karanlık zombi oyunları / PS4 ve PS5 için en iyi kıyamet sonrası oyunları | PlayStation'da Bu Ay (Türkiye)

Karanlık Zombi Oyunları

karanlık zombi oyunları

En İyi 10 Zombi Oyunu

The Walking Dead

Ç&#;k&#;&#; Tarihi: (Sezon 1), (Sezon 2)

Yap&#;mc&#;: Telltale Games

Platformlar: Windows, OS X, PlayStation 3, Playstation 4, Playstation Vita, Xbox , Xbox One, Android, iOS

Robert Kirkman’&#;n ayn&#; adl&#; çizgi roman&#;ndan uyarlanma olan The Walking Dead, interaktif bir hikâye sunuyor oyunculara. Oyun, yine ayn&#; adl&#; dizinin televizyon sektöründeki ba&#;ar&#;s&#;n&#;, oyun sektöründe gösteriyor. Türü ise Graphic Adventure. Be&#; bölümden olu&#;an oyun, Lee adl&#; bir adam&#;n hayatta kalma çabas&#;n&#; anlat&#;yor.

Oyun, ana karakter Lee’nin hapishaneye götürülmesi ba&#;l&#;yor. Polis arabas&#;n&#;n bir zombiye çarparak yoldan ç&#;kmas&#;yla Lee serbest kal&#;yor. Bir eve s&#;&#;&#;n&#;yor ve evin sahiplerinin, a&#;aç evde saklanan küçük k&#;z&#; Clementine ile tan&#;&#;&#;yor. Küçük k&#;z&#; yan&#;na alarak onu korumaya ve ailesini bulmaya karar veriyor. Bir grup insanla tan&#;&#;&#;p yollar&#;na onlarla devam ediyorlar. Grup k&#;sa süre içerisinde tek tehlikenin zombiler olmad&#;&#;&#;n&#; fark ediyor.

Türünün di&#;er bir çok oyununun aksine The Walking Dead bulmaca çözmeye de&#;il, hikayeye ve karakter geli&#;imine odaklan&#;yor. Oyunda di&#;er karakterlerle konu&#;urken söyledikleriniz, yapt&#;&#;&#;n&#;z her &#;ey hikayeyi etkileyebiliyor.

Dead Island

Ç&#;k&#;&#; Tarihi:
Yap&#;mc&#;: Techland
Platformlar: Windows, OS X, Linux, Playstation 3, Xbox

Techland taraf&#;ndan y&#;l&#;nda ç&#;kar&#;lan Dead Island, bir aksiyon RPG oyunudur. Oyunumuz bir adada geçiyor ve bu adada özgürce dola&#;abiliyoruz. Ad&#;ndan da anlayabilece&#;iniz gibi bu aday&#; zombiler basm&#;&#; durumda. Do&#;al olarak bu zombilere kar&#;&#; hayatta kalmak temel amac&#;m&#;z.
Oyunumuzun geçti&#;i adan&#;n ad&#; Banoi. Oyunumuz bu adadaki bir otelde ba&#;l&#;yor. Öncelikle karakterlerimizden bahsedelim:

Sam B: Rapçi bir karakter, otele ise bilindik &#;ark&#;s&#; olan “Who Do You Voodoo“yu söylemeye gelmi&#;. Kötü geçmi&#;ini saymazsak, güçlü, özgüvenli bir karakter. Silah olarak ise küt silahlar&#; kullan&#;yor.

Xian Mei: Bir polis k&#;z&#; kendisi, gizli olarak Çin hükümeti için bir ajan olarak çal&#;&#;&#;yor. Otelde de bu yüzden bulunuyor. Silah olarak ise keskin silahlar&#; kullan&#;yor.

Logan Cartner: Eski Amerikan futbolu oyuncusu, fakat sonra bir kaza geçiriyor ve kariyeri sona eriyor. Hem kulland&#;&#;&#; arabada kaza yap&#;p genç bir kad&#;n&#; öldürüyor, hem de dizini yaral&#;yor. Bütün paras&#;n&#; ise otele gelmek için harc&#;yor. Silah olarak ise f&#;rlat&#;labilir b&#;çak kullan&#;yor.

Purna: Bu karakterimiz ise eski bir polis. Zengin ve güçlü ba&#;lant&#;lara sahip olan bir çocuk tacizcisini vurup yaralad&#;ktan sonra i&#;ini kaybediyor. Purna bu olaydan sonra korumal&#;k yapmaya ba&#;l&#;yor. Silah olarak ise ate&#;li silahlar&#; kullan&#;yor.

Bu dört karakterimiz otelde iken bir anons yap&#;l&#;yor ve otelden ayr&#;lmalar&#; söyleniyor. Oradaki nüfusun büyük k&#;sm&#;n&#;n zombiye dönü&#;tü&#;ünü farkediyorlar. &#;ansl&#;lar ki hepsi de bu salg&#;na kar&#;&#; ba&#;&#;&#;&#;kl&#;lar. Amaçlar&#; ise adan&#;n d&#;&#;ar&#;s&#;yla ba&#;lant&#; kurmak ve bulunduklar&#; adadan kaçmak.

Oyuna daha sonra gelen DLC ile Ryder White ad&#;ndaki bir karakterin hikayesini de oynayabiliyoruz. Oyun tuttuktan sonra Dead Island: Riptide ad&#;ndaki bir eklenti paketi ç&#;kar&#;ld&#;, Escape Dead Island ad&#;ndaki bir spin-off oyunu yap&#;ld&#;, Dead Island: Epidemic ad&#;ndaki bir MOBA oyunu bile ç&#;kar&#;ld&#;. Dead Island 2’nin ise ’da ç&#;kmas&#; bekleniyor.

Dead Rising

Ç&#;k&#;&#; Tarihi: (Dead Rising), (Dead Rising 3)
Yap&#;mc&#;: Capcom
Platformlar: Windows, Xbox , Wii, PlayStation 3, Xbox One

Dead Rising serisi, Survival Horror olarak geçse de, korkunç bir oyun oldu&#;u söylenemez. Komik bir yap&#;ya sahip olan seride, karakterimiz bir al&#;&#;veri&#; merkezinde mahsur kalm&#;&#; birisi oluyor. Capcom taraf&#;ndan geli&#;tirilen oyun daha sonra Blues Castle Games firmas&#;na geçti. Capcom taraf&#;ndan sat&#;n al&#;nan firma &#;u an Capcom Vancouver ad&#;yla çal&#;&#;&#;yor.

&#;lk oyunda Frank West adl&#; bir gazeteciyi oynuyoruz. Frank, zombi salg&#;n&#; ilk ç&#;kt&#;&#;&#;nda, karantinaya al&#;nm&#;&#; Willamette kasabas&#;na gizlice girerek, kasaban&#;n al&#;&#;veri&#; merkezinde salg&#;n&#;n nedenini ö&#;renmeye çal&#;&#;&#;yor. E&#;er bir görevi ba&#;aramazsan&#;z oyun bitmiyor, oyunun sonunda de&#;i&#;iklikler olabiliyordu.

&#;kinci oyun, ilk oyundan be&#; y&#;l sonras&#;nda geçiyor. Zombilerden tamamen kurtulmak yerine, e&#;lence amaçl&#; kullan&#;lmalar&#;na karar verilmi&#;tir. Karakterimiz Chuck, k&#;z&#;n&#;n ilaç paras&#; için televizyonda motoruyla zombi öldürmeyi kabul etmi&#; bir motorcudur. Zombilerin sal&#;nmas&#;yla al&#;&#;veri&#; merkezinde mahsur kal&#;rlar.

Üçüncü oyun, ikinci oyunun 10 y&#;l sonras&#;nda geçiyor. Karakterimiz Nick genç bir tamircidir. Oyunun geçti&#;i &#;ehirde bir zombi salg&#;n&#; ç&#;km&#;&#;t&#;r. Nick ve arkada&#;lar&#; ordunun alt&#; gün sonra &#;ehri bombalayaca&#;&#;n&#; ö&#;renir. Alt&#; gün içerisinde &#;ehirden kaçmalar&#; gerekmektedir.

The Last of Us

Ç&#;k&#;&#; Tarihi:
Yap&#;mc&#;: Naughty Dog
Platformlar: PlayStation 3, PlayStation 4

’ün en iyi oyunlar&#;ndan birisi olan The Last of Us, ilk olarak PlayStation 3’e ç&#;kt&#;. y&#;l&#;nda ise The Last of Us Remastered PlayStation 4’e ç&#;kt&#;. Remastered versiyonda ise daha güçlü grafikler ve geli&#;mi&#; sava&#; sistemi bulunmaktayd&#;. Oyun konusuyla, e&#;siz oynay&#;&#;&#;yla tüm PlayStation 3 sahiplerini etkilemeyi ba&#;arm&#;&#;t&#;.

Ana karakterimiz Joel, Texas’ta ya&#;ayan bekar bir baba. 12 ya&#;&#;ndaki k&#;z&#; Sarah ile beraber ya&#;&#;yorlar. Bir gece, mutant Cordyceps mantar&#; salg&#;n&#; Amerika’y&#; vuruyor, insanlar&#; ise zombilere dönü&#;türüyor. Joel, karde&#;i Tommy ve Sarah kaç&#;yorlar, fakat k&#;z&#; Sarah bir asker taraf&#;ndan vuruluyor.

Ard&#;ndan yirmi sene sonras&#;na atl&#;yoruz. Hayatta kalanlar polislerin korudu&#;u bölgelerde hayatlar&#;n&#; sürdürmeye devam ediyorlar. Karakterimiz Joel ise kaçakç&#;l&#;k yapmaya ba&#;l&#;yor ve Fireflies ad&#;ndaki bir grupla kar&#;&#;la&#;&#;yor. Fireflies’&#;n arac&#;l&#;&#;&#; ile Ellie ad&#;ndaki bir k&#;zla tan&#;&#;&#;yor ve onun da enfekte oldu&#;unu ö&#;reniyor, fakat hala zombi olmad&#;&#;&#;n&#; görünce ba&#;&#;&#;&#;kl&#;&#;&#; oldu&#;unu dü&#;ünüyor ve bunun tedavi için kullan&#;labilece&#;ini dü&#;ünüyor. Joel ve Ellie ise birlikte yolculuk yaparak hayatta kalmaya çal&#;&#;&#;yorlar.

Oyun, Joel ve Ellie’nin aralar&#;ndaki ili&#;ki ile de biliniyor. Aralar&#;ndaki ba&#; ve psikolojik tahliller insan&#; derinden etkiliyor. Oyunda dinleme modu gibi yenilikler de bulunmakta. The Last of Us PlayStation 3’ün en çok satan oyunlar&#;ndan birisi ve bunu sonuna kadar hakediyor.

Dying Light

Ç&#;k&#;&#; Tarihi:
Yap&#;mc&#;: Techland
Platformlar: Windows, Linux, PlayStation 4, Xbox One

Bu oyunumuzda çok da uzak olmayan bir yere gidiyoruz, &#;anl&#;urfa’ya. Evet, oyun &#;anl&#;urfa’ya ba&#;l&#; olan Harran‘da geçiyor. Ocak ’in en çok satan oyunlar&#;ndan birisi olan Dying Light oldukça olumlu yorumlar ald&#; ve özellikle bizler için de çok önemli, sonuçta her oyunda ülkemizde bir macera ya&#;am&#;yoruz.

Harran’da gizemli bir salg&#;n ortaya ç&#;k&#;yor ve nüfusun büyük k&#;sm&#;n&#; sald&#;rgan zombilere çeviriyor. Harran’&#;n savunma bakanl&#;&#;&#; ise bu durumun üzerine &#;ehri karantina alt&#;na al&#;yor. GRE ad&#;ndaki iyi görünümlü bir grup ise &#;ehirdeki hayatta kalanlara düzenli olarak erzak veriyor. GRE Kyle Crane ad&#;ndaki karakterimizi Kadir Suleiman‘&#;n onlardan çald&#;&#;&#; ve &#;antaj malzemesi olarak kulland&#;&#;&#; bir belgeyi geri almak için Harran’a gönderiyor. &#;ndi&#;i gibi sald&#;r&#;ya u&#;ruyor karakterimiz ve enfekte oluyor, fakat çok geçmeden kurtar&#;l&#;yor. Crane &#;ehirdekilere yard&#;m ediyor, çok geçmeden GRE’nin gerçek yüzünü de görüyor.

Oyunda çok oyunculu mod da bulunmakta. Oyunun en büyük özelliklerinden birisi ise parkura verdikleri önem. Dying Light’ta parkur çok önemli bir yer kapl&#;yor, ko&#;up z&#;playabiliyor, t&#;rmanabiliyoruz. Genelde yak&#;n silah kullan&#;yor ve yeni silah da yapabiliyoruz. Oyunda gece gündüz döngüsü bulunmakta. Gündüzleri tehlikedeki insanlar&#; kurtar&#;yor, malzeme topluyor, tuzak kuruyoruz. Sabahlar&#; zombiler oldukça rahat görülüyorlar, yava&#;lar ve güçsüzler. Geceleri ise i&#;ler de&#;i&#;iyor. Güçleniyorlar, h&#;zlan&#;yorlar, ayn&#; karakter gibi z&#;playabilip t&#;rmanabiliyorlar. Oyun oldukça zor ve e&#;lenceli, Dead Island’in yap&#;mc&#;s&#;ndan gelen bir oyundan da ba&#;ka bir &#;ey beklenemez zaten.

Dead Space

Ç&#;k&#;&#; Tarihi: (Dead Space), (Dead Space 3)
Yap&#;mc&#;: Visceral Games
Platformlar: Xbox , PlayStation 3, Wii, Windows, iOS, Android, BlackBerry PlayBook, BlackBerry 10

&#;lk oyun olan Dead Space’i de&#;il, seri olan Dead Space‘i inceleyece&#;iz. Çe&#;itli platformlara ç&#;km&#;&#; olan serinin ilk oyunu y&#;l&#;nda ç&#;km&#;&#;t&#;. Serinin 3 ana oyunu, 3 adet de spin-offu (Dead Space: Extraction, Dead Space Ignition, Dead Space[mobil]) bulunmakta. Serimizde korku faktörü de ön planda.

Dead Space serisi yüzy&#;lda uzayda geçiyor. &#;nsanl&#;k uzaya aç&#;l&#;yor, di&#;er gezegenlerle koloni kuruyor. Fakat Dünya ise ekolojik olarak krize giriyor, kaynaklar&#; tükeniyor. EarthGov ise “Planet-cracker” ad&#;ndaki gemilerde bulunuyor, gök cisimlerini ay&#;rarak kaynak ç&#;kar&#;yor. Bu kaynak aray&#;&#;lar&#;n&#;n çok garip bir &#;ey bulmas&#; ile tüm dünyan&#;n seyri de&#;i&#;iyor.

Dead Space serisi bir TPS. Oyunda karakterimiz Resource Integration Gear, k&#;saca RIG adl&#; bir z&#;rh giyiyor. Ne kadar can&#;m&#;z oldu&#;unu karakterimizin omurgas&#;ndaki bardan anl&#;yoruz. Ayn&#; &#;ekilde karakterimizin s&#;rt&#;nda ne kadar oksijeni oldu&#;unu görebiliyoruz. RIG’e iki güç eklenebiliyor. &#;lki “Kinesis” objeleri fiziksel temas olmadan hareket ettirebilme gücü. &#;kincisi ise “Stasis” hedefini k&#;sa bir süreli&#;ine yava&#;latma etkisine sahip.

Deadlight

Ç&#;k&#;&#; Tarihi:
Yap&#;mc&#;: Tequila Works
Platformlar: Xbox , Windows

Oyun ilk ba&#;ta A&#;ustos ’de Xbox Live Arcade‘e ç&#;km&#;&#;t&#;, Ekim ’de ise Steam arac&#;l&#;&#;&#;yla Windows’a. Oyunun Xbox versiyonu pek be&#;enilmese de PC versiyonu çok olumlu yorumlar alm&#;&#;t&#;. Genel olarak oyunun atmosferi, grafikleri övülürken kontrolleri be&#;enilmemi&#;ti. Listedeki di&#;er oyunlardan farkl&#; olarak Deadlight D bir oyun. Oyunda sadece soldan sa&#;a veya sa&#;dan sola gidebiliyoruz.

Deadlight y&#;l&#;nda Seattle‘da geçiyor. Topluluk ölüleri tekrar canland&#;ran bir virüsün ortaya ç&#;kmas&#;yla parçalara ayr&#;l&#;yor. Ana karakterimiz ise Kanada’dan bir park görevlisi olan Randall Wayne. Kar&#;s&#; Shannon ve k&#;z&#; Lydia ile yollar&#; ayr&#;l&#;yor ve bundan oldukça etkileniyor. Tek kalan güvenli yerin Seattle’da oldu&#;unu ö&#;reniyor ve kar&#;s&#; ile k&#;z&#;n&#;n da burada olaca&#;&#;n&#; dü&#;ünerek Seattle’a geliyor. Burada bir grup kuruyorlar ve hayatta kalmaya çal&#;&#;&#;yorlar. Bunu yaparken karakterimiz Randall kar&#;s&#; ve k&#;z&#;n&#; aramaya da devam ediyor.

Deadlight bir oyundan çok daha fazlas&#;, bir sanat eseri. Hikayesiyle, karakterlerin derinlikleriyle size çok fazla &#;ey ya&#;at&#;yor. Oyundaki zombilere Shadow ad&#; veriliyor ve zombilerle gerekli olmad&#;kça sava&#;m&#;yorsunuz, onlardan kaçmaya çal&#;&#;&#;yorsunuz. Oyunun sonu ise sizi tam kalbinizden vuruyor. Çok bir &#;ey söylemeye gerek yok, kesinlikle oynamal&#;s&#;n&#;z.

Killing Floor

Ç&#;k&#;&#; Tarihi: (Killing Floor), (Killing Floor 2)
Yap&#;mc&#;: Tripwire Interactive
Platformlar: Windows, OS X, Linux, PlayStation 4

Killing Floor, y&#;l&#;nda Unreal Tournament ’e bir mod olarak ç&#;kt&#;. Kendi oyununa sahip olmas&#; y&#;l&#;nda gerçekle&#;ti. Steam’de erken eri&#;imde olan ikinci oyun tamamland&#;&#;&#;nda PlayStation 4’e de ç&#;kmas&#; bekleniyor.

Oyun Londra’da geçiyor. Horzine Biotech, bir biyoteknoloji firmas&#;, askeri alanda deneyler yürütüyor. Klonlama içeren deneyler bir &#;ekilde çok kötü sonuçlan&#;yor ve denekler de&#;i&#;ik mutasyonlara u&#;ramaya ve a&#;&#;r&#; sald&#;rganla&#;maya ba&#;l&#;yor. Yerel polisin tüm çabalar&#;na ra&#;men, halk k&#;sa bir süre içerisinde sonu gelmeyen klonlar taraf&#;ndan yeniliyor.

Killing Floor bir FPS oyunu. Oyunda dü&#;man dalgalar&#;na kar&#;&#; sava&#;&#;yoruz. Her dalga gittikçe zorla&#;&#;yor. Her dalgan&#;n sonunda kazand&#;&#;&#;m&#;z paralarla z&#;rh, silah ve mermi sat&#;n alabiliyoruz. Belli bir dalgadan sonra Boss ile kar&#;&#;la&#;&#;yoruz. Co-Op olan oyunda, dalgalar aras&#;nda bir sonraki dalga için bir strateji belirlenip belli yerlere bariyer tarz&#; &#;eyler koyulabiliyor.

Left 4 Dead

Ç&#;k&#;&#; Tarihi: (Left 4 Dead), (Left 4 Dead 2)
Yap&#;mc&#;: Valve
Platformlar: Windows, OS X, Linux, Xbox

Seri FPS/Survival oyunudur. Oyun halk&#;n büyük bir ço&#;unlu&#;unu zombi benzeri yarat&#;klara çeviren bir salg&#;ndan günler sonras&#;nda geçiyor. Dört karakterin hayatta kalmaya çal&#;&#;mas&#;n&#; ele al&#;yor oyunlar. Left 4 Dead’de 4 ki&#;iye kadar Co-Op mümkün. 4 ki&#;iden az oynuyorsan&#;z, oyunun yapay zekâs&#; sizin için bo&#;ta kalan karakterleri kontrol ediyor. Yak&#;n silahlar, ate&#;li silahlar ve f&#;rlat&#;labilir objeleri silah olarak kullan&#;yoruz. Oyunda farkl&#; zombi çe&#;itleri mevcut. Bunlar&#;n baz&#;lar&#;n&#; öldürmek gerçekten bir ekip i&#;i istiyor.

Hunter: Ufak ve çok çevik bir zombi. Oyuncunun üzerine atl&#;yor ve oyuncu hiçbir &#;ey yapam&#;yor. Di&#;er oyuncular taraf&#;ndan kurtar&#;lmazsa, Hunter onun sonu oluyor.

Smoker: Uzun diliyle oyuncular&#; çekiyor ve öldürüldükten sonra karakterlerin görmesini engelleyen bir duman bulutu b&#;rak&#;yor.

Boomer: Oyunculara safra s&#;v&#;s&#; kusan, hantal bir zombi. Öldürüldü&#;ünde patl&#;yor ve etraftaki oyunculara daha fazla zarar veriyor.

Spitter: Oyunculara asit kusuyor. Yerde olu&#;turdu&#;u asit birikintisine bas&#;l&#;rsa hasar al&#;yorsunuz. Öldükten sonra da büyük bir birikinti b&#;rak&#;yor.

Charger: Dev bir kola sahip iri bir zombi. Dev koluyla yüksek h&#;zda oyuncuya do&#;ru ko&#;uyor ve bir duvara çarpana kadar oyuncuyu sürüklüyor. Oyuncu tek bir vuru&#;ta etkisiz hale getirilebiliyor ve Charger öldürülmezse ölüyor.

Jockey: Karakterlerin kafalar&#;na binebilen küçük bir zombi. Karakterin kafas&#;na bindi&#;i zaman hareketlerini kontrol edebiliyor.

The Witch: Oyunun en güçlü zombisi. E&#;er a&#;lama sesleri duyuyorsan&#;z uzak durun. Witch yaln&#;z kal&#;p a&#;lamay&#; tercih eden bir zombi ve e&#;er onu rahats&#;z ederseniz sizi tek bir hamlede bile öldürebiliyor. Karakterlerden h&#;zl&#; ko&#;tu&#;u için karakterlerin zarar almadan öldüremedi&#;i bir zombi.

The Tank: Charger’a benziyor fakat daha güçlü. Oyuncular&#; tutup h&#;zla zemine çarpabiliyor veya üstlerine araba f&#;rlatabiliyor.

Resident Evil

Ç&#;k&#;&#; Tarihi: (Resident Evil), (Resident Evil: Revelations 2)
Yap&#;mc&#;: Capcom
Platformlar: Dreamcast, Game Boy Color, GameCube, Windows, Nintendo 64, Nintendo DS, Nintendo 3DS, PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Sega Saturn, Wii, Wii U, Xbox , Xbox One

Listemizin en uzun soluklu serisi Resident Evil. Serinin yirmiyi a&#;k&#;n oyun say&#;s&#;n&#;n üstüne bir y&#;&#;&#;n çizgi roman, film, animasyon gibi yan ürünleri mevcut. Seri birçok karakterin sürekli tekrarlanan zombi salg&#;nlar&#;ndaki rolünü i&#;liyor.

Raccoon City’de garip cinayetler i&#;lenmektedir. Katillerin yamyam oldu&#;u bilgisi mevcuttur yaln&#;zca. Olay&#; ara&#;t&#;rmak için S.T.A.R.S. adl&#; bir kurtarma ekibi yollan&#;r. Ekip ikiye ayr&#;l&#;r, Alpha ve Bravo. Önden gönderilen Bravo’dan haber al&#;namaz. Bravo’nun ard&#;ndan yollanan Alpha tak&#;m&#; çok garip bir &#;eyle kar&#;&#;la&#;acakt&#;r.

Oynan&#;&#; konusunda klasik bir TPS havas&#; veren seri, bir Survival Horror. Zombilerle sava&#;&#;yor, gizemleri çözüyor ve hayatta kalmaya çal&#;&#;&#;yoruz. Seri içinde Co-Op olan oyunlar mevcut. Silah kullanamay&#;p levye ile dalan karakterlerin oldu&#;u oyunlar bile var.

Bonus: Plants vs. Zombies

Ç&#;k&#;&#; Tarihi:
Yap&#;mc&#;: PopCap Games
Platformlar: Windows, OS X, iOS, Xbox Live Arcade, PlayStation Network, Nintendo DS, Android, Windows Phone, PlayStation Vita, BlackBerry Tablet Os, BlackBerry 10

Evet bu oyunumuz listedeki di&#;er oyunlardan oldukça farkl&#;. Oyun karanl&#;k m&#;? Hay&#;r. Zombilerden kaç&#;yor musunuz? Hay&#;r. Korku faktörü var m&#;? Hay&#;r. Plants vs. Zombies oldukça farkl&#; ve e&#;lenceli bir oyun. Tower defense türündeki bir oyun ve amac&#;m&#;z bahçemize bitkileri ekerek zombileri öldürmek.

Bitkilerimizin baz&#;lar&#; defansif, baz&#;lar&#; ofansif olarak kullan&#;l&#;yor. Oldukça fazla seviye var oyunda, klasik bahçedeyken ak&#;am moduna geçiyoruz ve oyun zorla&#;&#;yor. Gelen zombilerin ise çe&#;itli türleri var. H&#;zl&#; zombiler var, güçlü zombiler var, farkl&#; yeteneklere sahip zombiler var… Sayamayaca&#;&#;m kadar çok. Bitkilerin türleri de ayn&#; &#;ekilde. Oyunda tek ki&#;ilik, çok ki&#;ilik ve Adventure modlar&#; bulunmakta. Her mod birbirinden zevkli, oyunda ilerledikçe Survival Mode gibi modlar&#; da açabiliyorsunuz.

Plants vs. Zombies kesinlikle zombi oyunu denildi&#;inde akl&#;n&#;za gelecek oyunlardan birisi de&#;il, fakat hem gülmek hem e&#;lenmek istiyorsan&#;z oynaman&#;z gereken bir oyun. Oyunda kültürel göndermeler de çok say&#;da, Harry Potter’a, Led Zeppelin’e ve çok daha fazlas&#;na göndermeler bulunmakta. Ayr&#;ca Michael Jackson‘&#;n Thriller klibindeki dans eden zombilere benzer dans eden zombileri de unutmayal&#;m!

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Çılgın Bomba OyunuÇılgın Bomba
Rating:
Atılırken fitili ateşlenmeyen bomba görevinni tamamlamak için kendi kendisini ateşliyor.
Son Köy OyunuSon Köy
Rating:
Zombiler bütün köyleri ele geçirdi. Kalan son köyü kurtarmanın bir yolunu bulman gerekiyor.
Penguenler Zombilere Karşı OyunuPenguenler Zombilere Karşı
Rating:
Duvarların ardına saklanmış zombilere ulaşıp, onları yok etmen gerekiyor. Nişancı penguen bu işi iyi biliyor.
Zombi Kasabası OyunuZombi Kasabası
Rating:
Zombi sayısının gittikçe arttığı kasabada arkadaşına yardım etmek için farklı silahlara sahip olmalısın.
Zombi Hasadı OyunuZombi Hasadı
Rating:
Gönüllü doktor ve yardımcısı zombileri eski hallerine dönüştürebileceği aşıyı buldular. Uygulama yapmak için sokağa çıkıyorlar.
Aç Zombiler OyunuAç Zombiler
Rating:
Dışarıda dolanan zombiler açlıktan çıldırıyor. Evde yemek stokunu koruyamazsan, evdekiler aç kalacak.
Ölüm OyunuÖlüm
Rating:
Issız, terk edilmiş bir kasaba evinde kana susamış zombilerden kendini korumak için tek çözüm onları öldürmek!
Robot İstilası OyunuRobot İstilası
Rating:
Şehirde her şey normal giderken, birden bire robotlar her yeri istila ediyor. Onlara yakalanmadan eve ulaşmak zorundasın.
Korkusuz Asker OyunuKorkusuz Asker
Rating:
Zombilerle tek başına savaşa girişen komando askeri zombilerden temizlemesi gereken bir labirent bekliyor.
Son Kalan OyunuSon Kalan
Rating:
Üzerine saldıran zombi hücumuna karşı hızlı ve dikkatli ol ki canlı kalan son adam olmayı başar.
Karantina Kaçış OyunuKarantina Kaçış
Rating:
Karantina kliniği git gide korkunç bir yer olmaya başladı. Buradan çıkmak isteyen Amy'e yardım edeceğiz.
Canlı Kalanlar OyunuCanlı Kalanlar
Rating:
Gece boyunca barikatını yağmacılara karşı korumalısın. Canlı kalanlar barikatı parçalayıp bölgeni ele geçirebilirler.
Resident Evil OyunuResident Evil
Rating:
Issız gece karanlığında tek başına yolda kalsan ve zombiler sana saldırsa kendini ne kadar savunabilirsin?
Bebek Frankie OyunuBebek Frankie
Rating:
Frankie bebekten korkan bakıcıların hepsi kaçıyor. Sevimli bebeğe bakarken eğlenmeye hazır ol!
Zombi Karnaval OyunuZombi Karnaval
Rating:
Yüzlerce zombiyi hedef alarak festival atışı yapmaya hazır ol! Yalnız bu sefer silahın bir roket atar olacak!
Uzaylı Zombiler OyunuUzaylı Zombiler
Rating:
Uzaydaki zombi virüsü tüm astronotları etkisi altına aldı. Virüsün yayılmasını engellemen gerekiyor
Kapılar 2 OyunuKapılar 2
Rating:
Kapıların ardında gizlenen zombiyi öldürmek zorundasın. Ama önce bir silaha sahip olmalısın.
Zombi Yolu OyunuZombi Yolu
Rating:
Zombi istilasından sonra herkes kasabayı terk etti. Son kalan grup ise kaçış yolunda ilerlemeye çalışıyor.
Aşk Bombası OyunuAşk Bombası
Rating:
Zombi düğünü bozguna uğradı. Gelini kaçırdılar. Damat, eşini kurtarmak için yola düştü.

Into the Dead

Bu oyun hakkında

Şimdi alabilirsin: Kalplere korku salan, yeni kaplan yoldaşı Kılıç!
Tüm Ekim ay boyunca Kılıç satışlarından elde edilen gelirin %50'sini Tiger Time adlı yardım kuruluşuna bağışlıyoruz.

Fifty percent (50%) of the proceeds for each Licensed Product sold is paid in aid of the TigerTime Campaign to DSWF trading which pays all taxable profits to the David Shepherd Wildlife Foundation.

Into the Dead seni zombie kıyametinin tüyler ürperten dünyasının içine atacak. Hayatta kalabilmek için elinden ne geliyorsa yap, mümkün olduğunca hızlı hareket et ve kendini korumak için her şeyi yap Ölüler canlanmaya başladığında koşmaya başla!

ÖZELLİKLER

• İnanılmaz görsellerle dolu bu çarpıcı oyun Metal desteğini de sunuyor ve yüksek kalitedeki ses tasarımı, gerçek bir zombi kıyametini canlandırıyor
• Hayatta kalabilmek için güçlü silahlardan oluşan cephaneliğin ve diğer yardımcı unsurların kilidini aç
• Sadık köpek dostlarını bir araya getirerek sürünün yakınlarına gelmesini engelle
• Görevler Dizileri, sürekli olarak üstesinden gelinecek yeni mücadeleler sunar
• Yeni modlar, özellikler ve içeriklerin sunulması için sürekli güncellemeler

Oyuncularımızın ne düşündüklerini öğrenmek istiyoruz!

Twitter'da mısın? @pikpokgames bize bir mesaj at ve #IntoTheDead üzerinden sohbetlere katıl

Into the Dead oyununu oynamak ücretsizdir, ancak bazı oyun ögelerini gerçek parayla satın almak gerekebilir.

Into the Dead'in oyuncu ilerlemesini kaydedebilmesi için aşağıdaki izinlere gereksinimi vardır.
USB belleğinizin içeriğini değiştir veya sil
USB depolama biriminizin içeriğini okuma

Güncellenme tarihi

6 Haz

Zombi oyunları oynamaktan keyif alan oyuncular için birbirinden başarılı yapımların yer aldığı bir liste hazırladık. Hazırladığımız listeye göz atabilir ve zombi temasına sahip en iyi yapımların hangileri olduğunu öğrenebilirsiniz.

Zombi temasına sahip olan dizi, film ve oyunlar uzun bir süredir popülerliğini sürdürüyor. Android ve iPhone üzerinden oynayabileceğiniz çok sayıda zombi oyunu bulunuyor. Eğer siz de zombi temasına sahip oyunlar oynamak istiyorsanız listeye göz atabilirsiniz.

Zombi Oyunları Listesi

  • Dead Zed
  • Dead Trigger 2
  • Zombie Ranch
  • Zombie Royale
  • Into the Dead 2
  • Zombie Haters
  • Zombie Catchers
  • Zombie Survival
  • Zombie Gunfire
  • Zombie Frontier 4
  • The Walking Dead
  • Zombie Blast Crew
  • Plants vs Zombies 2
  • Zombie Hunter King
  • Zombie Idle Defense
  • The Walking Zombie 2
  • Zombie Forest HD: Survival
  • Zombie Derby Pixel Survival
  • WithstandZ - Zombie Survival
  • Last Hope 3: Sniper Zombie War

Yukarıda en iyi 20 zombi oyunu bulunuyor. Listede yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Dead Zed

Kule savunma oyunları oynamaktan keyif alan oyuncuların sevebileceği bir yapım olan Dead Zed'de yaklaşan zombileri öldürerek üssü savunmanız gerekiyor. Zombileri yok etmek için kullanabileceğiniz çeşitli silahlar bulunuyor. Oyun internet bağlantısı olmadan da oynanabiliyor.

Dead Trigger 2

İlk olarak 'te sunulan Dead Trigger 2 yıllardır tüm dünyada popülerliğini sürdürerek önemli bir başarının altına imza attı. 50 milyonu aşkın indirme sayısıyla dikkat çeken yapımda kaliteli grafikler ve başarılı oynanış sistemi bulunuyor. Çeşitli silahların yer aldığı oyunda zombilere karşı mücadele etmeniz gerekiyor.

Zombie Ranch

Kule savunma türündeki Zombie Ranch'te evi zombilere karşı savunmaya çalışıyorsunuz. Bu kapsamda kullanabileceğiniz çeşitli silahların yanı sıra dinamit, yıldırım, kasırga ve dahası bulunuyor. Çizgi film tarzında grafikleriyle dikkat çeken yapım internet bağlantısı olmadan da oynanabiliyor.

Zombie Royale

Ketchapp tarafından sunulan Zombie Royale, Into the Dead 2 ile benzer oynanışa sahip. Sürekli olarak koşan karakteri kontrol ettiğiniz yapımda zombilere yakalanmadan ilerlemeye çalışıyorsunuz. Sahip olduğunuz silahla karşınıza çıkan zombileri öldürebiliyorsunuz.

Into the Dead 2

Etkileyici bir atmosfere sahip olan Into the Dead 2'de zombilere yakalanmadan ilerlemeye çalışıyorsunuz. Çeşitli silahların yer aldığı yapımda karşınıza çıkan zombileri öldürebilirsiniz. Aksiyon düzeyi yüksek oyun bu zamana kadar milyonlarca kez indirildi.

Zombie Haters

Sahip olduğu çevrim dışı desteği sayesinde internet bağlantısı olmadan da oynanabilen Zombie Haters'ta şehirde yer alan zombileri vurmaya çalışıyorsunuz. Çeşitli oyun modlarına ev sahipliği yapan oyunda seviye sistemi de mevcut.

Zombie Catchers

Zombie Catchers'ta zıpkın aracılığıyla zombileri yakalamaya çalışıyorsunuz. Yakaladığınız zombilerden lezzetli içecekler ve yiyecekler hazırlayıp satıyorsunuz. milyondan fazla indirme sayısıyla dikkatleri üzerinde toplamayı başaran yapım, çevrim dışı desteği sayesinde internetsiz oynanabilen mobil oyunlar arasında bulunuyor.

Zombie Survival

Kaliteli grafiklere sahip olan Zombie Survival, zombi salgınının yaşandığı bir dünyada geçiyor. Makineli tifekten tabancaya kadar çeşitli silahların yer aldığı yapımda ekibinizle beraber hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. 10 milyondan fazla indirilen oyunda çevrim dışı desteği mevcut.

Zombie Gunfire

Zombie Gunfire'da zombilere karşı mücadele ederek hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. İnternet bağlantısı olmadan da oynanabilen oyunda çeşitli silahlar yer alıyor. Ekranda yer alan butonları kullanarak dalga dalga zombileri öldürmeniz gerekiyor.

Zombie Frontier 4

5 milyonu aşkın indirme sayısına sahip olan Zombie Frontier 4'te karşınıza çıkan zombileri çeşitli silahlar kullanarak yok ederek ilerliyorsunuz. Aksiyon düzeyi yüksek olan yapımda başarılı bir oynanış sistemi mevcut. Bu sayede oynanışa kolayca alışabiliyorsunuz.

The Walking Dead

En iyi zombi oyunları arasında yer alan The Walking Dead, Tony Moore ve Robert Kirkman'ın aynı adlı çizgi romanına dayanıyor. Çevrim dışı desteğine sahip olan oyunda Lee Everett'ın maceralarına tanık oluyoruz. Keyifli zaman geçirebileceğiniz yapımda çeşitli görevler mevcut.

Zombie Blast Crew

Zombie Blast Crew'da şehri zombilerden temizlemeniz gerekiyor. Bunun için tamamlamanız gereken birtakım görevler bulunuyor. Bu görevleri tamamlayarak ilerliyorsunuz. Yüksek aksiyon düzeyiyle dikkat çeken yapımda keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Plants vs Zombies 2

Kule savunma türündeki Plants vs Zombies 2'de bahçenizi zombilere karşı savunmanız gerekiyor. 'den fazla seviyenin yer aldığı yapımda zombilere karşı mücadele edebilmek için kullanabileceğiniz çeşitli bitkiler bulunuyor. Oyundaki bitkiler farklı özelliklere sahip.

Zombie Hunter King

Hayatta kalmaya çalıştığınızda Zombie Hunter King'de tabanca ve tüfek gibi çeşitli silahlar kullanarak size doğru gelen zombileri öldürmeniz gerekiyor. Çevrim dışı desteği sayesinde internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da oynanabilen oyun basit oynanışa sahip.

Zombie Idle Defense

Zombi salgınının yaşandığı bir dünyada geçen Zombie Idle Defense isimli yapımda bulunduğunuz bölgeyi korumaya çalışıyorsunuz. Kule savunma oyunlarına benzer bir oynanışa sahip olan yapımda RPG ögeleri de mevcut.

The Walking Zombie 2

Bu zamana kadar 10 milyondan fazla indirilen The Walking Zombie 2 zombilere karşı mücadele etmeniz gerekiyor. Çeşitli bölümlerin yer aldığı yapımda pek çok görev bulunuyor. Oyunun çevrim dışı mod desteğine sahip olduğunu belirtelim.

Zombie Forest HD: Survival

Stratejinin önemli bir yere sahip olduğu Zombie Forest HD: Survival'da evinizi zombilere karşı korumaya çalışıyorsunuz. 50 tür zombinin yer aldığı yapımda 13 farklı silah ve çeşitli seviyeler mevcut. Ayrıca oyun internet bağlantısı olmadığında da oynanabiliyor.

Zombie Derby Pixel Survival

Zombie Derby Pixel Survival'da seçtiğiniz araca silah ve nitro gibi ögeler ekleyerek yükseltme yapabilirsiniz. Oyunda aracınız ile yolda hareket ederken karşınıza çıkan zombileri yok edebilir ve görevleri tamamlayabilirsiniz. Çevrim dışı desteğine sahip olan yapım 5 milyonu aşkın indirme sayısına sahip.

WithstandZ - Zombie Survival

Bu zamana kadar milyonlarca kez indirilen ve internet bağlantısı olmadan da oynanabilen WithstandZ - Zombie Survival'da zombi salgınının meydana geldiği bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Bu kapsamda yiyecek ve ekipman aramanız ve kendi evinizi inşa etmeniz gerekiyor.

Last Hope 3: Sniper Zombie War

Yüksek aksiyon düzeyiyle dikkat çeken Last Hope 3: Sniper Zombie War'da zombilere karşı mücadele etmeniz ve uzak mesafelerden çeşitli suikastlar yapmanız gerekiyor. Bir milyonu aşkın indirme sayısına sahip olan oyunu internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da oynayabilmeniz mümkün.

Bu yazıda zombi oyunları listesi hazırladık. Listede yer alan yapımların indirme bağlantılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası