alçısız duvara duvar kağıdı / Hangi duvara duvar kagidi yapilmaz? – funduszeue.info

Alçısız Duvara Duvar Kağıdı

alçısız duvara duvar kağıdı

DUVAR KAĞIDI NASIL KAPLANIR ?

Duvar Kağıdının Faydaları

Duvar kağıtlarının kullanımı son zamanlarda artmaya başlamıştır. Bu artışın en önemli sebebi estetik üstünlüğü ve boya türlerinden daha fazla çeşit sunmasını sayabiliriz. Duvar kağıtlarının artı ve eksilerine kabaca şöyle değinebiliriz ,

1. Duvar kağıtlarının estetik üstünlüğü vardır.

2. Duvar kağıtları silinebilirdir.

3. Duvar kağıtları %5 ısı ve ses yalıtımı sağlar. Ses çınlamalarını önler.

4. Eski tip duvar kağıtları alçı yüzeye ihtiyaç duyarken yeni nesil kağıtlar artık alçısız yüzeylerede uygulanabilmektedir. Aşağıda değineceğimiz yöntemlerle fayans yüzeylerede duvar kağıdı uygulamak mümkündür.

Eksileri ;

1. Duvar kağıtları boyaya nazaran pahalıdır.

2. Duvardaki hataları tolere edemez.

3. İyi bir marka kullanmazsanız defolu ürünlerle karşılaşabilirsiniz.

4. Duvar kağıdından bıkarda boyaya dönmek isterseniz oldukça uğraştırır.

Duvar kağıtları rulolar halinde satılır. Markadan markaya rulolarda kaç m2 kağıt olduğu değişebilmektedir. Bu nedenle ihtiyacınızı belirlemek için önce kağıt kaplayacağınız yüzeyin alanını hesaplayın. Çıkan sonuca %5 zam yapın. Örneğin m2 alan kaplanacaksa m2 kağıt alın. Kağıtları kaplarken 0,5 cm bindirme yapmanız gerekecek.

Şimdi gelelim Kaplama İşlem Sırasına ve ihtiyaç duyacağınız malzemelere :

Malzeme listesi :

1. Kaplanacak yüzey alanına yetecek kadar duvar kağıdı. Kağıt seçerken dikkat! .Duvar yüzeyiniz pürüzlü ,fayans kaplı yada nisbi yaralı ise olabildiğince kalın duvar kağıdı seçin.

2. Kağıtları yapıştırmak için toz tutkal

3. Tutkalı hazırlamak için ılık su ve kova

4. Bir adet orta boy fırca , sünger ve spatula

5. Maket bıçağı ,metre ve kağıt bant

6. Yerleri korumak için gazete ,naylon örtü ,çarşaf vs. ne uygunsa.

7. Sizi tavana ulaştıracak yükseklikte merdiven.

İşlem Sırası :

1. İlk işimiz duvarı kağıt kaplamaya hazırlamaktır. Duvarınız tamir gerektiren yerlere sahipse alçı ile tamir ederseniz işiniz kolaylaşır ve sağlamlaşır. Eğer eski duvar kağıdı varsa duvar yüzeyinde önce eski kağıdı çıkarmanızı öneririz. Eski duvar kağıdının üzerine kaplama yapmaya çalışırsanız ileride kabarmalara ,kavlamalara neden olabilir. Eski duvar kağıdını çıkarmak için çözücü spreyler bulunmaktadır. Fıs fıs ile yada sünger ile bu solisyonlar uygulanarak eski kağır çıkarılmalı ,kalan pürüzler bir spatula ile kazınmalıdır. Yüzey ne kadar düz olursa kağıt kaplamadan o kadar iyi sonuç alınır.

Eğer fayans bir yüzeye duvar kağıdı uygulayacaksanız en güzel sonucu fayansın üzerine alçı kaplayarak alırsınız. Alçının üzerinede kağıt kaplama yaparsınız. Uğraşmak istemiyor yada bütçenizi zorluyorsa fayans üzerine astar uygulamanız gerekir. Piyasada bu iş için özel astarlar bulunmaktadır ( Henkel CT, YKS GISOPAKT gibi). Bu yüzeyi kplarken olabildiğince kalın kağıt seçin. Fayans yüzeye direk yapıştıracaksanızda Bally, Derby, Pattex gibi kaliteli yapıştırıcıları kağıda tamamen uygulayıp bir kaç dakika içerisinde yapıştırın ve fırça ile süngerdende faydalanarak hava boşluklarını alın.

2. Duvarlar kaplamaya hazır hale geldiyse ikinci iş olarak yapıştırıcımızı hazırlayacağız. Ilık suyun içine bir taraftan karıştırırken diğer taraftan tutkalı dökün. Topaklanma kalmayana dek karıştırın ve bir müddet tutkalı dinlenmeye bırakın.

3. Tavandan tabana duvarınızın ölçüsünü alın. Aldığınız ölçüden cm daha uzun duvar kağıdını kesin. Kağıdı düz kesmek için bir cetvel yada çıtadan faydalanabilirsiniz.

4. Kağıt kesildikten sonra ters çevirilip fırça ile tutkalı eşit şekilde tüm yüzeye sürün. Kağıdın tutkalı emmesi için birkaç dakika bekleyin.

5. Şimdi duvara kağıdı yapıştırma işlemine geçeceğiz. Yapıştırma duvarın tavana birleştiği yerden başlanarak yapılır. Kağıdın zemine tam dik gelmesine dikkat edin ve üstten başlayarak duvara yapıştırın. Kağıdımızı cm uzun kesmiştik. Aşağıda biraz fazlalık kalacaktır. Tavan ve duvar tam düz değilse tavandada biraz fazlalık kağıt bırakınız. Sonra bu fazlalıkları keseceğiz.

6. Kağıdı duvara yapıştırdıktan sonra bir sünger vasıtasıyla kağıttaki hava kabarcıklarını alın.

7. İkinci sıra kağıdı yapıştırırken yarım cm önceden yapıştırdığınız kağıdın üzerine bindirme yapın.

8. Yapıştırma işlemi bittiğinde bıraktığımız fazlalıkları kesmeye sıra gelecek. Önce cetvel yada spatula ile süpürgelik üstüne bastırarak kağıdın köşeye iyice yapışmasını sağlayın ve fazlalığı maket bıçağı ile kesip atın. Keserken spatuladan yardım alabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Günümüzde duvar boyası yerine duvar kağıdı kullanımının daha çok tercih edildiğini görmemiz mümkündür. Nihayetinde kafelerde, iş yerlerinde, otellerde, evimizde ve girdiğimiz çoğu ortamda duvarlarda birbirinden farklı çeşit çeşit duvar kağıtları kullanıldığını görüyoruz. Bunun sebebi duvar kağıdının boyaya kıyasla daha uzun ömürlü olması ve haliyle daha ekonomik olmasıdır.

Duvarlarınıza uygulayacağınız duvar kağıtlarının yaklaşık yıl kadar kullanabilirsiniz. Kullanım süresini belirleyen elbette nasıl kullandığınızdır. Yapısı gereği yırtılmaya aşırı müsait olsa da aslında tamiri boya kadar zahmetli değildir. Bu sayede duvar kağıdı hasar görse bile bir boya badana ve dekorasyon ustasına ihtiyaç duymadan evde kendiniz tutkalla basitçe oluşan hasarı giderebilirsiniz.

Yalnızca ekonomik olması değil aynı zamanda kullanıldığı mekana daha estetik bir hava katması dolayısıyla da kullanımı oldukça yaygındır. Kendi zevkinize uygun olarak seçebileceğiniz hatta isterseniz zevkinize göre oluşturabileceğiniz duvar kağıtları ile evinizde harika bir görüntü yakalamanız mümkün.

Duvar kağıdının bir diğer özelliği de uygulanmasının oldukça basit ve pratik olmasıdır. Bu sayede herhangi bir destek almadan kendiniz de bu uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bizler yine de ilk yapışınızda bir ustadan destek almanızı öneriyoruz.

En Uygun ve Şık Duvar Kağıdı Nasıl Seçilir

Duvar kağıtları kullanıldığı mekana uygun olarak dizayn edildiği taktirde çok şık bir görüntü elde etmenizi sağlar. Kullanılan mekana canlılık, renk ve ışık katarken aynı zamanda ferah bir ortam da sunmaktadır. Kişiliğinizi de yansıttığınız bu duvar kağıtları tüm bunların yanı sıra daha sağlıklı ve doğaldır.

Zararlı maddeler içermemesi sebebi ile sağlığınıza hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Yapısından kaynaklı olarak ses ve ısı izolasyonu sağlaması da sıklıkla kullanılma nedenleri arasındadır. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda duvar kağıdı ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi sizlerle paylaşacağız.

Neden Duvar Kağıdı Kullanmalıyız

Yaşadığımız alanların büyük bir kısmını duvarlar oluşturmaktadır. Günümüz modası ve gün geçtikçe değişen zevklerimize yetişemeyen duvar boyaları, zamanla yerini duvar kağıdına bırakmaktadır. Bu sayede duvarlardaki tekdüze görünümden farklı olarak rengarenk, canlı ve tamamen benliğinizi yansıtabileceğiniz mekanlar oluşturabilirsiniz.

Duvar kağıtları boyalara nazaran çok daha fazla renk, model ve desen seçeneğine sahiptir. Bu sayede kullanıldığı mekana farklı bir hava ve canlılık katmaktadır. Yapısı, dokusu ve kabartmaları ile her zevke hitap eden duvar kağıtlarının hem psikolojik hem de estetik etkileri de bulunmaktadır.

Şimdi sizlere tüm bunlar dışında neden iç mekan dekorasyonu olarak duvar kağıdı kullanmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

  • Ekonomik olması sayesinde cebinizi korur ve daha az harcama ile daha şık bir ortam oluşturmanızı sağlar.
  • Uzun yıllar kullanılmaya yatkın olması duvarlarınızda değişmeyen hareketliliği korur.
  • Dayanıklı olması ve zarar gören kısımlarının kolayca tamir edilmesi ekstra bir masraftan korur.
  • Duvar boyası gibi kullanılacak mekanda kirlilik yaratmaması ve kolaylıkla uygulanır olması ile konforlu bir değişim imkanı sunar.
  • Doğal olması ve zararlı maddeler içermemesi nedeni ile kullanacağınız mekanda sağlıklı bir ortam yaratır.
  • Nemden ve kokudan rahatsızlık duyan kişiler için idealdir çünkü nem ve koku yapmaz.
  • Kullanılan duvar kağıdına göre bazı duvar kağıtları (vinil) ses ve ısı izolasyonu sağladığı gibi duvarlarınızda nemlenme ihtimalini de oldukça düşürür.
  • Geniş renk ve desen skalasına sahip olması ile her zevke hitap eder ve kişiselleştirilmiş mekanlar yaratmanıza fırsat tanır.
  • Kolay temizlenmesi, leke ve küf tutmaması ve hijyenik yapısı ile duvarlarınızın uzun ömürlü olmasını sağlar.

Duvar kağıdı ile evlerinize ve iş yerlerinize hareketlilik katmak isterseniz Ustalar Gelsin'de yer alan boya badana ve dekorasyon ustalarına buradan ulaşabilir, bilgi alabilirsiniz.

En Uygun ve Şık Duvar Kağıdı Nasıl Seçilir

Tırtıklı (Pütürlü) Duvarlarda Duvar Kağıdı Kullanımı

Duvar kağıdı kullanmaya karar verdikten sonraki aşama duvarlarınızın duvar kağıdına uygun olup olmadığına bakmaktır. Duvar kağıdı yüzey fark etmeksizin her yüzeye uygulanabilmektedir. Ancak tırtıklı veya pütürlü duvarlar için duvar kağıdı uygulaması yanlış bir seçim olacaktır.

Tırtıklı yüzeyde pütürler olması sebebi ile duvar kağıdı istenildiği gibi yapışmaz ve kolayca sökülme riski oluşmaktadır. Tırtıklı duvarlarınızda duvar kağıdı kullanmak isterseniz duvar yüzeyinin bir usta tarafından düzeltilmesi ve ardından tekrar astar yapılması gerekir. Duvarın yüzeyinin duvar kağıdı kullanımı için uygun hale getirilmemesi gereksiz masraf yapmanız ve kötü bir görüntü oluşması anlamına gelir.

Tırtıklı duvarlarda uygulama yapılmadan önce tırtıklı yüzeyin mutlaka zımparalanması gerekir. Duvarlarınız alçılı ise önce kalın sonra da ince zımpara ile duvarlarınızı zımparalayın. Zımpara sonrası pütürlü yüzeyin daha az seviyede olması ile duvar kağıdını rahatlıkla yapıştırabilirsiniz.

Alçısız duvarlarda zımparalama yönteminin işe yaramayacağı da bilinmelidir. Duvarlarınız alçısız ve zımpara yönteminin işe yaramayacağı kadar bozuksa öncelikle duvarlarınıza alçı uygulaması yaptırmanızı öneririz. Alçı uygulaması daha düz ve pürüzsüz bir yüzey oluşturacağı için uygulamanın da en iyi sonucu vermesini sağlayacaktır.

Alçı uygulaması için doğru oranda karışım yaparak alçı hazırlanması gerekmektedir. Oluşturulan alçı bir mala yardımıyla tüm duvar yüzeyine eşit şekilde uygulanması gerekmektedir. Alçı kuruduktan sonra yapılacak zımpara işlemi de en iyi sonucun alınmasını sağlayacaktır.

Ancak belirtmemiz gerekir ki alçı hazırlama, uygulama ve zımpara işleri basit işler değildir. Bu nedenle alanında uzman bir ustadan destek almanız işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Aksi taktirde hem zamanınız gider hem de maddi kayıplara yol açabilirsiniz.

Tırtıklı Duvarlara Nasıl Duvar Kağıdı Uygulanır

Duvarlarınızı duvar kağıdına uygun bir hale getirdikten sonra aşağıdaki adımları uygulayıp duvar kağıdı işleminizi başarı ile tamamlayabilirsiniz.

  • Öncelikle duvarlarınız uyguladığınız işlemler sonrası kirleneceği için nemli bir bez yardımı ile silip temiz bir yüzey oluşturun
  • Duvar kağıdının daha sağlam tutunması için duvarlarınıza bir kat geçiş astarı uygulayın
  • Uyguladığınız astarı duvarda saat kadar bekletin
  • Sonrasında yatay geçişler olacak şekilde astar kağıdınız duvar kağıdı uygulamasına geçmeden önce duvara yapıştırın
  • Astar kağıdı duvar kağıdının daha iyi tutunması ve daha uzun ömürlü olması için mutlaka yapılması gereken bir adımdır
  • Astar kağıdının duvarınızda temas edilmeyecek şekilde bir gün boyunca bekletilmesi gerekir
  • Tüm bu işlemler sonrasında duvar kağıdına hazır hale gelen duvarlarınıza uygulama yapmak başarılı sonuçlar verecektir.

Bahsetmiş olduğumuz adımlar için zamanınız yoksa veya bu işler beni aşar diyorsanız Ustalar Gelsin'de yer alan profesyonel boya, badana ve dekorasyon ustalarına ulaşabilir, bilgi ve teklif alabilirsiniz.

En Uygun ve Şık Duvar Kağıdı Nasıl Seçilir

Duvar Kağıdı Çeşitleri

Duvar kağıdı seçimi yaparken birçok detayı göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Temizliği kolay, hava alabilen, uzun süreli kullanıma uygun, boyamaya uygun ve terleme yapmayan gibi kriterleri bilerek seçim yapmanız en doğrusu olacaktır.

Çünkü duvar kağıtları renk, model ve desen seçenekleri olduğu gibi farklı özelliklere de sahiptir. Yazımızın bu bölümünde kafa karışıklığını ortadan kaldırıp,  seçiminizi kolaylaştıracak en popüler duvar kağıdı çeşitlerini sizler için anlattık.

Vinil Duvar Kağıdı

  • Pvc özelliği sayesinde sağlam ve uzun süreli kullanım sağladığından dolayı en sık tercih edilen duvar kağıdı seçeneğidir.
  • Kolay silinir, leke tutmaz ve temizlenirken büyük kolaylık sağlar.
  • Piyasada 15 m² ve 5 m² şeklinde farklı ebatları bulunan rulolar halinde satılmaktadır. Bu sayede odanızın büyüklüğüne göre dilediğiniz ebatta satın alabilirsiniz.
  • Nem tutmayan ve terleme yapmayan yapısı ile uygulama sonrasında kabarma ve dökülme yapmaz.
  • Duvarla yoğun temas olan mekanlarda (hastaneler, otel, iş yeri, ofis vb) sıklıkla tercih edilmektedir.
  • Yangının sebep olacağı yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır.
  • Tasarım, renk ve desen skalası oldukça geniştir, 3 boyutlu modelleri de mevcuttur.

Kağıt Esaslı Duvar Kağıdı

  • Vinil çeşidine nazaran daha kısa ömürlü ve dayanıksızdır.
  • Su geçirir olması sebebi ile temizlenirken ekstra dikkat edilmesi gerekir.
  • Diğer çeşitlerine göre daha ucuz olması da kalitesinin daha düşük olmasına sebep olmaktadır.
  • Kalabalık ortamlarda kullanımı önerilmez. Kağıt esaslı olduğundan dolayı yırtılması oldukça kolaydır.
  • Alt ve üst katmanı kağıt olduğu için su geçirebilmekte ve şişme, dökülme ve kabarma gibi istenmeyen sonuçlar oluşturabilmektedir.

Tekstil Duvar Kağıdı (Non-Woven)

  • Diğer duvar kağıdı çeşitlerine göre daha maliyetlidir.
  • İçerisinde pamuk, keten, sentetik gibi maddeler bulunduğundan uygulama ve kullanım esnasında ekstra dikkatli olunması gerekmektedir.
  • Kalın olması sebebi ile ısı yalıtımına az da olsa katkı sağlamaktadır.
  • Kolay silinir ve temizlenir.
  • Hava alabilme özelliğine sahiptir.
  • Terleme ve nemden kaynaklı olumsuz sonuçlar yaratmaz.
  • Kullanıldığı ortama kaliteli bir görüntü katmaktadır.

Elyaf Duvar Kağıdı

  • Malzeme kalitesi oldukça düşüktür.
  • Geniş renk ve desen skalasına sahiptir.
  • Görsellik dışında pek bir özelliği olmadığı için fiyatı ekonomiktir.
  • Malzeme kalitesi düşük olduğundan dolayı yırtılma ve hasar almaya oldukça müsaittir.

Boyanabilir Duvar Kağıdı

  • Su bazlı boya ile boyanabilmektedir.
  • Kendi zevkinize göre iç mekan tasarımı oluşturmanıza olanak sağlar.
  • Farklı renklerde seçenekleri bulunmaktadır. İsterseniz beyaz olarak da kullanabilirsiniz.
  • Elyaf ve kumaş olarak iki tür malzemeden üretilmektedir.
  • Elyaf içerikli olan kumaş içerikli olana göre daha dayanıksız ve ekonomiktir.
  • Kumaş içerikli olan daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Elyafa göre maliyetlidir.

Sizler de eviniz ve iş yeriniz için en şık duvar kağıdında karar kıldıysanız Ustalar Gelsin'de yer alan boya, badana ve dekorasyon ustalarına buradan ulaşabilir, bilgi ve teklif alabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası