca kalabalık olmasına hak veriyorsunuz. Pizzalarını söylerken farkedeceksiniz; büyüklük de soruyolar. En büyük pizzasını çok rahat iki kişi yer. 🙂 Makarna fiyatları 85 &#; Grivna, pizzalar ise &#; Grivna arasında değişiyor.

Lviv Pizza

Pravda Bira Tiyatrosu (Beer Theatre)

Rynok Meydanı&#;na geldiğinizde bir dükkan göreceksiniz ki yerden tavana kadar bira şişeleriyle dolu. Burası Pravda Bira Tiyatrosu canlı müziği ve kendi yaptıkları biralarıyla keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yer. Hediyelik eşya ya da biralarından da alabilirsiniz, paket paket hazırlamışlar. 3 katlı bir yer burası, içerisi masalarıyla dolu. En üst katta da canlı performans var. Biz en üst kata çıkmayıp alt katında biraz takıldık. sonra yine kendimizi Drunk Cherry&#;e attık. 🙂

Pravda Beer Theatre

Dim Legend

Çatıdaki şapkalı amcanın oturduğu restoran burası ve bir de eski tip bir araba duruyor. 🙂 Yalnız buraya girmek öyle kolay değil. Bu binanın girişinde bir tane de &#;Amca&#;mız var. Sözde giydiği kıyafetin düğmesi uğurluymuş. İçeri girmeden önce bir dilek dileyip o düğmeye dokunuyorsunuz ve şapkasına birkaç Grivna atmanızı bekliyor. 🙂 Buraya gitmeden önce bozdurun parayı, kızları parasız geçirse de erkeklerden kesinlikle para istiyor. 🙂

Binanın en üst katına çıktığınızda eski tip bir araba göreceksiniz, sanki havada duruyormuş gibi fotoğraflar çekmeniz mümkün. Şapkalı amcanın hikayesi de dilek dileyip şapkasının içine bozuk para atmanız. Tutturursanız dileğinizin kabul olma ihtimali var. 🙂 (Yersen..)

Dim Legend

Lvivle ilgili merak ettiğiniz diğer konular için Lviv Gezi Rehberi yazımıza bakabilirsiniz.

Diğer Yazılar: Ukrayna

  • Kharkiv

    YazanFatih

  • Lviv Caddeleri

    YazanEcem

  • Lviv Opera Binası

    YazanEcem

  • Kiev Gece Hayatı

    YazanFatih

  • Borsch Çorbası

    YazanFatih

  • Kiev Gezilecek Yerler

    YazanFatih

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası