ege üniversitesi prof dr sermed akgün olimpik kapalı yüzme havuzu / Ege Üniversitesi hem bilim hem de spor üssü - Haber Hürriyeti

Ege Üniversitesi Prof Dr Sermed Akgün Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu

ege üniversitesi prof dr sermed akgün olimpik kapalı yüzme havuzu

PROF. DR SERMED AKGÜN OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU

 

 

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed AKGÜN Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, olimpik standartlarda, 50 metre uzunluğunda, 21 metre genişliğinde, seyirci kapasiteli, kapalı bir yüzme havuzudur. Havuz normal zamanlarda 21 metrelik 20 kulvar, çeşitli organizasyonlar ve özel antrenmanlar sırasında ise 50 m.’lik 8 kulvar şeklinde kullanılmaktadır.

 

Havuzun su sıcaklığı yaz ve kış sezonunda, kulüp sporcularının ve küçük kullanıcıların ortak bir şekilde antrenman yapabilmesi için uygun olan 27ºC derecede tutulmaktadır. Kullanılan bütün malzemeler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olup düzenli olarak raporlarla kontrol edilmektedir. Havuz suyunun hijyenik kalabilmesi için havuz operatörü tarafından günde en az üç defa yapılan su analizlerinin haricinde her ay düzenli olarak T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlar ile Halk Sağlığı Laboratuvarlarına su numunesi gönderilmekte ve gelen sonuçlar T.C Sağlık Bakanlığı tarafından kontrol edilmektedir. Sağlık ve güvenlik temelinde çalışmalarını sürdüren havuzda cankurtaranlar sürekli olarak görev yapmaktadır. Herhangi bir yaralanma ve acil sağlık sorunlarına müdahale etmek için sağlık görevlisi mevcuttur. 

Tesisin öncelikli amacı Ege Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personelinin spor yapabileceği sağlıklı bir ortam yaratmak olmakla beraber günün belli saatlerinde tesis üniversite dışından da kullanıma açıktır. Tesisten yararlanmak isteyenler gereken şartları yerine getirdikten sonra havuz veznesinden anahtar alarak kullanımı gerçekleştirebilirler. Ayrıca tesisten düzenli olarak yararlanmak isteyen kişiler için aylık abonelik sistemi de mevcuttur. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler tesis içinde bulunan danışma birimden alınabilmektedir.

funduszeue.info Sermed AKGÜN Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu nda hizmet verilen gün ve saatler: Kış Dönemi: Hafta içi:/ Hafta sonu:/ Not: Cuma günleri genel temizlik olması nedeni ile tesisimiz kullanıma kapalıdır.

Yaz Dönemi: Hafta içi: Cumartesi ve Pazar günü kapalıdır. Not: Kış ve yaz dönemlerinde resmi dini bayramlarda ve Ağustos/ Eylül ayları arasında tadilat nedeni ile yaklaşık 1 ay kapalıdır.

TÜM HAVUZ KULLANICILARI İÇİN - Kurs Abone Kayıtları için Gerekli olan Evraklar: 

  • 1 Adet vesikalık fotoğraf 
  • Nüfus cüzdan fotokopisi 
  • Ege Üniversitesi mensupları (öğrenci, çalışan, emekli, mezunlar tarafından) kimlik kartlarının aslını göstererek bir adet fotokopisini teslim etmek zorunludur.
  • Havuz Kullanımında Gerekli Malzemeler: 
  • Mayo (erkeklerde deniz şortu (PARAŞÜT kumaş olması sebebi ile), kadınlarda bikini ve haşema  (PARAŞÜT kumaş olması sebebi ile); yasaktır.
  • Erkeklerde SLİP, BOXER ya da TAYT Mayo, Kadınlarda TEK PARÇA YÜZÜCÜ MAYOSU ve TUNİK MAYO (HAŞEMA gibi TÜM VÜCÜDU KAPATMAKLA beraber, KUMAŞ YAPISI MAYO KUMAŞI ŞEKLİNDE OLAN MAYODUR) kullanımı gerekmektedir.

 

  • -Bone 
  • -Terlik 
  • -Havlu 

 

NOT: 16 yaşını gün ay yıl olarak doldurmamış kişiler ve yüzme bilmeyenler serbest yüzme seanslarından yararlanamazlar.

            Serbest yüzme seansları saat başında başlayıp, saat başında sona ermektedir. Seans başladıktan sonra serbest yüzmeye giriş yapanlar seans bitiminde cankurtaran tarafından çıkarılacaktır.

            Serbest yüzme seanslarında havuzda bulunan kurs ve kulüp tahtalarının kullanılması yasaktır. Bireysel ekipman (Havuz paleti,şnorkel,funduszeue.info) kullanmak isteyenler, serbest yüzme kulvarlarının yoğunluğu ve cankurtaranların insiyatifi doğrultusunda kullanabilirler. 

 

 

 

TESİS YÖNETİCİSİ: Erdem ÇAVUŞOĞLU

İLETİŞİM: Tel: 10 29 Dahili [email protected]

 

 

Havuz Kullanım Ücretleri için tıklayınız

 

19 Haziran - 25 Haziran Serbest Yüzme Programı

 

 

YAZ 1.DÖNEM YETİŞKİN 

 

YAZ 1.DÖNEM KÜÇÜKLER

 

 

 

 


Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Olimpik Yüzme Havuzu, Ege Üniversitesi Kampüsü&#;nde yer alıyor. Tesis, üniversite öğrencileri ve personelinin yanı sıra,  halka da hizmet vermekte.  Ege Üniversitesi Yüzme Havuzu fiyatları, yüzme kursları, kurs kayıtları, iletişim, telefon numarası, nerede gibi bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Ege üniversitesi olimpik havuz fiyatları


içindekiler

Ege Üniversitesi Yüzme Havuzu Hakkında

Ege Üniversitesi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzları, her yaştan insana sağlıklı yaşam için gerekli spor ortamını bünyesinde barındırıyor. Tesis kişilik seyirci kapasitesine sahip. Olimpik yüzme havuzunun uzunluğu 50 metre, genişliği 21 metre, derinliği ise 3 metre. Havuz, enine 20 kulvardan oluşurken, organizasyonlarda uzunlamasına 8 kulvara dönüştürülüyor.

Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu Kullanım Şartları

EÜ Yüzme Havuzu, günlük kullanım için üye şartı olmadan giriş yapma imkanı sunuyor. Yüzme seansları 1 saatlik zaman dilimlerinden oluşuyor. Olimpik havuza  üyelik kaydı yaptırarak aylık kullanım fırsatlarından yararlanabiliyorsunuz.

Yüzme havuzuna üyelik için, 1 fotoğraf, kimlik fotokopisi  (kurum çalışanları ve öğrenciler kimlik kartları) ile başvuruda bulunmanız gerekiyor.  Ayrıca bulaşıcı bir hastalığı olmadığını belirten Sağlık Raporu çıkartmaları gerekiyor.

16 yaşından küçükler ve yüzme bilmeyenler, serbest yüzme seanslarından yararlanamıyorlar.

Ege Üniversitesi Olimpikhavuz hakkında ayrıntılı bilgiyi () 10 29 telefon numarasından öğrenebilirsiniz.

Yüzme Havuzu Çalışma Saatleri

funduszeue.info Sermed AKGÜN Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, pazartesi günleri saatleri arasında genel temizlik olması nedeni ile kapalı.

EÜ Yüzme havuzu Kış Dönemi çalışma saatleri:
Hafta içi:
Hafta sonu:  

Ege üniversitesi yüzme kursu kayıt


Ege Üniversitesi Yüzme Havuzu Ücretleri

Ege Üniversitesi Yüzme Havuzu fiyatları , günlük giriş ve aylık üyelik olarak belirlenmiş. Ücretler, üniversite personeline, öğrencilerine ve kamu personellerine uygun tutulmuş. Dışarıdan sivil ziyaretçi almaları da İzmirliler için avantajlı bir durum.

Günlük giriş ücreti (1 saat):

  • öğrenci: 6 TL
  • Üniversite personeli, mezun: 11 TL
  • Dışarıdan öğrenci: 15 TL
  • Kamu personeli: 17 TL
  • Sivil: 25 TL

Aylık üyelik ücreti :

  • öğrenci: TL
  • Üniversite idari personel: TL
  • Üniversite Akademik personel, mezun: TL
  • Dışarıdan öğrenci: TL
  • Kamu personeli: TL
  • Sivil: TL

Ege Üniversitesi Yüzme Kursu 

Ege Üniversitesi Yüzme Kursları, toplamda 4 haftalık süre içerisinde veriliyor. Yüzme kursu kayıtları, dönemlere göre belirlenen tarihlerde yapılıyor. Yüzme kursu hakkında güncel bilgileri () 10 29telefon numarasından öğrenebilirsiniz. 

Yüzme Kursu ücreti:

  • üniversite öğrencisi: TL
  • üniversite personeli, mezun: 180 TL
  • dışarıdan öğrenci, kamu personeli: TL
  • Sivil: TL
  • Sivil öğrenci (6- 17 yaş): TL

Ege Üniversitesi personeli ve emeklilerinin 1. dereceden yakınları da aynı ücretlerden kayıt yaptırabiliyorlar.


EÜ Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu Nerede, Nasıl Gidilir?

Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan Olimpik Havuz, Bornova&#;da bulunuyor. Kampüse giden toplu taşıma araçlarını kullanarak tesise ulaşabilirsiniz. Haritadaki konumunu görmek için tıklayın.

Kapalı Yüzme Havuzu İletişim

EÜ Kapalı Yüzme Havuzu iletişim bilgileri şöyle:

Adres: Erzene mahallesi, Ege Üniversitesi Kampüsü, Bornova/İzmir

Telefon numarası : () 10 29 (Dahili )

 

 

 


 

Yüzme havuzlarıhakkında detaylı bilgiler için tıklayın.

 

Yüzme havuzu hakkında yorumlarınızı aşağıdaki alana yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.


GezginSitesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklığında başlatılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yüzme kursları açılıyor.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yenilenen spor tesisleri ile Ege Üniversitesi, geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda,  Ege Üniversitesinin uzman eğitmenleri ve nitelikli cankurtaran ekibinden oluşan kadrosuyla vereceği yüzme kursları, 5 Temmuz tarihinde başlıyor. Çocuk ve yetişkin kategorilerinde yapılacak olan kurslar kapsamında Ege Üniversitesi öğrencileri, personeli ve yakınları öncelikli olmak üzere 6 yaşını doldurmuş herkesin yüzmeyi öğrenmesi amaçlanıyor. Kurs ile ilgili detaylı bilgiye Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu telefon numarası olan “ 10 29” aranarak ulaşılabiliyor.

Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi; yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, günde kişiye yüzme öğretmeyi hedefleyerek başlayan ve daha sonra 81 ilde çeşitli kuruluşlar aracılığı ile geniş kitlelere yayılmış bir proje.  Proje ile ilgili tanıtım videolarına ve detaylı bilgiye “funduszeue.info” internet adresinden erişilebiliyor.

Ege Üniversitesi hem bilim hem de spor üssü

Seren Karaşahin - Kadir Menteş / İZMİR (Ege Ajans)

Ege Üniversitesi (EÜ), Ege Bölgesi ve İzmir’in spor üssü olma hedefiyle çıktığı yolda hız kesmeden ilerliyor. Son yıllarda EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde gerçekleştirilen yatırımlar ile yenilenen ve düzenli olarak bakımları yapılan spor tesisleri, sporseverlere hizmet vermeye devam ediyor. Yeni bir çehreye bürünen tesisler, her spor dalından öğrenciye destek sağlayarak, başarıya ulaşmalarında önemli bir rol üstleniyor.

EÜ kampüsünde yer alan Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, Açık Yüzme Havuzu, Büyük Spor Salonu, Tenis Kortları, 20 Mayıs Spor Tesisleri, Yıl Spor Salonu, Küçük Spor Salonu, Futbol Sahaları, Nolu Çim Sahalar ve Açık Spor Alanları tam donanımlı fiziksel imkânlarıyla öğrencilerin yanı sıra; üniversite takımlarına ve sporculara da profesyonel bir faaliyet alanı sunuyor. Kampüs içerisinde yer alan ve uzunluğu metreyi bulan tartan zeminli Sağlıklı Yaşam Koşu Parkurları ise, tüm Egelilere doğa ile iç içe yürüyüş ve koşu yapma olanağı sağlıyor.

EÜ Kampüsünde bir kültüre dönüştürülen spor faaliyetlerine büyük ilgi ve katılım gösteren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrencilerimiz, idari ve akademik çalışanlarımız ile spor saatimizde sık sık bir araya geliyoruz. Ege Üniversitesi olarak yalnızca eğitim öğretimde değil; kültürde, sanatta ve sporda da öncü olmayı hedefliyoruz. Bu amaçla 3 yıl önce Üniversitemiz Gençlik Spor Kulübünü faal hale getirdik. Futbol, rugby, tenis, basketbol, voleybol, yüzme gibi birçok alanda faaliyet gösteren kulübümüzün faaliyetleri için tüm spor tesislerimizi yeniledik. Her geçen gün daha fazla öğrencimizin ve idari ve akademik çalışanımızın spor yapma alışkanlığı kazandığını görmek bizleri mutlu ediyor. Üniversite olarak spora ve sporcularımıza olan desteğimizi daima sürdüreceğiz” dedi.

“Rektörümüzün aktif olması, kulübümüzü de hareketlendiriyor”

Ege Üniversitesi Masa Tenisi Takımının faaliyetlerinden söz eden Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Mehmet Yakup Acar, “Üniversitemiz masa tenisi dalında güzel bir seviyede yer alıyor. Bu sene erkeklerde 1. Lig’de, kadınlarda ise Süper Lig’de mücadele edeceğiz. Yeni gelen öğrencilerimizle gücümüze güç kattık. Müsabaka dönemine yakın, salondaki antrenmanlarımızı sıklaştırıyoruz. Masa Tenisi Salonu, Spor Bilimleri Fakültesi’nin öğrencileri için derslerde de kullanılıyor.  Aynı zamanda öğrenciler de spor salonuna üye olup, bu salonu kullanabiliyorlar. Öğrencilerimiz buraya gelip, boş saatlerini de değerlendirebilirler” diye konuştu.

EÜ’de en popüler spor dallarından biri olan futbola yoğun ilgi devam ediyor. Kampüs içerisinde yer alan 20 Mayıs Spor Tesisini kullanan EÜ Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı antrenmanlarını sürdürüyor. Antrenörlerden Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melih Balyan, “Bu tesisin koşu alanları oldukça yüksek standartta. Aynı zamanda kuvvet salonumuz da var. Tesisin bir abonelik sistemi bulunmakta. Öğrenci grupları buraya aylık ve yıllık abonelik sistemleriyle üye olabiliyor. Skor tablosu ve ışıklandırmalar da Rektörümüzün öncülüğünde yenilendi. Rektörümüzün aktif olması, kulübümüzü de hareketlendiriyor” dedi.

Üniversitenin spor olanakları hakkında bilgi veren EÜ Spor Hizmetleri Şube Müdürü Özgür Kaya, “Spor Salonlarında fakülte maçları yapılıyor. Turnuvalara katılacak takımların öğrencileri için salonlarımızda antrenman için süre veriyoruz. Ayrıca fitness salonu, koşu parkuru, masa tenisi salonu, futbol sahası ve basketbol salonu gibi birçok farklı imkânımız var. Öğrenciler, spor salonlarına ve tesislerimize aylık olarak üye olabiliyor. Ayrıca salonlarımızın bir kısmı sosyal tesis olarak kullanılabiliyor” dedi.

“Tesislerimize mezun olan arkadaşlarımızın da gelebiliyor”

Ege’de futbolun yanı sıra; basketbola da büyük önem veriliyor. Açık ve kapalı basketbol sahaları sporseverlere keyifli dakikalar yaşatıyor. Üniversite takımının başarısı ve basketbol sahasının durumu hakkında konuşan EÜ Takımı Basketbol Antrenörü ve Spor Yönetimi Bilimleri Anabilim Dalı Arş. Gör. Ahmet Köksal, “Profesyonel erkek basketbol takımı olarak, üniversiteler arası birinci ligde yer alacağız. Büyük Spor Salonu tesisinde yer alan bu salon, bizim ana basketbol sahamız. İzmir’deki ilk üç elit spor salonu içine girebilecek özelliklere sahip. Yani basketbol oynanması açısından oldukça elverişli. Daha önce de sahamızda Basketbol Süper Lig maçları oynandı” diye konuştu.

Öğrenciler, kampüs içerisindeki Büyük Spor Salonu’nda bulunan Fitness Salonu’nu aylık üyelik sistemiyle kullanarak da egzersiz ve spor aktivitelerini yerine getirebiliyorlar. Fitness Salonuna üye olan EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencisi Pınar Hatay, tesisin herhangi bir üye sınırlaması getirmediğini belirterek, “Salona üye olmadan önce sadece erkekler için kayıt olduğunu düşünüyordum. Ancak burası herkesin kullanımına açık. Üstelik mezun olan arkadaşlarımız da gelebiliyor. Bundan çok memnunum” dedi. Tesisin olanaklarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatay, “Bacak ve karın çalışabileceğimiz spor aletleri mevcut. Ayrıca fitness salonuna kayıt olmak çok kolay. Çok uygun fiyatlarla aylık ücretlendirme sağlanıyor. Ege Üniversitesi öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Doğa dostu ulaşım

Ege Üniversitesi’nde doğa dostu ulaşım da teşvik ediliyor. Kampüs içerisinde öğrenciler bisiklet ve scooter kullanarak çevreci ulaşım gerçekleştiriyor. EÜ’de kampüs içi araç trafiğini azaltarak, sağlıklı bir ulaşım sağlamak amacıyla 2 km bisiklet yolu kullanılıyor. Öğrencilerin bisikletlerine rahatça ulaşmalarını sağlamak için bisiklet park alanları da kampüs içerisindeki uğrak noktalarda bulunuyor.

#Basketbol Süper Lig maçları, Ege üniversitesi, Doç. Dr. Melih Balyan, , Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, İzmir, fazla, için, Bir, ile, spor, gibi, var

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası