12 sınıflar devamsızlık hakkı / DEVAMSIZLIK NEDENİYLE SINIF TEKRARINA KALAN SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN DÜZENLEME

12 Sınıflar Devamsızlık Hakkı

12 sınıflar devamsızlık hakkı

sınıflarda devamsızlık hakkı gündemdeydi, Bakan Özer konuya dair açıklamalarda bulundu ve lise son sınıf öğrencileri için devamsızlıktan sınıfta kalmanın kaldırıldığını paylaştı. Peki, devam zorunluluğu kaldırıldı mı, lise son sınıf öğrencileri devamsızlıktan kalır mı? İşte detaylar

SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN DEVAM ZORUNLULUĞU KALDIRILDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sınıfta devamsızlıktan sınıfta kalma olmayacağının müjdesini şu sözlerle verdi:

"Kovid salgını sürecinden geçtik. Tüm ülkeler için beklenmedik, ilk defa deneyimlenen bir süreç oldu. Öğrencilerimizin her zaman yanında olmak için çalışan bir Bakanlığımız. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın. Tüm öğrencilerimizi devamsızlıkla ilgili hiçbir sorun olmadan mezun edeceğiz.

Sorumluluk sınavına girip sınıf geçmeyle ilgili de çok esneklik yapacağız. Hangi dersleri aldıysa hepsinden sorumluluk sınavına girebilecek öğrenci. Amacımız, öğrencilerimize imkân verip eğer başarabilirlerse hiç yıl kaybı olmadan süreçleri rahatlıkla ilerletebilecekleri, kariyerlerine devam edebilecekleri bir mekanizma inşa etmek. Hem sorumlu dersi olan öğrencilerimiz hem de diğer sınıf kademelerindeki öğrencilerimiz rahat olsunlar onlara her türlü desteği sağlayacağız. Tekrar tekrar sorumluluk sınavlarını vereceğiz. sınıf öğrencilerimiz, artık devamsızlık konusunu kafalarından çıkarsınlar."

DEVAMSIZLIKTAN SINIFTA KALINIR MI, DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN?

Öğrencilere, 10 gün mazeretsiz ve 20 gün özürlü olmak üzere toplam 30 gün devamsızlık hakkı tanınmaktadır. Lisede özürlü ve özürsüz olmak üzere toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. 30 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler sınıfta kalmaktadır.

SINIFTA KALMA (SINIF TEKRARI) NEDÄ°R?

Eğitim kurumlarında başarı sınırının altında kalanlar ya da başarı koşullarını sağlayamayan öğrenciler okudukları sınıfta başarısız kabul edilirse bir sene daha aynı sınıfı tekrar etmek zorunda kalır. Bu sınıf tekrarı olarak bilinmektedir.

Sınıf tekrarı kalktı mı? sınıflar devamsızlıktan kalacak mı? Devamsızlık kaç gün? İşte son dakika açıklaması

Lisede devamsızlıktan sınıfta kalma konusu okulların kapanmasına az bir zaman kalmışken öğrenciler tarafından en çok merak edilen konu oldu. Belli bir sınırı aşan öğrenci devamsızlıktan sınıfta kalıyor. Ancak YKS maratonuna hazırlanmak için mecburen devamsızlık sayısı artan Sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den sevindiren açıklama geldi. Peki sınıf tekrarı kalktı mı? sınıflar devamsızlıktan kalacak mı? Devamsızlık kaç gün? İşte sınıf devamsızlık affı

Lisede 20 gün özürlü, 10 gün özürsüz olmak üzere 30 gün devamsızlık hakkı bulunuyor. Bu süre aşıldığında ise sınıf tekrarı yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, üniversiteye hazırlanan sınıf öğrencilerine için özel olarak devamsızlık hakkında açıklamalarda bulundu.

LİSEDE SINIF TEKRARI KALKTI MI?

Lisede halen devamsızlıktan kalma uygulaması devam ediyor. Bakan Özer'in açıklamaları sınıflar için ve sadece yılını kapsıyor. sınıf öğrencileri devam sınırını aşmış olsalar dahi eğitim öğretim yılının sonunda sınıf tekrarı yapmayacaklar.

LİSE SINIF DEVAMSIZLIK SINIFTA KALMA OLMAYACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sınıf öğrencilerinin devamsızlık sorunu ile ilgili ilk kez konuştu. Bakan Özer, 'Biz öğrencilerimizin her zaman yanında olmak için çalışan bir bakanlığız. Onun için ilk kez buradan açıklıyorum. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın." ifadelerini kullandı.

SINIF GEÇME KOŞULLARI VE SINIF TEKRARI GEREKTİREN DURUMLAR

eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. İşte lisede sınıfı geçme koşulları;

  • Yıl sonu ortalama puanı 50 veya üzerinde olan öğrenciler doğudan sınıfı geçer.
  • Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer.
  • Ortalaması 50 puanın altında ve 3 zayıfı olan öğrenciler kaldığı derslerden sorumlu olarak sınıfı geçer.
  • Ortalaması 50 puanın altında ve 4 veya 4 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfta kalır, sınıf tekrarı yapar.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir