çoçuklar için grip ve soğuk algınlığı şurupları / TheraNatur Şurup | Haleon HealthPartner

Çoçuklar Için Grip Ve Soğuk Algınlığı Şurupları

çoçuklar için grip ve soğuk algınlığı şurupları

Çocukları Gripten Koruyacak 6 Altın Kural! Bunları Mutlaka Yapın

Genellikle kış aylarında görülen gribe, “influenza” isimli virüs neden olmaktadır. Grip ilk 24 – 72 saat arasında bulaşıcı hale gelir. Özellikle bağışıklık sistemi yetişkinlere göre daha zayıf olan çocuklarda, grip hızlı bir şekilde zatürre ve bronşite kadar ilerleyebilir. Gribin başlıca belirtileri; yüksek ateş, yorgunluk, kas ve eklem ağrıları, titreme, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve öksürüktür.

Genellikle kış aylarında görülen gribe, “influenza” isimli virüs neden olmaktadır. Grip ilk 24 – 72 saat arasında bulaşıcı hale gelir. Özellikle bağışıklık sistemi yetişkinlere göre daha zayıf olan çocuklarda, grip hızlı bir şekilde zatürre ve bronşite kadar ilerleyebilir. Gribin başlıca belirtileri; yüksek ateş, yorgunluk, kas ve eklem ağrıları, titreme, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve öksürüktür.

Çocuklarda Soğuk Algınlığı

Çocuklarda soğuk algınlığı pek çok ebeveynin hassas noktasıdır. Çocuklar soğuk algınlığından kurtulunca, bir sonraki pusuda bekler. Küçük çocuklar yılda ortalama altı ila on kez soğuk algınlığı geçirmektedirler. Yılda iki ila üç kez soğuk algınlığı geçiren yetişkinlerde ise bu durum önemli ölçüde daha düşüktür.

İnanması zor, ancak çocuklarda bu soğuk algınlığı sıklığının da avantajları vardır, çünkü her mikrop istilası vücudun savunmasını güçlendirir. Çocuk, yavaş yavaş birçok bakteri ve virüs türüne karşı bağışıklık kazanır. Yaş ilerledikçe, immün sistemi (bağışıklık sistemi) her zamankinden daha güçlü koruma sağlar. Bu soğuk algınlığı sayısını azaltır.

Soğuk algınlığına ne sebep olur?

Soğuk algınlığına virüsler, özellikle rinovirüs neden olmaktadır. Yüzden fazla farklı tür ondan bilinmektedir. Bu tür bakımından zengin patojene ek olarak, boğaz ve burnun inflamasyonuna neden olan RSV veya korona virüsler gibi başka virüsler de vardır. Şimdiye kadar, 200'den fazla farklı virüsün soğuk algınlığını tetiklediği bilinmektedir.

Bu virüsleri nereden kapıyorsunuz?

Selbst auf Spielzeug lauern Krankheitserreger

Özellikle sonbahar ve kış gibi ıslak ve soğuk mevsimlerde soğuk algınlığı giderek artış göstermektedir. Bunun bir nedeni, hipoterminin muköz membranlara daha az kan akışına neden olmasıdır. Sıcak ısıtma havası da muköz membranları kurutur. Bu onları patojenlere karşı daha savunmasız hale getirir. Stresli durumlar veya uykusuzluk da bağışıklık sistemini zayıflatır. Bununla birlikte gerçek enfeksiyon damlacık yoluyla gerçekleşir. Patojenler; hapşırma, öksürme, burun karıştırma veya doğrudan temas yoluyla, örneğin tokalaşma, oyuncaklara sarılma ve mendiller ile bulaşırlar.

Soğuk algınlığının semptomları

Soğuk algınlığının ilk belirtileri yaygındır:

  • Boğaz kaşıntısı,
  • Burunda karıncalanma,
  • Üşüme titreme,
  • Çocuklar genellikle halsiz, bitkin ve neşesiz hissederler.

Bu belirtileri şunlar izler:

  • Burun çekmesi,
  • Artan hapşırma,
  • Boğaz ağrısı,
  • Yutma zorluğu,
  • Öksürük,
  • Genellikle baş ağrısı ve vücut ağrıları,
  • Vücut bu virüs istilasına sıkça artmış vücut ısısı veya yüksek ateşle tepki gösterir.

Burun akıntısı hastalıkların yaklaşık yüzde 80'inde meydana geldiğinden, grip benzeri bir enfeksiyonun en yaygın semptomudur. Soğuk algınlığı durumunda, virüsler (çoğunlukla rinovirüsler) burun mukozasında koloni kurarlar. Daha sulu sekresyonu başlatır, şişer ve salgılar. Daha sonra sekresyon giderek katılaşır. Sonuç: tıkalı bir burun hissi.

Silialar ile kaplı solunum yolunun muköz membranı da virüsler tarafından saldırıya uğrayabilir. Siliaların görevi sürekli oluşan mukusu yukarı taşır. Sonuç olarak, muköz membran sürekli olarak kendini temizler. Soğuk algınlığı durumunda mukus oluşumu da artar. Mukus normalden daha serttir ve bu nedenle çıkarılması daha zordur. Solunum yollarını irrite eder ve koruyucu bir refleks olarak öksürüğe neden olur.

Çocuğumu soğuk algınlığına karşı nasıl koruyabilirim?

Gripten korunmak için mükemmel bir koruma yoktur. Ancak birkaç ipucuna dikkate edilirse, soğuk algınlığı riski azaltılabilir.

1. En öncelikli: Hijyen

  • Sabun ve ılık su ile sık sık el yıkama, enfeksiyonu önlemek için önemli ve etkili bir önlemdir.
  • Başka insanlardan gelen kullanılmış kupaları veya bardakları paylaşmak kesinlikle yapılmamalıdır.
  • Büyük kalabalıktan kaçının.
  • Hasta olan insanlarla araya iki metrelik bir “güvenlik mesafesi” koymaya kesinlikle dikkat edilmelidir. Bu, damlacık enfeksiyonu riskini azaltır.

2. Doğru beslenmeye dikkat edin

Gesunde Ernährung kann so lecker sein.

Bol meyve ve sebze içeren vitamin bakımından zengin bir diyet, soğuk algınlığına karşı etkili bir önlemdir. Bununla birlikte, birçok çocuk sağlıklı beslenme konusunda hevesli değildir. Vazgeçmeyin!

Biraz hayal gücü ve yaratıcılıkla çocuklara birçok vitamin verebilirsiniz:

  • Meyve şişleri,
  • Kalp şeklinde elma dilimleri veya
  • Yavaş okuma dersi için büyük bir meyve tabağı,
  • Lezzetli sıvı meyve püreleri, vb.

Bu şekilde, vitaminler iyi bir şekilde verilebilir.

3. Çok fazla sıvı

Soğuk algınlığınız varsa yeterince sıvı içmek önemlidir. Muköz membranları nemli tutmaya yardımcı olur ve muköz membranların daha fazla kurumasını önler. Su veya çay özellikle uygundur.

4. Temiz hava şarttır!

Kötü hava yoktur, sadece yanlış kıyafetler vardır. Hava ne olursa olsun çocuklar dışarı çıkmalıdır. Temiz havada düzenli egzersiz yapmak muköz membranların kurumasını önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğru bir giyimle bu, her türlü hava şartlarında mümkündür.

5. Düzenli olarak havalandırdığınızdan emin olun

Açık havada kalmak için bir fırsat yoksa her zaman düzenli olarak havalandırmalı ve iyi bir iç mekan şartı sağlamalısınız.

6. Yeterli uyku rahatlamayı sağlar

Sadece iyice dinlenmiş bir bağışıklık sistemi çalışabilir. Vücut uyku sırasında kendini toparlar ve soğuk algınlığına karşı sağlıklı bir koruma sağlar. İyi bir oksijen kaynağı önemlidir. Bu nedenle uyumadan önce ortamınızı iyice havalandırın.

Soğuk algınlığı için tedavi seçenekleri: Kanıtlanmış doğal tedaviler

Natürliche Hausmittel können wertvolle Dienst bei einer Erkältung leisten.

Birçok soğuk algınlığı, büyükannenin bilgi kutularından gelen ev ilaçları ile çok iyi hafifletilebilir. Bu değerli ipuçları nesiller boyunca aktarılmıştır:

  • Buhar soluma: Öncelikle burnunuzu temizleyin. Ilık suyla bir miktar tuz, kekik ve papatya çözeltisinin buharının soluyun. Bu, burun muköz membranlarının şişmesine engel olur. Çocuğunuzu sıcak suyla yalnız bırakmadığınızdan emin olun. İnhalasyondan önce ihtiyacınız olan havluları hazırlayın. Alternatif olarak, bir nebülizatör kullanabilirsiniz.
  • Boğaz ağrısına karşı gargara yapmak: Boğaz ağrısı eziyeti, adaçayı veya papatya çayı ile düzenli olarak gargara yapılarak hafifletilebilir.
  • Göğüs sargıları faydalı olarak görülmektedir.
  • Çocuklarda ballı ılık süt ekspektoran görevi görür.

Soğuk algınlığı olan çocuklar için hangi ilaçlar kullanılabilir?

Eczanenizde, çocuklar için uygun çok çeşitli reçetesiz, son derece etkili bitkisel ilaçlar bulacaksınız. Semptomların türüne bağlı olarak, bu preparatlar ayrı ayrı veya kombinasyon halinde alınabilir. Bionorica soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı için geniş bir ürün yelpazesine sahiptir:

Yaygın enfeksiyonlarda

  • Imupret® Oral Damla: 6 yaş ve üstü için önerilir.
  • Imupret® Kaplı Tablet: 6 yaş ve üstü için önerilir.

Imupret® iki şekilde işe yaramaktadır: soğuk algınlığına karşı savunmayı destekler ve soğuk algınlığı patojenleriyle doğrudan savaşır. 7 yerli bitkinin eşsiz kombinasyonu nedeniyle, geniş bir farmakolojik etki spektrumuna sahiptir. Bu nedenle Bionorica, soğuk algınlığının ilk belirtilerinde Imupret®’ in kullanılmasını tavsiye eder, böylece hastalığın diğer evrelerine geçilmeden yok edilebilir. Bununla beraber Imupret®, halihazırda ortaya çıkmış solunum yolu enfeksiyonları için iyi bir tedavi takviyesidir. Semptomları rahatlatır ve soğuk algınlığının seyrini hafifletir. Papatya, hatmi ve atkuyruğundan elde edilen içerikler, soğuk algınlığını önlemek için vücudun kendi savunma mekanizmalarını destekler. Buna ek olarak, meşe, karahindiba, ceviz ve civanperçeminden elde edilen bileşenler doğrudan soğuk algınlığı patojenine karşı savaşır; bir çok patojeni uzaklaştırır ve enfeksiyonu sınırlar. Özellikle iyi toleransı Imupret®' i tüm aile için kanıtlanmış bir kombinasyon ürünü haline getirir. Imupret® oral damla ve kaplı tablet 6 yaşından itibaren uygundur.

Çocuklar grip olduğunda uygulanabilecek doğal yöntemler

Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi viral enfeksiyonlar kişiden kişiye çok kolay ve hızla bulaşan enfeksiyonlardır. Elleri gün içinde sıkça ve iyi yıkamak hastalıktan korunmada oldukça etkilidir. Bu enfeksiyonların diğer zamanlardan daha sık görüldüğü kış aylarında özellikle büyüklerinden enfeksiyonu alan bir çocuk hızla okul ve yuvada sürekli bir arada olduğu diğer arkadaşlarına hapşırık ve öksürükle bu mikropları bulaştırır ve yayar. Bağışıklık sistemini çeşitli yollarla kuvvetlendiren çocuklarda bu enfeksiyonların bulaşma riski ve enfeksiyonu ağır geçirme ihtimalleri çok azalır.

Bitkisel yöntemler ne ölçüde fayda sağlar?

Dünya, ekinezya bitkisinin iyileştirici özelliklerini Kuzey Amerika yerli halkından (Kızılderililer) öğrenmiştir. Onlar bitkinin kökünü ve yapraklarını her tür yaranın tedavisinde, enfeksiyon ve iltihaplanmalarda, zehirli böcek ve yılan sokmasına, boğaz ve diş ağrısına, kabakulak, çiçek hastalığı ve kızamığa karşı başarıyla kullanıyorlardı. Bitki Amerika’ ya yerleşen ilk göçmenler tarafından da enfeksiyonlara karşı sık olarak kullanılmıştır. Bu özel tedavi biçimleri bilimsel araştırmalara konu olmuştur ve 1950’den beri yapılan araştırmalara göre, bitkide bakteri, mikrop ve virüslere karşı oldukça etkili olan maddeler bulunmuştur. Bu maddeler en yaygın iki viral hastalık olan soğuk algınlığı ve gribin önlenmesinde de büyük bir yardımcıdır.

Mürver (elderberry) ağacı gerçek bir ecza dolabıdır. Mürver çiçeği, soğuk algınlığı ve gribe karşı, terletici olarak çok etkilidir. Ayrıca, üst solunum yolları iltihabına, saman nezlesi ve sinüzit iltihabına karşı önerilmektedir. Mürver çiçeği bağışıklık sistemini güçlendirir. Yani, soğuk algınlığı ve gribe karşı hem tedavi edici hem de önceden önlem olarak kullanılabilir. Ayrıca mürver çiçeği özü, genellikle üşütme ve nezle nedenli yüksek ateşle birlikle görülen burun tıkanıklığını açmaya yardımcı olan bileşenler içerir.

Propolisişçi bal arılarının ağaç ve çalılarının yaprak tomurcuğu, gövde yaraları gibi büyüyerek yenilenen kısımlarından topladıkları sarı, yeşil ve kahverengi reçinemsi bir maddedir. Kovanda balmumu ile karıştırarak, larva yuvalarının cilalanması ve sterilize edilmesi için bal arıları tarafından kovanda kullanılır. Propolisin antibakteriyel ve antifungal etkileri koloniyi hastalıklara karşı korur. Propolis kovanı iki şekilde korur. Birincisi, kovanı güçlendirir, ikincisi ise kovanı bakteri ve virüs enfeksiyonlarına karşı korur. Bu özelliklerine ek olarak diğer özellikleri sayesinde propolis yüzyıllardır insanoğlu tarafından kullanılmaktadır. Propolisin güçlü antimikrobiyal aktivitesinden dolayı, propolis doğal antibiyotik olarak bilinir. Yapılan birçok sayıda araştırma da propolisin yüksek antimikrobiyal olduğunu göstermiştir. Propolisin grip de dahil olmak üzere pek çok hastalıkta mantar ve virüsler üzerinde baskılayıcı etkisi bulunmuştur.

Bu doğal koruyucuları içeren hazır ve onaylı ürünler ülkemizde de eczanelerde bulunmaktadır. Bunların dışında evde yapılabilecek bir dilim limon ile hazırlanan ıhlamur gibi ılık içecekler ve bol bol su içilmesi fayda sağlar. Çorba gibi ılık içecekler de burun tıkanıklığının açılmasında ve hastanın rahatlamasında etkilidir.

Ayrıca soğuk buhar ya da odanın nemlendirilmesi de burun tıkanıklığını açmada yardımcı olabilir.

Vücudun ihtiyacı olan C vitamini nasıl karşılanmalıdır?

Çocuğun bedeni, hem belirli kimyasal maddeleri oluşturmak hem de başka maddeleri kullanıma sokmak için C vitaminine gereksinim duyar. C vitamini, çocuğun bedeninin demiri emmesine yardımcı olmakta da anahtar bir rol oynar. Diyetleriyle yeterli C vitamini almayan çocuklar kemiklerinde zayıflık, kansızlık ve başka tıbbi durumlar geliştirebilirler. C vitamini vücudu bağışıklık sistemimizi güçlendirerek virüs ve bakterilere karşı korur. Çeşitli gıdalar ve maruz kaldığımız çeşitli zararlı maddeler ve toksinler ile çeşitli mikroplar vücudumuzda hücreleri eskiten ve zarar veren oksidan maddelerin üretimine neden olur. C vitamini vücutta en güçlü anti-oksidanlardan (oksidan maddeleri yok eden maddeler) biridir. C vitamini bağışıklık sistemini oluşturan hücreleri de zarar görmekten koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlardan korunmayı sağlar.

C vitaminini vücudumuz tarafından üretilemediğinden insanlar bu vitamini tamamen dışarıdan almak zorundadır. Çocuklar C vitaminini turunçgil cinsi meyvelerden ve çeşitli yeşil yapraklı sebzelerden alabilirler. Turunçgillerde bol miktarda, ayrıca taze sebzelerde, maydanozda, kabakta, soğanda bolca bulunur.

C vitamini suda eriyen vitaminler grubundandır. Fazlası vücutta depolanmaz ve idrarla atılarak vücut için toksik etki oluşturmaz. Bu nedenle her gün belli miktarlarda dışarıdan alınmaları gerekir.

Çocuk bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlar nasıl ve ne sıklıkla alınmalıdır?

Unutulmamalıdır ki bu maddeler doğal yolla alınmadığında, yani yediğimiz gıdalarla değil de hazır ürünler, ilaçlar şeklinde alındığında sağlığımızı tam ters yönde olumsuz etkilememesi için mutlaka dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bu ürünler mutlaka sağlık bakanlığı veya tarım bakanlığı tarafından onaylı, klinik ve deneysel çalışmalar ile zararlı etkilerinin olmadığı saptanmış her yaş için zarar vermeyecek ve etkili dozlarının klinik ve deneysel çalışmalar ile belirlenmiş olduğu güvenilir markalar olmalıdır. Böylece her ürün için doz ve kullanım sıklığı bu şekilde doğru olarak belirlenmiş ürünleri güvenle kullanabiliriz. Ve en önemli nokta bu ilaçların hepsi hastalara zarar vermelerinin önlenmesi için doktor kontrolünde ve doktor önerisi ile kullanılmalıdır.

Vitaminler ve bitkisel koruyucular vücudun kendisi tarafından üretilemeyeceği için yiyeceklerle alınmaları gerekmektedir. Ancak iklim, toprak, ürünün ham ya da olgun oluşu, ürün toplama yöntemleri, taşıma ve depolama, evde hazırlanma yöntemleri gibi çok sayıda faktör meyve ve sebzelerde vitamin kaybına yol açabilmektedir. Eğer bu koşullar ideal olarak sağlanamıyorsa sağlığımız için gerekli olan vitaminleri ve bitkisel koruyucuları dışardan yani çeşitli hazır ürün takviyeleri ile almamız gerekmektedir.

Bitkisel takviyeler kaç yaşında verilmeye başlanabilir?

Bu tür takviyeler güvenilir, onaylı markalar olması ve doktor kontrolünde kullanılması koşuluyla her yaşta kullanılabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası