sol kulağımda tık tık ses var / Yutkundukça kulaktan gelen ses - Prof. Dr. İrfan Yorulmaz

Sol Kulağımda Tık Tık Ses Var

sol kulağımda tık tık ses var

Kulaktan ses gelmesi neden olur? Kulaktan ses gelmesi nasıl geçer

Kulaktan ses gelmesi genellikle rahatsız edici bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok yaygın karşılaşılan bir durumdur. Kulaktan ses gelmesi orta kulakta bulunan östaki borusundan burnun arka bölümüne hava geçmesi sebebiyle oluşur. Peki kulaktan ses gelmesi neden olur? Kulaktan ses gelmesi nasıl geçer.

Kulaktan ses gelmesi neden olur?  

Kulaktan ses gelmesinin nedenleri olarak;

  • Kulak içerisinde oluşan mikroplar, 
  • Toz ve hava birikmesi, ,
  • Kulak içine bir şey kaçması, 
  • Orta kulak iltihabı, 
  • Orta kulağın zarar görmüş olması, 
  • Sinüs enfeksiyonu, 
  • Kulakta sıvı birikmesi, 
  • temporomandibular eklem sendromu, 
  • Östaki borusunun çalışmaması, 
  • Kulak yolundaki bir damarın yırtılmış olması, 
  • Çenede oluşan bir hasar, 
  • Kulak kemiklerinde oluşan hasar, 
  • Kulağa alınmış sert bir darbe sonucu damarların ve sinirlerin zarar görmesi, 
  • Diş hastalıkları gösterilebilir. 
  • Kalp hastalarında da kulaktan ses gelebilir. 

Kulaktan ses gelmesi nasıl geçer

Kulaktan ses gelmesinin nedeni kulak içinde birikmiş kir ise çözümünde zeytinyağı yardımcınız olabilir. Çok fazla ısıtmamak kaydıyla biraz zeytinyağını ısıtın. Bir damlalık yardımıyla kulağınıza zeytinyağını damlatın. 2 dakika bekledikten sonra pamuk yardımıyla kulağınızı silin.  

Gıdada kullanılan hidrojen peroksitte kulakta oluşan kiri temizlemek etkilidir. Uygulama kısmına gelince damlalık yardımıyla ml arasında %3 hidrojen peroksit alın ve sorunlu kulağa damlatın. Kulak kanalından geçmesi için biraz bekledikten sonra kulağınızdan fazlalığı akıtın ve bir pamuk yardımıyla silin. 

Kulaktan ses gelme sebebi enfeksiyona bağlı ise sarımsak kullanmayı deneyebilirsiniz. Sarımsak antibakteriyel özelliği ile enfeksiyon ve mantar oluşumunu geçirecektir. 2 diş sarımsağı ezip birkaç dakika bekletin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve beklettiğiniz sarımsakları bir kâseye koyup ısıtın. Karışımı soğumaya bırakın ve süzün. damla damlatın ve birkaç dakika bekleyin. 

Burun ve kulak birbiri ile bağlantılı olduğu için tuzlu su ile burnu yıkamak kulaktan ses gelmesinin geçmesini sağlar. 

Kulaktan ses gelmesinin tedavisinde kulak yolunu iyi bir şekilde temizlemek ve kulak yolunun filmini çektirmek gerekir. Bunun yanında çene yapısı ve çene damarlarının kontrolü yaptırılmalıdır. Kulak kemiklerinin ve diş sağlığının kontrolünü yaptırmak kulaktan ses gelmesinin tedavisi için gerekli olacaktır. Göz ardı edilmemesi gereken bir durum olan kulaktan ses gelmesi başka hastalıkların belirtisi olabilir. Zamanında uzman bir doktora muayene olmakta fayda var.

K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz Kulağında Nabız sesi duyanlar, lütfen bakar mısınız?

aynı sorun bende de var maalesef. sol kulağımın üzerine yattığım zaman nabız sesi duyuyorum ama uğultulu. üç doktora gittim, üçü de çok önemsemedi, ilki kulak burun boğazdı, iltihap var dedi, damla verdi, iki hafta geçti sonra yeniden başladı, sonra nerolojiye gittim doktor beyin filmi çektirdi, bayağ bir muayene etti bir şey yok dedi sonra başka bir kulak burun boğaza gittim, olabiliyor bu durumla çok sık karşılaşırız ama daha donanımlı bir hastaneye git dedi, muhtemelen önemli değildir ama sen yine de git dedi, tam sekiz ay oldu, üç doktora gittim bulamadılar.

benimkisi tam olarak şöyle: özellikle çok yorulduğum zamanlar bu uğultu daha yoğun oluyor, gece sol kulağımın üstüne yatınca gece ama gündüz ya da gün ortası değil, gece sol kulağımın üstüne yatınca başlıyor uğultulu nabız atmaya ve baskı oluyor. ve bir süre aynı pozisyonda durunca (yarım saat kadar) geçiyor, ama bir iki santim döneyim dedimmi hemen yoğunlaşıyor uğultu ve baskı, ama eğer ilk yattığımda sağ kulağımın üstüne yatarsam sorun olmuyor.

benim bu sorunum son 8 aydır var ve bu son sekiz ay içinde kilo aldım bayağı, yediklerime içtiklerime dikkat etmedim, uyku düzenim mahvoldu, sanırım bedenime kendi kendime hasar verdim, sol kulağımdan geçen damara hasar verdim diye çok korkuyorum, ya damarım tıkandıysa falan diye.

bu arada başımı diktiğim anda nabız da uğultu da baskı da birden tak diye geçiyor. sanki dolandığı için su gelmeyen hortumu çözünce birden su akar ya, öyle hissediyorum. mesela az önce uğultu ve baskıdan uyuyamadım saatlerce yatakta dönüp durdum, şu an masada oturuyorum ve sanki o kulağımda rahatsızlık hiç olmamış gibiyim.

önümüzdeki pazartesi dördüncü hastaneye gideceğim, Ankara'daki tüm hastanelere gidecek olsam da bu uğultunun nedenini bulmam, tedavimi olmam gerekiyor. endişeleniyorum, psikolojimi bozdu bu rahatsızlık, geceleri uyuyamıyorum artık.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası