boğazdaki balgamı sökmek için ne yapılır / Balgam nasıl sökülür | E-Psikiyatri

Boğazdaki Balgamı Sökmek Için Ne Yapılır

boğazdaki balgamı sökmek için ne yapılır

Balgama iyi gelen doğal çözümler: Evde balgam söktüren şeyler, bitkiler, çaylar ve besinler

Balgama İyi Gelen Doğal Çözümler

Göğüste salgılanan kalın ve yapışkan sıvı bu isimle bilinmektedir. Doğal bir durumdur ancak bazen başka hastalıkların habercisi olabilmektedir. Kişi hasta olmadığı sürece ve vücudunda bakteri olmadığı sürece fazla üretilmemektedir. Ayrıca balgamın rengine bakılarak anormal bir durum olup olmadığı da anlaşılmaktadır. Balgama iyi gelen bazı doğal çözümler bulunmaktadır. Bunlardan ilki elma sirkesi olarak bilinmektedir. Az miktarda suya eklenmesi ve içilmesi balgamın giderilmesini sağlamaktadır. Bununla birlikte nane yağının da yine iyi gelen etkenlerden biri olduğu gözlemlenmektedir. Sıcak suya dökülmelidir ve bu hava solunmalıdır.

Okaliptüs yağının da iyi geldiği bilinmektedir. Nane yağı gibi bu da suya dökülmeli ve oluşan buharın solunması önerilmektedir. Düzenli olarak tuzlu su gargarası yapılmalıdır. Aynı zamanda zencefil, zerdeçal, sarımsak, bal, soğan tüketimine özen gösterilmesi gerekmektedir.

Balgama İyi Gelen Şeyler

Tüketilen besinler ve solunan hava bu noktada oldukça önemlidir. Kişi tozlu ve havasız ortamlarda durmamalıdır. Nane yağı veya okaliptüs yağı dökülen sıcak suyun buharının solunması gerekmektedir. Oldukça faydalı bir yöntem olduğu ev pek çok kişi tarafından uygulandığı bilinmektedir. Aynı zamanda soğan ve sarımsak gibi yiyeceklerin mutlaka düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Balgama iyi gelen şeyler arasında farklı farklı maddeler bulunmaktadır. Bunlardan en uygun olanlar tercih edilmeli ve uygulanmalıdır.

Balgama İyi Gelen Şeyler

Tuzlu su ile düzenli olarak gargara yapılması balgama oldukça iyi gelen şeylerden biridir. Bunun yanında ılık bir duş alınması ve nane yağı atılan sıcak suyun buharının solunması gerekmektedir. Kişinin göğüslerinin üzerine okaliptüs yağı sürülerek masaj yapılması da önerilenler arasında yer almaktadır.

Balgamı Söktüren Bitkiler

Balgamın giderilmesini sağlayan pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. Bunlardan bazıları da bitkilerden oluşmaktadır. Bitkilerin düzenli bir şekilde tüketilmesi belirli bir süre sonra fayda gösterebilmektedir. Bu bitkiler arasında zencefil, zerdeçal, anason, okaliptüs, nane, kekik bulunmaktadır.

Balgama İyi Gelen Çaylar

İlaç tedavisinin yanında bazı bitkilerin çayları da balgamı söktürebilen etkenler arasında yer almaktadır. Çeşitli bitkilerin çaylarının düzenli ve kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Bu bitki çayları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Kekik çayı
  • Nane Çayı
  • Okaliptüs Çayı
  • Anason Çayı
  • Melekotu kökü çayı
  • Rezene çayı
  • Meyan kökü çayı

Balgam Söktüren Besinler

Her konuda olduğu gibi bu konuda da tüketilen besinler bazı etkilerini ortaya çıkarmaktadır. Bazıları balgamın artmasına neden olabilirken bazıları azalmasını sağlamaktadır. Ayrıca limon balgamı söker mi sorusu ise sıkça merak edilenler arasında yer almaktadır. Balgamı söktüren besinler arasında şunlar yer almaktadır:

  • Limon, portakal, ananas, greyfurt
  • Çorbalar
  • Sarımsak
  • Soğan
  • Tam tahıllı besinler
  • Karnabahar
  • Kereviz
  • Kuşkonmaz
  • Baklagiller
  • Sıcak su
  • Sıcak içecekler

Balgam Evde Nasıl Geçer?

Evde uygulanan pek çok yöntem bu durumu azaltmaktadır. Öncelikle tüketilen besinlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bol bol su içilmesi ve sıcak içecekler tüketilmesi önerilmektedir. Nane yağı veya okaliptüsün sıcak su içerisine konulması ve buharın solunması önerilmektedir. Bitki çaylarından da yardım alınması gerekmektedir.

Balgam nasıl atılır? Balgam söktürücü İbrahim Saraçoğlu bitkisel kürü

Balgam solunum yolu ile vücuda giren madde ya da mikropları süzgeçten geçirir. Balgam berrak ve açık renkte görüntüye sahiptir. Akciğer tarafından üretilen balgamın dışarı atılması öksürükle olur. Balgam kötü bir durum değildir sadece fazla salgılanması solunum yollarını tıkayacaktır. Geniz akıntısı, sinüs akıntısı balgam olarak değerlendirilmediğini de unutmamak gerekir. Balgam atıcı bitkisel çözümler arıyorsanız sizler için pratik bilgiler hazırladık. Özellikle bebeklerde balgam nasıl atılır? Sorusu merak konusu. Balgamı en iyi ne söker? İşte yanıtlar…

BALGAM NASIL ATILIR?

Balgam belirli bir yaşta görülen durum değildir. Her yaş grubunda oluşabilir. Bebeklik döneminde de sıklıkla görülen bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Akciğerlerin hasar görmesi demek aşırı balgam oluşması demektir. Bu yüzden yeni doğan bebekler daha çabuk etkilenirler. Balgamdan kurtulmak içinde elbette bitkisel ve doğal yöntemler vardır. Eğer balgam günlük yaşantımızı etkileyecek kadar arttıysa öncelikle tavsiyemiz uzman bir doktora görünmenizdir. Balgamın rengine göre tedavi süreçleri uygulanabilir. Balgam örneği alınarak da balgam oluşumuna neden olan enfeksiyonlar araştırılabilir. Eğer bakteriyel bir enfeksiyon varsa antibiyotik kullandırılır. Bunun haricinde balgam söktürücü ilaçlar verilebilir.

BEBEKLERDE BALGAM NASIL ATILIR?

Akciğerler hasarı ile görülebilen balgam olayları bebeklik döneminde sıklıkla görüldüğüne değinmiştik. Tabii konu bebek olunca daha hassas oluyoruz. Bebeklerin balgamı atmakta zorlanması anne adaylarını psikolojik olarak da etkiliyor. Bebeklerde balgam tedavisi için mutlaka uzman bir doktora gidilmeli. Bebeklik döneminde ilaç kullanımı önemli olduğu için doktor kontrolünde ilaç verilmelidir. Bebekteki balgam bakteriyel yönlü ise doktorlar bebeklerin kullanacağı antibiyotikler önerebilir. Solunum yollarının açılması içinde buhar tedavisi önerilir.

BALGAM ATICI BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

  • Ilık su ile bal içerek balgamı söktürebilirsiniz. Üstelik boğazınız da yumuşayacaktır.
  • Zencefil çayı soğuk algınlığı hastalıklarında kullanılır. Balgam içinde iyi bir tedavi yöntemidir. Zencefil çayı kaynatarak içebilirsiniz.
  • Zerdeçal tozu ile yapılan çay balgamı temizler. Günde bir kez ılık bir şekilde zerdeçal çayı demleyip için.
  • Karabiber ve kırmızıbiber ve bal karışımı yaparak içebilirsiniz. Balgamı temizleme de etkilidir. İçerisine biraz su ekleyebilirsiniz.
  • Bir bardak ılık su hazırlayın. İçerisine kaya tuzu ekleyin. Bu karışımı günde 3 defa gargara yapın.
  • Sarımsak, soğan doğal antibiyotik olduğu için kesinlikle bu dönemde sıklıkla tüketin.
  • Boğazda balgam birikmesi sorunu solunum yollarını tıkadığı için bu süreçte nane, kekik, ada çayı, pekmez, sütlü bal gibi bitkisel yöntemleri deneyebilirsiniz.

BALGAM ATMAYA YARAYAN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun balgam söktürücü kürünü de deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

Bir tutam Hatmi çiçeği

Yarım bardak kadar süt

Hazırlanışı:

Sütü bir kaba koyup kaynatın. Sütün içine hatmi çiçeğini koyun. Demlenmesini bekleyin. Ilık bir şekilde tüketin. Bu karışımı günde 1 kez kullanın.

BALGAMI EN İYİ NE SÖKER?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası