2 yıllık önü açık bölümler 2022 / En Çok Ataması Olan Önü Açık 2 Yıllık Bölümler | Öğrenci Gündemi

2 Yıllık Önü Açık Bölümler 2022

2 yıllık önü açık bölümler 2022

Önü Açık 2 Yıllık Bölümler

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü

Türkiye&#;de üniversite adaylarının herhangi bir bölümü tercih etmesindeki en büyük etkenler o bölümün iş bulma olanakları, maaşları ve çalışma koşullarıdır. İş olanakları konusunda en iyi bölümlerin sağlık bölümleri olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Yapılan atamalarda en büyük kontenjanların sağlık bölümlerine verildiği v bu bölümlerden mezun olanların düşük puanlarla devlet kurumlarına geçtiği görülmektedir.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü de bu sağlık bölümleri arasında yer almıştır; zira mezun olduktan sonra iş bulmanız kolaydır, maaşları tatmin edicidir ve çalışma koşulları da ağır değildir. Bölümü tercih edecek arkadaşların daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilmesi için ayrıntılı bir tanıtım yazısı hazırladık. Verdiğimiz bilgiler size yeterli gelmezse lütfen soru sormaktan çekinmeyin. Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü Önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Devlet hastanelerinde çalışan Patoloji Laboratuvar Teknikeri maaşları lira arasındadır. Hastanelerin döner sermaye performans gibi ödemeleri farklı olduğundan, çalışılan ile veya hastaneye göre alınan maaşlarda da farklılıklar olabilmektedir. Özel hastanelerde çalışan teknikerler için ise Patoloji Laboratuvar Teknikleri maaşları lira arasında değişmektedir. Patoloji Laboratuvar Teknikeri bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.

-Patoloji Laboratuvar Teknikleri Detaylı Bilgi-


Uçak Teknolojisi Bölümü

2 yıllık Uçak Teknolojisi bölümü, çoğunluğu özel olmak üzere birçok üniversitede okutuluyor. Birçok mecrada en iyi 2 yıllık bölümler arasında sayılıyor. Ancak iyi olmasa devlete atamasının olması konusunda değil, özel sektörde dolgun maaşla çalışma imkanının bulunmasından kaynaklanıyor. Tabii bölüm eski değerini artık korumuyor; zira çok az üniversitede okutulduğu zaman mezunlar daha rahat bir şekilde iş bulabiliyordu. Şimdi ücretli ücretsiz birçok üniversite bu bölümü açtığı için mezun sayısı arttı ve iş bulmak da zorlaştı.

Uçak Teknolojisi hakkında hazırladığımız bu tanıtım yazısı ile beraber, bölüm hakkında merak ettiğiniz her bilgiye ulaşmış olacaksınız. Bölüm ile ilgili merak ettiğiniz konuları bize ayrıca sorabilirsiniz; böylece hem bizim bilgimizden hem de bölümü okuyan veya bölümden mezun olanların fikir ve tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Uçak Teknoloji bölümü 2 yıllık önü açık bölümler arasındadır.

Uçak Teknolojisi Bölümü Nedir?

Uçak Teknolojisi nedir; Havacılık sektörü ile ilgili işletmelerde bakım ve onarım teknikeri olarak çalışacak deneyimli meslek elemanları yetiştiren 2 yıllık bir bölümdür. Eğitim süresi 2 yıldır. Dersleri sayısal ağırlıklı olduğu için sizleri zorlayabilir. Eğitim süresi boyunca gördüğünüz staj uygulaması ile hem meslekte deneyim kazanırsınız hem de henüz öğrenci iken bile iş bulma imkanı elde edersiniz.

Uçak Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bölüm mezunlarının en büyük avantajı genellikle dolgun ücretlerle çalışmalarıdır. Uçak Teknolojisi maaşları özel sektör için binleri bulmaktadır. KPSS ile resmi kurumlara atananlar memur olarak maaş aldıkları için maaşları lira civarındadır. Uçak Teknolojisi Bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.

-Uçak Teknolojisi Bölümü Detaylı Bilgi-


Lojistik Bölümü

Bazı resmi kurumlar ile özel kurumlarda nakliyat, gümrükleme, dağıtım gibi hizmetlerde çalışacak meslek elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır. Lojistik bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Lojistik Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Lojistik bölümünden mezun olan kişiler, kendisini yetiştirmesi ve yabancı dil biliyor ise, iletişim becerileri yüksekse elbette daha fazla maaş alır ile arasındaki değişkenlik gösterebilir. Lojistik bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.

-Lojistik Bölümü Detaylı Bilgi-


İlk Ve Acil Yardım Bölümü

İnsanoğlu, yaratılışının ilk gününden itibaren çeşitli kaza, yaralanma ve hastalıklarla mücadele edegelmiştir. İnsanın başına gelen çeşitli kaza ve yaralanmalar yahut hastalıkların atlatılabilmesi için tıbbi müdahale şarttır. Çoğu kez, zamanında yapılan doğru müdahaleler hayat kurtarmaktadır. Bölümün amacı hayat kurtarmaktır. Önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır. Sizlerin de hak vereceği üzere bir kaza geçirdiğimizde veya bir kazaya tanık olduğumuzda, ani bir hastalık veya rahatsızlık baş gösterdiğinde, bir yaralanma oluştuğunda yardım istediğimiz ilk şey Acil Servis'tir. Yani ambulanslardır. Ambulans deyince aklınıza sadece hastaneden çıkış yapıp hastanın yanına gelen kara taşıt gelmesin aklınıza. Kara ambulanslarının yanında hava ambulansları (helikopter ambulans) ve deniz ambulansları da bulunmaktadır.

İşte, İlk ve Acil Yardım bölümünden mezun olanlar da her türlü sağlık aracında yani ambulanslarda, hastanelerin Acil Servislerinde görev alanlardır.

İlk ve Acil Yardım tekniker Maaşları Ne Kadar?

İlk ve Acil yardım teknikeri maaşları TL civarındadır. Bu maaş kamuya atanmış teknikerler için geçerlidir. Özel kurumlarda ilk ve acil yardım tekniker maaşı TL seviyesindedir. İlk be Acil Yardım bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümlerdendir.

-İlk ve Acil Yardım Detaylı Bilgi-


Anestezi Bölümü

Eskiden mumla aranan 2 yıllık bölümlerinden biri iken git gide popülerliğini yitiren anestezi bölümü, her şeye rağmen tercih edilebilecek güzel iki yıllık bölümlerinden bir tanesidir. 

Anestezi Bölümü Nedir?

Anestezi, hastaların ameliyat öncesi uyuşturulması veya uyutulması yöntemidir. Anestezi bölümü ise ameliyat öncesi anestezi işlemini uygulayacak sağlık teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır. Anestezi bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Anestezi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Anestezi teknikeri maaşları &#; civarındadır. ancak lira maaş taban maaş değildir. Anestezi teknikeri taban maaşı lira civarındayken, aldıkları döner sermaye ve diğer yan ödemeler ile birlikte maaş &#; dolaylarına çıkabilmektedir. Özel hastanelerde çalışan anestezi teknikerleri kimi zaman daha düşük maaşlar alırken, kimi zaman daha yüksek maaşlar alabilmektedir. Anestezi bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.

-Anestezi Bölümü Detaylı Bilgi-


Ağız Ve Diş Sağlığı Bölümü

Ağız ve diş sağlığı, insan sağlığı açısından son derece önemlidir; ancak günümüzde en sık rastlanan sağlık sorunlarından bir tanesi de ağız ve diş sağlığı sorunudur. Belli bir yaştan sonra neredeyse herkes bir kere diş sorunları ile karşılaşmıştır. Kiminde diş çürükleri, bazen diş eğrilikleri, belli zamanlarda iltihaplanmalar, diş kırılmaları gibi birçok diş problemi ile karşılaşılmaktadır. Dişlerinin hepsini ve ya küçük bir bölümünü kaybeden hastalar ya diş protezleri kullanmakta ya da benzeri uygulamalar ile yeniden diş sahibi olmaya çalışmaktadır.

Diş sorunları yaşayan hemen herkes bir diş hekimi kliniğinin koltuğuna oturur. Diş hekimleri bütün işi tek başlarına yapmazlar elbette. Gerek yapay dişlerin gerek dolguların ve ya diş teli gibi diğer ürünlerin hazırlanmasında ve hastaya uygulanmasında farklı kişiler de etkin görev almaktadır. İşte, diş hekimi ile beraber hareket edip diş hekimine yardımcı olanlar genellikle Ağız ve Diş Sağlığı bölümü mezunları, yani ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleridir. Bölüm 2 yıllık önü açık bölümler arasındadır.

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Devlet hastaneleri veya ağız diş sağlığı merkezlerinde memur statüsünde sağlık teknikeri olarak çalışanlar tüm ödemelerle birlikte  lira kadar maaş alabilmektedir. Özel hastanelerde veya laboratuvarlarda çalışanlar ise genellikle daha düşük ücretlerle çalışmaktadır. Bununla birlikte özelde faaliyet gösterip de devlet memurlarından çok daha yüksek kazançlar elde eden ağız ve diş sağlığı teknikerleri bulunmaktadır. Bölüm 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.

-Ağız ve Diş Sağlığı Detaylı Bilgi-


Adalet Bölümü 

Toplum içindeki hak ve sorumluluklarımızı bilmek, kendimiz için daha yaşanabilir bir dünya oluşturmak demektir. 2 Yıllık Adalet bölümünde okuyan öğrencilere hukuk ve adalet alanındaki neredeyse her şey öğretilmektedir. Adalet Bölümünün iş imkanlarını bir kenara bıraksak dahi, bu bölümden mezun olduğumuzda hayatımıza çok şey katmış olacağız. Adalet bölümü önü açık 2 bölümler arasındadır.

Adalet Bölümü Maaşları

Adalet bölümünü başarı ile bitirenlere &#;Adalet Meslek Elemanı&#; unvanı verilmektedir. Yukarıdaki başlıkta da belirttiğimiz gibi Adalet mezunlarının çalışabildiği alanlar geniştir. Dolayısı ile atlanılan her görev için genellikle farklı maaşlar alınabilmektedir. Yazı İşleri Müdürü maaşları liraya kadar maaş alabilirken, sıradan bir Adalet meslek elemanının maaşı lira dolaylarındadır. Adalet bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler içindedir.

-Adalet Bölümü Detaylı Bilgi-


Ameliyathane Hizmetleri Bölümü

2 Yıllık Ameliyathane Hizmetleri bölümü hakkında bilgiler verdiğimiz sayfamıza hoş geldiniz. Sizler için yoğun bir şekilde araştırdığımız üniversite bölümleri arasında önemli bir yere sahip olan sağlık bölümlerinden bir tanesi de şüphesiz ki Ameliyat Hizmetleri Bölümüdür.

Ülkemizdeki derli toplu neredeyse her hastanede ameliyathane birimleri bulunmaktadır. Bu ameliyathane birimlerinde sadece doktorlar görev almazlar. Aslında ameliyathane birimlerinde en etkin rolü alanlar ameliyathane hizmetleri teknikerleridir; zira ameliyathane hizmetleri teknikeri, ameliyatın her sürecinde etkin rol almaktadır. Gerek ameliyat öncesinde gerek ameliyat esnasında gerekse de ameliyat sonrasında çeşitli görevleri yerine getirmektedir. Ameliyathane hizmetleri bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Ameliyathane Hizmetleri Maaşları Ne Kadar?

Ameliyathane Hizmetleri Teknikeri Maaşı günümüz koşullarında  lira dolaylarındadır. Ancak bu maaş, taban maaş değil, tüm ödemeler eklendikten sonra elde edilen maaştır. Ancak dikkate alınması gereken bir husus vardır ki farklı şehirlerde veya hastanelerde görev yapan farklı Ameliyathane Hizmetleri Teknikeri maaşı farklı olabilmektedir. 

Bunun sebebi, farklı yerlerde, döner sermaye, performans gibi ödemelerin eşit olmamasıdır. Bu konudaki en doğru ve güncel bilgiyi bize ameliyathane hizmetleri teknikerleri verecektir. Umarız ki bu teknikerlerimiz maaş hakkında daha ayrıntılı bilgiler verirler.

-Ameliyathane Hizmetleri Detaylı Bilgi-

Bilgisayar Programcılığı Bölümü 

Bilgisayarların hayatımızda önemli bir rol aldığı günümüzde, artık tüm iş ve işlemler bilgisayarlar üzerinden yürütülüyor. En basiti, artık alışverişlerimizi bile gidip mağazadan yapmak yerine, internet aracılığıyla bir online alışveriş sitesinden yapıyoruz. Kısacası artık bilgisayarsız bir hayat düşünmek bile çok zor. Bilgisayarın bu denli önemli olması elbette bilgisayarı çok iyi kullanan ara elemanlara olan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. İşte bu yüzden ülkemizdeki onlarca üniversitede 2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümü açılmış ve her sene yüzlerce mezun vermektedir. Bilgisayar Programcılığı bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Nedir?

Bilgisayar Programcılığı bölümü, bilgisayar ve programlama konusunda deneyimli programcılar yetiştirmek üzere kurulmuş olan 2 yıllık bir önlisans bölümüdür.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bilgisayar programcısı mezun kişiler devlet kurumuna atanırsanız sizi bekleyen bilgisayar programcısı maaşları  lira dolaylarında bir maaş olacaktır.

Bununla birlikte çok iyi bir şekilde kendinizi geliştirdiyseniz veya çalışacağınız yer önceden belliyse yani staj yaptığınız yer varsa iyi bir işte iyi bir maaş da alabilirsiniz. aksi halde liraya yani asgari ücrete iş bulursunuz.

-Bilgisayar Programcılığı Detaylı Bilgi-

Çocuk Gelişimi Bölümü 

Çocuklar, her toplumun geleceğini oluşturan en temel unsurlardır. Onların en iyi şekilde yetiştirilip geliştirilmesi, o toplumların da buna paralel olarak kalkınmasını sağlar. Bu nedenledir ki gelişmiş toplumlarda çocuk gelişimine ayrı bir önem verilmektedir. Nitekim ülkemizde de özellikle son yıllarda daha fazla önem verilmeye başlanmış ve okul öncesi eğitim kurumlarının sayısı artırılarak çocuk eğitiminin daha erken yaşlarda başlaması sağlanmıştır.

Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir?

Çocuk Gelişimi bölümü, yaş aralığındaki normal veya özel eğitime muhtaç çocukların eğitiminde ve gelişiminde etkin rol alacak olan çocuk gelişimcilerini yetiştiren, eğitim süresi 2 yıl olan bir önlisans programıdır. Bölüm mezunlarına Çocuk Gelişimcisi unvanı verilmektedir. Çocuk gelişimi bölümü 2 yıllık önü açık bölümlerdendir.

Çocuk Gelişimi Bölümü Maaşları 

Farklı kurumlarda farklı pozisyonlarda çalışan çocuk gelişimcisi maaşları lira dolaylarındadır. Çocuk Gelişimi maaşlarının daha az veya daha yüksek olmasına etki eden bazı etmenler ise medeni durum, çocuk sahibi olup olmamak, eşin çalışma durumu, sendikalı olmak gibi etkenlerdir. Devlet kurumlarında çalışan çocuk gelişimcilerin aldığı maaşı, özel sektörde çalışanların alması maalesef pek mümkün değildir.

-Çocuk Gelişimi Bölümü Detaylı Bilgi-


Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Sağlık bölümleri arasında en çok öğrenci alımı yapılan ve istihdamında ihtiyaç duyulan bölümlerden birisi de Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümüdür. Tıbbi laboratuvar teknikleri bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri mezunlarından KPSS&#;de başarılı olanlar herhangi bir kamu hastanesine veya üniversite hastanesine tekniker olarak atanır. Bu hastanelerde tıbbi laboratuvar teknikeri olarak çalışanlar taban maaş ve döner sermaye olmak üzere iki ödeme alırlar. Tıbbi Laboratuvar Teknikeri maaşları lira arasında maaş alabilmektedir. Ancak döner sermaye ödemesi, performans ücretleri gibi ödemelerin hastaneden hastaneye farklı olmasından dolayı bu maaş daha düşük olabileceği gibi daha yüksek de olabilmektedir. 

-Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Detaylı Bilgi-


Odyometri Bölümü

Günümüzde gerek devlet kurumlarında gerekse de özel sektörde iş bulma imkanı en yüksek olan 2 yıllık sağlık bölümlerinden bir tanesi de Odyometri bölümüdür. Her KPSS atamasında kendisine de çok sayıda kontenjan açılan ender önlisans programlarından biridir. Odyometribölümü daha çok ücretli özel üniversitelerde açılmış olsa da 10&#;dan fazla devlet üniversitesinde de okutulmaktadır.

Bu bölümü tercih etme gibi bir düşünceniz varsa çekinmeden tercih edebilirsiniz; zira daha önümüzdeki yıllarda da kolayca devlet hastanelerine atanabilir veya özel hastanelerde iş bulabilirsiniz. Üniversite tercihi yapacak veya bölüm araştıran tüm üniversite adayları için Odyometri bölümü hakkında size lazım olacak tüm bilgileri en doğru ve en güncel hali ile derledik.

Odyometri Bölümü Nedir?

Odyometri bölümü, kamu hastaneleri ile özel hastanelerin Kulak-Burun-Boğaz (KBB) birimlerinde KBB uzmanı veya Odyoloji uzmanının denetim ve gözetimi altında çalışacak odyometristler yetiştiren bir önlisans programıdır. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır. Öğrencilerin mesleki olarak deneyim kazanmaları amacı ile eğitim esnasında öğrencilere staj yaptırılmaktadır. Toplamda 40 iş günü süren bu stajlarda başarılı olmayan öğrenciler bölümden mezun olamazlar. Stajlar çeşitli devlet hastaneleri ile özel hastanelerde yapılmaktadır.

Odyometri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Odyometri maaşları kamu hastanesinde veya özel hastanelerde çalışıp çalışmadığınıza göre değişir. Herhangi bir üniversite hastanesi veya devlet hastanesinde çalışan odyometri teknikeri döner sermaye, performans gibi ödemelerle birlikte Odyometri Teknikeri lira civarında maaş alabilir. Özel hastanelerde çalışanlar için ise odyometri maaşları genellikle lira arasında seyretmektedir.

-Odyometri Bölümü Detaylı Bilgi-

Diyaliz Bölümü

Gerek dünya üzerinde gerekse de ülkemizde binlerce böbrek hastası bulunmaktadır. Vücudumuzda iki tane bulunan böbreklerin, insan sağlığı açısından önemi çok büyüktür. Böbrekler, insan vücudunda muazzam bir filtre görevi görürler. en büyük görevleri ise kanı temizlemek, yani kanda bulunan zararlı maddeleri ayıklayarak bunları dışarı atmaktır.

Bazı insanlarda böbrek yetmezliği bulunmaktadır. Böbrek yetmezliği, kandaki gereksiz maddelerin dışarı atılmasına engel olur. Tam da bu durumda diyaliz makineleri devreye girer ve böbreğin görevini üstlenmeye çalışırlar. Ancak böbrekler o kadar muazzam bir şekilde yaratılmışlardır ki en gelişmiş diyaliz cihazı bile böbreğin yaptığının yarısını bile yapamaz.

Böbrek yetmezliği bulunan hastaların kanı, belli aralıklarla diyaliz makineleri ile temizlenir. Bu temizleme işi kimi zaman günlük, kimi zaman haftalık, kimi zaman aylık, kimi zaman ise yıllık olarak yapılır. Diyaliz makinesini böbrek yetmezliği olan hastalara bağlamak da Diyaliz Teknikerlerinin yani diyaliz bölümü mezunlarının işidir. Diyaliz bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Diyaliz Nedir?

Diyaliz, kanda bulunan zararlı maddeleri ayıklama, kanı zararlı ve gereksiz maddelerden arındırma yöntemi olarak tanımlanabilir. Diyaliz makinesi işi bu işi gerçekleştiren cihazdır. Diyaliz makinesini hastaya bağlayan kişiye de Diyaliz Teknikeri adı verilir.

Diyaliz Teknikeri Maaşları

Diyaliz Teknikeri Maaşları oldukça merak edilen bir konu bu bölümden mezun olan kişiler devlet ve özel kadrolarda çalışma imkanı bulmakta ve maaşları değişmektedir genel olarak diyaliz maaşları &#; arasındadır. Diyaliz bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler içindedir.

-Diyaliz Bölümü Detaylı Bilgi-


Aşçılık Bölümü 

Aşçılık bölümü Son yılların gözde ve zevkle yapılacak mesleklerinden birisi de aşçılıktır. Tabi bu zevk ifadesi kişiden kişiye değişmektedir. Kimisi bir omlet yapmaya bile üşenirken, kimisi her türlü yemeği yapmaktan büyük bir zevk alır. Aşçılık bölümü, zaten sevilmediği müddetçe okunacak bir bölüm, yapılabilecek bir meslek değildir.

Aşçılık Maaşları/Kazancı Ne Kadar?

Aşçılık mesleği, maaşı değişken olan mesleklerden birisidir. Bu yüzden bu tür mesleklerin maaşını ele alırken genellikle kamuda çalışanlar, özel sektörde çalışanlar ve kendi işini yapanlar şeklinde kategorize etmek gerekir. Günümüzde herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda çalışan bir aşçı ortalama  lira dolaylarında maaş alırken, özel bir işletmede çalışan bir aşçı asgari ücretle dahi çalışabilmektedir. Bunun yanında tanınmış bir otel veya restoranda çalışan bir aşçının   lira dolaylarında maaş alması bile mümkündür. Kendi lokantasını/restoranını açmış biri, sizin de takdir ettiğiniz üzere çok daha yüksek meblağlar da kazanabilmektedir.

Aşçılık Yurt Dışı Maaşları

Aşçılık yurt dışı için seçtiği ülkeler genellikle şu şekildedir;

Amerika, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Kıbrıs, Kuveyt, Kanada, Rusya, Ukrayna

gibi ülkeler büyük otel ve İşletmelerde çalışmak için aşçı arayışı içindedir.

Aşçı Yurt dışı maaşları ortalama 10, $ - 30, $ arası değişiklik göstermektedir.

-Aşçılık Bölümü Detaylı Bilgi-


Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü

2 yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü, resmi devlet kurumlarına atanma ihtimali sıfıra yakın olmasına rağmen en çok tercih edilen ve taban puanları yüksek olan ender bölümlerden bir tanesidir. Bölümü devlet üniversitelerinde de okumanız mümkün; ancak Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü olan üniversiteler çoğunlukla ücretli özel üniversitelerden oluşmaktadır.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Nedir?

Hava alanları ile hava yolu işletmelerinde görev alacak kabin memurları yetiştiren bir önlisans programıdır. Eğitim süresi 2 yıl olan bölümde, öğrenciler staj görmektedir. Stajlar, ilgili sektöre ait işletmelerde yapılmaktadır. Bölüm öğrencilerinin iş bulması için bu stajların büyük bir önemi vardır. Şayet bu staj uygulamalarında, staj yaptığınız işletmenin yöneticilerinin gözüne girebilirseniz, kendinizi ispatlayabilirseniz henüz öğrenci iken bile iş teklifi alabilirsiniz.

Bu nedenle bölüm öğrencilerine tavsiyemiz, daha ilk seneden kendilerini iyi geliştirmeleri ve mutlaka yabancı dil öğrenmeleridir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kabin memurları çalışılan alana göre değişmekle birlikte Kabin Memuru maaşları  lira arasındadır. Kamuya atananlar için ise Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri maaşları 4 bin lira dolaylarındadır.

-Sivil Havacılık Kabin Hizmetler-


Fizyoterapi Bölümü

Fizyoterapi, henüz doğumdan itibaren veya sonradan oluşmuş çeşitli sakatlıkların, hastalıkların veya rahatsızlıkların ses, ışık ve hareket yöntemleri yardımıyla giderilmesi yöntemidir. Spor esnasında yaşana kırılma, ezilme, bükülme gibi rahatsızlıklar, bel ağrısı, bel fıtığı, boyun ağrısı ve fıtığı, omurilik zedelenmeleri, kısmi felç, el ve parmak hasarları gibi rahatsızlıklar Fizyoterapi alanına girmektedir. Fizyoterapi bölümü 2 yıllık önü açık bölümlerdendir.

Fizyoterapi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kamuda memur statüsünde ve tekniker sıfatı ile çalışan Fizyoterapi Teknikeri maaşları lira civarındadır. Hastanelerde yapılan döner sermaye ve performans ödemelerinin birbirinden farklı olabilmesi, çalışılan yere göre maaşların da farklı olmasına sebep olmaktadır. Aslında taban fizyoterapist maaşı lira dolaylarındadır. Bu fizyoterapist maaşı liraya çıkaran şey ise diğer yan ödemelerdir.

Özel hastanelerde çalışan Fizyoterapisti maaşları devlet kurumlarına göre daha düşüktür. Bununla beraber, aynı derecede veya daha yüksek maaş alanlar da vardır.

-Fizyoterapi Bölümü Detaylı Bilgi-


Laborant Ve Veteriner Sağlık Bölümü

Sağlık sektörü ile alakalı bölümler Türkiye&#;de her zaman iş görmüştür. Neredeyse tüm sağlık bölümlerine her atamada kontenjan ayrılmakta ve bu bölümlerden mezun olanlar çok da yüksek olmayan puanlarla resmî devlet kurumlarına atanmaktalar. İş bulma imkanı konusunda şanslı olan sağlık bölümleri arasında yer alan Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü, hayvanları seven, onlarla uğraşmaktan zevk alan her üniversite adayının hiç düşünmeden tercih edebileceği bir bölümdür.

Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü Nedir?

Çeşitli devlet kurumları ile veteriner kliniklerinde veteriner hekimlere yardımcı olarak çalışacak olan meslek elemanlarını yetiştiren 2 yıllık bir önlisans programıdır. Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünün dersleri ne yazık ki zordur; ancak sayısal derslerde başarılı olanların bu dersleri rahat bir şekilde geçeceğini düşünüyoruz. Bölümde okuyan öğrenciler iki yıl dört dönemden oluşan eğitim süresince toplamda 40 iş günü süren bir staj görürler. Bu staj sayesinde meslekleri ile ilgili gerçek deneyimler yaşayarak kendilerini geliştirirler. 

Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Devlete bağlı resmi kurumlarda görev yapan Laborant ve Veteriner Sağlık maaşları lira dolaylarındadır. Ancak özel veteriner hekimlerin yanında yardımcı eleman olarak çalışanlar ile diğer özel işletmelerde faaliyet gösterenlerin maaşı genellikle daha düşüktür. 

-Laborant ve Veteriner Sağlık Detaylı Bilgi-

Önü açık 2 yıllık bölümler bunlardır yazımızda genel olarak 2 yıllık en iyi bölümler, En çok tercih edilen 2 yıllık bölümler, 2 yıllık maaşı yüksek bölümler, 2 yıllık en gözde meslekler ve 2 yıllık bölüm önerini kapsamaktadır. Bu 2 yıllık bölümlerden herhangi birisinden mezun olmuş kişiler tecrübelerini yorum yaparak tercih edecek olan adaylara yol göstere bilir. Aynı zamanda tercih edecekler merak ettikleri konuları yorumlara ekleyebilirsiniz.

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Yazılım bir “tercih robotu” değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki önlisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

Açılacak sayfalarda aşağıdaki detayları bulacaksınız:

Yükseköğretim Girdi Göstergeleri:

  1. Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen sayıları
  2. Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı
  3. Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler
  4. Yerleşenlerin geldikleri iller
  5. Yerleşenlerin öğrenim durumu
  6. Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları
  7. Yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları
  8. Yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri
  9. Yerleşenlerin mezun oldukları liseler
  10. Yerleşen okul birincileri
  11. Yerleşen son kişinin profili
  12. Yerleşenlerin YKS net ortalamaları
  13. Sınavsız yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri
  14. Sınavsız yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversite türleri
  15. Sınavsız yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler
  16. Sınavsız yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller
  17. Sınavsız yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar
  18. Sınavsız yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (eslkeler)
  19. YKS ile yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler
  20. YKS ile yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler
  21. YKS ile yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller
  22. YKS ile yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar
  23. YKS ile yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (Meslekler)
  24. Yerleşme koşulları

Yükseköğretim Süreç ve Çıktı Göstergeleri:

  1. Öğretim üyesi sayısı ve unvan dağılımı
  2. Kayıtlı öğrenci sayısı
  3. Kayıtlı yabancı öğrenci sayısı
  4. Programdan mezun olan öğrenci sayısı
  5. Değişim Programları ile giden/gelen öğrenci sayısı
  6. Yatay geçiş ile gelen öğrenci sayısı

 

Yazılımın fayda sağlayacağı kitle yükseköğretime geçiş aşamasındaki öğrenciler, öğrenci aileleri, ortaöğretim seviyesindeki eğitimciler, eğitim yöneticileri, yükseköğretim seviyesinde akademisyen, araştırmacı ve yöneticilerdir.

Yazılım, YKS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan üniversitelerin önlisans programlarını (meslek yüksekokulu) kapsamaktadır.

Önü Açık Bölümler (4 ve 2 Yıllık)

Önü açık bölümleri tercih etmek her öğrencinin geleceğini yönlendirmesi açısından oldukça önemlidir. Bu rehberimde 4 yıllık önü açık bölümler hakkında bilgi verirken 2 yıllık önü açık bölümler hakkında da önemli gelişmeleri listeliyorum. Dijital çağda olduğumuzdan dolayı artık eski düzen hızlı bir şekilde değişmeye başladı.

Bilinmeyen önü açık bölümler tabiri ile birlikte çok farklı ve araştırmaktan zevk alacağınız alanları bir araya getirdim. Tabi diğer bölümlerle de iş sahibi olabilirsiniz fakat aşağıda paylaştığım önü açık bölümleri okumak size hem maddi hem de manevi olarak bir çok fayda sağlayabilir.

Herkes okuyup mühendis, doktor, öğretmen, avukat olmak istiyor. Günümüzde bu biraz değişmeye başladı. Teknolojik gelişmeler nezdinde artık çok farklı, ilgi çekici alanlar oluştu. Eşit ağırlık, sayısal olmakla birlikte karışık olarak önü açık bölümleri inceleyin;

Önü Açık Bölümler Listesi ()

1. Dijital Pazarlama

onu acik bolumler dijital pazarlama

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde en hızlı büyüyen sektörlerden biri de reklam ve pazarlamadır. Türkiye’de işletmeler her yıl daha fazla oranda reklam ve pazarlama bütçesi oluşturmaktadır. Özellikle korona virüs salgını ile birlikte insanların evlerinde vakit geçirmesi e-ticareti popüler hale getirdi.

Dijital pazarlama, reklamcılık sektörü bu sebeple aşırı bir büyüme gösterdi. Bu alanda uzman kişiler gerçekten müthiş rakamlar kazanabiliyor. Google ve sosyal medya reklamcılığı ile mükemmel işler çıkarılıyor. Eğer gerçekten bu işe eğiliminiz varsa kesinlikle düşünün.

2. Robotik Kodlama

robotik kodlama onu acik bolumler

Robotların kodlanması, geliştirilmesi, tasarlanması ve üretimi ile ilgilenen geniş bir alandır. Geleceğin birçok mesleğini de içinde barındıran robotik bölümü kesinlikle çağın en değerli bölümleri arasında yer alıyor. Robotların yakın gelecekte biz insanlığı ele geçirmesi için onlara yardım edecek uzmanlara ihtiyacımız var.

3. Genetik Kodlama

genetik kodlama onu acik bolumler

Doğrudan tıp ile ilgili olsa da; genetik bölümü başlı başına kapsamlı bir sektördür. 21’nci yüzyılda yaşanması beklenen en önemli tıp olaylarının birçoğu genetik ile başarıya ulaştı. Önümüzdeki yıllarda da genetik aracılığıyla çok önemli sorunlardan daha kurtulmak amaçlanmaktadır.

# Mutlaka Okuyun:Geleceğin Meslekleri Nelerdir? ()

Ortadoğu ülkelerinde başarılı olan genetik uzmanlarının çok büyük bir kısmı Avrupa ve ABD’deki şirketlerde çalışmaktadır. Eğer önü açık bu bölüm üzerinde ilerlemeyi planlıyorsanız; her şartta ülkenizi seven bir insan olmanızı arzu ediyorum!

4. Uzay Bilimi

uzay bilimi onu acik bolumler

Maalesef biz dünyalılar her geçen gün dünyaya daha fazla kötü davranıyor. Sonunda bizi istememeye başlayabilir mi? Elbette uzak bir gelecek için söylemenin mümkün olabileceği bir cümle lakin insanlığın uzay merakı asla dinmeyecek. Uzay bölümü geleceğin birçok mesleğini barındıran önü açık bölümler arasında yer almaktadır.

5. Mobil Uygulama Geliştirici

mobil uygulama gelistirme onu acik bolumler

Cep telefonunuzu elinizden düşürmediğinizi biliyorum. Bunun en büyük nedeni ise, her biri bağımlılık oluşturan uygulamalar. Peki bunca uygulamayı kim hazırlıyor? Elbette uygulama geliştiricileri. Türkiye’de en yüksek maaş ortalamasına sahip meslek dallarından biridir.

6. Yazılım

yazilim onu acik bolumler

İnsanların ve kurumların yazılıma olan talebi her geçen gün artmaktadır. Günümüzde konforlu hayatımızı sürdürmek ve geliştirmek için en çok ihtiyaç duyduğumuz konuların başında yazılım geliyor. Durum böyleyken ve sektörde her geçen gün istihdam talebi artarken; yazılım önü açık bölümlerden biri olmayı sürdürecek.

7. Sağlık

saglik onu acik bolumler

Sadece ülkemizde değil tüm dünyada önü açık olan en iyi bölüm elbette tıp bölümüdür. yılı itibarıyla dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını ile birlikte tıp sektörüne olan ihtiyaç daha fazla kendini hissettirmiştir. Meslek seçimi aşamasında bulunuyorsanız, tıp sektörünün doğrudan ihtiyaç duyduğu herhangi bir meslek ile ilgilenebilirsiniz.

# Mutlaka Okuyun:En Çok Para Kazandıran Meslekler (+20 Kariyer Fikri)

Sadece doktor olmaktan bahsetmiyorum, hemşire, eczacı, anestezi uzmanı hatta tıp turizmi uzmanı bile tıp bölümleri ile doğrudan ilgilidir.

8. Yenilebilir Enerji

yenilenebilir enerji onu acik bolumler

Güneş, rüzgar, dalga, jeotermal ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji üretebildiğimiz her alan; dünyanın daha iyi bir yer olmasına katkı sağlayacak. Fosil yakıtların gün geçtikçe tükenmesi ve devletlerin bu enerji türlerine olan bağımlılığını azaltmak istemesiyle birlikte; önümüzdeki yıllarda yenilenebilir enerji ile ilgili olan mesleklerde talep artışı yaşayacak.

9. Sanal Gerçeklik

sanal gerceklik

Gerçek dünya ilgimizi gittikçe daha az çekmeye başladı. Dışarı çıkıp biraz yürümek yerine cep telefonumuzu çıkarıp Google Maps ile sokakları gezmeye başladık. Durum böyleyken; sanal gerçekliğe olan talepteki artış da garipsenmeyecek bir durum. Sanal gerçeklik ülkemizde henüz tam anlamıyla bölümlere dökülmemiş durumda. Bu bölümde ilerlemek istiyorsanız yurt dışında okumanız gerekebilir.

Dış Ticaret

dis ticaret

10 yıl öncesine kadar Türkiye’de sayılı şirketler ihracat ve ithalat yapıyordu. Lakin günümüzde internetin gelişmesiyle birlikte Mardin’deki bir Telkâri ustası bile ihracat yapabiliyor. Elbette sürecin daha profesyonel bir hale getirilmesi ve ülkemize katma değer oluşturması için dış ticaret alanındaki uzmanlara ihtiyaç duyuyoruz. Şimdi bile dış ticaret uzmanını transfer etmek isteyen çok sayıda şirket var!

Önü Açık Bölümler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Önü açık bölümler hakkında sıkça sorulan soruları bir araya getirdim. Bu soruların yanıtlarını inceleyerek daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.

2 yıllık hangi bölümlerin önü açık?

1. Patoloji Laboratuvar Teknikleri
2. Uçak Teknolojisi
3. Lojistik
4. İlk Ve Acil Yardım
5. Anestezi
6. Ağız Ve Diş Sağlığı
7. Adalet
8. Bilgisayar Programcılığı
9. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
Odyometri

Eşit ağırlık okuyan biri ne olabilir?

1. Aile ve Tüketici Bilimleri.
2. Aktüerya ve Risk Yönetimi.
3. Antrenörlük Eğitimi.
4. Antropoloji.
5. Avrupa Birliği İlişkileri.
6. Bankacılık.
7. Bankacılık ve Finans.
8. Bankacılık ve Sigortacılık.

MF bölümünde hangi meslekler var?

1. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon.
2. Hemşirelik.
3. İç Mimarlık.
4. Matematik Öğretmenliği.
5. Matematik.
6. Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı
7. Moleküler Biyoloji ve Genetik.
8. Odyoloji.

Sonuç

Önü açık bölümlerle ilgili yukarıda bir çok bilgiye verdim. Tabi bu bilgilerin sizi yanlış yönlendirmesine izin vermeyin. İlgi odağınız, yapmaktan zevk aldığınız iş hangisi ise mutlaka ona yönelin. İnanın bana insan sevmediği bir işte çalışıyorsa hayat ona zulümdür&#;

Son Güncelleme Tarihi: 5 Eylül

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası