haydarpasa gata arastirma hastanesi / GATA Haydarpaşa'nın yeni ismi 'Sultan Abdülhamid' oldu

Haydarpasa Gata Arastirma Hastanesi

haydarpasa gata arastirma hastanesi

Üniversitemizin eğitim verdiği Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne Külliyesi, tıp eğitimi vermek üzere Sultan II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan ilk tıp okuludur. Yapımına ’te başlanmış ve yılında tamamlanmıştır. Binanın açılışı ise Sultan II. Abdülhamid’in doğum günü olan 6 Kasım Cuma günü gerçekleştirilmiştir.

Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne adıyla eğitime başlanan binanın mimari tasarımı, dönemin önde gelen mimarlarından Alexandre Vallaury ve Raimondo D'Aronco'ya aittir. Bina Haydarpaşa Askeri Hastanesi ve Selimiye kışlası mimari tarzıyla uyum içinde, 80 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilmiştir. Dört kenarı koridorlarla çevrili dikdörtgen bir iç avlusu ile 54 bin metrekarelik inşaat alanına sahiptir.

Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne, yılları arasında Askeri Tıp Mektebi iken bu tarihten sonra sivil tıp mektebi olarak da hizmet vermiştir. Bünyesinde cerrahhane de barındıran Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne, botanik bahçesi ve tıbbi bitkileri ile eczacı yetiştirilmesine de katkı sunmuştur. Baytar mektebi binanın hemen civarında kurulmuştur. Karşısında bulunan Haydarpaşa Asker Hastanesi, yeraltı tüneli ve raylı sistem ile Mektep binasıyla bağlantı sağlayarak öğrenciler için eğitim hastanesi olarak kullanılmıştır. Almanca, Fransızca ve Türkçe dillerinde eğitim verilen bu Tıp Mektebi’nden çok değerli siyasetçi ve bilim insanları yetişmiştir.

yılına kadar tıbbiye olarak hizmet veren Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne, yılları arasında Haydarpaşa Lisesi olarak eğitim vermiştir. yılında ise Marmara Üniversitesi’ne tahsis edilerek içerisinde Tıp Fakültesinin de bulunduğu eğitim külliyesi olarak hizmet vermiştir.

Marmara Üniversitesi adına tahsisli olan Haydarpaşa Külliyesi, 15 Nisan tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren tarih ve sayılı Kanun gereğince SAĞLIK TEMALI olarak kurulan İLK DEVLET ÜNİVERSİTESİ olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne adıyla hizmet vermek üzere tahsis edilmiştir. Üniversitemiz, Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne (Hamidiye) Külliyesinde; Fakülte, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Enstitü birimleri olarak eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.  

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Gülhane Tıp Akademisi (GATA), Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Üniversitemize devredilmiş olup eğitim faaliyetlerine ara verilmeden ve aksatılmadan devam edilmiştir. Üniversitemiz, Gülhane (Ankara) Külliyesinde; Fakülte, Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Enstitü birimleri olarak eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bunların dışında ülkemizin farklı illerinde Tıp Fakülteleri kurulmuş ve eğitim faaliyetleri devam etmektedir.

Tıp Fakültelerimiz ve Meslek Yüksekokullarımız ayrıca Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına yetiştirilmek üzere askeri öğrenci de almaktadır.

Üniversitemiz, yurtdışında eğitim faaliyeti vermeye yetkili tek devlet üniversitesidir. Aynı zamanda yurtdışı eğitim dili Türkçe olan tek üniversite olma özelliğini de taşıyarak ülkemizi yurtdışında gururla temsil etmektedir.

Bu doğrultuda  Somali, Sudan, Özbekistan ve Suriye’de eğitim öğretim faaliyetlerimiz başlamıştır. Yurtdışı eğitim faaliyetlerimiz önümüzdeki dönem için Afganistan, Filistin, Pakistan, Lübnan ve diğer ülkeler ile devam edecektir.

Üniversitemiz, ilk kuruluş misyonuna uygun olarak Geçmiş ile Gelecek arasında köprü olmak üzere eğitim vermeye devam etmektedir.

 

 

kaynağı değiştir]

İstanbul[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası