taşları kendi dizen okey masası / Login • Instagram

Taşları Kendi Dizen Okey Masası

taşları kendi dizen okey masası

Otomatik okey masası nasıl çalışıyor?

İçindekiler:

  1. Otomatik okey masası nasıl çalışıyor?
  2. Otomatik okey masası istanbul nerede?
  3. Okey masası ne kadar?
  4. Okey masası kaç cm?
  5. Okey Oyunu Nasıl Oynanır?
  6. Okey kaç puandan düşülür?
  7. Okeyde zar var mı?
  8. Okeyde taşlar nasıl sıralanır?
  9. Okeyde sayı nasıl düşülür?
  10. Okeyde kaç sayı düşülür?
  11. Okey en az kaç kişi ile oynanır?
  12. Düz okey nasıl dağıtılır?
  13. okeyde puan nasıl hesaplanır?
  14. okey taşları nasil dağıtılır?

Otomatik okey masası nasıl çalışıyor?

OTOMATİK OKEYMASALARI Sistemde 2 farklı set taş kullanılıyor. Start tuşlarından bir tanesi basıldığında kapak açılır, taşlar masanın içine atılıp tekrar start tuşu basıldığında kapak kapanır ve anında her oyuncunun önüne dizilmiş olarak taşlar çıkar.

Otomatik okey masası istanbul nerede?

Raster Otomatik OkeyMasaları, i̇thalat-ihracat firmaları, Güzelyurt Mah., Sok., No:2, Esenyurt, İstanbul, Türkiye - Yandex Haritalar.

Okey masası ne kadar?

Takım Halinde: ₺ Ürün İçeriği: 1 Adet Masa(Adet : ₺ ), 4 Adet Berjer Koltuk (Adet : ₺ ) Her türlü okey masasıve cafe, pastane sandalye çeşitleri. Aynı gün kargo imkanı.

Okey masası kaç cm?

YANLIKLI OKEY MASASI- CM.

Okey Oyunu Nasıl Oynanır?

En az 3 adet taş bir grup oluşturur. Sırası gelen oyuncu eğer bir önceki oyuncunun attığı taş işine yarıyorsa onu alır, aksi halde ortadan bir taş çeker. Bunun ardından da elindeki fazlalık taşı yine yanındakine atar. Okey'de elindeki 14 taşı ilk sıraya dizen oyuncu oyunu kazanmış olur.

Okey kaç puandan düşülür?

Düşme sayısı oyuncular tarafından belirlenir. Örneğin düşme sayısı 20 olduğunda, her elin normal bitişinde biten kişiden 2 puan düşülür. Ortaya okeyatılırsa 4 puan düşülür. Bu şekilde 0 puanailk ulaşan oyuncu kazanmış olur.

Okeyde zar var mı?

Okey adet özel okeyseti taşı ve 4 adet ıstaka ile oynanılır. En az 2 en fazla 4 kişi ile oynanılan bu oyunda, bir adet altı yüzlü zarbulunması gereklidir. Oyuncular ilk olarak masadaki taşları karıştırırlar ve 5'erli olarak dizerler. Örneğin açılan taş sarı 8 olsun, bu el boyuncu okeytaşı sarı 9 olacaktır.

Okeyde taşlar nasıl sıralanır?

Okey'deelindeki 14 taşıilk sıraya dizen oyuncu oyunu kazanmış olur. Elindeki taşı, yere açılmış taşınüstüne koyarak oyunu bitirir. Bir per en az 3 taştan oluşur, ( örnek: kırmızı 7,8,9 veya siyah 5, kırmızı 5 mavi 5). perlerde 2 geçersizdir yani 1'de sonra taşdüzülmez.

Okeyde sayı nasıl düşülür?

Elindeki taşı, yere açılmış taşın üstüne koyarak oyunu bitirir. Elini bitirmek icin "bitti" butonuna tıklayan oyuncu oyunu bitirir. Elinizdeki taşlarla normal biterseniz, diğerlerinden -2 puan düşülür. Çifte giderek veya okeyile biterseniz, diğerlerinden -4 puan düşülür.

Okeyde kaç sayı düşülür?

Düşme sayısıoyuncular tarafından belirlenir. Örneğin düşme sayısı20 olduğunda, her elin normal bitişinde biten kişiden 2 puan düşülür. Ortaya okeyatılırsa 4 puan düşülür. Bu şekilde 0 puana ilk ulaşan oyuncu kazanmış olur.

Okey en az kaç kişi ile oynanır?

Okeyoyunu standart olarak dört adet oyuncuyla oynanır. Okeyde oyuncunun taşları dizmesi için ıstaka ismi verilen tabla bulunur. Kırmızı, siyah, mavi ve sarı renklerinde 1'den 13'e kadar numaralı ikişer setten oluşan toplam tane taş bulunur. Taşların içinde iki adet sahte okeytaşı da vardır.

Düz okey nasıl dağıtılır?

Okey'deelindeki 14 taşı ilk sıraya dizen oyuncu, veya 7 perle çifte taşlarıyla oyunu kazanmış olur. Elindeki taşı, yere açılmış taşın üstüne koyarak oyunu bitirir. Elini bitirmek icin "bitti" butonuna tıklayan oyuncu oyunu bitirir. Elinizdeki taşlarla normal biterseniz, diğerlerinden -2 puan düşülür.

okeyde puan nasıl hesaplanır?

Okey dört oyuncu ile birden fazla turda oynanır. Bu oyunda amaç mümkün olduğu kadar az puanla oyunu bitirmektir. Tüm turlar sonunda en az puana sahip olan oyuncu oyunun galibidir. Puanlar elde kalan taşların üzerindeki sayılar ile belirlenir (örnek: bir kırmızı 3 = üç puan, bir siyah 11 = 11 puan).

okey taşları nasil dağıtılır?

Oyuncular arasından bir oyuncunun dağıtıcı olarak belirlenmesinden sonra , dağıtıcı her oyuncuya 21 taş dağıtırve kendine 22 taşalır. Geri kalan taşlarmasada ters çevrilmiş şekilde dururken bir tane taşaçık durur. Bu açık taşjokeri (OKEYtaşını) belirler. Oyun saat yönünün tersine doğru oynanır.
Türk düşündü Japonlar yaptı
Tam otomatik okey masası

Türk yaratıcılığı ve Japon teknolojisi bir araya gelince ortaya tam otomatik okey masası çıktı. Bu masalar taşları karıştırıyor, diziyor, dağıtıyor, zar atıyor. Hatta taş çalanı bile yakalıyor.

İlker Özcan aslında deneyimli bir muhasebeci. Ancak okey oyununa olan tutkusu tam otomatik bir okey masası icat etmesine sebep oldu. Yıllardır hayalini kurduğu taşları karıştıran, dizen, dağıtan otomatik makine projesi Uzakdoğu'da bir fuarda tanıştığı Japon şirketinin de aklına yattı. Proje üzerinde aylarca çalışıldı, Japon mühendisler Türkiye'ye gelip kahvelerde incelemeler yaptı. Ve sonunda ortaya taşları karıştıran, dizen, dağıtan, zar atan ve taş çalındığında haber veren bin dolarlık Monkey otomatik okey masası çıktı.



Türk düşündü Japonlar yaptı

Türk insanının yaratıcılığının son örneği taşları karıştırıp dizen ve oyuna hazır hale getiren tam otomatik bir okey masası. Bir Türk muhasebecinin Japon teknolojisiyle icat ettiği masa bin dolara satılıyor.

Türklerin özellikleri sayılırken, -her ne kadar faydalı alanlarda fazla kullanmasa da- çok yaratıcı oldukları söylenir. Sık sık gündeme gelen ilginç icat haberleri de bu saptamayı destekler. Geçen hafta yeni bir icatla daha tanıştık ki, Türk insanının ne kadar yaratıcı olduğunu bir kez daha gördük. Altında İlker Özcan adlı bir Türk'in imzası olan bu son icadın adı; "Full Otomatic Okey Masası". Okey oyununu herhalde bilmeyen yoktur. Biz Türklerin en büyük eğlencesi olan ve herkesin, her yerde kolaylıkla oynayabildiği okey için İlker Özcan tam otomatik bir masa icad etmiş. Masa, "Taş karıştırmaya son, taş dizmeye son" sloganıyla tüm Türkiye'de satışa sunuldu. Okey, taş, ıstaka ve zar ile dört kişi (istenirse üç veya iki kişi de oynayabilir) tarafından oynanan bir oyun. 1'den 13'e kadar dört farklı renkteki taşların renklerine ve rakamlarına göre yanyana dizilmesiyle oynanıyor. Dünyada Rummy olarak tanınan ve ülkelere göre pek çok çeşidi bulunan okey, kahvehanelerin vazgeçilmez eğlencesi olmakla birlikte, yaşlı, genç, kadın, erkek herkes tarafından her yerde oynanıyor. Evlerde, yazlıklarda, bahçede, hatta havuzda bile oynanan bu oyun Türklerin "milli eğlencelerinden" biri olarak tanınıyor. Okeyin çok basit bir mantığı var ve bu yüzden de herkes oynayabilir ama birçok oyuna göre oldukça zahmetlidir. Oynayanların en büyük şikayeti her defasında taşı dağıtıp tekrar toplayıp 5'erli desteler şeklinde dizmektir. Bu işlem zamanla o kadar zahmetli hale gelir ki, oyuncular taş dizme sırası geldiğinde çeşitli bahenelerle masadan ayrılır, dizildikten sonra geri döner. Monkey markasıyla satışa sunulan otomatik okey masası işte bu sorunu kökünden çözüyor. Çünkü taşları karıştırma, ters çevirme, toplama, dizme işlerini masa yapıyor ve oyunculara sadece oynamak kalıyor.

MUHASEBECİNİN İCADI
Böyle bir masa icat etmeyi kim, neden düşünmüş ve nasıl yapmış çok merak ettik ve İlker Özcan'ın İstanbul Masko mobilyacılar sitesindeki mağazasının kapısını çaldık. Önce size bu icada imzasını atan İlker Özcan'nı tanıtalım. 41 yaşındaki Özcan'ın sanıldığı gibi mühendislik veya teknolojiyle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Mesleği muhabebecilik olan Özcan, Anadolu Üniversitesi Açıköğeritim Fakültesi'nin işletme bölümünden mezun olmuş. 18 yıl mali müşavirlik yapmış. yılında bir tekstil atölyesi kurmuş. krizinde atölyesini kapatmak zorunda kalmış. Sonra Türkiye'de olmayan bir ürün bulup burada satma düşüncesiyle yurtdışındaki fuarları gezmeye başlamış. Geçen yıl ekim ayında Şangay Fuarı'na gitmiş. Orada bir Japon firmasıyla tanışmış. Bu firma tekstil makinelerinin elektronik beynini üretiyormuş. Firmanın yetkilileriyle, sohbet ederken aklının bir köşesinde yıllardır duran otomatik okey masası fikrini onlara açmış. Özcan kendisinde böyle fikrin nasıl oluştuğunu ise şöyle anlatıyor: "Genç yaşımdan beri okey oynuyorum. Oyunda ben çok hızlı taş dizerim. Dizmekten de çok kaçmam. Ama oynadığım bütün arkadaşlarım taş dizme zamanı geldiğinde ya tuvalete gider, ya yavaş hareket edip az dizmeye çalışır. Ben de kendimi kullanılmış gibi hissederim. Ne zaman okey oynasam, biri şu taşları karıştırıp dizse de biz uğraşmak zorunda kalmasak diye düşünürdüm."

İSTANBUL'DA ÜRETİLİYOR
Japon firması Özcan'ın bu fikri üzerine çalışabileceklerini söylemiş. Japonlar Türkiye'ye gelmiş ve kahvehaneleri dolaşarak okey hakkında bilgi edinmiş. Ardından Özcan Japonya'ya gitmiş ve günlerce prototip üzerine çalışmışlar. Dokuz ay sonra otomatik masa ortaya çıkmış. Ancak Türkiye'ye getirip satışını yapmak pek kolay olmamış. Böyle bir ürün tanımlanmadığı ve kumar makinesi sayıldığı için uzun süre bürokratik engellerle uğraşılmış. İlker Özcan, Monkey Full Automatic Okey Masası'nın uluslararası patentini almış. Fikri bir Türk'e, teknolojisi Japonlara ait olan masa Türkiye'de üretiliyor. Ancak parçaların yüzde 86'sı Japonya'dan ithal ediliyor. Masa x ebatlarına sahip. Elektrikle çalışan masanın dört tarafında oyuncuların sigara, çakmak ve telefonu koymak için çekmece bulunuyor. Köşelerin altında kül tablası ve içecek koymak için aparatlar var. Masanın tam ortasında masayı kumanda eden ve aslında masanın kalbi olarak nitelendirilen bölüm var. Karşılıklı start düğmelerinin ikisine birlikte basıldığında kapak açılıyor. İçine taşları gelişigüzel dolduruyorsunuz. Start düğmelerinden sadece birine basıldığında kapak kapanıyor ve anında her oyununun önüne dizilmiş olarak taş çıkıyor. Sonra yine ortadaki bölümde bulunan bir düğmeye basıyordunuz ve cam içindeki zarları atmış oluyorsunuz. Oyuncular taşları dizerken masa içine atılan diğer taşlar yaklaşık bir dakika içinde yeni oyun için hazır hale geliyor. Taşlar mıknatıs ve manyetik algılayıcılı olduğu için masanın içinde ters çevriliyor. Eksik taş olduğunda masa uyarıyor. Yanlış veya eksik desteler yapılması imkansız. Dolayısıyla taş çalmak da mümkün değil!

SIRADA YENİLERİ VAR
Ürün piyasaya çıkar çıkmaz büyük ilgi görmüş. Türkiye'nin bütün illerinden bayilik teklifi aldığını söyleyen İlker Özcan "Biz öncelikli olarak kulüp, dernek, otel gibi mekanlara satmayı hedefliyorduk. Ancak hiç ummadığımız semtlerdeki kahvehaneler satın aldılar" diyor. Okey oyuncularının "hayatını kolaşlaştıran" böyle bir ürün ortaya çıkaran İlker Özcan "Kafamda yeni projeler var" diyor ama bu konuda da hiç sır vermiyor. Bakalım Türk insanının yaratıcılığı karşımıza daha ne gibi ürünler çıkaracak

Otomatik Okey Masası Özellikleri

Okey oyununda taş toplama derdi artık bitti Otomatik Okey Masası, taş dizme işlemini yapmak ve hazır dizilmiş taşları otomatik bir şekilde sunmak için tasarlanmış böylece okey oyunu severlerin en büyük sıkıntısı olan taş toplama derdini bitiriyor. Okey oyunu ve teknoloji birleşti ve Otomatik Okey Masası ortaya çıktı. Otomatik Okey Masasının bir çok özellikleri mevcut onları şöyle sıralayabiliriz.

Ürünün Özellikleri

Muhtemel teknik arızaların tesbitini otomatik olarak sağlayan yüksek teknolojili elektronik merkez.

Japon teknolojisi ile üretilen elektronik beyin

Rutubete dayanıklı, oyun harici masa olarak kullanılabilen modern görünümlü dizayn

Düşük elektrik tüketimi ve sessiz çalışma

Türk standardı ince okey taşı seçeneği

Kolay kullanımlı, süratli taş karıştırma, dizme ve eksik taş olduğunda uyarı.

Sağlık ve çevre temizliğine uyum sağlayan hijyenik tasarım.

Standart masa ebatları: en: X mm., yükseklik(h): mm., ayrıca istenilen ebatta üretim.

Tek ayaklı ve tekerlekli modeller, zengin masa desenleri ve masa seçenekleri.

model aynı masada vitesi ile beşli, yedili dizebilen ve şarj edilebilen akü sistemli, katlanabilir model seçeneği.

Jeton ile çalışabilen model seçeneği

Üst kapağı sayesinde kolay bir şekilde normal masa olarak kullanılabilir.

Otomatik Okey Masasının kenarında küllük ve bardak koymak için bölmeleri mevcuttur.

Her oyuncunun özel eşyalarını (cüzdan,telefon,anahtar vb.) koyması için çekmecesi bulunmaktadır.

Tekerlekli ayakları sayesinde hareket imkanına sahiptir.

Otomatik Okey Masasının iki takim taşı mevcuttur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası