tırnak güçlendirici doğal yöntemler / Uzun ve Güzel Tırnaklar - Irene Deryaoğlu

Tırnak Güçlendirici Doğal Yöntemler

tırnak güçlendirici doğal yöntemler

Evde tırnak güçlendirme yöntemleri: Tırnak bakımı nasıl yapılır?

Düzenli bakım uygulayarak tırnakların sağlıklı ve güçlü olmasını sağlayabiliriz. Tırnakların çabuk kırılması sağlık sorunlarından kaynaklanabileceği gibi kalsiyum değerinizin de düşük olma ihtimalinden kaynaklanabilir. Temizlikte kullanılan kimyasal ürünlerde tırnak sağlığını tehdit etmektedir. Temizlik sırasında eldiven takarak tırnaklarınızı bu olumsuz etkilerden koruyabilirsiniz. Tırnak bakımı nasıl olmalı ve evde tırnak güçlendirmek için doğal ürünler nelerdir. İşte o yöntemler…

Yayınlanma:

Evde tırnak güçlendirme yöntemleri: Tırnak bakımı nasıl yapılır?

Tırnak bakımı kadın ve erkek her ikisini de yakından ilgilendiren bir konudur. Güzel ve bakımlı tırnakların sırrı düzenli olarak yapılan bakımlardır. Sağlıklı tırnaklar havanızı değiştirir aynı zamanda sizi çok daha bakımlı bir görünüme sokabilir. Peki, tırnak bakımı nasıl yapılır? Evde tırnak güçlendirmek için doğal ürünler…

EVDE TIRNAK GÜÇLENDİRME YÖNTEMLERİ

LİMON VE ZEYTİNYAĞI İLE TIRNAK GÜÇLENDİRME

Malzemeler;
6 damla limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;
Limon ile zeytinyağını bir kapta karıştırın ve tırnaklarınızı bu karışıma batırarak 10 dakika bekletin. Limon tırnaklarınızın güçlenmesini sağlayarak kırılmaların önüne geçerken zeytinyağı antioksidanlar sayesinde tırnakların bakımını ve onarımını sağlamaktadır.

KARBONAT İLE TIRNAK GÜÇLENDİRME

Malzemeler;
Bir çorba kaşığı karbonat
1 bardak su

Yapılışı;
Hazırladığınız suyun içerisine karbonatı atın ve erimesini sağlayın. Ellerinizi bu suyun içerisinde 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Haftada kez uygulayabilirsiniz.

TIRNAK BAKIMI

TÖRPÜ İLE ŞEKİL VERME

Tırnakları çok fazla törpülemek tırnakların hasar görmesine ve kırılmalara neden olabilir. Yumuşayan tırnaklara törpü le nazikçe şekil vererek tırnakların hasar görmesini engelleyebilirsiniz.

TIRNAK HİJYENİ

Tırnakların düzenli olarak temizliğini sağlamalıyız. Ellerimizi bol bol yıkamalı ve özelikle uzun tırnaklara sahipsek mutlaka iç kısımlarını suda bekleterek temizlemeliyiz. Sık sık sürülen ojeler tırnakta sararmalara neden olabilir. Tırnakların hava almasını sağlamalı yani ojeleri tırnaktan günde bir çıkarmalıyız. Ojeyi çıkardıktan sonra elleri yıkayarak el kremi ile ellerin nemlenmesine yardımcı olmalıyız.

MANİKÜR

Tırnak çevresinde oluşan katikulleri manikür makası ile kesilmesi gerekmektedir. Bu işlemi kuaför salonlarında yaptırabilirken evinizde kendinizde yapabilirsiniz. Öncelikle ellerinizi suda bekletip tırnak etlerinin yumuşamasını sağladıktan sonra manikür makası ile kalkan derileri kesebilirsiniz.

Protez tırnak nasıl takılır? Nasıl çıkartılır?İlginizi ÇekebilirProtez tırnak nasıl takılır? Nasıl çıkartılır?

Kadınkalkannasıl yapılırProtezSağlıksözzeytinyağı

Evde tırnak güçlendirme yöntemleri

Tırnaklarınızın güçsüzlüğünden şikayetçiyseniz sizin için etkili çözüm önerilerimiz var! Kırılan ve soyulan tırnakları güçlendirmek için evde bakım yöntemlerini deneyebilirsiniz. Yüksek Topuklar ekibi olarak sizlere evde tırnak güçlendirme yöntemlerini sunuyoruz.

Tırnaklar neden kırılır ve soyulur?

Stres, sağlıksız beslenme, tiroid gibi nedenler, tırnakları zayıflatır ve kırılmalara yol açar. Özellikle kalsiyum eksikliği, tırnakların soyulmasına neden olur. Bunu engellemek için, süt, yoğurt, peynir gibi kalsiyum açısından zengin besinler tüketmeniz gerekir. Ayrıca, vitamin ve mineral deposu sebze ve meyveler de tırnaklarınızı güçlendirir.

Beslenme dışında, güzellik adına yapılan bazı uygulamalar da tırnaklara zarar verir. Örneğin, fazla törpü yapmak, devamlı oje sürmek, takma tırnak kullanmak tırnakları zayıflatır.

Temizlik malzemeleri, içerdikleri kimyasallar yüzünden tırnakların soyulmasına neden olur ve cildi tahriş eder. Bunu önlemek adına, eldiven takarak temizlik yapmaya özen göstermelisiniz.

Son olarak tiroid, stres, uykusuzluk gibi problemler, tırnak sağlığını olumsuz etkiler.

Tırnak sağlığını korumak ve tırnakları güçlendirmek için evde uygulayacağınız doğal tedavi yöntemleri etkili olacaktır. İşte tırnak güçlendiren doğal yöntemler…

Limon ve zeytinyağı ile tırnak bakımı

Zeytinyağı içerdiği yağ asitleri ve antioksidanlar sayesinde tırnakları besler.

Malzemeler:

Zeytinyağını ve limon suyunu bir kapta karıştırın ve tırnaklarınızı yaklaşık 15 dakika bu karışımın içinde bekletin.

Hint yağı ve E vitamini ile güçlü tırnaklar!

Hint yağı tırnakları nemlendirir ve besler.E vitamini ile kullanıldığı takdirde etkisi artar ve tırnaklarınızı daha da güçlendirir.

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı Hint yağı
  • 5 damla E vitamini

Hint yağını ve E vitamini karıştırın ve bir fırça yardımıyla tırnaklarınıza uygulayın.

Tırnak güçlendirme için yumurta sarısı ve bal

Malzemeler:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı bal

Tüm malzemeleri karıştırın ve tırnaklarınıza uygulayın. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

Tırnak güçlendirmek için diğer öneriler:

  • Ucuz ve kalitesiz ojeler yerine, besleyici ojeler tercih edin.
  • Oje sürmeden önce tırnaklarınıza mutlaka bir baz uygulayın.
  • Tırnaklarınızın hava alabilmesi için devam oje sürmekten kaçının.
  • Tırnaklarınızın soyulan katmanlarını koparmayın veya kesmeyin.
  • Soyulan tırnaklarınızı yavaşça törpüleyerek pürüzsüz bir görünüm yaratabilirsiniz.
  • Elma sirkesive suyu karıştırın ve tırnaklarınızı bu karışımın içinde dakika bekletin. Bu uygulamayı, haftada en az 2 kez tekrarlayın.

Evde tırnak güçlendirme yöntemlerini öğrendiniz. Güçlü ve sağlıklı tırnaklara sahip olmak için, bu yöntemleri haftada en az 2 kez düzenli olarak uygulamalısınız.

Tırnak bakımı hakkında diğer yazılarımız:

Tırnak mantarı nasıl geçer?

Evde tırnak uzatma yöntemleri

Kış aylarında el ve tırnak bakımı

Damla Yıldırım

Uzun ve Güzel Tırnakların Sırları

Tırnaklarınızın Daha Hızlı ve Kolay Uzamaları İçin Doğal Yöntemler

Birçok kişi doğal tırnaklarını uzatamamaktadır ancak bu durum uzun tırnakların ne kadar etkileyici olduğunu değiştirmez. Tırnaklarınız sağlıklı uzayabilmeleri için uygun bakıma ihtiyaç duyarlar. Tırnaklarınızı nasıl daha sağlıklı ve hızlı uzayabileceği ile ilgili aşağıdaki maske uygulamaları size yardımcı olabilecektir.

Tırnaklar sağlam ve sağlıklı ise her zaman daha hızlı uzarlar. Tırnaklar ince soyuluyor ve yenmişse zayıf olarak nitelendirilir. Bu durumda doğal yöntemlerle tırnakları güçlendirme yoluna gitmelisiniz.

Doğal parlak hızla uzayan sapasağlam tırnaklar için iyi beslenme, hijyen ve gerekli bakım şarttır.

Aşağıdaki tırnaklar için uygulanan maskelere bir göz atın.

Doğal ve hızlı şekilde tırnak uzatma yöntemleri hemen yanı başınızda

Doğada tırnaklarınızın kolay ve etkili bakımı için sayısız malzeme bulunmaktadır. Bu malzemeler hemen hemen her evde bulunmaktadırlar. Çeşitli meyveler sebzeler ve yağlar bunların sadece birkaçıdır. Aşağıdaki maske ile yapılan terapilere küçük bir göz atalım.

Tırnak Yağı ile Daha Hızlı Uzama

Tırnak yataklarının güçlenmesini sağlayan birçok yağ vardır. En bilinenler Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, Jojoba , amla yağı, argan yağı ve badem yağıdır. Tüm bu doğal yağlar oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

Doğal zeytin yağı maskesi;

Saç beslenmesi için önerilen zeytin yağı tırnaklarda da son derece besleyici ve birçok maskenin ana maddesini oluşturan güzel bir yağdır. İçeriğindeki E vitamini sayesinde kan dolaşımını hızlandırıp tırnakları derinlemesine besler.

Zeytinyağını hafif ısıtıp içerisinde k boyunca tırnaklarınızı batırıp daha sonra eldiven ile kapatarak sabaha kadar derinlemesine nüfus etmesini sağlayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı maskesi;

Küçük bakteriyel sorunları bile çözebilme özelliği olan Hindistan cevizi yağı, tırnağın hızlı ve sağlıklı gelişimine katkıda bulunabilir. Tırnak etleri ve tırnaklara masaj yaparak kullanılabileceği gibi ayrıca maskesi de yapılabilir. Kan dolaşımını destekler ve tırnak doğal nemini kazandırır.

Zeytin yağında olduğu gibi Hindistan cevizini de evde 5 dakikalık masajlarla yedirerek kullanabiliriz böylece hemen ardından eldiven takıp sabaha dek bekleyebiliriz.

İkinci yöntem ise yağı hafif ısıttıktan sonra dakika tırnakları yağa batırarak ekleyip ardından eldiven ile kapatarak, sabaha kadar elleri bekletiriz.

Her iki yöntem de tırnaklara inanılmaz besleyicilik ve güç kazandırır.

Portakal suyu ile doğal tırnaklarınızı uzatın;

Portakalda diğer tüm turunçgillerde olduğu gibi içeriğindeki C vitamini, folik asit, tırnakların hızlı gelişmesini ve kuvvetlenmesini sağlar. C vitamini tek başına kollajen üretimini artırmaktadır. Sağlam tırnaklar için kollajen de önemli bir üretimdir. Ayrıca portakal limon gibi meyvelerin soslarında ağartıcı özellik bulunmaktadır ki bu da tırnakların rengindeki sararmaları gidermektedir.

İki şeklide kullanım yapılabilir. Portakal veya limonu 5 dakika boyunca ellere ve tırnaklara masaj yaparak sıvıyı iyice yedirmek ardından ılık su ile durulayıp bolca yıkayıp nemlendirici sürmektir.

İkinci yöntem ise; 1 çorba kaşığı limon suyunu 3 çorba kaşığı zeytin yağı ile karıştırıp biraz mikrodalga da ısıtıp tırnakları dakika boyunca içinde tutmaktır. Daha sonra eller iyice durulanmalıdır. Bu yöntem haftanın günü tekrarlanabilir. Limon suyundaki asitli yapı yaralarda yanma hissi uyandıracağından sürmekten kaçının.

Domates ile uzun tırnaklar;

Tırnakların doğal ve hızlı büyümesine biyotin maddesini katkısı çoktur. Domatesin içeriğinde olan Biotin A ve C vitaminleri tırnakları ayrı ayrı besler ve hızlı uzamasını sağlar.

Domates ile yapılan tırnak maskesi;

1 çorba kaşığı domates suyu ve çorba kaşığı zeytinyağı karıştırılır. Karışımı mikrodalgada hafif ısıtıp

Tırnakları içine 10 dk. bekletiyoruz. Bunu haftada defa tekrarlayabiliriz. Hem parlak ve güzel ve sararmalardan kurtulmuş nemlenmiş hızla uzayan tırnaklar elde edebilirsiniz.

Başka bir yöntem ise bir dilim domatesi tırnaklara 10 dk. boyunca yedirmektir. Akabinde yıkayıp nemlendirmek gereklidir. Domates asitli yapısıyla yaralarda yanma hissi uyandıracağından bu bölgelerde kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Sarımsak ile tırnaklarınızı uzatın;

Ne kadar tuhaf da gelse sarımsak birçok tırnak la ilgili bakım ürününün en temel içeriklerindendir. İnce tırnakları güçlendirdiği için daha hızlı uzama elde ederiz.

Haftada bir iki defa bir iki diş sarımsağı ezip tırnaklarınıza yedirin.

Bunun dışında ezilmiş sarımsağı bir miktar portakal suyu ve zeytinyağına ekleyip bir kabın içinde bekletin. Kullanımdan önce iyice karıştırın ve tırnakları 10 dk. içerisinde bekletin.

Kısa sürede tırnaklarınız çok daha sağlam, uzun ve parlak olacaktır.

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası