anasınıfı veli toplantısı gündem maddeleri / Anaokulu Veli Toplantı Tutanakları

Anasınıfı Veli Toplantısı Gündem Maddeleri

anasınıfı veli toplantısı gündem maddeleri

Sayın Velimiz,      

Yaptığımız eğitim-öğretim çalışmalarımızın bütünlük sağlaması ve amacına ulaşması iyi bir Veli-Öğretmen işbirliğiyle mümkündür.

İşte bu anlayışla yapacağımız  Öğretmen-Veli toplantısına katılmanızı diler, saygılar sunarım.

Ana 1. ve 2. Sınıflar için

Tarih           : 07 Ekim Pazar

Saat             :         

Yer             :        Toplantı Saat ’da Rehber Öğretmenlerimizin sunumu ile İlkokul binası funduszeue.info Konferans Salonunda başlayacaktır.

Veli toplantıları sınıflarda yapılacaktır.

Ana 3. ve 4. Sınıflar için

Tarih           : 07 Ekim Pazar

Saat             :         

Yer             :        Toplantı Saat ’da Rehber Öğretmenlerimizin sunumu ile İlkokul binası funduszeue.info Konferans Salonunda başlayacaktır.

Veli toplantıları sınıflarda yapılacaktır.        

Anaokullları İçin Veli Toplantısı Tutanağı

Anaokulu Veli Toplantısı Tutanağı ve Dilekçesini WORD dosyası olarak indirmek için TIKLAYIN: İNDİR


…………………… ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE




………-…….. Eğitim ve Öğretim yılının 1. veli toplantısı……./…./…… ……. günü saat ’de kendi sınıfımızda aşağıdaki gündem gereği yapılacaktır.


Toplantının yapılmasına müsaadelerinizi arz ederim.







Anasınıfı Öğretmeni








GÜNDEM MADDELERİ
1. Açılış,Yoklama, gündem maddelerinin okunması,tanışma
2. Okul öncesi eğitimin amaç ve programı,Eğitim etkinlikleri ve Giriş-çıkış saatleri ile ilgili bilgilendirme
3. Okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları için kullanılacak olan derginin belirlenmesi
4. Sınıf kuralları,güvenlik ve sağlık tedbirleri hakkında bilgi verilmesi
5. Beslenme ve uyku saatleri hakkında bilgi verilmesi
6. Güvenlik,sağlık ve temizlik tedbirleri hakkında bilgi verilmesi
7. Okul –Aile işbirliğinin öneminin vurgulanması,Aile Katılım Çalışmalarının açıklanması.
8. Aidatların zamanında yatırılmasının öneminin vurgulanması
9. Okul web sitesinin tanıtımı
Doğum günlerinin kutlanması ve aile ziyaretleri
Dilek ve temenniler


Uygundur.
……………..

OKUL MÜDÜRÜ


TOPLANTI TUTANAĞI

&#;

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ




funduszeue.infoanın yapılmasıyla ve anasınıfı öğretmeni M ın gündem maddelerini okumasıyla toplantı başladı.M 9 yıllık öğretmen olduğunu,evli ve 2 çocuğunu söyleyerek kendini tanıttı.


2. Anasınıfı öğretmeni okul öncesi eğitimin amaçları hakkında bilgi verdi
Okul öncesi eğitimin amaç ve görevleri, Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçlarına ve Temel İlkelerine uygun olarak;
- Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak;
- Onları ilköğretime hazırlamak;
- Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak;
- Çocukların Türkçe yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.
Sınıfımızda Tam gün ve karma yaş uygulaması ile eğitim verildiğini,sınıf mevcudunun 8 erkek ,12 kız toplam 20 olduğunu ve bunlarında 17 sinin 6 yaş,2sinin 5 yaş,1’,ninde 4 yaş olduğunu anlatan M,Ayrıca okula geliş saatimizin olduğu,çıkış saatimizin ise Pazartesi ve Cuma günleri ,diğer günler olduğunu söfunduszeue.inforimizden ………….. AYDOĞAN söz isteyerek oğlunun 4 yaşında olduğunu ve sınıftaki tek küçük yaşın oğlunun olduğunu bunun olumsuzlukları olacak mı diye sordu.Sınıf öğretmeni Musa ,Abdüssamedin sınıfa uyum sağlayıp sağlamayacağını 1 hafta boyunca gözlemlediğini,gelişimin tüm basamaklarında yaşının üstünde özellikleri olduğunu ve sınıfla ,ilgili herhangi bir uyumsuzluk yaşamayacağına inandığını söfunduszeue.info öncesi programın karma yaş uygulamasına engel bir maddesi olmadığını hatırlattı.Tam gün eğitim veren başka sınıf olmadığından karma yaş uygulaması yapılmak zorunda kalındığını belirtti.
Okul öncesi programlarının çocuk merkezli ve esnek olduğundan bahsedildi.Sınıf etkinlikleri hakkında bilgi funduszeue.infoiklerin,Serbest Zaman Faaliyetleri,Sanat Etkinlikleri,Oyun Etkinlikleri,Müzik Etkinlikleri,Türkçe Dil Etkinlikleri,Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmalarından oluştuğu söylendi ve içerikleri hakkında kısaca bilgi funduszeue.info temel etkinlikler dışında temel düzeyde ebru çalışmaları ve satranç öğretimi yapılarak zihinsel gelişime katkıda bulunulmaya çalışılacağını,jimnastik çalışmaları ,futbol ve basketbol oyunlarının öğretimi ,holihop çevrilmesi gibi etkinliklerle de fiziksel gelişime katkıda bulunulmaya çalışılacaktır denildi dönem sonunda yapılacak olan karne günü gösterisi ,2.dönem anneler günü,okul öncesi şenlikleri ve yılsonu mezuniyet gösterisi gibi etkinliklerle,şarkılı rond tiyatro çalışmaları ,kukla gösterileri, drama etkinlikleri v.b çalışmalarla da sosyal gelişime ve dil gelişimine katkıda bulunulacaktır.Yıl içerisinde doğum günleri,aile ziyaretleri,çeşitli geziler ve bu gezilerle ilgili sohbetler duygusal gelişime katkıda bulunacaktıfunduszeue.infobısını kendisinin giymesinden diş fırçalamaya,trafik kurallarından sağlıklı beslenme ye ,uygulamalı eğitimlerle bu alışkanlıkları kazandırmaya çalışılarak özbakım becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz denildi.


3.Sınıf da okuma yazma çalışmalarında kullanılacak dergi ve kitaplar gösterilerek içerikler hakkında bilgi funduszeue.inforin soruları cevaplandı.Öğretmenin ve velilerin uygun bulduğu derginin kullanılmasına karar verildi.


4. Sınıf ve okul kuralları hatırlatıldı.
• Öğrencinin mazeretsiz keyfi devamsızlık yapmamalı. Çocuklar okula gelmeyecekleri zaman, gelmeme sebebi ile birlikte öğretmene muhakkak bildirilmesi gerektiği ve eğitim etkinliklerinin aksamaması,etkinlikler arası bütünlüğün bozulmaması için okula geliş ve çıkış saatlerine dikkat edilmesi gerektiği söylendi.
• Okula alışma sürecinde çocuklara karşı söylevlerimize çok dikkat etmemiz gerektiği söylendi.örneğin çocuklara “istemiyorsan bugün okula gitme”, “orada ağlamıyacağına söz ver”, “bugün ağlamadan okula gidersen sana şunu alacam”, “arkadaşların sana vurursa sende onlara vur”, “eşyalarını kimseye verme”, “istemiyorsan yeme” , “istemiyorsan uyuma “ gibi söylemlerin çocuğu okuldan uzaklaştıracağını unutmayalıfunduszeue.info yerine bu konu öğretmenin ve senin aranda ,bunu öğretmeninle konuşmalısın,öğretmenin sözünü dinlemeli ve okulun kurallarına uymalısın dememiz daha faydalı olacaktır denildi.
• Etkinlik sırasında,çocuğu okula bırakırken veya alırken sınıfa, velilerin habersiz içeri girmemeleri gerektiği söfunduszeue.info durum diğer öğrencilerinde aynı beklenti içerisine girmelerine ,velisi gelmeyen çocukların duygusal bir atmosfere girip kıskanmaları ,üzülmeleri ve sonuç olarakta ağlamaları;velisi gelen çocuğunda anne babasın daha uzun süre okulda tutmak için ağlaması gibi olumsuz etkilere sebep olacağı hatırlatıldı.Velilerimiz ziyaretlerini öğretmene haber verdikten sonra yapmaları sınıfta değil sınıf dışında öğretmenler odasında görüşmelerin yapılmasını ve çocuklarınızın bu görüşmeyi görmemesi gerektiği ,ayrıcada bu görüşme eğitim saatindeyse sınıfta çocukların yalnız olduğu gerçeği unutulmadan mümkün olduğunca kısa tutulması gerektiği anlatıldı. Ancak velilerin çocuklarını okulda ziyaretlerinin de olumlu etkileri düşünülerek ,bunu planlı ve bir program dahinde aile katılım çalışmaları başlığı altında yapılabilineceğini anlattı.Bu konuyla ilgi bilginin aile katılım çalışmaları başlığı altındaki gündem maddesinde ayrıntılı olarak anlatılacağını belirtildi.
• Çocukların tırnak,saç,vücut temizliğine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.Kayıt sırasında istenen yedek kıyafetlerin öğretmene teslim edilmesi kullanıldıktan sonra eve gönderilenlerinin yerine yenilerinin de en kısa zamanda okula gönderilmesi gerektiği funduszeue.infoğlıkları ilgili her türlü bilginin alerjik durumları olduğunu funduszeue.info sitede yayınlanan resimlerin sınırlı olması ve video konulamaması nedeniyle kendisine ait kişisel bir sitesi olduğunu ve velilerimizin tamamının izniyle çocuklarının ve yapılan etkinliklerin resim ve videolarını buradan yayınlayacağını belirtti. Yine bu site aracılığıyla da çocuğunuza okul öncesi eğitimle ilgili eğitsel değeri olan doküman ve materyalleri indirebileceklerini,aylık yemek menüsünü ,aile katılım çalışmalarını ,haftalık öğrendikleri şarkı ,tekerleme,şiir vb etkinlikleri funduszeue.infoış oldukları sanat etkinliği,ebru çalışmaları ve resimleri günlük olarak takip edebileceklerini söyledi.


Doğum günlerini öğretmenler kurul toplantısında alınan karar gereği okulda değil velilerin isteği ve izni dahilinde evlerinde yapılabilineceği funduszeue.info ziyaretlerinde geçen yıl yaptığımız uygulamadan farklı olarak doğum gününe gidileceği için ziyarete gidilen çocuğa diğer çocukların hediye alması gerektiği anlatıldı.Ve hediyelerin kırtasiye malzemesi olmasının daha uygun olduğu,hem ucuz hem de kullanışlı olduğu için tercih edilmesinin uygun olacağı fikri funduszeue.infoşe doğum günlerinde evimizde değilde dışarıda kapalı bir mekanda yapsak olmazmı diye sordu.Sınıf öğretmeni …………. gerekli izinleri aldıktan ve çocukların güvenliği sağlandıktan sonra tabiî ki yapılabilinir dedi.

Velilere katılımlarından dolayı teşekkür edilerek, iyi temennilerle toplantıya son verildi.


Okul Öncesi Öğretmeni

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası