1onluk / 1onluk birlik - Öğretim kaynakları

1onluk

1onluk

Sorular >> 2.Sınıf > Matematik > Doğal Sayılarda Basamaklar

1) 1onluk + 4 birlikten oluşan sayı ile 1 onluk+7 birlikten oluşan sayının toplamı kaçtır?

   A) 14
   B) 17
   C) 31




Açıklama:Soru bankası bölümümüzde bulunan "1onluk + 4 birlikten oluşan sayı ile 1 onluk+7 birlikten oluşan sayının toplamı kaçtır?" sorusu 2.Sınıfsorusudur. Bu soru Matematikile alakalı olmakla beraber tema ya da konu olarak Doğal Sayılarda Basamaklarbölümünde bulunmaktadır.

Sitemizde sınıf ders ve kategorilere göre ayrılmış on binlerce soru bulunmaktadır. Bu soruya benzer olacak şekilde 2.Sınıf sorularını görmek için burayatıklayabilirsiniz. Yine aynı şekilde 2.Sınıf Matematik ile ilgili benzer binlerce soruyu görmek için burayatıklayabilirsiniz. 2.Sınıf Matematik Doğal Sayılarda Basamaklar ile ilgili soruları görmek için ise burayatıklayabilirsiniz.

Ayrıca on binlerce soru arasından online sınavolabilir, bu sorulardan çalışma kağıtlarıhazırlayarak öğrencilerinize çalışma kağıdı hazırlayabilirsiniz.


“1 onluk + 2 onluk = 30 3 birlik + 5 birlik = 8 30 + 8 = 38 Bir toplama işlemi zihinden yukarıdaki gibi yapılmıştır. Bu işlem aşağıdakilerden hangisi olabilir.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

1 onluk + 2 onluk = 30 3 birlik + 5 birlik = 8 30 + 8 = 38 Bir toplama işlemi zihinden yukarıdaki gibi yapılmıştır. Bu işlem aşağıdakilerden hangisi olabilir.

1 onluk + 2 onluk = 30 3 birlik + 5 birlik = 8 30 + 8 = 38 Bir toplama işlemi zihinden yukarıdaki gibi yapılmıştır. Bu işlem aşağıdakilerden hangisi olabilir.

A) 12 + 35
B) 18 + 20
C) 13 + 25

“2. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 51” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders Kitabı Cevapları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir