2021 mübarek gün ve geceler / Yılı Dini Günler Takvimi, Mübarek Gün ve Geceler

2021 Mübarek Gün Ve Geceler

2021 mübarek gün ve geceler

Yüce Allah, insanı zaman olgusu ile iç içe yaratmıştır. Hayat dediğimiz süreç, bu olgu içinde gerçekleşir. İnsan ne kadar çok yaşarsa yaşasın, ömür kısadır. Yüce Allah, bu kısacık süre içinde manevî kazanımlar elde edilebilmesi için çeşitli vesileler ve zaman dilimleri ile insan ömrünü bereketlendirmiştir.

Dini hayatımızda mübarek gün ve geceler diye bilinen bu değerli zamanlarda yapılacak ibadet, hayır ve hasenatın her zamankinden kat kat fazla sevap, rahmet ve berekete vesile olacağı çeşitli şekillerde müjdelenmiştir. Bu mübarek zamanların belli başlıları; Cuma günü ve gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramları, Mevlid-i Nebi, Regaib Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili ve Kadir Gecesi'dir.          

Hayatımızın her anı, İlahi rızayı kazanma yolunda bir hazine değerindedir. Mübarek gün ve gecelere yapılan vurgu ve teşvikler, bütün bir ömre yayılacak bilinçli bir duruş, faal bir yöneliş ve enerji kazandırmaya yöneliktir. Mübarek zaman dilimleri bu kaynağı besleyen, sürekliliğine destek sağlayan unsurlar olarak değerlendirilmelidir.

Milletimizin manevi hayatında ayrı bir öneme sahip olan dinî gün ve gecelerde, Başkanlığımız organizesiyle camilerde Kur'an-ı Kerim ve mevlit programları tertip edilmekte ve bu programlar ulusal ölçekte yayın yapan resmî ve özel TV'ler tarafından yayınlamaktadır. Ayrıca Kadir Gecesi'nde müftülüklerce belirlenen camiler vatandaşlarımızın ibadetlerini huzurlu bir şekilde ifa etmeleri için sabaha kadar açık tutulmaktadır.

DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Üç ayların başlangıcı: 13 Şubat Cumartesi Receb ayının ilk günü.

Regaib Kandili: 18 Şubat Perşembe

Miraç Kandili: 10 Mart Çarşamba

Şaban ayının başlangıcı: 14 Mart Pazar

Berat Kandili: 27 Mart Cumartesi

Ramazan ayının başlangıcı: 13 Nisan Salı

Kadir gecesi: 08 Mayıs Cumartesi

Ramazan Bayramı Arefesi: 12 Mayıs Çarşamba

Ramazan Bayramı 1.gün: 13 Mayıs Perşembe

Ramazan Bayramı 2.gün: 14 Mayıs Cuma

Ramazan Bayramı 3.gün: 15 Mayıs Cumartesi

Kurban Bayramı Arefesi: 19 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 1.gün: 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı 2.gün: 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı 3.gün: 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 4.gün: 23 Temmuz Cuma

Hicri Yılbaşı – Muharrem Ayının başlangıcı: 9 Ağustos Pazartesi

Aşure Günü: 18 Ağustos Çarşamba

Mevlit Kandili: 17 Ekim Pazar

Yılı Dini Günler Listesi ve Resmi Tatiller

yılı resmi tatiller listesi aşağıdaki gibidir:

TATİL GÜNÜNÜN İSMİSÜREAYGÜN
YILBAŞI1. GÜN1 OCAKCUMARTESİ
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI1 GÜN23 NİSANCUMARTESİ
EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ*1 GÜN1 MAYISPAZAR
RAMAZAN BAYRAMI AREFESi1 GÜN1 MAYISPAZAR
RAMAZAN BAYRAMI1. GÜN02 MAYISPAZARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI2. GÜN03 MAYISSALI
RAMAZAN BAYRAMI3. GÜN04 MAYISÇARŞAMBA
ATATÜRK´Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI1 GÜN19 MAYISPERŞEMBE
KURBAN BAYRAMI AREFESi1/2 GÜN08 TEMMUZCUMA
KURBAN BAYRAMI1. GÜN09 TEMMUZCUMARTESİ
KURBAN BAYRAMI2. GÜN10 TEMMUZPAZAR
KURBAN BAYRAMI3. GÜN11 TEMMUZPAZARTESİ
KURBAN BAYRAMI4. GÜN12 TEMMUZSALI
DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ*1 GÜN15 TEMMUZCUMA
ZAFER BAYRAMI1 GÜN30 AĞUSTOSSALI
CUMHURİYET BAYRAMI GÜN28/29 EKİMCUMA/CUMARTESİ

* tarih ve sayılıULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİLLER HAKKINDA KANUNU&#;na göre hazırlanmıştır.
** kabul tarihi ve sayılı ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİLLER HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN&#;a göre hazırlanmıştır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası