saat desenli dekupaj / Dekupaj kağıdı ve mukavvadan saat yapımı - 10marifet.org

Saat Desenli Dekupaj

saat desenli dekupaj

Kendin yap ahşap saat oymacılığı. DIY duvar saati oymacılığı

Böylece saati dönüştürmeye karar verdik. Zor değil ve sonuç hem ev hem de misafirler tarafından takdir edilecektir. Dekupaj saatin hangi odaya yerleştirileceğine hemen karar verelim hangisini yapacağız. Hangi rakamı durduracağımıza bağlı. Yatak odası için saate uygun olacak romantik resimler, mutfağın iç kısmına organik olarak "uymaz".

Bu arada, resimler hakkında. Onları nereden alabilirsin, soruyorsun? Birkaç seçenek var:

  • orijinal, ilginç bir desene sahip üç katmanlı peçeteler;
  • internetten dekupaj için resimler;
  • özel dekupaj kartları ve pirinç kağıdı (el sanatları mağazalarında satılır)
  • fotoğraflar (ancak yapışmadan önce uzun süre suda tutulmaları gerekecek).

Yeni başlayanlar için dekupaj tekniği

Dekupaj tekniğinde ustalaşıp ustalaşmayacağından şüphe duyanlar için, bunun basit bir uygulamaya dayandığını hatırlıyoruz. Tek püf noktası, bir araya gelmeleri için yüzeye yapıştırmanız gerektiğidir.

Saatlerle yapılan deneyin, yeni başlayanlar için bir oymacılık ana sınıfı olduğunu düşünün. Planın ardından, yeni başlayanlar bile kendi elleriyle küçük bir yaratıcı başarı yaratabilecek.

İlk adım yüzey hazırlığıdır. Saatler için ahşap boşluklar, iğne işi mağazalarından satın alınabilir. İlk önce zımparalanmaları gerekir, yüzey plastik ise yağ çözücü ile silin.

Dekupaj için ahşap saat boşlukları

İkinci adım arka planı yapmaktır. Birkaç alternatifiniz var: yüzey bayat boyanabilir, yapay olarak eskitebilirsiniz, aynı peçeteyi veya pirinç kağıdını arka plan olarak yapıştırabilirsiniz.

Yüzey beyaz akrilik boya ile boyanmıştır.

Üçüncü aşama, resmin doğrudan yapıştırılmasıdır. İlk olarak, onu kontur boyunca dikkatlice keseriz veya basitçe elimizle yırtarız (bu bazen daha da iyidir, çünkü yırtık kenarların maskelenmesi daha kolaydır).

Su ile seyreltilmiş PVA yapıştırıcısı veya dekupaj için özel yapıştırıcı ile yapıştıracağız. Bu seçeneklerin her ikisi de oldukça kabul edilebilir: asıl görevimiz, yapıştırırken en ufak kırışıklıkları bile önlemektir. İlk kez, pirinç kağıdı ideal bir seçimdir, onunla birlikte çarpmalardan endişe edemezsiniz.

Yapıştırma işleminden sonra yüzey kurutulur. Daha sonra akrilik vernik ile kaplamanız ve tekrar kurutmanız gerekir. Bu desen üç kez tekrarlanmalıdır.

Ve sıradan bir plaka bir saate dönüşebilir, bir plaka üzerinde dekupaj benzer şekilde yapılır. Sadece saatin kendisi için bir delik açmak daha zor olacaktır.

Minyatür şeylerde dekupaj inanılmaz derecede güzel görünse de, saatler söz konusu olduğunda en muhteşem seçeneğin büyük bir saatin dekorasyonu olacağına dikkat edilmelidir.

Vinil kayıtlar, çeşitli yaratıcı etkinlikler için iyi boşluklardır. Birçok kişi bunları bir panel için temel olarak kullanır, ancak plakalar aynı zamanda bir saat tabanı olarak da oldukça uygundur.

Gerekli olan tek şey:

  • 1 vinil kayıt
  • dekupaj peçete
  • dekupaj için yapıştırıcı
  • akrilik boyalar
  • dekupaj verniği
  • makas
  • fırçalar
  • eller ile saat mekanizması
  • sayılar yerine şarap şişesi mantarları, çakıl taşları, deniz kabukları, boncuklar, düğmeler vb.

Plaka yüzeyi beyaz boya ile astarlanmalıdır. Peçete deseninin etkileyici ve parlak olması için tabanın hafif olması gerekir. Katman kurumalıdır. Bu arada, bulaşıkları yıkamak için boyayı süngerle uygulamak daha iyidir.

Sonra peçetelerden parçalar kesiyoruz (küçük detaylar için tırnak makası kullanın). Sadece üst katmanı uygulamanız gerekiyor, bu yüzden alttaki ikisini yırtıyoruz. Peçetenin üzerine düz sentetik bir fırça ile yapıştırıcı sürün. Çok dikkatli bir şekilde yapıştırın, kabarcıkları parmaklarınızla veya bir fırçayla düzeltin. Tutkal kurur - vernik uygularız, ardından bir sonraki kurutmadan sonra başka bir katman daha uygularız.

Bitmiş saat en az üç kat akrilik vernik ile kaplanmalıdır (her biri kuru olmalıdır).

Saati yapıştırmadan önce, plakanın arkasındaki etiketi kartonla yapıştırabilir, ortada bir delik açabilir, aynı Moment Kristal tutkalı üzerine saati yapıştırabilir, kolları takabilir, pilleri takabilirsiniz ve saat hazırdır. !

Artık vinil plakların nasıl dekupaj edileceğini biliyorsunuz, karmaşık bir şey değil!

Saat-Palet

Palet şeklinde bir saat yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacımız var.

Şu anda, kendin yap saat dekupajı büyük bir popülerlik kazandı!

Bu şaşırtıcı değil: stres çağında, bazen ruh için bir şeyler yapmak istersiniz ve bunun da işlevsel ve estetik bir amacı varsa, o zaman bu hobi başarıya mahkumdur!

Saat dekupaj tekniği

Daha önce dekupaj malzemeleri ve şablonları elde etmek zordu, şimdi yaratıcılık için herhangi bir kitapçıda veya departmanda bolca mevcutlar. İçlerinde, dekupaj saatler için şablonlar, kadranlar, boşluklar, eller, aksesuarlar veya diğer özellikleri kolayca satın alabilirsiniz. Bu nedenle, bu yeni moda hobi, yeni başlayanlar için kabul edilebilir bir seçenektir.

Modern veya çatı katı tarzı mutfak duvar saati fikri

Dekupaj saatlerinin tekniğini kendi ellerinizle aşamalı olarak düşünün.

Şablon hazırlığı. Yani, bir iğne işi mağazasında önceden boş bir saat satın aldınız (fotoğraftaki gibi).

İş parçasının yüzeyi önceden hazırlanmalıdır: saat ahşapsa zımparalayın veya plastikse yağdan arındırın.

Fotoğraftaki gibi bir arka plan görüntüsü oluşturun. Tercihlerinize veya gelecekteki bir şaheserle dekore etmek istediğiniz odanın iç özelliklerine bağlı olarak herhangi bir stili seçebilirsiniz.

Ayrıca hazır kadranlara sahip olmayan, ancak ihtiyacınız olanı kesebileceğiniz kaotik arazilere sahip dekupaj sayfaları da vardır. Örneğin, bir steampunk duvar saati teması neredeyse her zaman bir kazan-kazandır.

  1. Seçilen resmi iş parçasına yapıştırıyoruz (resme bakın).

Tavsiye!Yırtık kenarları maskelemek daha kolaydır, bu nedenle görüntüyü kesmemek, kağıttan elinizle yırtmak daha iyidir.

"Iris" saatinin bitmiş kadranı

Resmi şablona su ile seyreltilmiş PVA tutkalı veya özel dekupaj tutkalı ile yapıştırabilirsiniz. Buradaki ana şey, resimdeki kırışıklıklardan kaçınarak dikkatli davranmaktır. Bundan sonra, gelecekteki saatin iş parçası kurutulmalı ve akrilik vernik ile kaplanmalıdır, ardından iş parçası tekrar kurutulmalıdır. Bu deseni üç kez tekrarlayın.

Bu teknik, metnin sonundaki videoda daha ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

Provence tarzı, birçok mutfağı bu tür saatlerle süslemek için uygundur. Bu arada, amaçlarına hizmet eden Tembel Susan döner bardak altlıklarından da yapılabilirler.

Bir stil seçin

Doğrudan kendi ellerinizle saatlerin dekupajına geçmeden önce, gelecekteki başyapıtın tarzına karar vermelisiniz. Şimdi en popüler dekupaj seçenekleri:

  • kaynak;
  • eski veya "antika";
  • "Hollywood".

İlk önce gelecekteki şaheserinizi asmayı planladığınız odayı seçmelisiniz. Örneğin, bu bir mutfaksa, o zaman bir tür romantik eskiz veya Hollywood tarzı bir saat, içinde yerinde görünmeyecektir. Aksine, Provence veya vintage tarzı saatler çoğu mutfağın iç kısmına mükemmel uyum sağlar.

Belki de Provence stili en yaygın ve anlaşılır olanlardan biridir. Provence ve vintage'in yönleri birbirini biraz andırıyorsa, Hollywood tarzı temelde onlardan farklıdır. Bu nedenle, aşağıdaki nüanslarla karakterize edilir:

  • Aşağıdaki ana renkler olarak kullanın: siyah, kırmızı, beyaz, mavi. Hangi renkleri seçerseniz seçin, mümkünse birbirleriyle kontrast oluşturmalı ve arka plandan öne çıkmalıdır.
  • Maksimum parlaklık, her türlü yapay elmasın kullanımı kabul edilir.
  • Tercihen Hollywood'un Altın Çağından ünlü Hollywood aktörlerinin görüntülerini kullanmak: Audrey Hepburn, Clark Gable, Marilyn Monroe, Greta Garbo, vb. Bu durumda, kısmen retro bir tarz elde edeceksiniz.

Tüm stiller yeni başlayanlar için uygundur. Bu seçeneklere metnin sonundaki videoyu izleyerek ulaşabilirsiniz.

Kadranın dekupajının özellikleri

Bitmiş kadran mağazadan ücretsiz olarak satın alınabilir, ancak bunu kendiniz yapmak çok daha ilginç. Yani saatin üzerindeki sayılar, neredeyse gözünüze çarpan ilk nesnelerden yapılabilir. Her şey hayal gücünüze ve elbette dekupaj saatlerinin tarzına bağlıdır.

Diyelim ki Provence stilini seçtiniz. Ardından kadran için şarap şişelerinden mantarlar, kurutulmuş lavanta dalları, küçük kalp şeklinde sabun kullanmak uygun olacaktır. Ek olarak, kadranda sayıların olması gerekli değildir: sadece bölümleri işaretlemek yeterlidir.

Bir plaka üzerinde orijinal saat

Gelecekteki saatler için bir şablon olarak, bir mağazadan satın alınan boş bir parça değil, bir müzik kaydı kullanabilirsiniz (fotoğrafa bakın).

Pink Floyd kaydındaki saat fikri.
Bir plaka üzerinde saat yapmak da uygundur çünkü ibreler için kadranın merkezi tam olarak işaretlenmiştir. Ancak ortadaki yuvarlak baskılı etiketin beyaz olması durumunda "üst üste gelmesinin" zor olduğu unutulmamalıdır. Tabanı için kırmızı etiketli bir tabak almak daha pratik olacaktır.

Sıradan duvar saatlerinin dekupajı sıkıcı görünüyorsa, sizin için başka bir orijinal seçenek daha kaydettik - bir vinil plak üzerindeki saatlerin dekupajı. Bu tür bir dekupaj tekniği yukarıda açıklanandan çok farklı değildir, ancak kendine has özellikleri vardır:

  • İlk önce plakayı hazırlamanız, beyaz boya ile astarlamanız gerekir. Bir süre kurumasını bekleyin.
  • Resmi uygulamak için, dekupaj için özel peçeteler kullanmak daha iyidir. Alttaki iki katmanı yırtıyoruz ve sadece üst katmanı plakaya uyguluyoruz. Düz sentetik bir fırça ile peçetenin üzerine yapıştırıcı sürün. Kurumasını bekleyin ve ardından iş parçamızı bir vernik tabakasıyla kaplayın. Kuruduktan sonra tekrar vernik uygulayın.

Dikkat!Dekupaj için özel vernik ve yapıştırıcı kullanmanız gerekir.

  • Kadranın işaretini yapıyoruz. Bunu yapmak için şarap mantarları, kabuklar ve yeterli hayal gücüne sahip diğer eşyaları kullanabilirsiniz.

Tavsiye!Boyayı bulaşık süngeri ile uygulayın.

  • Saati en az üç kat akrilik vernikle kaplıyoruz.
  • Plakanın arkasındaki etiketi karton ile yapıştırın. Merkezde bir delik açıp saat mekanizmasını yapıştırıyoruz. Okları takıyoruz, pilleri yerleştiriyoruz.

Orijinal saat hazır!

Saatlerin dekupajı: hediye olarak bir saat

Acemi bir usta bile bu saati yapabilir. Müzik aşığı arkadaşınız için harika bir hediye olarak hizmet edebilirler. Bu durumda, en sevdiği grubun veya sanatçının bir fotoğrafını resim olarak kullanabilirsiniz. Bir plaka üzerinde saatlerin nasıl dekupaj edileceğine ilişkin daha ayrıntılı talimatlar için makalenin sonundaki videoya bakın.

Duvar saati oymacılığı, el yapımı bir hediye için harika bir seçenektir. Her tatil için orijinal temalı bir saat yapabilirsiniz.

Noel saati, uygulaması da kolay olan harika bir fikir. Yukarıda açıklanan teknolojiye yalnızca parlak ayrıntılar eklenmelidir:

  • Saat çerçevesi, tatilden sonra kolayca çıkarılabilen ladin veya çam dalları kullanılarak yapılabilir.
  • Resim olarak, herhangi bir Yeni Yıl ve Noel motifini kullanabilirsiniz: Noel Baba, geyik, melekler, kardan adamlar, vb.
  • Kadran için bölmeler olarak kar taneleri kullanabilirsiniz.

Ayrıca mağazada Yılbaşı saati için özel bir boşluk bulabilirsiniz.

Saatin ilginç bir versiyonu 8 Mart'a kadar yapılabilir. Bu durumda, Provence stili en uygunudur. Lavanta dalları, kokulu Fransız sabunu, kuru çiçekler, pastel renkler kullanın ve başarılı olacaksınız.

Bunun için gidin ve orijinal bir el yapımı saat alacaksınız. Bu tür dekupaj saatler sizi ve evinizi memnun edecek ve konukları şaşırtacak.

Dekupaj tekniği sadece karmaşık görünüyor, aslında güzel şeyler basit ve hızlı bir şekilde yaratılıyor.

Bu tür iğne işlerinde ustalaşmaya yeni başlıyorsanız, saatlerin dekupajını yapın - adım adım fotoğraflarla yeni başlayanlar için bir ana sınıf, tüm nüansları anlamanıza ve hataları ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Mutfak saati temel alınır, bu nedenle ilgili resim seçilir. Tarza ve amaca uygun başka bir çizim yapabilirsiniz.

Dekorasyon için malzeme ve araçların hazırlanması

Kendin yap saat dekupajı yapmak için ihtiyacınız olacak:

  • kontrplak saat boş;
  • oklarla saat mekanizması;
  • kontrplaktan 1, 2, 3, 6, 9 sayıları;
  • akrilik astar;
  • akrilik boyalar: beyaz ve siyah;
  • tematik desenli dekupaj için peçeteler;
  • bulaşıklar için köpük kauçuk süngerler veya sıradan köpük kauçuk süngerler;
  • PVA tutkalı;
  • zımpara kağıdı - ne kadar ince olursa o kadar iyi;
  • sentetik fırçalar: 1 geniş (1.5-2 cm) ve birkaç küçük;
  • cetvel ve iletki veya arama şablonu;
  • akrilik vernik;
  • makas.

Mekanizma dahil tüm bunlar, iğne kadınları için dükkanlarda satılmaktadır. Boya, astar ve vernik, donanım mağazalarında büyük kutularda satın almak daha ucuzdur.

Adım adım çalışma tekniği

Bu mutfak saati oymacılığı öğreticisi, en basit peçete tekniğini kullanır. başka yollar bulabilirsin

Küçük bir parça zımpara kağıdı kesin ve iş parçasının her iki tarafını ve sayıların önünü zımparalayın.
İş parçasının her iki tarafını da bir köpük süngerle akrilik astarla kaplayın ve kurumasını bekleyin.


Sayıları ön tarafa asın.


Kontrplakları her iki tarafta beyaz boya ile süngerle ince bir tabaka halinde kaplayın.


Yüzeyler kuruduktan sonra uç tarafı ince bir fırça ile beyaz boya ile boyayın.


Sayıları siyah boya ile önden ve tüm uçlardan ince bir fırça ile boyayın.


Seçilen peçeteyi alın, dekupaj için boş saate takın. Hangi parçayı ve nasıl düzenleyeceğinizi deneyin.


Peçetenin istenilen bölgesinde üst katmanı alttan dikkatlice ayırın.


Resmin gerekli unsurlarını yırtın. Onları bir daire içinde deneyin, her biri için en iyi yeri belirleyin.


Ana (orta) parçadan başlayarak görüntüyü yapıştırın. Az miktarda PVA tutkallı sentetik bir fırça ile, çizimleri merkezden çevreye hafif hareketlerle sürmeye başlayın, aynı anda tüm kırışıklıkları düzeltin ve hava kabarcıklarını dışarı atın.


Resmin iyice kurumasını sağlayın.

Motif üzerinde çizimin koptuğu yerler varsa, arka planla keskin bir sınır bırakarak, tutkal tamamen kuruduktan sonra, kenarlığı bir yönde (çizimden arka plana doğru) zımpara kağıdı ile hafifçe ovalayın, böylece göze çarp.


Saatin ve rakamların ön tarafını 2-3 kat vernikle kaplayın.


Ön taraf kuruduktan sonra dairenin arka tarafını da 1-2 kat vernik ile kaplayın.


Sayıların nerede olması gerektiğini işaretlemek için bir cetvel ve bir iletki veya şablon kullanın. Onları süper yapıştırıcı ile kadrana yapıştırın.

Saati ellerle ayarlayın.


Oymacılık saati hazır. Duvara asın ve sonucun tadını çıkarın!

Kendinizi artık dekupajda yeni başlayan biri olarak görmüyorsanız, daha karmaşık ana sınıflara geçin. Bir çıktı ile teknikte yapın veya. Bu kılavuzda önerilen peçete tekniği en basitidir. Yardımı ile eski şeylere ikinci bir hayat verebilir ve iğne işi mağazalarında satılan kontrplak boşluklarını süsleyebilirsiniz.

Anna_Ko, özellikle çevrimiçi "Kadın Hobileri" dergisinin okuyucuları için mutfak saatleri için bir ustalık sınıfı hazırladı.

Saat oymacılığı, bu tür iğne oyalarında en popüler konulardan biridir. Sonuçta, böyle bir ürün, bir ev içinin gerekli bir özelliğidir. Bazen doğru öğeyi aramak için çok zaman harcıyoruz, ancak yeni başlayanlar için bile kendi ellerinizle bir duvar saati yapmak oldukça basittir. Sonuç olarak özgün ve benzersiz bir oymacılık motifi ile istediğiniz sonucu elde edersiniz.



İlk ana sınıf, bu ürünün dekorunda kullanılan bazı ilginç çözümleri göreceğiniz yeni başlayanlar için iç saat dekupaj teknolojisini gösterecek.

Kendi elinizle bir duvar saati yapmak için hazırlayın:

  • yuvarlak şekilli ahşap bir boşluk;
  • akrilik astar;
  • uygun bir nedeni olan bir peçete;
  • akrilik bazlı boyalar;
  • yumurta kabuğu;

İlk aşamada, ana sınıf, saatlerin dekupajı için yüzeyin hazırlanmasını üstlenir. Bunu yapmak için, ahşap boşluk kaplanır ve astarlanır. Astarlamadan sonra tekrar zımpara yapılır.

Şimdi bir peçete alın ve ihtiyacınız olan deseni kendi ellerinizle kesin veya yırtın. Ardından, saatin yüzeyine yapıştıracağınız alanı belirlemek için uygulayın.



Bundan sonra, seçilen görüntüden en açık renkte bir boya tonuyla saatin düzlemini boyayın ve yüzeyi kurumaya bırakın.



Bir sonraki adım, dekupaj ana sınıfı, kendi ellerinizle metal bir kadran veya daha doğrusu taklidi oluşturabileceğiniz temelinde ilginç bir fikre geçer. Bunu yapmak için A-4 kağıdına ihtiyacınız olacak. Gümüş boya ile kaplayın ve kurumaya bırakın.

Bir yaprak kağıt iyice kuruduktan sonra, kadranın numaralarını içeren bir çıktı alın ve soğumaya bırakın. Fotoğrafta bitmiş sonucu görebilirsiniz.

Ardından, üzerine mavi boya uygulanmış kuru bir sünger kullanarak, kadranın bulunduğu alanda saat yönünde düzlem boyunca vuruşlar yapın. Kuruduktan sonra, ortaya çıkan iş parçasının ana hatlarını kesmeniz gerekir.

Şimdi hazırlanan görüntüyü bir peçeteye alın ve saatin yüzeyine yapıştırın. Resmin kurumasını bekliyoruz. Daha sonra üstüne kadran yapıştırılır ve görüntü boyanır.


Saatteki bir sonraki dekoratif unsur yumurta kabuğu görevi görecek. Bu malzeme, ana görüntünün tonlarından birinde boyanır ve kurutulur. Bundan sonra, kabuğun küçük parçaları saatin çevresine yapıştırılır. Yapıştırma sürecinde kabuğu elinizle iyice bastırın. Fotoğrafta görülebilecek ilginç bir şey gibi görünüyor.

Saat oymacılığı ana sınıfı sona eriyor ve saate yedi kat son kat vernik uygulamanız gerekiyor. Sadece saat ve oklar için mekanizmayı kurmak için kalır.



Bir saat nasıl eski görünür

Başka bir eğlenceli eğitim size yeni başlayanlar için eski tarz bir saat yapma fikrini gösterecek. Yeni başlayanlar için bu ders, açıklanan sürecin tüm aşamalarının daha kolay görülebildiği adım adım fotoğraflarla donatılmıştır.

Saatleri dekupaj yapmak için şunları hazırlayın:

  • otuz santimetre çapında MDF'den boş;
  • akrilik astar;
  • doku macunu;
  • onlar için boyalar ve tiner;
  • akrilik bazlı vernik;
  • zamk;
  • peçete;
  • susuz vernik;
  • küçük çatlak için vernikler;
  • kuru pigment;
  • renksiz balmumu;
  • bitirme işi için mat efektli vernik;
  • bitümlü mum;
  • Keten tohumu yağı;
  • sünger
  • fırçalar;
  • zımpara kağıdı;
  • macun bıçağı;
  • palet bıçağı;
  • süslemeli desen;
  • kalem;
  • pusula;
  • inşaat bandı;
  • saat mekanizması.

Ana sınıfın başında, uçağı dekupaj için hazırlayın. Bunu yapmak için astarlanmalı, kurutulmalı ve zımparalanmalıdır.

Dış çemberde, sunulan ana sınıf, güllerle üç boyutlu bir süs oluşturur. Bunu yapmak için uygun bir şablon, toplu macun, spatula ve palet bıçağı alın. Deseni yaptıktan sonra kurutun ve dışbükey detayları zımparalayın.


Tüm saat düzlemi, bir sünger veya fırçaya uygulanan beyaz boya ile kaplanmıştır. Kuruduktan sonra akrilik bazlı vernik uygulanır. Daha sonra ürün tekrar kurutulur. Herhangi bir düzensizlik fark ederseniz, bunları zımparaladığınızdan emin olun. Dekupajı uygulamadan önce saatin düzlemi eşit olmalıdır.

Peçeteden ihtiyacınız olan dekupaj resmini kesin ve dosya yöntemini kullanarak yapıştırın. Peçetenin kenarları uygun bir alet kullanılarak kesilebilir. Şimdi bir tutkal tabakası uygulayın ve görüntünün kurumasını bekleyin. Daha sonra akrilik esaslı vernik uygulayın, kurutun ve zımparalayın.

Rakamlarla uygun bir şablon seçin ve kadranı uygulayın. Doğru rengi kullanmak. Şablonu çıkardıktan sonra çizim kurutulur.

Bir sonraki aşamada, dekupaj ana sınıfı yaşlanmaya geçer. Yapıştırılmış çizim alanında iki bileşenli bir çatlak uygulamanız gerekir. İlk adım, kalın bir parlak vernik tabakası uygulamak ve kuruyana kadar (en az beş ila yedi saat) beklemektir. Sonuç olarak, biraz yapışkan olmalıdır. Ardından, parmağınızı kullanarak su bazlı bir vernik uygulayın (bu ikinci adım olacaktır) ve dikkatlice tüm düzleme yayın. Yeni başlayanlar için ipucu: tüm yüzey kaplanmalıdır! Böyle bir katmanı doğal olarak yaklaşık beş ila altı saat kurutun.

Oluşan çatlaklar, bir fırça veya pamuklu ped ile kuru bir pigment ile ovulur. Enjeksiyondan sonra ikinci adımı ılık suyla durulayın ve yüzeyi kurutun. Küçük çatlaklı alanlar susuz vernik ile kaplanır ve kurutulur.


Motifin konturları boyunca fotoğraftaki gibi dokulu pasta ile nokta şeklinde dışbükey detaylar yapılmıştır. Bunu yapmak için, doku macunu on ila iki oranında suyla seyreltilir. Kuruyan nokta elemanları zımparalanır.

Sürtünme oluşturmak için dış daireyi hafif bir gölge ile boyayın ve kurutun. Ardından balmumu uygulayın. Daha sonra koyu bir renk tonu uygulayın ve bir gün kurumaya bırakın. Bir mutfak süngeri ile farklı alanlarda çizikler oluşturun: kenarlar boyunca, dışbükey kısımlarda, yüzeyin kendisinde. Saati akrilik esaslı vernikle kaplayın ve kurutun.

Şimdi dış çevre 10:1 oranlarında daha ince ve açık renkli boya ile kaplanmıştır. Bu karışım uygulandıktan sonra yüzey kurutulmaz, tüy bırakmayan bir disk ile silinir ve sadece bu alan kurutulur.


Yeni başlayanlar için eski tarzdaki saatlerin dekupajı için ana kasa tamamlanmak üzere. Bu noktada yüzeyi mat bir son kat sprey vernik ile kaplayın ve kurumasını bekleyin.

Düzlemde belirli bölgelere, dışbükey kısımlara ve kenarlara uygulanan bitümlü mum ile saati eskitmeye devam ediyor. Böyle bir alet yün bir bezle ovulur. Fazlalık keten yağı ile silinir.

Mekanizmayı sabitledikten sonra bitmiş ürüne hayran olabilirsiniz.

Video: Saatte dekupaj yapmayı öğrenmek

https://www.youtube.com/watch?v=wj0xhB8vCAE
https://www.youtube.com/watch?v=QUlHsXlnQf8

Birçok kişi hobisini dekoratif öğeler yaratmanın manuel teknikleri arasında buldu. Birisi resim çizmeyi başarır, biri kilim veya örtü örmekle uğraşır ve bazıları için en güzel şey, çeşitli iç eşyaların dekupaj tekniği kullanılarak işlenmesidir.

Oymacılık tekniği aslında herhangi bir temelde bir uygulama oluşturma işlemidir. Yani, kağıt resim parçaları yüzeye yapıştırılır ve üzerine sabitlenir. Güzel ve aynı zamanda pratik bir aktivite, duvar saatlerinin dekupajıdır.

Bu teknik sayesinde eski ürünlerin görünümünü güncellemek veya iç dekorasyon haline gelecek kendi yeni saatinizi yaratmak mümkündür.

Tasarım özelliklerini izle

Saatlerin dekupaj işlemine başlamadan önce, cihazın hangi odaya yerleştirileceğine karar vermelisiniz. Bu, uygulama için uygun bir desen seçmeyi kolaylaştırmak için yapılmalıdır.


Kadranı süsleyecek saatler için dekupaj resimleri arasından seçim yapabilirsiniz:

  • sıradan üç katmanlı kağıt peçeteler;
  • internetten indirilen favori resimler;
  • özel el yapımı mağazalardan satın alınan özel dekupaj kartları veya pirinç kağıdı levhalar;
  • favori fotoğraflar.

Görsellerle ilgili olarak, uygun görsel seçimi, kişisel tercihlere ve ürünün konumuna göre yönlendirilmelidir.

Bu nedenle, bir çocuk odası için en sevilen çocuk karakterlerinin seçilmesi tavsiye edilir, mutfak için yiyecek ve ürün resimleri uygundur. Çoğu zaman hayvanlar, manzaralar, çiçekler, soyutlamalar, yazıtlar vb.

Saat dekupaj tekniği

İlk olarak, dekupaj saatleri için kadran seçiyoruz. Burada birkaç seçenek olabilir. Birincisi - en basit ve en uygun fiyatlı - bir mağazadan satın alınan bitmiş bir ahşap boşluktur. Böyle bir kadranın yüzeyi önce zımparalanır.


İkinci seçenek - eski bir plastik müzik kaydını temel olarak kullanabilirsiniz. İdeal bir daire şekline sahip olduğu için uygundur ve ortada zaten mekanizmanın takılacağı bir delik vardır. Bu tip yüzey zımparalanır ve daha sonra bir yağ giderici ile işlenir.

Bir sonraki adım, arka planı oluşturmaktır. Yüzeyi istenen renkte akrilik boya ile basitçe boyayarak veya bir peçete veya pirinç pedi yapıştırarak oluşturulabilir. Gerekirse, yüzey yapay olarak yaşlandırılmış çeşitli renklerde de gölgelenebilir.

Üçüncü aşama, bir resim ile bir kağıt parçasının yüzeye doğrudan yapıştırılmasıdır. Bunu yapmak için, istenen parça tuvalden dikkatlice çekilir. Bir parçayı çıkarmak önemlidir, çünkü bu tür kenarların maskelenmesi daha kolaydır.

Parçalar, 1: 1 oranında suyla seyreltilmiş özel bir dekupaj yapıştırıcısı veya PVA yapıştırıcısı kullanılarak yapıştırılır.


Dekupaj saatlerinin kendi elleriyle ana görevi, peçetenin altında kırışıklıkların ve hava kabarcıklarının oluşmasını önlemektir. Parçayı ortadan kaldırmak ve daha iyi düzeltmek için sentetik kıllara sahip düz fan fırçalar kullanılır.

Yapışkan tabaka kuruduktan sonra kadranın tüm yüzeyine akrilik vernik uygulayarak sonucu düzeltmeye başlayabilirsiniz. Her biri iyice kuruması gerekirken, bu tür 3 katmana ihtiyacınız var.

Son adım, saat mekanizmasının ürünün ortasına sabitlenmesi olacaktır. Kural olarak, satın alınan mağaza boşlukları, saat yapımının gerekli tüm işaretlerine ve detaylarına zaten sahiptir. O zaman mekanizmayı dikkatlice deliğe sokmanız ve sabitlemeniz yeterlidir.

Tüm işaretlemelerin bağımsız olarak yapılması gerekiyorsa, mümkün olduğunca dikkatli olmanız gerekir. Sayı olarak çeşitli nesneler kullanılabilir: sayıları kağıttan kesin, renklendirin ve yapıştırın, boyalarla çizin.


Tasarım izin veriyorsa, büyük yapay elmaslar, temalı figürinler dijital işaretler olarak kullanılır.

Genellikle, dekupaj tekniği kullanılarak dekore edilmiş bir öğe, saatlerin dekupaj fotoğrafında olduğu gibi, örneğin tabaklar, bardaklar, tabutlar, saksılar ve diğerleri gibi bir dizi tematik aksesuarla desteklenir.

Saat tasarlama süreciyle herkes başa çıkabilir. Ayrıca internette sizi bu teknikle tanıştıracak ve güzel orijinal ürünler yaratmanın sırlarını ortaya çıkaracak birçok dekupaj atölyesi var.

Fotoğraf dekupaj saati

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır ...

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman
Spring -

mukavva-ve-dekupaj-kagitlarindan-saat-yapimi-diy-fikirleri
Merhaba bugün saat desenli dekupaj kağıdı ve mukavvadan saat yapacağız.
Gerekli olan malzemeler
Saat desenli pirinç dekupaj
Sert mukavva
Saat mekanizması
Dekupaj yapıştırıcısı
Sıcak silikon
Fırça

Saatimize dekupaj kağıdı ölçülerinde mukavva keserek başlıyoruz. Dekupaj yapıştırıcısını fırçayla mukavvaya sürüyoruz bu esnada hızlı olmalısınız.
Dekupaj kağıdımızı hava kabarcığı kalmayacak şekilde yapıştırıyoruz. Aralarda kurumasını bekleyerek üzerine 2 kat sürüyoruz. Kuruduktan sonra ortasından şiş ile delerek saat mekanizmasını takıyoruz, arkasını sıcak silikonla mukavvaya sabitliyoruz. Asmak için de üst ortasından yine şiş ile deliyoruz.
Zaten aşağıdaki fotoğraflardan yapılış aşamalarını göreceksiniz.

mukavva-ve-dekupaj-kagitlarindan-saat-yapimi-diy-fikirleri-2

mukavva-ve-dekupaj-kagitlarindan-saat-yapimi-diy-fikirleri-3

mukavva-ve-dekupaj-kagitlarindan-saat-yapimi-diy-fikirleri-4

mukavva-ve-dekupaj-kagitlarindan-saat-yapimi-diy-fikirleri-5

mukavva-ve-dekupaj-kagitlarindan-saat-yapimi-diy-fikirleri-6

mukavva-ve-dekupaj-kagitlarindan-saat-yapimi-diy-fikirleri-7

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır