fiat servis ücretleri 2015 / Oto Bakım Fiyatları 2023 | Armut

Fiat Servis Ücretleri 2015

fiat servis ücretleri 2015

Fiat Egea Koltuk Kılıfı

Fiat Egea Koltuk Kılıfı Nereden Alınır?

Fiat Egea koltuk kılıfı cazip koşullar ile Trendyol’dan alınabilir. Fiat Egea sahipleri, araçlarının koltuklarını korumak ve estetik bir görünüm oluşturmak için koltuk kılıfı kullanmayı tercih edebilirler. Kaliteli ve uzun süre kullanıma uygun Fiat Egea koltuk kılıfları da Trendyol'da satılır. Söz konusu modeller; buradan incelenerek satın alınabilir. Geniş ürün yelpazesi ve cazip fiyatlarıyla müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan çok sayıda seçenek sunulur. Farklı renk, desen ve markalara sahip koltuk kılıflarından istediğinizi seçebilirsiniz. Bu sayede aracınızda hayal ettiğiniz şık ve modern görünümü kısa sürede oluşturabilirsiniz.

Fiat Egea Koltuk Kılıfı Kullanışlı Mıdır?

Fiat Egea koltuk kılıfları oldukça kullanışlı bir yapıya sahiptir. Fiat Egea koltuk kılıfı modelleri, kolayca takıp çıkartılabilir. Koltuklara uygun ölçülerde üretilen kılıflar, elastik kumaşları sayesinde kolayca takılabilir ve yerinde kalabilir. Kılıfların çıkarılması da bir o kadar kolaydır. Tüm bu yönleri ile insanlara kullanışlı gelir. Fiat Egea koltuk kılıfı; aracın iç tasarımına uygun pek çok renk, desen ve model seçeneği sunar. Bu sayede araç sahibi, koltuk kılıfı seçimi yaparak aracının iç dekorasyonuna uygun bir görünüm elde edebilir. Koltuk kılıfları, aracın iç kısmında sadece koruma işlevi görmez. Aynı zamanda aracın estetik görünümünü de arttırır. Böylece kullanışlılığı bir üst safhaya çıkar. Fiat Egea koltuk kılıfı, kaliteli ve dayanıklı malzemelerden üretilir. Koltuklara uygun şekilde tasarlanan kılıflar; sert darbelere, çizilmelere, kesilmelere ve yırtılmaya karşı da dayanıklıdır.

Fiat Egea Koltuk Kılıfı Renkleri Nelerdir?

Fiat Egea koltuk kılıflarının renk seçeneklerinden ilki siyahtır. Siyah Fiat Egea koltuk kılıfları, en popüler seçenekler arasındadır. Siyah renk, aracın iç mekanına şık ve modern bir görünüm kazandırır. Bej renkte dizayn edilen Fiat Egea koltuk kılıfları da bulunur. Bu renk Fiat Egea sahipleri arasında oldukça popüler bir seçimdir. Bu renk, aracın iç mekanına sıcak ve rahat bir hava katar. Aynı zamanda şık bir görünüm de sağlar. Gri renk de popüler bir Fiat Egea koltuk kılıfı modelidir. Hem modern hem de minimalist bir görünüm sağlar. Kırmızı Fiat Egea koltuk kılıfları, aracın iç mekanına canlı ve dikkat çekici bir renk katar. Aynı zamanda şık bir görünüm de sağlar. Mavi Fiat Egea koltuk kılıfları, aracın iç mekanına ferah bir hava kazandırır. Bir yandan da modern görünüm sunar.

Oto Servis Fiyat Listesi

Periyodik Bakım (Yağ+Yağ-Hava Filtreleri)530 TLPeriyodik Bakım (Yağ+Yağ-Hava-Polen Filtreleri)640 TLPeriyodik Bakım (Yağ+Yağ-Hava-Yakıt Filtreleri)640 TLPeriyodik Bakım (Yağ+Yağ-Hava-Polen-Yakıt Filtreleri)786 TLMotor Yağı ve Yağ Filtresi Değişimi402 TLHava Filtresi Değişimi219 TLPolen Filtresi Değişimi219 TLYağ Filtresi Değişimi219 TLAkü Şarj Etme219 TLAkü Değiştirme219 TLFren Balataları Değişimi (Arka - Set)402 TLFren Balataları Değişimi (Ön - Set)402 TLEl Freni Balataları Değişimi (Set)530 TLFren Diskleri Değişimi (Arka - Set)530 TLFren Diskleri Değişimi (Ön - Set)530 TLFren Kaliperi Değişimi (Arka - Tek Taraf)640 TLFren Kaliperi Değişimi (Ön - Tek Taraf)530 TLFren Hidroliği Değişim402 TLDebriyaj Değişimi (Set)1719 TLBuji Değişimi (Set)311 TLEnjektör Değişimi (Set)1006 TLStop Ampülü Değişimi Değişimi(Tek taraf)165 TLFar Ampülü Değişimi (Tek Taraf)110 TLFar Ayarı219 TLKlima Bakteri Temizliği402 TLKlima Gazı Tahliye ve Doldurma768 TLCam Silecek Lastiği Değişimi110 TLAmortisör Değişimi (Arka - Tek Taraf)530 TLAmortisör Değişimi (Ön - Tek Taraf)640 TLRot Başı Değişimi (Tek Taraf)402 TLRot Kolu Değişimi (Tek Taraf)402 TLRotil Değişimi640 TLSoğutma Sıvısı Değişimi219 TLŞanzıman Yağı Değişimi402 TLDiferansiyel Yağı Değişimi293 TLKatkı Deposu Doldurma (Adblue)293 TLTriger Kayışı Değişimi (Set)1719 TLYardımcı Kayış (V Kayış) Değişimi530 TL

Fiat EgeaHB ile geçen 5 yılın ardından. 2023 servis fiyatları :( !!

  • Konu Sahibi

    Güncelleme: Evet arkadaşlar, 4. yıl bakımını dün yaptırdım ve aşağıdaki işlemler için tam 4.000,00 TL ödedim.

    Opar GS1 0W-30 4,7 lt yağ

    Opar Dot-4 Fren hidroliği 0,5 lt

    Yağ Filtresi

    Polen Filtresi

    Hava Filtresi

    4 Adet Buji

    70AH 640A Robust GN Akü

    İşçilik

    Akü ölçüm sonucu "Değiştir" çıkan bir kağıt gösterdiler, nerede yolda bırakacağı belli olmaz dediler, ben de Aküyü de değiştirdim.

    Arkadaşlar merhaba, Aşağıda geçen sene ki mesajım bulunmaktadır. Bu sene aynı konu üzerinden devam edeceğim ve 33.000 km ve 4 yılı bitirdik aracımızla. Son gelen yakıt zamlarından sonra artık araca korkarak biniyorum (Sabah 7 de çocuğumun okulu var, yoksa asla binilecek gibi değil) günlük yakıt masrafı (Benzin 19,80 tl) 35,00 TL tutuyor ve aylık hafta sonu gezmeleri ile birlikte 1.000,00 TL civarı yakıt alıyorum arabaya.

    4 Sene bitmek üzere ve herhangi bir kronik ya da kronik olmayan bir problem yaşamadık çok şükür. Halen aracın dökülen, deforme olan bir yeri yok ve halen kronik bir trim sesi başlamadı ama bozuk yollarda sol arka emniyet kemerinden sanırım, tıkırtı geliyor ama asfaltta sorun yok, bozuk yollarda oluyor tıkırtı.

    Bu sene servis fiyatı can yakacak gibi duruyor, aldığım ilk teklif aşağıda, bugün başka bir servisten daha teklif bekliyorum.

    2 Sene önce aynı bakıma 1.250,00 TL ödemiştim, 2 senede %100 ün üzerinde artış olmuş fiyatlarda.

    Fiat EgeaHB ile geçen 5 yılın ardından. 2023 servis fiyatları :( !!

    Diğer servisten gelen rakam iskontosuz 3.300,00, iskonto ile 2.800,00 TL. Fiat EgeaHB ile geçen 5 yılın ardından. 2023 servis fiyatları :( !! 

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Geçen seneki konum;

    Arkadaşlar merhaba,

    Aracım ile (HB, 1.6 E-Torque, benzinli) 3 yılı tamamladım ve 3. bakımını (24 bin km de henüz) hafta sonu yetkili servisinde yaptırdım. 3. Yıl bakımına ilave olarak ön fren balataları değişti ve tüm silecekler (ön-arka) değişti. 1.370,00 ₺ ödedim hepsine.

    İlk yıl bakımına 750,00 ₺ (yağ-filtreler)

    ikinci yıl bakımına 1.250,00 ₺ (yağ-fitreler + 4 buji + fren hidroliği) ödemiştim.

    Bu 3 yıl içerisinde birkaç ufak tampon sürtmesine ek olarak binanın otoparkından (kış günü sabah erken saat ve hava karanlıktı) geri geri manevra yaparak çıkarken aracın sağ arka çamurluğu (Benzin dolum kapağının olduğu bölge) binanın pvc yağmur suyu atık borusunun L köşesine sürttüm ve orası göçtü, öylece duruyor, nazarlık olsun dedim yaptırmadım.

    3 Sene sonunda herhangi bir kronik problem yaşamadım, servis bakımları dışında servise gitmek zorunda kalmadım taaki bu bakıma kadar. Son bakımda (artık nasıl olduysa!) yağ çubuğunun girdiği boru kırılmış dediler, garantiden değiştirecekler, haber bekliyorum. Kuvvetle muhtemel bakım esnasında kırdılar, araçlara o kadar hor davranıyorlar ki anlatamam, bir de yetkili servis. Yetkilisi böyleyse sanayisini düşünemiyorum, Allah düşürmesin.

    3 Yıldır şikayet ettiğim bir şey olmamıştır, en azından şimdi düşününce bagajın bazen küçük gelmesi ve yakıtın ş.içinde 10lt altına düşmemesi dışında aklıma başka bir sıkıntı gelmiyor. Ankaranın engelli koşu pentatlonlarını aratmayan yollarında geçen 3 seneye rağmen herhangi bir trim sesi başlamadı (ki her gün bu bozuk yollarda 15-16 km git gel yapıyorum). Kırılan, bozulan, ezilen, soyulan, dökülen bir yeri yok şimdilik.

    3 Sene önceye dönüp aynı bütçe ile araç bakıyor olsam yine hiç düşünmeden diğer alternatiflere tercih edeceğim bir araç olurdu. (o gün için diğer seçenekler, ibiza/fabia/İ20 idi)

    Bilgilendirme amacıyla paylaşıyorum, ilgililerine faydası olur belki.

    Ek: Bugün (01.04.21) kırık yağ çubuğu borusunu 30 dk.lık bir işlem ile garanti kapsamında değiştirdiler.https://forum.donanimhaber.com/egea-hb-ile-gecen-2-yil--142692043




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Mart 2023; 16:41:12 >







  • Yarbay
    3496 Mesaj
    24 binde Balata, 16 binde buji ve fren hidroliği değiştirmişler. Ya servis çarpmış, ya kötü kullanım yada araç dayanıksız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 29 Mart 2021; 12:20:1 >
  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    24 binde Balata, 16 binde buji ve fren hidroliği değiştirmişler. Ya servis çarpmış, ya kötü kullanım yada araç dayanıksız.

    Bujileri ve fren hidroliğini geçen sene prosedür böyle diye değiştirdiler, garantinin devam etmesi için şartmış. Belki dediğiniz gibi çarptılar, bilemem.

    Balatalar normal bence, sabah akşam dur-kalk trafikteyim ve Ankara yolları hep çıkış-iniş, düz yol neredeyse gitmiyorum. Haliyle inişler hep frende oluyor, motor freni işe yaramıyor, öyle yokuşlu bir bölgede oturuyorum.

    Ha tabi arada hanım da kullanıyor aracı ve çok sık fren kullanıyor, atamadı bir türlü. Yokuş çıkıyoruz, ileride ışık var, gaz kesse araç duracak, ışıklara kadar gazla gelip freni köklüyor sonra durmak için.

  • Yüzbaşı
    391 Mesaj
  • Yarbay
    3496 Mesaj
    MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Söyle söyleyeyim çoğu marka fren hidroliğine 4 sene civarı ömür veriyor. Aslında bozulan bir yağ değil. Sadece içindeki su oranı frenlerin ısınmasından kaynaklı artıyor. Çok kolay bir testi var. Kendiniz cihazı alıp testini dahi yapabilirsiniz. Cihaz 20-30 lira. Yani söyle düşünün bu testi yapmak yerine kaç kmde olursa olsun 2 yılda bir değişiyoruz demişler.

    balatalar tam otomatik araçlarda dahi 40-50 bin km dayanıyor. Toyota’da 90 bin km civarı kullandım. 24 bin km çok az. O sürede balatayı bitirmek ciddi uğraş işter. Yahut parça dayanıksız.

    skoda aracı az kullandığınızda gelin bujilerini şuyunu buyunu değişelim demiyor. Hatta yağını değiştirip gönderiyor.

    servisi değiştirme şansınız varsa değiştirin. Yoksa gelecek sefer 30 binde sizin aracı ağır bakıma sokacak gibiler. Disk frenleri filan değişirler. Bulurlar birşeyler. Bence gittiğiniz servis baya bir para göz yada saydığım diğer sıkıntılar var.





  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: darksnr

    parçalar biraz erken değişmiş gibi bende clio4 varken buji ve balata 40binde değişmişti

    Maalesef yetkili servis prosedürü, yolunacak kaz görüyorlar sanırım müşteriyi. Bujilerle ilgili hiç bir sorunum olmadığı halde 2 senede bir değişmesi mecburi imiş, değiştirdiler. Zaten servise almadan önce, servis danışmanı direk önündeki ekranı açıyor, bu sene şu şu şu parçalar değişecek, kontrollerde ekstra bir şey değişmesi gerekli görürlerse onu da servis esnasında söylüyorlar.

    Zaten şöyle saçma bir mantıkla yaklaşıyorlar değişim yapılacak parçalara; Servis ya senede bir ya 20 binde bir, hangisi önce dolarsa. Ama km dolmasa bile mesela bu gittiğim 3. bakıma aynı zamanda 60 bin bakımı diyorlar sanki 60 bin km doldurmuş gibi ve ona göre işlem yapıyorlar.

    @ARES007

    Şimdi kontrol ettim, Fiat periyodik bakım tablosunda çoğu şey için 2 yılda bir (km dolmasa bile) değişecek yazıyor. Garantinin ceremesi bu da.

    ATEŞLEME BUJİLERİNİN DEĞİŞİMİ (VEYA 2 YILDA BİR)

    FREN HİDROLİK SIVISI DEĞİŞİMİ (Veya her 2 yılda bir)

    ÖN FREN DİSKİ VE BALATALARI AŞINMA KONTROLÜ, GEREKİRSE DEĞİŞİMİ (20 şer binlik bakımlarda)

    TAM OTOMATİK VİTES KUTUSU YAĞI VE FİLTRESİ DEĞİŞİMİ (100 BİNDE)

    YILLIK BAKIM

    1 yıl içerisinde 20.000 km’ye ulaşılmaması durumunda aşağıdaki işlemler ve kontroller yapılmalıdır.

    • Motor yağının değişimi

    • Motor yağ filtresinin değişimi

    • Hava filtresinin değişimi

    • Polen filtresinin değişimi (Klimalı modeller için)

    • Ateşleme bujilerinin değişimi (Benzin motorlu tipler) (2.Yıllık bakımda)

    • Sıvıların kontrolü ve gerekiyor ise tamamlanması (Motor Soğutma Sıvısı, Fren Hidrolik Yağı, Cam Yıkama Suyu, Akü vb)

    • Akü şarj durumunun kontrolü ve sisteme yüklenmesi

    • Triger ve yardımcı sistem kayışlarının kontrolü

    • Ön fren balatalarının ve ön fren disklerinin aşınma ve çalışma kontrolü, gerekirse değişimi (**)

    • Ön / arka cam silecekleri aşınma ve pozisyon kontrolü, gerekirse değişimi (**)

    • Klima verimlilik ve gaz kaçak kontrolü

    • Ön cam silecekleri çalışma kontrolü, fıskiyelerin ayarı

    • Lastiklerin aşınma ve durumlarının kontrolü, gerekirse basınçlarının ayarlanması (Yedek Lastik Dahil), Lastik kitinin (Fix&Go) tekrar şarj edilmesi için

    son kullanma tarihinin kontrolü (bazı modellerde) (***)

    • Ön düzen ayarı

    • Ön ve arka süspansiyon elemanlarının boşluk kontrolü, gerekirse ilgili elemanların değişimi (**) (Rotbaşı, Rotil, Salıncak Burcu, Amortisör )

    • Aydınlatma sistemlerinin kontrolü (Farlar, Sinyaller, Dörtlü Flaşör, Bagaj Lambası, Yolcu Kabini Aydınlatma Lambası, Uyarı Lambaları)

    • Gözle yapılacak kontroller; motor, vites kutusu, transmisyon, borular (Egzoz, Yakıt, Fren Boruları), kauçuk parçalar

    • Arıza Tespit Cihazı (Witech, Examiner, vb.) ile elektronik sistemlerin kontrolü ve yazılım güncellemesi(Motor, ABS, Body Computer, Can Ağı vb)

    • Karter tapası ve/veya pul değişimi

    Ek: Forumlara biraz göz gezdirdim, çok değişken rakamlar var balata değişiminde. Kimi 20 bin bile götürmüyor demiş (Marka model bağımsız, hepsine baktım) kimi 100 binde halen değiştirmemiş. Sanırım kullanılan şehir, kullanım tarzı ve malzemenin dayanıklılığı gibi birden fazla etken var ömrünü belirleyen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 29 Mart 2021; 14:19:55 >




  • Yarbay
    7963 Mesaj

    Hocam araç otomatik de olsa 24 binde balatalar Cook erken bitmiş baktınız mı çıkanlara bı de Fiat araclarin bujileri eski tip evet 20 binde bir değişiyor serviste.Kitapcikta yazar.ama balatalariniz çok erken bitmiş.O araca lpgsiz binilmez gibi.

  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    Hocam araç otomatik de olsa 24 binde balatalar Cook erken bitmiş baktınız mı çıkanlara bı de Fiat araclarin bujileri eski tip evet 20 binde bir değişiyor serviste.Kitapcikta yazar.ama balatalariniz çok erken bitmiş.O araca lpgsiz binilmez gibi.

    Değişen her parçayı veriyorlar zaten, poşet içinde balatalar duruyordu, keşke atmadan önce fotoğraflarını çekseydim ama hiç aklıma gelmedi. Dedilerse doğrudur, yapıyorlarsa gereklidir mantığıyla bakıyorum her zaman ama görüyorum ki sorgulamak, araştırmak gerekiyormuş.

    Ne demişler, doğru kararlar tecrübeden gelir ama tecrübe yanlış kararlardan oluşur.

  • Balata bitmesi kullanima, yasanilan cografyaya, malzeme kalitesine gore degisken bi durum.

    2015 model 84 bindeki aracimin balataları fabrikasyon uzerinde gelenler halâ. 100 bini cok rahat görür.

    Bu arada lpg neden dusunmediniz?
  • Konu Sahibi
    Alisilin07 kullanıcısına yanıt

    Balata konusunda bir şey diyemiyorum, eskilerin fotoğrafı olsaydı anlayan arkadaşlar yorumlardı, kazık yemişte olabilirim, değişim gerekiyor da olabilir.

    LPG konusunda birkaç farklı yönden değerlendirdim ve LPG işine girmedim;

    • Uzun yolda zaten 6 lt üstünü görmüyor, 5,5-6 arası. Bu durumda LPG anlamsızlaşıyor.
    • Ş.içinde zaten kısa mesafe 7+7 km şeklinde kullanıyorum ve motor ısınana kadar yine benzin yakacaktı ve çok büyük bir tasarrufum olmayacaktı.
    • 20 günde bir yakıt alıyorum (200-250 tl civarı tutuyor) aya vurduğum zaman 300-375 TL hadi olsun 400 TL benzin sarfiyatım var. LPG+Benzin kombinasyonunda bu tutar 250 TL bile olsa azami 150 TL fark olacaktı ve garanti bitmesin diye LPG sistemini serviste taktıracaktım ki bu gittiğimde baktım 5.600,00 TL yazmışlar kampanyalı fiyat diyerek. Bu durumda amorti etmesi en az 3 yıl sürecekti ve çok mantıklı gelmedi bu durum. Zaten engelli aracı olduğundan 5 yıl dolduğunda değiştirmek niyetindeyim.




  • Yarbay
    4381 Mesaj

    Benimki de 1.4 benzinli, 20.000 km bakımını bugun yaptırdım. 1100 tl fiyatı var. Bujiler ve fren hidroliği ömrünü tamamladığı için değil de katalog olarak değişim periyoduna girdiği için değişti.

    Ben 2 senedir sorun yaşamadım. Yeterli geliyor bana da

  • Yarbay
    3742 Mesaj
  • Yarbay
    3137 Mesaj
  • Yarbay
    2963 Mesaj
    bende sedan urban e-torg şu an satsam ya sw yada hb e-torq alırım motoru ve şanzumanı sorunlu değil LPG uyumlu
  • Kurmay Yarbay
    11819 Mesaj
    Aracı aldığınız konuyu hatırlıyorum daha dün gibi, zaman çok hızlı geçiyor.
    Aracın balatalari kullanımla ilgilidir fotoğrafı olsa yorumlardik balata için birşey diyemem.
    Etorq motorda 2 bakımda bir buji değişim periyodu vardır o yüzden degisirler, bı zararı olmaz çokta pahalı değillerdir zaten.
    Fren hidroliği içinse 2 yıl çok erken, ama çoğu marka burada ihtiyat bahanesiyle kendine bir gelir kapısı yaratmış durumda aynı hidroliği başka markalar 4 yılda bir değiştiriyor mesela.
    Sonuç olarak bazı değişimleri erken yapmış olsalar da garanti kapsamındaki araç için odediginiz bakım ücretleri diğer markalarin bu değişimler yapılmamış ücretleri ayarında dolaysıyla çokta can sıkmaya değmez.

    LPG mevzusunda ben olsam bende sizin gibi düşünürdüm yılda 8000 km için bende takdirmazdim.

    Kazasız belasız güzel günlerde kullanın 👍
  • Binbaşı
    1230 Mesaj
    Servis balataya neden karışıyor birisi açıklayabilir mi?
    Oldu olacak lastikleri de her bakımda değiştirtsinler.
    Balata bu, ölçülebilir, muayene edilip değişimine karar verilebilir bir parça değil mi?
    Biraz adam silkelemeden başka bişey değil bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 29 Mart 2021; 19:35:48 >
  • Yarbay
    4842 Mesaj

    Güle güle kulanın aracınızı hocam.Ben de bravoyu satmış olsam egea dışında bir seçenek düşünmem.Çünkü gerçekten sorunsuz ve sağlam bir araç egea.Yılda bu kadar satış rakamlarına ulaşması sadece fiyatından dolayı olamaz.Balata ve diğer değişmesi gereken şeyleri servis bakım periyodunda olduğu için değiştirmiştir.Yoksa fıatların parçaları gayet uzun ömürlüdür.

  • Binbaşı
    1444 Mesaj
    Güzel konu. Tecrübe yalan söylemez. Ben de 5 yıldır fluence 1.5 dci kullanıyorum edc icon. 50.000 km ye geldim, yıllık bakım harici (standart) bir masrafım olmadı çok şükür. Köy yolunda kullanıyorum son 1 yıldır, öyle bir çukurlara düştüm ki, bir sıkıntı yaşamadım. Bir rot balans ister ama :) Tecrübe asla yalan söylemez. Sorunsuz ve uzun yıldır kullandığım tek aracım. Dikkatte etmem o kadar yüksek. Böyle şeyler ilerde vericeğimiz kararları etkiliyor.
  • Binbaşı
    1782 Mesaj
    Fren balayası şehir içi normal. Buradakiler çoçuk çoluk, babasının ne zaman Balata değiştirdiğini bilmez. Ne olursa olsun, her zaman yetkili servis.

    Birşey olduğunda gider hesap sorarsınız. Güle güle kazasız belasız kullanmaya devam edin
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Fiat Egea Periyodik Bakım Fiyatı

Fiat markası 1899 yılında İtalya’da ''Herkes için bir otomobil'' sloganı ile yola çıktı. Yıllar içerisinde ülkemizde ve neredeyse tüm dünyada kabul gördü. Fiat Servisi olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere birçok ilimizde yetkili ve özel servisler bulunmaktadır.

PratikAraba; Fiat servis bakımlarını TS10247 kalite standartında ve üreticinin tavsiye ettiği zaman ve periyotlarda yapar. Fiat bakım servisi kapsamında yapılan tüm onarım ve tamir işlemleri garantili ve 4077 sayılı Tüketici Koruma Kanununa uygun şekilde yapılır.

1968'den günümüze uzanan tecrübe ve bilgi birikimiyle önce müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden PratikAraba, Fiat Egea servis bakımındaorjinal yada OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) onaylı yedek parça ve doğru viskozitede uluslararası API – ACEA – ILSAC kalite standartlarında sahip motor yağı kullanır.

2015 Fiat Egea Modeli
Günümüze ait Fiat Egea Modeli

Fiat Egea modeli dizel ve benzinli seçenekleri ve “Ezber Bozan Sedan” tanıtımı ile 2015 yılında araç kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Bursa'da inşa edilen ve tüm dünyaya ihraç edilen Fiat Egea, AutoBest 2016'da “Avrupa'da Yılın En İyi Satın Alınan Arabası” seçildi.

Fiat Egea satış fiyatının ve yakıt sarfiyatının ekonomik olmasının yanında, Fiat Egea periyodik bakım fiyatının uygun olmasından dolayı da ülkemizde en çok tercih edilen modellerden biri olmayı başardı.

Fiat Egea motor seçenekleri

Fiat Egea; benzinli ve dizel seçenekleri, farklı motor ve beygir güçleriyle araç kullanıcıların beğenisine sunulmuştur.
• FIAT Egea 1.0 Firefly 100 HP benzinli
• FIAT Egea 1.4 Fire 95 HP benzinli
• FIAT Egea 1.3 Multijet 95 HP dizel
• FIAT Egea 1.6 Multijet 130 HP dizel

Fiat Egea Bakımı esnasında Nelere dikkat etmeliyim?

Fiat Egea periyodik bakımları düzenli yapıldığı takdirde, hem güvenli bir sürüş keyfine hem de ikinci el piyasasında değerini hak eden bir araca sahip olursunuz.

Günümüzdeki motor teknolojisi ile daha düşük motor hacmi ile daha fazla güç elde edilmektedir. Bu nedenle Fiat Egea bakımı esnasında kullanılacak motor yağının ve yağ filtresinin kalitesi konusunda hassas olmanız gerekir. Motor yağı seçiminde uluslararası kalite belgesine sahip doğru viskozitedeki motor yağı kullanmanız önemlidir.

Egea periyodik bakımlarında kullanılan yedek parçanın orjinalve OEMnumaralı olması gerekmektedir. Bakım esnasında "Original Equipment Manufacturer" yani Orijinal Ekipman Üreticisi etiketli yedek parçaların kullanıldığına dikkat ediniz.

Fiat Egea 1.3 Multijet Periyodik Bakım Fiyatı

Marka

Seri

Model

Yıl

Başlangıç Fiyatı

Fiat

Egea

1.3 Mjet

2015

1973 TL

Fiat

Egea

1.3 Mjet

2019

2059 TL


Öncelikle, Fiat Egea periyodik bakımlarının hepsinde aynı değişim ve kontroller yapılmaz. Bunun sebebi, periyodik bakımda kullanılan yedek parça ömürlerinin değişken olmasıdır.

Örneğin Fiat Egea 1.3 multijet ya da Fiat Egea 1.6 multijet aracınızın her periyodik bakımda mazot filtresi değiştiriliyorsa burada bir hata olduğunu bilmeniz gerekiyor. Çünkü Egea 1.3 multijet ve Egea 1.6 multijet motorlarda, mazot filtresi kullanım ömrü 30.000 km'dir. Hava filtrenizin ve polen filtrenizin her periyodik bakımda mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Hava filtrenizdeki tozlanma ve kir, yakıt sarfiyatınızı arttırır.

Fiat Egea periyodik bakım fiyatı, bakımın kapsamına göre değişiklik gösterir. Bakım kapsamı aynı olsa bile kullanılan motor yağının markası bakım fiyatının değişiklik göstermesine sebep olur. Bu konuda size tavsiyemiz aracınıza bakım yaptırmadan önce bakım içeriğini ve kullanılan motor yağının markasını öğrenmenizdir.​

Fiat Egea periyodik bakım zamanı ve kapsamı nedir?

Fiat Egea Euro 6 motor kullanılan tüm modellerinde periyodik bakım zamanı 20.000kilometre aralıklarladır.
Egea Euro 6 motorda kullanmanız gereken motor yağı viskozitesi 0W20 ve 0W30olmalıdır.

Fiat Egea Euro 5 motor kullanılan tüm modellerinde periyodik bakım zamanı 10.000kilometre aralıklarladır.
Egea Euro 5 motor da kullanmanız gereken motor yağı viskozitesi 5W30olmalıdır.

*Fiat Egea 1.3 Multijet ve Fiat Egea 1.6 Multijet aracınızda mutlaka dpf yani partikül filtreli motor yağı kullanılması gerekir.

*Aracınızın bir yıl içerisinde periyodik bakım zamanı gelmese bile yılda bir kez motor yağı ve yağ filtresini değiştirmeli, hava ve polen filtresinin durumunu kontrol ettirmelisiniz. Çünkü, aracınızda kullanılan motor yağının viskozite özelliği bir yıl içerisinde kaybolur ve motor yağı görevini yapamaz.


Fiat Egea periyodik bakım aralıklarını servis kitapçığınızdan öğrenebilir ya da PratikArabaekibini arayarak bilgi alabilirsiniz.

Fiat Egea Periyodik Bakım ve Kontrol Noktaları

Motor Yağı Filtre Değişim Hava - Polen Filtresi Kontrol Değişim Yakıt Filtresi KM Kontrol Ön Balata Kontrol
Süspansiyon Kontrol AKS Körükleri Kontrol Direksiyon Körük Kontrol Fren Hortumları Kontrol
Yakıt Hortumları Kontrol Dış Lamba Sinyal Kontrol Tüm Sıvı Sızıntı Kontrol Akü Kutupları Başları Kontrol


" PratikAraba TSE 12047 servis kalite standartına sahiptir. Yapılan tüm bakım ve tamir işlemleri ile kullanılan yedek parça garantilidir. "




Fiat Egea fren balatanızı düzenli kontrol ettirin.

Fren balatalarının ömrü, yol durumu ve sizin fren pedalına basma sıklığınızla alakalıdır. Bakım esnasında, fren sisteminin genel kontrolü yapılmadan değiştirilecek bir balata size fayda sağlamayabilir. Bu nedenle Fiat Egea bakımında değişen fren balatanızın değişim sebebini öğrenmenizi tavsiye ederiz.

* Fiat Egea marka aracınızın ön fren balatalarını her 20.000 km'de, arka fren balatalarını 40.000 km'de kontrol ettirmeniz yeterli olacaktır.


Fiat Egea bujilerini düzenli kontrol ettirin.
FIAT Egea 1.0 Fireflay ve FIAT Egea 1.4 Fire modellerinde her 20.000 km'de bir kez buji kontrolü yaptırmayı ihmal etmeyin. Çünkü bujiler aracınızla ilgili birçok arızanın önceden habercisi olabilir. Kullanılacak olan Fiat Egea buji kalitesi de çok önemli bir konudur.

Fiat Egea Benzinli Araç Bakım Seti
Fiat Egea Dizel Araç Bakım Seti

Fiat Egea triger kayışı / seti değişimi ne zaman?

Triger kayışı çok önemlidir ve triger kayış değişiminin ertelenmesi size çok ciddi masraflar oluşturabilir.

Fiat Egea Triger kayışı değişiminde kayış zamanlamasının doğru yapılması gerekir. Bu nedenle triger kayış seti değişimini garantili işçilik sunan, TSE standartlarında hizmet veren ve usta yeterlilik belgelerine sahip bir oto servisinde yaptırın.

FIAT Egea 1.0 Fireflay Triger kayışı değişimi 120.000 Km veya 6 yıl
FIAT Egea 1.4 Fire Triger kayışı değişimi 120.000 Km veya 6 yıl
FIAT Egea 1.6 Multijet Triger kayışı değişimi 120.000 Km veya 6 yıl


“ Fiat Egea Triger seti değişimi için PratikAraba'dan bilgi alabilirsiniz.”



Fiat Egea V kayışı değişimi ne zaman?

FIAT Egea 1.0 Fireflay V kayışı değişimi 80.000 Km veya 4-5 yıl
FIAT Egea 1.4 Fire V kayışı değişimi 80.000 Km veya 4-5 yıl
FIAT Egea 1.6 Multijet V kayışı değişimi 80.000 Km veya 4-5 yıl
FIAT Egea 1.3 Multijet V kayışı değişimi 80.000 Km veya 4-5 yıl

Fiat Egea 1.4 Fire Periyodik Bakım Fiyatları

Marka

Seri

Model

Yıl

Başlangıç Fiyatı



Fiat Egea 60.000 km. Periyodik Bakım

60.000 km bakım Fiat Egea'nın tüm motor türleri için genel bakım ve kontrol zamanıdır. Fiat Egea 60.000 km bakım kapsamındamotor yağı, yağ filtresi, hava ve polen filtresi değişimi yapılır. Fiat Egea 1.3 ve 1.6 multijet mazot filtresi değişimi yaplır. Fiat Egea 1.0 Fireflay ve Fiat Egea 1.4 Fire buji değişimi de 60.000 km'de yapılır.

Ayrıca tüm Egea motorlarda V kayışı kontrolü de 60.000 km bakım kapsamındadır.




Periyodik Bakım Fiyatları Neden Farklıdır?
Oto Elektrik işlemlerinde PratikAraba
Akü Ömrünü Nasıl Uzatırsınız?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası